• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçayım mı ben ne yapayım????

Kültürleri farklıymış ee dedm tamam araştırın sorun soruşturun nasillardir gidin yerlerinde görün dedim, iki sene boyunca kıllarını kıpırdatmadılar, ara tatilde geleler karşı taraf mevzuya girmeye çalışıyo yok fetö yok abd saçma sapan siyaset haber konuştu gönderdi iki gün, altın yönünden sıkıntı yapacak mesela 10 tane 200 gram değerinde altın isteyeyim de görsünler takı set yüzük bilezik de olacak, erkek tarafı düğünü de benim istediğim gibi olacak gibi şeyler söylüyor amaç vermek değil yıldırmak.
Alırsınız emanet bir kuyumcu takarlar üstüne :KK48: he diyip geçin başta siz. Yüzük takıldıktan sonra çok sesi çıkamaz, çıksa da siz onu takmazsınız. Rahatlamaya çalışın zor olsa da.. o yola gergin girmemek lazım.

Ay konudan bagimsiz oarak dorduz olmaniz ne guzel dordunuzde hayatta degilmi benziyormusunuz:)
Konuya gelrirsek ailenin sozlwrini goz ardi etme suan seviyorsun ve buna hayir diyen kim olsa sana ters gelir ama malesef zaman genelde anne babalari hakli cikartjyor
Çok şükür hayattalar canım dışarıdan bakan kardeş der ama dördüz demez:)
Bana mantıklı bir sebep söylese içim yanmayacak aaa babam da haklı bu yönü de düşünmek lazım desem, yok ki. Paranı yiyecekler, sen bize bakmadın sen bencilsin hayirsizsin utanmazsın, nasıl bana sormadan evlenmeye karar verirsin lafları bi dolu hakaretler havada ucusuyo

Alırsınız emanet bir kuyumcu takarlar üstüne :KK48: he diyip geçin başta siz. Yüzük takıldıktan sonra çok sesi çıkamaz, çıksa da siz onu takmazsınız. Rahatlamaya çalışın zor olsa da.. o yola gergin girmemek lazım.
:D işte karsı tarafın da çok dirayetli, sabırlı olması gerekiyor onlar da oğullarını evlendiriyo sonuçta defolu mal gibi birine zorla vermeye calismiyorlar, bu kadar eziyet bu kadar zulüm ne icin onu anlamıyorum ben, kızım istemiş sevmiş araştırayım eli yüzü düzgünse vereyim demek bu kadar mı zor

Size sorup yapmamışlar sizi.
Analık-babalık görevi tekte olsa 5 te bakacaklar tabiki.
Yerinizde olsam 5 Kuruş göndermem.
Para musluğu kesilince sizin de onlar için evli veya bekar olmanız farketmeyecek...
başta bağırıp çağırırlar ama taviz vermeyin.
Sonunda yola gelecekler...

Allahım insanlar niye böyle ya? Hadi kaynana, görümce vs. olunca insan el diyor, biraz anlıyor da insanın kendi ailesi yapınca ne dese bilemiyor.

Bu hikâyedeki en muhteşem şey sizin meslek sahibi olmuş olmanız. Kaçmayın tabi ki. Para yollamayı kesmeniz lazım bir şekilde.

Baba kendi masrafımı çıkartmışımdır ben diyin babanıza. Anlattığınıza göre çıkmıştır da.

Ne kadar ayıp bir şey ya, sanki çocukla senet imzaladılar doğarken, sanki zorla yaptırdılar çocukları.

Para yollamayı kesin, kaçmayın, erkek ailesi de ilerde başınıza kakabilir, eşiniz bile beş sene sonra değişebilir. Kendinizden başka kimseye güvenmeyin. Güçlü durun, hayatta her şeye hazırlıklı olun. Ailenizden uzaklaşın, tatilde bile gitmeyin. Seminer var, o var bu var, tatile gideceğim vs. diyin bilmiyorum. Çok üzüldüm ben yaşadıklarınız için. Başkası olsa bu kadarını bile yapmazdı. Kendinizi ezdirmeyin daha fazla.

İki kere gelmiş gitmişler, üçüncüde yeter artık diyebilirler de tabi. Bu yüzden para akışı kesilmeli. Sizi cüzdan olarak gören bir aileniz var, sessiz kalmayın daha fazla.

