Kaçıncı ayda kaç kiloydunuz? Yemek düzeniniz nasıldı?

maximaculpa

minik 'biz'
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
6.716
141
123
Selam kızlar..
Hamileliğinizde ne zaman kilo almaya başladınız.
ilk ayında kilo alanlar var mı..
Benim haftaya 2.5 aylık olacak, hamile kaldığımda 54.8 idim, şu an 55.3 .

Hamileyim diye çok yemiyorum.
Sadece belli gıdaların porsiyonunu yükselttim..
Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler,ceviz, badem, fındık, yoğurt (süt içemiyorum o yüzden yoğurdu fazlalaştırdım)
Balığı çok seviyodum ama bi tiksinme geldi, napıcam bilmiyorum.

Yemek yeme düzenimde çok az farklılık oldu şöyle ki; hamile olamadan günde 3 öğün yerdim, ara yapmadan. Geç kalkarsam 2 olurdu. Ama şimdi, bir öğünde yediklerim beni şişiriyor hemen, bu yüzden az yiyerek 5 öğüne çıkabiliyorum.
Tabi hamileyim diye her bulduğumu yemiyorum.

Sizin kilonuz nasıldı?
Bi de bariz kilo alınmaya ne zaman başlanıyor?

Bende hamileliğinin başlarında balıktan tiksinmiştim bol yeşillik süper geliyo zatn yeterli :))
Ben 50 kilo ile başladım hamileliğe ve düzenli bir şekilde 72 kiloya kadar çıtım her hafta düzenli aldım yanı baya da aldım 😂😂

engel olamıyorum kilo artışına ki ben yiyorum da hiçbizaman engel olmadım kendime ama sonlara doğru daha cok alınıyor dıyor herkes dikkat etmek gerekir kesınlıkle önemli olan sağlıklı beslenmek ben ekmek makarna vb de cok tuketıyorum.

Ben ilk 2 aylda 5 vermiştim cünkü hiç yemek yiyemiyordum. su dahi içemiyordum.
3. ayda kilo almaya başladım. Normalde vucuduma göre en az 10 kilo almam gerekiyormuş hamilelik boyunca ben 30 kilo aldım
Nedeni 3. aydan sonra düşük tehlikem vardı fazla yürüyüş vs. yapamadım zaten mutfağada giremiyordum eşimde kendine göre yemek yapar yada dışardan alırdı. Fastfood bana ve çikolata bana çok kilo aldırdı.
Doğumdan 1 hafta sonra tartıldım tam 10 kilo vermiştim
Ama sonrasında sütüm azdı annemin yanındaydım haliyle onu bunu yedirtti yine kilo aldım halada vermeye çalışıyorum
Kilo okadar kafaya takılacak bir şey değil tatlım sen dengeli beslenmene bak.
Cevizini ve yer fıstığını sakın ihmal etme
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Son düzenleme:

hamileliğimin ilk başında canım bi hamsi istedi ki, şöyle limonlu limonlu. karşı komşum sağolsun hem ayıkladı hem pişirdi, bi güzel doyurdu bizi:)
güzel de yedim yani.
1 hafta sonra, istavrit yapmış komşum, yolladı, istavtiri de çok severim..ağzıma almamla, ağzımdan çıkarmam bir oldu, bi daha da balık yemeyi düşünmedim.
neden tiksindiysem anlamadım, çok da severim balığı, delisiyimdir..
ama şimdi midemi bulandırcakmış gibi hissediyorum
ben engel oluyorum çünkü şişiyorum zaten, yiyemiyorum.
abur-cubur, ekmek, makarna alışkanlığım da yok allahtan
sonlara doğru alsam gözüme batmaz ama, 2-3 aylıkken 5 kilo falan almak istemezdim hiç, allahtan da almadım daha..
herhalde 3.5 aylıkken falan almaya başlarım ben de..diye düşünüyorum:)

benim hiç yiyememe gibi sorunum olmadı..
daha yürüyüş falan da yapmadım doğru dürüst..kış da geldi zaten soğukta yürümeyi hiç sevmem.. sıcaklar gelince yürümeye başlarım, o da 6. ayıma falan denk geliyor..
tuzlu olduğu için cips çekiyo canım, tatlı yediğimde midem bulandığı için uzak duruyorum.
yer fıstığı aldım ama bayat mı bilmiyorum, kabuğu kolay çıkmıyo. hani dış kabuğunu kırdıktan sonra, kahve-kırmızı bi kabuğu var ya ince. o çıkmıyo, yapışmış. fırınlasam çıkar mı kolayca?

