- Konu Sahibi maximaculpa
-
Merhaba 30+2 deyim. 67 ile hamile kaldım ve 14 kilo aldım şimdiden. İlk bebeğimde de 63 ile başlayıp 83 ile bitirmiştim. Oğlum 2 aylık iken 16 kilo gitmişti bile. Kilolar gidiyorda bozulan sağlık düzelmiyor. Gebelikte diyabet çıktı, emzirmeyi bırakınca hipoglisemi(şekerin düşmesi) oluştu. Şimdi 2. hamileliğim. Daha 10 haftalıkken tekrar diyabet çıktı. Baştan beri diyetisyen kontrolündeyim güya ama gene çok hızlı aldım. Ne kadar dikkat etsende metabolizmada etkiliyor sonuçta. İlk 3 ay düşük tehditi, hayatımda yaşamadığım kadar ciddi bir kabızlık şimdi de erken doğum tehditi. Sürekli hareketsiz bir 29 hafta geçti. İlk gebelikten sonra ne kadar dikkat edeceğim 2. de kilom çok kontrollü olacak desem de öyle olmadı. bazen şartlar herşeyin önüne geçiyor. Yine de hızlı kilo almak yatkınlığı olanlarda şeker riskini çok arttırıyor. Elinizden geldiğince dikkat emeniz faydalı olacaktır. İyi bir hamilelik ve doğum dilerim.))[ mrb cnm benmde şeker yüklemesnde sınırda cıktı 140 tı dr yemene dikkat dedi artık dogumdan snra düzelirmi bilmiyorum ama agzım kuruyo sık sık wc deyım bende 30 haftalık oldmm kabızlık bendede var malesef cok kötüsenn erken dogum riskin neden cnm
ben 4 aylık hamileyim 4 kilo verdim.. cok sorunlu gecıyor hamılelıgım kan kusuyorum bazenhiçbirşey istemiyor canım hiçbişeyden zevk almıyorumm
Ben hamile kaldığımda 66 kiloydum.3 ay bittiğinde 67 oldum.Şu anda 17. haftaya gireceğim ve 69 kilo olmuşum.Bu haftalara kadar 2 ile 4 kilo arası normalmiş.İnşallah hızlı kilo almam ve çok yağ bağlamam.Zaten hamilelikten önce de yağlıydım.
Merhaba 30+2 deyim. 67 ile hamile kaldım ve 14 kilo aldım şimdiden. İlk bebeğimde de 63 ile başlayıp 83 ile bitirmiştim. Oğlum 2 aylık iken 16 kilo gitmişti bile. Kilolar gidiyorda bozulan sağlık düzelmiyor. Gebelikte diyabet çıktı, emzirmeyi bırakınca hipoglisemi(şekerin düşmesi) oluştu. Şimdi 2. hamileliğim. Daha 10 haftalıkken tekrar diyabet çıktı. Baştan beri diyetisyen kontrolündeyim güya ama gene çok hızlı aldım. Ne kadar dikkat etsende metabolizmada etkiliyor sonuçta. İlk 3 ay düşük tehditi, hayatımda yaşamadığım kadar ciddi bir kabızlık şimdi de erken doğum tehditi. Sürekli hareketsiz bir 29 hafta geçti. İlk gebelikten sonra ne kadar dikkat edeceğim 2. de kilom çok kontrollü olacak desem de öyle olmadı. bazen şartlar herşeyin önüne geçiyor. Yine de hızlı kilo almak yatkınlığı olanlarda şeker riskini çok arttırıyor. Elinizden geldiğince dikkat emeniz faydalı olacaktır. İyi bir hamilelik ve doğum dilerim.))