Bu arada siz evlatsiniz yüksek faizli banka kredisi misiniz?
Sürekli biz sana şu kadar para yatırdık senin şimdi hepsini bize yedirmen lazim falan diye örnek verip durmuşlar

Ailene karşı dikkatli ol
sizi sadece gelir kapısı olarak görüyorlar bizim bir öğretmen arkadaşımız da böyleydi
Kadin 40 yaşındaydı ailesi yok sen bizi gelinin eline mi bırakacaksın senin bize bakman lazım
yok abin evleniyor yok kızkardeşin evleniyor yok yeğenin doğdu deyip ha bire eline geçen parayı almışlar geçen sene evlenirken ailesi kiyamet kopariyordu
Aileye karşı yükümlülükler çok ayrı senin ailenin yaptıkları cok ayri

Size sorup yapmamışlar sizi.
Analık-babalık görevi tekte olsa 5 te bakacaklar tabiki.
Yerinizde olsam 5 Kuruş göndermem.
Para musluğu kesilince sizin de onlar için evli veya bekar olmanız farketmeyecek...
başta bağırıp çağırırlar ama taviz vermeyin.
Sonunda yola gelecekler...
Sanki dördüz olayım, aileme cektirmedigim eziyet kalmasın, lütfen Allahım beni dünyaya öyle getir dedim de ben zevk alıyorum bu olanlardan, 26 yaşımdayım şu yaşıma kadar hayatımin her evresinde her köşesinde dördüz olarak dünyaya gelmenin bedelini ödedim, ödemeye de devam ediyorum. Ne yapacağımı şaşırdım artık

Beni yanlış anlama ama kültür farkı mi var aileler arasında ?
Tamam seviyorsun ediyosun ama, evlendikten sonra dank eder canım yaa :( sakın kaçma o hataya düşme bu babaya rağmen. .
Babana gelince ; her anne baba bi cocuk dünyaya getiriyosa bakmakla yükümlüdür.
Seni okuttum diye luxmus gibi önüne sunamaz. .

Sanki dördüz olayım, aileme cektirmedigim eziyet kalmasın, lütfen Allahım beni dünyaya öyle getir dedim de ben zevk alıyorum bu olanlardan, 26 yaşımdayım şu yaşıma kadar hayatımin her evresinde her köşesinde dördüz olarak dünyaya gelmenin bedelini ödedim, ödemeye de devam ediyorum. Ne yapacağımı şaşırdım artık
4 kardeş birbirinize destek ve aile olun en azından... bu baba elinde yeterince çekmişsiniz zaten...
26 yaşınızdan sonra da kendiniz için yaşayabilirsiniz. Kaçmayın, seviyorsa bir sene daha beklesin sizi. O 1 senede parayı keser, kavgalarınızı bitirir, normalleşme sürecine girersiniz. Sonra ne yapacağınıza bakarsınız..

Kaçma
Ailenden uzak dur
Kaçmak çözüm olsaydı kaçanların hepsi mutlu olurdu
Adını kactiya çıkarmaya değmez

ben kaçtım Allaha şükür herşeyimm oldu durumumda iyi hamdolsun eşimlede çok iyiz maşallah ama sakın kaçma aileni bırak başka yere git parada verme he olmuyosa kalbinin sesini dinle karşındaki adam nasıl onu gör öyle yap napcaksan

Onu da düşünüyorum kaçsam ne olacak sanki diye, millet beni pamuklara sarıp sevmeyecek sonuçta ama çıkış yolu bulamıyorum yaa yok bulamıyorum
bizim bir akrabamız benzer durumdaydı. sevdiği kızı ailesi istemiyordu, kız isteme olayını hiçbir şekilde kabul ettiremedi.
baktı anne babası inadından vazgeçmiyor. amcası ve amcasının karısıyla gitti sevdiği kızı istemeye. öyle evlendiler.
güvendiğin sevdiğin büyükler varsa, gelip onlardan istesinler seni.

Babamin dinleyecegi kimse yok mu demeyim, cidden yok etrafında tek bir insan kalmadı akrabalarin hepsiyle küs bayramda gelen gidenimiz kapımızı çalanımiz olmuyo... Ben nasıl çıkıcam bu isin icinden bi yol gösterin bana.
Ben evlilikte ne anlarmışım, diziler benim kafamı sulandırmıs, babama sormadan nasıl birisiyle evlilik yoluna girmek istermisim, evleneceğim kişiyi kendim seçtim karar verdim diye deliriyo.

