• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenmek...

Esnaf oldugi egitimi bana denk olmadigi evi okmadigi ve elalem okumus kizini esnafa verdi diye gulerler diye verniyo

Sebepler çok saçmaymış insanın değeri parasıyla mesleğiyle diplomasıyla ölçülemez. Bence babana resti çek kavga çıkar sana kızdığı için naparsan yap vs der işler ilerleyince üstüne düşeni yapmak zorunda kalır. Benim babamda yaşım küçük olduğu için ve okuduğum için evlendirmek istemiyodu aynen böyle yaptım

Resti çek ister verin ister vermeyin ben bu adamı seviyorum okulunu okudum kendi ayaklarimin ustunde durabilecek yastayim sizde saygi duyun tatlılikla hayirlisiyla olsun bu is deyin.. Su anne babaların denklik anlayışı öldürüyor beni.. Ne yani adam lise mezunuysa yan gelip yatmiyorya bi iş kurmuş kendine çalışıyor ekmeğini kazaniyor.. İssiz güçsüz olsa neyse dicem tamam evladının geleceğini düşünüyorsun ama doğru düşünmüyorsun anla be adam... Yinede kacma taraftarı değilim evlendiginizi bağıra bağıra göstere göstere gözlerinin önünde ilan edin.. Topuklarinizdan vuracak bi adam değilse tabi... Öyleyse sakat is..

bes yiir gorusuyoriz Bi goruseyim begendim dedim diye neler dedi seviyorim kismini duyarsa beni evden cikarmaz cok bagnaz bi adam beni mahveder oyle karsi bibadam diyemem kacarim diye

Esnaf oldugi egitimi bana denk olmadigi evi okmadigi ve elalem okumus kizini esnafa verdi diye gulerler diye verniyo

Benim babamda beni araba tamircisine verdi ve hic bi zaman sana denk değil diye dusunmedi... Kuzenim kafa buluyordu benimle kaportaci diye.. Sonra isten attılar issiz gezdi tam istendigimden bi hafta falan sonra ne ağladı canım kocam ben ne yüzle gelicem babanın karşısına diye.. Bi hafta içinde fabrikada asgari ücretle ise başladı bu arada bende yalvar yakar kpssye soktum onu ve şuan eşim memur benim.. İnsanin ne olacağı hic belli olmaz yeterki içinde çalışma azmi olsun evine bakicak adam tasi sıkar suyunu cikarir gene evine bakar...

bes yiir gorusuyoriz Bi goruseyim begendim dedim diye neler dedi seviyorim kismini duyarsa beni evden cikarmaz cok bagnaz bi adam beni mahveder oyle karsi bibadam diyemem kacarim diye

Öyleyse yapacağın şey basit anacim babanın illa sıkı gorustugu lafina önem verdiği birileri vardır o kişiyi buluyorsun derdini anlatiyorsun babanı ikna ediyor..

Benim babamda beni araba tamircisine verdi ve hic bi zaman sana denk değil diye dusunmedi... Kuzenim kafa buluyordu benimle kaportaci diye.. Sonra isten attılar issiz gezdi tam istendigimden bi hafta falan sonra ne ağladı canım kocam ben ne yüzle gelicem babanın karşısına diye.. Bi hafta içinde fabrikada asgari ücretle ise başladı bu arada bende yalvar yakar kpssye soktum onu ve şuan eşim memur benim.. İnsanin ne olacağı hic belli olmaz yeterki içinde çalışma azmi olsun evine bakicak adam tasi sıkar suyunu cikarir gene evine bakar...
Katılıyorum

: Kafam Patlicak kiz bana baba senin rizan yoksa yok olmaz demedi resmen. Bana beni bu oglana vereceksin ben bu oglani istiyorum bu oglanla evlenmek istiyorum diyoSabaha kadar uyuyamiyorim gorusup konusmadigi bi kere gordugu oglana 25 yillil babasini tercih etti beni verdigim emeklere yazik Yetistirememisim demis
: Aglayacak durumda diyo annem

Ben hic istiyorum demedim sadece ba bi gorusmek istiyorum begendim dedim babam bunlari dusunmus anneme buni demis bugun

Ben hem sadece ba bi gorusmek istiyorum begendim dedim babam bunlari dusunmus anneme buni demis bugun
Benim durumumda ayni senin gibiydi ayni inatcilikra bi adam etraf desen hiç destek olmadi hep babamı caydirmaya çalıştı ben karsina geçtim ve bana geçerli sebep soyle dedim hiç bişey soyliyemedi ve o an anladim ki sadece inata çevirmiş bu olayi bende kaçtim.2 senelik evliyim 1 yaşında çocuğum var ve ailemlede baristik elbette hersey mükemmel değil ama kimin hayati mukemmelki

Benim durumumda ayni senin gibiydi ayni inatcilikra bi adam etraf desen hiç destek olmadi hep babamı caydirmaya çalıştı ben karsina geçtim ve bana geçerli sebep soyle dedim hiç bişey soyliyemedi ve o an anladim ki sadece inata çevirmiş bu olayi bende kaçtim.2 senelik evliyim 1 yaşında çocuğum var ve ailemlede baristik elbette hersey mükemmel değil ama kimin hayati mukemmelki
Cemalbebej peki benim yasim25 yani kacmak icin buyuk ama baska carem kalmadi peki baban cok kizdi mi kacinca ne dediler anlatirmisin lutfen

[QUOTzey89, post: 43152247, member: 711457"]Cemalbebej peki benim yasim25 yani kacmak icin buyuk ama baska carem kalmadi peki baban cok kizdi mi kacinca ne dediler anlatirmisin lutfen[/QUOTE]
Bence yasin önemi yok her yaşta verilcek tepki aynı 2 ay kadar konusmadik sonra benim hamileligimi ogrenince yumusama oldu.ben sana ne kaç diyebilirim nede kaçma çünkü insanlar bir anda çok degisebiliyolar ben sadece kacicaksan bile bunu önceden eşinin ailesi ile mutlaka konuş daha sonra sen kendin geldin laflarini duymamak için.derim