ewet cnm haklısın incir kayısı cok iyi geliyor da snrasıda gaz oluyo işteherseyn bi zorlugu var tabı hurma doguma yakın yiyince acılma olur diyolar bi bilgin varmı hurmayla ilgili bide yenı dogmus bebişın damagına sürcekmısız sünnet miş öyle okumustum ama tam bilmiyorum
Karnımda geçmeyen bir sertlik oluştu. Muayene bulguları iyi çıktı ama dr.um bu gerginlik tek başına erken doğum sebebi olabilir dedi. Ama çok şükür istirahat ,ilaçlar derken şikayetlerim azaldı. Şu anda daha rahatım. Son kont.de iyi çıktı. Ablamında şeker sınırda çıkmıştı. Sürekli diyet yaptı o da . Hamileliğin sonuna kadar hep sınırda kaldı. Şeker hastası gibi beslenmek lazım. Sık sık ve az yemek ve hızlı kilo almamak önemli. Aslında hep bildiğimiz şeyler tatlı,hamurişi,beyaz ekmek,pirinç,patates tüketmeyeceksin. Bunlar çok etkkiliyor şekeri. Kabızlık için kuru kayısı kuru incir tüketiyorsan sınırlı olmalı.Kuru meyvelerinde şekeri yüksek. Bana dahiliye dr. u kepek tüketebilirsin dedi. Yoğurtlara ve çorbalara ekliyorum. Sınır 4-5 tatlı kaşığı. İlaç bi fayda ediyor bi etmiyor. O yüzden hep doğal olarak gıdalarla çözmeye çalışıyorum. Bi de bol su,probiyotik yoğurt, kefir ,müsli ve yulaf ezmeli süt tüketiyorum ara öğünlerde. Saatlerce wc den çıkamadığım günler oldu.Çok zorladı kabızlık beni. Belki sana da fayda eder diye bu kadar uzun yazdım.
Bu arada şeker hamilelikten sonra geçiyor bende ama oğlumu emzirmeyi bıraktıktan sonra şekerim düşmeye başladı.O da ayrı bi dert.Şimdi ne olur bilmiyorum. Hepimiz için hayırlısı.
cnm çok saglıklı beslenıyosun bebeginde saglıklı olur inş. bende sebze agırlıklı yiyorum ama ne yaparsam yapım barsak sorununa cözüm bulamadım 73 de hamıle kaldm 7 kılo verdım aşermekten hiç bişey yiyemedım ilk aylarda şimdi 7 ayı gecti 70 kiloyum bakalım hamıle kaldıgım kiloda dogururum inş.. cok kılo alınca veremıyorum ya bide dogumdan snra süt olsun diye ye diyolar ozmanda alınıyo tabi
64 kilo ile başladım şuan 70 kiloyum. meyve çok yiyorum, taze günlük süt içiyorum günde 3 bardak, kahvaltıda peynir tereyağ pekmez yumurta kızarmış ekmek yiyorum hergün.
et balık fazla tüketemiyorum hele balık bir kere çıkardığım için iğrendim. karnabahar, brokoli, ıspanak, kıvırcık havuç salatası, çok severim ve yerim. çikolata cips kola vs..
çok nadir tüketiyorum. ayva elma portakal mandalina her akşam yerim.
Tebrık ederım canım, hayırlı olsun hamılelıgın:) Sanırım bu hamılelıgın son aylarında cogunlugun canı tuzlu seyler ıstıyor vr odem oluyor sonucunda..Ama yeterlı su tuketılırse odemı almaz mı? 27 kılo cokmus valla ya, alınca her yerınden mı aldın bacak vs.. Yoksa sadece karnın mı buyudu.. Ben kıbrıstayım, burda Turk marka sut bıraz zor bulunuyo, kendı sutlerı de kokuyo, bende tıksıntı yaptı o yuzden ıcemıyorum. Yoksa sutu severdım..