Fırınlamana gerek yok ya kabuğunlada yiyebilirsin.
Hem daha kolay tuvalete çıkartır öyle

acı geliyo ama:26:
zaten yer fıstığının tadını pek sevmem:26:
dün kavrulmamış badem aldım
tatlı tatlı yiyorum onu
kavrulmuş bademi hiç sevmem
zaten çiğ badem yiyin diyo doktorlar da

Ben de ilk hamilelegimde tam 27 kilo almisdim... ((((((

Heleki son 1,5 ayda sadece canim tuzlu seyler cekiyor bu sebepden de sisdikce sisiyor, ama kendime de nefsime de dur diyemiyordum..

Elhamdülillah 4 gün önce hamile oldugumu ögrendim :))

Daha bebegimin kesesini ve varligini göremedim ama, orda oldugunu bilmek.... :)

Doktor randevumuzu cok uzun bekleyecegimiz 7 Ocak tarihine verdi.

Bu sebepden bende yarin kismetse baska bir doktordan daha yakin bir taih icin randevu alacagim.

Ama tahmin ve hesaplarima gore 4 + 3 Günlük..

Kizim gecen 27 Kasim'da 3 yasina girdi. Allah biliyor ya, hep derdim insaAllah en fazla 3,5 -4 yas olur aralarinda diye..

Cok sukur Allah'im kalbime göre verdi.

Simdi insaAllah cok kilo almak istemiyorum ama... Caba göstermem lazim..

Bu arada bende sabahlari ve aksamlari sütle baslayip, sütle bitiriyorum günü ama..

Bakalim.. InsaAllah cok fazla kilo almamak adina hepimize güzel bir hamilelik süreci diliyorum..

64 kilo ile başladım şuan 70 kiloyum. meyve çok yiyorum, taze günlük süt içiyorum günde 3 bardak, kahvaltıda peynir tereyağ pekmez yumurta kızarmış ekmek yiyorum hergün.
et balık fazla tüketemiyorum hele balık bir kere çıkardığım için iğrendim. karnabahar, brokoli, ıspanak, kıvırcık havuç salatası, çok severim ve yerim. çikolata cips kola vs..
çok nadir tüketiyorum. ayva elma portakal mandalina her akşam yerim.

cnm çok saglıklı beslenıyosun bebeginde saglıklı olur inş. bende sebze agırlıklı yiyorum ama ne yaparsam yapım barsak sorununa cözüm bulamadım 73 de hamıle kaldm 7 kılo verdım aşermekten hiç bişey yiyemedım ilk aylarda şimdi 7 ayı gecti 70 kiloyum bakalım hamıle kaldıgım kiloda dogururum inş.. cok kılo alınca veremıyorum ya bide dogumdan snra süt olsun diye ye diyolar ozmanda alınıyo tabi

Tebrık ederım canım, hayırlı olsun hamılelıgın:) Sanırım bu hamılelıgın son aylarında cogunlugun canı tuzlu seyler ıstıyor vr odem oluyor sonucunda..Ama yeterlı su tuketılırse odemı almaz mı? 27 kılo cokmus valla ya, alınca her yerınden mı aldın bacak vs.. Yoksa sadece karnın mı buyudu.. Ben kıbrıstayım, burda Turk marka sut bıraz zor bulunuyo, kendı sutlerı de kokuyo, bende tıksıntı yaptı o yuzden ıcemıyorum. Yoksa sutu severdım..