Kendini dorduz oldugun icin suclamayi birakmalisin. Burda yazdigin seylerden babanin kisiligi bozuk, uyumsuz bir birey oldugu ap acik ortada. Dorduz olmasaniz dahi ayni muameleyi gorecektiniz.
Arkadaslarin dedigi gibi para vermeyi birakirsaniz, once biraz tepki felan gosterip sonra durumun ciddiyetini anlarlar.
Belkide korkulari kiz tarafinin yapacagi masraflarda olabilir, neticede kiz babasida bildigim kadar kizina altin felan takiyor.
Sizden hayir gelmiceni anladim kendi dugunum icin para biriktirmeye karar verdim diyebilirsiniz..

Yaşınız kaç küçük müsünüz diye istemiyor olabilir mi? elinde mesleğiniz var maddi gücünüz var zaten o evden de cikmis baska yerdr yasıyormuşsunuz. Yani evden kaçma gibi bir durumunuz yok. kararınızı alacaksınız davetiyeleri dağıtacaksınız teşrif ederlerse ne ala etmezlerse merak etme evlendi artık yapcak bisey yok diyip evliyken para istem e yollarını aramak için yine barışırlar anlattığınız gibiyse

Son düzenleme:
Eşimin dayısınında memur kızları var evlendirmelere kıyamadı kimseyi beğenmedi 40 yaşına geldi biri diğeri 35 yaşında kaçıp evlendi. Kaçan kızada babası annesi hariç herkes sevindi şimdi 2. çocuğu oldu çok mutlu.

Para vermeyi kesme ama ciddi azalt.Zamanla evlilik fikrine alışacaklar.Yazın da 2 ay durma evine geri dön.Eş adayına da herşeyi yansıtma derim

Çok şükür hayattalar canım dışarıdan bakan kardeş der ama dördüz demez:)
Bana mantıklı bir sebep söylese içim yanmayacak aaa babam da haklı bu yönü de düşünmek lazım desem, yok ki. Paranı yiyecekler, sen bize bakmadın sen bencilsin hayirsizsin utanmazsın, nasıl bana sormadan evlenmeye karar verirsin lafları bi dolu hakaretler havada ucusuyo
Iyi de o zaman hiç kimse evlenmesin herkes ömür boyu ailesine baksın böylece aile kurumu ortadan kalksın.
Peki siz babanıza nasıl cevaplar veriyorsunuz?
Bence bi oturun hesap yapın size ne kadar masraf yapmış bu yasa kadar okul giyim su bu vs.
Bi bütçe çıkarın 30 bini de düşün oradan kalanını da ödeyin.
Tabi bunları tek tek dosyalayin.
Ödedikten sonra da rahat bırakın artık beni deyip geçin yoksa son nefesine kadar para diye sayiklar durur bu adam.

Kaçmak değil de, kendi istediğiniz adamla evlenmek kadar doğal bi şey yok, bu senin en tabii hakkın.
Bi süre sonra alışır, eve gelen eş adayının akrabalarını kovacak değil ya?
Seni maddi gelir kaynağı olarak görüyorlar, bi anne baba için ne acı bi durum.

Konu sahibi devlet okullarinda mi okudunuz hep ?
Masraf derken sadece temel ihtiyaçlar değil mi lüks bi harcama yapmamıştır babanız zaten.
Ilkokogretimde 15 bin tl harcasin diyelim lisede de 10 bin diyelim üniversite de zaten burs kredi almissindir hadi 10 bin de baban harcasin.
E yani bebeklik dönemi var hadi yuvarlak hesap 10 bin harcamistir diyelim.
45 bin etti hadi 50 bin olsun.
Sen zaten 30 bin harcamissin 20 bin de biriktir ver babana beni rahat bırak desen nasıl olur mı çok mu türk filmi gibi oldu:)

Kaçma fikrini sil kafandanm oncelikle
Zaman bırak..
Seni gercekten seven bekler inan
Kendine yuva kurmadan Once ailenle olan sorunlarini halletmelisin.Ne olursa olsun kimse agac kavugundan cikmadi, Evledindigin zaman esinin ailesiyle illa ki muhattap olunacak, bu sorunlar cozulmeden evlenirsen bu sefer 2 aile arasindaki sorunlarla bogusacaksin
Allah yardimcin olsun

Back
X