Vallahı canım bısey dıyım mı:))) Benım hamılelık belırtılerımden en yogunnu gece uyuyamama, ates basmasıydı ve goguslerım cok sıddetlı bı sancıyla agrıdı ve buyudu.Aldıgım 500 gr. Goguslerımın buyumesı dıye dusunuyorum. Daha yenı yenı gectı acısı, ve buyumesı de durdu allahtan.Son aylarda buyuse sorun yok, karnım da buyumus olcak, ama sımdı karnım buyumeden goguslerımın buyumesı kotu duruyo:) Dısarı cıktıgımda 2-3 tısort gıyıyorum valla kamufle etmek ıcınBenım de bagırsak sorunum vardı, hallettım.Tuvalete cıkamıyodum, ınan haftada 1 oluyodu. Bı kur verıyım sana bunu duzelene kadar sabah aksam ac karnına yap, sıcak sıcak ıc. Duzeldıkten sonra da 2 gunde 1 yapabılırsın..9-10 tane ıncırı 4e bol, 3 bardak kaynamıs suya at. Icıne bır kac tane de kayısı dogra at 5 dk kaynasın, sonra demlensın 10 dk. Bı guzel ıc onu, ınsallah sorunun cozulur. Benımkını cozdu o. Sıra gaza geldı, ona da fayda bulursam ıyı olacak. Yemek yıyım anında sısıyorum. Gece sıcak su torbası olmadan hayatta uyumam. Sut ıcın de herseyı yemene gerek yok ıncır ve hurma sut yapar, ınternetten arastır kurlerı oluyo. Onları yesen yeter:)
ben 4 aylık hamileyim 4 kilo verdim.. cok sorunlu gecıyor hamılelıgım kan kusuyorum bazenhiçbirşey istemiyor canım hiçbişeyden zevk almıyorumm
Merhaba 30+2 deyim. 67 ile hamile kaldım ve 14 kilo aldım şimdiden. İlk bebeğimde de 63 ile başlayıp 83 ile bitirmiştim. Oğlum 2 aylık iken 16 kilo gitmişti bile. Kilolar gidiyorda bozulan sağlık düzelmiyor. Gebelikte diyabet çıktı, emzirmeyi bırakınca hipoglisemi(şekerin düşmesi) oluştu. Şimdi 2. hamileliğim. Daha 10 haftalıkken tekrar diyabet çıktı. Baştan beri diyetisyen kontrolündeyim güya ama gene çok hızlı aldım. Ne kadar dikkat etsende metabolizmada etkiliyor sonuçta. İlk 3 ay düşük tehditi, hayatımda yaşamadığım kadar ciddi bir kabızlık şimdi de erken doğum tehditi. Sürekli hareketsiz bir 29 hafta geçti. İlk gebelikten sonra ne kadar dikkat edeceğim 2. de kilom çok kontrollü olacak desem de öyle olmadı. bazen şartlar herşeyin önüne geçiyor. Yine de hızlı kilo almak yatkınlığı olanlarda şeker riskini çok arttırıyor. Elinizden geldiğince dikkat emeniz faydalı olacaktır. İyi bir hamilelik ve doğum dilerim.))
Karnımda geçmeyen bir sertlik oluştu. Muayene bulguları iyi çıktı ama dr.um bu gerginlik tek başına erken doğum sebebi olabilir dedi. Ama çok şükür istirahat ,ilaçlar derken şikayetlerim azaldı. Şu anda daha rahatım. Son kont.de iyi çıktı. Ablamında şeker sınırda çıkmıştı. Sürekli diyet yaptı o da . Hamileliğin sonuna kadar hep sınırda kaldı. Şeker hastası gibi beslenmek lazım. Sık sık ve az yemek ve hızlı kilo almamak önemli. Aslında hep bildiğimiz şeyler tatlı,hamurişi,beyaz ekmek,pirinç,patates tüketmeyeceksin. Bunlar çok etkkiliyor şekeri. Kabızlık için kuru kayısı kuru incir tüketiyorsan sınırlı olmalı.Kuru meyvelerinde şekeri yüksek. Bana dahiliye dr. u kepek tüketebilirsin dedi. Yoğurtlara ve çorbalara ekliyorum. Sınır 4-5 tatlı kaşığı. İlaç bi fayda ediyor bi etmiyor. O yüzden hep doğal olarak gıdalarla çözmeye çalışıyorum. Bi de bol su,probiyotik yoğurt, kefir ,müsli ve yulaf ezmeli süt tüketiyorum ara öğünlerde. Saatlerce wc den çıkamadığım günler oldu.Çok zorladı kabızlık beni. Belki sana da fayda eder diye bu kadar uzun yazdım.