Ben de kahvaltımı cok guzel yapıyorum, normalde de oyleyım zaten cok severım kahvaltıyı..Kahvaltıyı cok sıkı yaptıgım ıcın ogle ve aksam yemegını hep hafıf gecırırım, fazla acıkmam zaten..Yıne oyleyım, esım de kılo almamak ıcın yemıyosun ddıyo bana:) Aksamları da sebze yemeye ozen gosterıyorum.Etı de karnıyarık falan yaparsam bıraz daha cok koyuyuorum o sekılde tuketıyım dıye.Ama balık ısı fena oldu, ınsallah ılerıkı donemlerde yıyebılırım..Mandalınayı ben de cok yıyorum, eksımsı bı tadı oldugu ıcın ıyı gelıyo bana:)

Vallahı canım bısey dıyım mı:))) Benım hamılelık belırtılerımden en yogunnu gece uyuyamama, ates basmasıydı ve goguslerım cok sıddetlı bı sancıyla agrıdı ve buyudu.Aldıgım 500 gr. Goguslerımın buyumesı dıye dusunuyorum. Daha yenı yenı gectı acısı, ve buyumesı de durdu allahtan.Son aylarda buyuse sorun yok, karnım da buyumus olcak, ama sımdı karnım buyumeden goguslerımın buyumesı kotu duruyo:) Dısarı cıktıgımda 2-3 tısort gıyıyorum valla kamufle etmek ıcın Benım de bagırsak sorunum vardı, hallettım.Tuvalete cıkamıyodum, ınan haftada 1 oluyodu. Bı kur verıyım sana bunu duzelene kadar sabah aksam ac karnına yap, sıcak sıcak ıc. Duzeldıkten sonra da 2 gunde 1 yapabılırsın..9-10 tane ıncırı 4e bol, 3 bardak kaynamıs suya at. Icıne bır kac tane de kayısı dogra at 5 dk kaynasın, sonra demlensın 10 dk. Bı guzel ıc onu, ınsallah sorunun cozulur. Benımkını cozdu o. Sıra gaza geldı, ona da fayda bulursam ıyı olacak. Yemek yıyım anında sısıyorum. Gece sıcak su torbası olmadan hayatta uyumam. Sut ıcın de herseyı yemene gerek yok ıncır ve hurma sut yapar, ınternetten arastır kurlerı oluyo. Onları yesen yeter:)

ben 4 aylık hamileyim 4 kilo verdim.. cok sorunlu gecıyor hamılelıgım kan kusuyorum bazen hiçbirşey istemiyor canım hiçbişeyden zevk almıyorumm

Ben hamile kaldığımda 66 kiloydum.3 ay bittiğinde 67 oldum.Şu anda 17. haftaya gireceğim ve 69 kilo olmuşum.Bu haftalara kadar 2 ile 4 kilo arası normalmiş.İnşallah hızlı kilo almam ve çok yağ bağlamam.Zaten hamilelikten önce de yağlıydım.

Merhaba 30+2 deyim. 67 ile hamile kaldım ve 14 kilo aldım şimdiden. İlk bebeğimde de 63 ile başlayıp 83 ile bitirmiştim. Oğlum 2 aylık iken 16 kilo gitmişti bile. Kilolar gidiyorda bozulan sağlık düzelmiyor. Gebelikte diyabet çıktı, emzirmeyi bırakınca hipoglisemi(şekerin düşmesi) oluştu. Şimdi 2. hamileliğim. Daha 10 haftalıkken tekrar diyabet çıktı. Baştan beri diyetisyen kontrolündeyim güya ama gene çok hızlı aldım. Ne kadar dikkat etsende metabolizmada etkiliyor sonuçta. İlk 3 ay düşük tehditi, hayatımda yaşamadığım kadar ciddi bir kabızlık şimdi de erken doğum tehditi. Sürekli hareketsiz bir 29 hafta geçti. İlk gebelikten sonra ne kadar dikkat edeceğim 2. de kilom çok kontrollü olacak desem de öyle olmadı. bazen şartlar herşeyin önüne geçiyor. Yine de hızlı kilo almak yatkınlığı olanlarda şeker riskini çok arttırıyor. Elinizden geldiğince dikkat emeniz faydalı olacaktır. İyi bir hamilelik ve doğum dilerim.))

ewet cnm haklısın incir kayısı cok iyi geliyor da snrasıda gaz oluyo işte herseyn bi zorlugu var tabı hurma doguma yakın yiyince acılma olur diyolar bi bilgin varmı hurmayla ilgili bide yenı dogmus bebişın damagına sürcekmısız sünnet miş öyle okumustum ama tam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…