Ya onun ve benim yasim aile yapilarimiz dolayisiyla aklimda ona karsi az bi suphe olsa kacmam zaten ama cok sukur suphem yok beni tek endisekendiren babamin tepkisi annemin uzuntusu ve benim arkamdan konusacak akrabalar cunku benim babaannem kacmis halam yurt disinda gizli evlendi yani babam bunara cok kizdi o yuzden simdi babama yuklenip arkamdan neler dicekler annem cok uzulecek ben bunlari dusunuyorum yoksa sevdigimden suphem yok ki cemalbebek

[QUOTzey89, post: 43152247, member: 711457"]Cemalbebej peki benim yasim25 yani kacmak icin buyuk ama baska carem kalmadi peki baban cok kizdi mi kacinca ne dediler anlatirmisin lutfen
Bence yasin önemi yok her yaşta verilcek tepki aynı 2 ay kadar konusmadik sonra benim hamileligimi ogrenince yumusama oldu.ben sana ne kaç diyebilirim nede kaçma çünkü insanlar bir anda çok degisebiliyolar ben sadece kacicaksan bile bunu önceden eşinin ailesi ile mutlaka konuş daha sonra sen kendin geldin laflarini duymamak için.derim[/QUOTE ben sevdigimden suohe oldugu icin deil arkamdan cok laf diyecekler babamin teokisi nasil olacak onu bike bilmiyorum annem bu laflara nasil dayancak cok uzulecek babam eziyet yaoarsa anneme ve babamin tepkisi nolcam bikmiyorum

Bence yasin önemi yok her yaşta verilcek tepki aynı 2 ay kadar konusmadik sonra benim hamileligimi ogrenince yumusama oldu.ben sana ne kaç diyebilirim nede kaçma çünkü insanlar bir anda çok degisebiliyolar ben sadece kacicaksan bile bunu önceden eşinin ailesi ile mutlaka konuş daha sonra sen kendin geldin laflarini duymamak için.derim[/QUOTE ben sevdigimden suohe oldugu icin deil arkamdan cok laf diyecekler babamin teokisi nasil olacak onu bike bilmiyorum annem bu laflara nasil dayancak cok uzulecek babam eziyet yaoarsa anneme ve babamin tepkisi nolcam bikmiyorum

Bu tür olaylarda en çok anneler yipraniyo malesef.benim annemde kaç gün Ağlamış ilk sesini duyduğumda çok kötü olmuştum kadincazin aglamaktan sesi gitmisti ama ne var şuan damadindan çok mennun benimde ne kdar rahat olduğumu görünce oda artik uzulmuyo damadindan yana çok şanslı oldugunuda soyler her zaman.yani bu iş

Tabiki çok kizcak silcek ama sonra anneler sayesinde hep yumusama oluyo.cok zor bi karar ewt burda sen kendi vicdanini dinleyip hareket ediceksin aile baglariniz cok kuvvetlimi değilmi.bizim pek kuvvetli değildi yani oturup babamla sohbet ettigimi bilmem oyüzden benim için biraz daha kolay oldu karar verebilmek.hakkinda hayirlisini iste hep allahtan

Bu tür olaylarda en çok anneler yipraniyo malesef.benim annemde kaç gün Ağlamış ilk sesini duyduğumda çok kötü olmuştum kadincazin aglamaktan sesi gitmisti ama ne var şuan damadindan çok mennun benimde ne kdar rahat olduğumu görünce oda artik uzulmuyo damadindan yana çok şanslı oldugunuda soyler her zaman.yani bu iş

Tabiki çok kizcak silcek ama sonra anneler sayesinde hep yumusama oluyo.cok zor bi karar ewt burda sen kendi vicdanini dinleyip hareket ediceksin aile baglariniz cok kuvvetlimi değilmi.bizim pek kuvvetli değildi yani oturup babamla sohbet ettigimi bilmem oyüzden benim için biraz daha kolay oldu karar verebilmek.hakkinda hayirlisini iste hep allahtan
Babam bana asiri duskun bi adam cok asiri ama bana bubasirinsevgisi hep zorlastirdi hayatimi simdi evliliktede zorlastiriyo iste bana olan bu sevgidi cok dusunmesi beni kendinden soguttu suan da evlenmek istedigim kisiyi begenmiyo cok sinirli bibadam allah korusun kacinca sevdigime bisi yapar diye korkuyorum

kızının icin nasıl iyi yorum yapıyosanız alıcagınız gelininiz icin o kadar acımasızsınız
ne demek kıza saygı duymam kıymetli olmaz tam tersi eger bide ailesi barısmazsa onun arkasaında olup onu yücelticek annesiyligini unutturman gerek kacan biri olmadıgın nasılda belli kacsan yanlız olmaı-nın bi destegin ne kadar degerli oldugunu anlardın yazık ki insallah oglun kız kacırmaz cok kötü bi kaynanan olursun sen
Türkce yazmayi ogrendiginiz gün konusalim

kızın kacsın o zaman anlarsın....
Dilerim bedduan doner dolasir fazlasiyla bulur seni .. Sanirim kactin belanı da buldun galiba ama neyse. Terbiyesiz beddua ediyor.Sen onun bunun cocuguna beddua edecegine hayatina cekiduzen ver. Actigin konulari bir oku da belki kendine gelirsin. Evladin olmadigi icin kolayca insanlarin evlatlarina yilan dilini uzatiyorsun.

Son düzenleme:
Back
X