Kaçarak evlilik

Kaçtım dan beri takacağız diyolar elimizde yok diyorlardı şimdi ise ellerinde var ama takmıyorlar kızıma kaynana altın küpe sözü verdi üç sene oldu daha takmadı şu an ise sen okula gidiyorsun demiş sürekli bi bahane
Bakın kendi torununa 3 kuruşluk kıytırık bir küpe almayan insanlar size bir teneke yonca bile vermezler, boşuna bekliyorsunuz.

Benim eşimin ailesi beni istemedi bizde kaçmak zorunda kaldık ama düğün oldu ve hiç-bir şekilde kaynanam destek yapmadı kendi düğünümüzü kendimiz yaptık takı takılmadı
İstememişler zaten. İstemedikleri bir şeyi siz zorla yapınca isteyecekler mi sandınız?

Başka derdiniz mi yok anlamadım ki? Kaynanadan altın gelse ne olur gelmese ne olur? İstememisler kacmissiniz türlü rezillik. Şimdi de vay efendim altin takmıyorlar. İstemeden takılan altın çok mu yarayacak size? Cidden takip gezebilecek misiniz? Bir de yani 9 yil geçmiş çoluk çocuğa karışmışsınız. Kimse altın para bilmem ne yapmak zorunda değil. Eşinizle siz yapın kimseden de bir şey beklemeyin. Huzurlu hayatın anahtarı bu.

Dokuz sene sonra o aydınlanma nasıl geldi?
Başlarda şiddet gördüm diyorsunuz. O adamdan iki tane çocuk yapmışsınız. Kaderinize razı olmuşsunuz. Dokuz sene geçmiş. Şimdi takı derdindesiniz.
Sizce şu an sorun takı ya da düğün mü?
Ben kaçmadım, kimseden şiddet görmedim ama düğün de yapmadım. Gidip nikah salonunda imzamı attım, evime geldim. Annemin hediyesi olan altın dışında hiçbir takım olmadı. Eşim de sadece alyans alabildi bize.
Çok şükür huzurum var, insan olarak değer görüyorum ve düğün-takı vs umurumda değil.
Ama sizden şu enerjiyi aldım. İstenmediğiniz bir aileyi bile bile kaçıp pişman olduğunuzda, kendi ailenizden de destek göremediğiniz için şayet düğün yapılıp takı takılsaydı, onları alıp başka bir yere/kişiye kaçabilirdiniz.
Denize düşen yılana sarılır hesabı.

Benim eşimin ailesi beni istemedi bizde kaçmak zorunda kaldık ama düğün oldu ve hiç-bir şekilde kaynanam destek yapmadı kendi düğünümüzü kendimiz yaptık takı takılmadı
İstemedikleri düğünde niye takı taksınlar? Ki zaten paran varsa düğün yaparsın kimse senin düğününün parasını ödemek zorunda değil.

Kaçtım dan beri takacağız diyolar elimizde yok diyorlardı şimdi ise ellerinde var ama takmıyorlar kızıma kaynana altın küpe sözü verdi üç sene oldu daha takmadı şu an ise sen okula gidiyorsun demiş sürekli bi bahane
Niye aileden beklenti içindesiniz. 9 yıl olmuş eşinizden isteyin ne istiyorsanız yada çalışın kendiniz alın

Kacarak evlenen bir tanidigim var. Dugun yapilmadi taki alinmadi. Tam aksine zaten sen kactin diye kaynana eziyeti cekti, gidecek yeri yok diye koca dayavi yedi. 2 sene yatip kalkip dayak yiyip dayanamayinca intihar etti. O noktada allahtan babasi acidi affettide baba evine döndü.

Haa sonra noldu zaten kacti diye babadanda eziyet gordu babasi munasip gordugu biriyle evlendirdi simdi yine mutsuz.

Kacarak evlenen bir tanidigim var. Dugun yapilmadi taki alinmadi. Tam aksine zaten sen kactin diye kaynana eziyeti cekti, gidecek yeri yok diye koca dayavi yedi. 2 sene yatip kalkip dayak yiyip dayanamayinca intihar etti. O noktada allahtan babasi acidi affettide baba evine döndü.

Haa sonra noldu zaten kacti diye babadanda eziyet gordu babasi munasip gordugu biriyle evlendirdi simdi yine mutsuz.
İntihar edip baba evine mi döndü?

Ben de kaçtım, kaçtığında 32 yaşındaydım, üç gün üç gece kraliçelere layık düğün yaptılar, hayatta görmediğimiz uzaktan akrabalarımız bile geldi, hele altnlardan yürütemiyordum, oturunca sandalye kırılıyordu ağırlığından.

Deli misiniz siz, ortada istemeyen iki aile var, eş ailesi istemezse huzur vermezler, gerçi çoğu fırsatını bulduktan sonra, çiçek çikolata isteyerek aldığına da huzur vermiyorlar da neyse konumuz o değil, kendi ailenizi yüz üstü bırakıp gitmeyin, birşeyler yolunda gitmezse ki gitmez, dönecek yeriniz, yüzünüz olsun.

Ben de kaçtım, kaçtığında 32 yaşındaydım, üç gün üç gece kraliçelere layık düğün yaptılar, hayatta görmediğimiz uzaktan akrabalarımız bile geldi, hele altnlardan yürütemiyordum, oturunca sandalye kırılıyordu ağırlığından.

Deli misiniz siz, ortada istemeyen iki aile var, eş ailesi istemezse huzur vermezler, gerçi çoğu fırsatını bulduktan sonra, çiçek çikolata isteyerek aldığına da huzur vermiyorlar da neyse konumuz o değil, kendi ailenizi yüz üstü bırakıp gitmeyin, birşeyler yolunda gitmezse ki gitmez, dönecek yeriniz, yüzünüz olsun.
Kaçalı 9 yıl olmuş. Birşeyler yolunda gitmemiş tabii ki. Nasıl olsa dönecek yeri yok diye kötü davranılmış kaçılan eş kişisi tarafından, şiddetler uygulanmış. Aile de sen istedin kaçtın boşanma demiş belli ki. Hala altın bekleniyor.

Aileden neden bekliyorsunuz ki,sonuçta kaçtıysanız eşinize kaçtınız,ailesine değil. Eşiniz yapmalıydı. Hoş 21 yaşında kaçtığınız adam da yine öyle çocuk yaştadır,neresiyle ne yapsın size? Beklemeniz anlamsız geçmiş üstünden onca yıl.

Siz niye eşinizin ailesinden destek bekliyorsunuz gerçekten anlamadım. Size şöyle kendimden örnek vereyim, ben kaçarak evlenmedim, düğünüm mevlidli oldu (yani masrafı yüksek değildi) kaçmadığım için takı takıldı haliyle 🙂, KV ve KP ikiside karı koca avrupada çalışıyorlar (dı) haaa eşim tek oğlandı birde … ama gel görki biz evimizi arabamızı kendimiz aldık borç altına girdik, Onlardan bir kuruş almadık, iyikide öyle olmuş, şuan kimsenin benim “malımda” söz hakkı yok.

Back
X