Bu arada şeker hamilelikten sonra geçiyor bende ama oğlumu emzirmeyi bıraktıktan sonra şekerim düşmeye başladı.O da ayrı bi dert.Şimdi ne olur bilmiyorum. Hepimiz için hayırlısı.
umarım gitmez cnm yoksa ölürüm bu gidişle
Off hemde nasil bir can cekmesidir o
Vallahi su canavariydim maksatta ama, istahda acik olunca suya fayda verecek imkan birakmiyordu ki pis nefsim..
Her yerden orantili aldim, en cok bel bölgesindeydi. Ama düz hesap 7 ayda booool spor, diyet, azimle sukur 30 kilo verdim.
Umarim bu süt olayini da bir an önce istedigin gibi düzeltirsin..
Cok iyide, cooook kilo aldirmazmi bu yaau
Ben hamileyim diye ne bulursam yemiyorum valla, daha da dikkat ediyorum..Bazıları yiyor ya şaşıyorum valla, gerçi benim zaten midem almaz o kadar şeyi, normalde de az yediğim için..
Kabızlık ilk başlarda beni de zorladı, o yüzden incir kürünü ihmal etmem yani, kilo alacağımı da bilsem..Şimdi çok rahatım allaha şükür..
hiç mi bişey yiyemiyosun..yediğin anda çıkarıyo musun hemen..
Çok güzel vermişsin canım maşallah.Kimi boğazına hakim olamıyo veremiyorum diyo. Az yersen verirsin halbuki demi
Süt olayını sanmıyorum.
Dün bi komşuya sultan lokumu yapıcaktım, bende süt yok doğal olarak:)
Onunki de benim tiksindiğim süttü zaten.
Açtım, allahım o nasıl koku. Buram buram geldi vallahi midem atağa geçti birden. İyi ki kusmadım, ama çok kötü oldum.
Bi daha tiksindim, ben süt içeceğimi sanmıyorum
Yumurta yemeye gayret ediyorum. İnşallah her gün 1 yumurta yiyebilirim.
Baharat kattığım için, 2 tane haşlanmış yiyebiliyorum.
Artık sütün eksikliğini yumurta ve yoğurtan tamamlarım, napıyım..:26:
Tuvalete çıkamamaktansa onun aldıracağı kiloya razıyım..
Zaten bağırsaklar bi süre sonra düzeliyo.
Ben şu an haftada bir yapıyorum inciri.
İlk başlarda çok kötüydüm ama, bu tuvalet sorunu cidden çok fena.
Kilo her şekilde verilir ama, kabızlığın hediyesi hemoroid her şekilde gitmiyo:26:
Zaten abur cubur, hamur işi yemediğim için çok sıkıntı yapmıyorum ondaki şekeri.
En azından doğal karbonhidrat, yapay değil.
Senin bu süt olayina gercekden üzüldüm canim ya, umarim o sorunu düzeltebilecek imkanlar versin Rabbim sana.
Inan aklimda bu tarifin oldu ya, en sikintili kabizlik zamanlarinda ilk isim denemek olucak insaAllah.
Verdigin bilgi icin tesekkürler güzelim.
nası ya, sen bunu doktora söylemedin mi:26:yediğim hersey cıkıyor yenı yenı iyi olmaya baslıyor gibiyim. evet kan kustum ve kahverengi felan değil bildiğin bir avuç kandı..cok zor geçiyo çok
sennedion aynı şey benim de başıma geldi. Bugün sağlık ocağına gittim, 3 kilo fazla gösterdi sanırım horyrat kullanıldığı için hassas tartmıyor. Evde 63-64 geliyorum ama orda 67 çıktım. Doktorda da dediğin gibi 1 kilo fazla çıkıyor. Dert etme, gün içinde tartıldığından 1 kilo eksik düşün kendini.
çok sinirim bozuldu çooook ama tebessüm etmekten kendimi alamıyorumşimdi sağlık ocağından geldim aşımı yaptılar kiloma baktılar onlardan önce ben şok geçirdim bi 10-15 saniye donuk bir şekilde baktım tartıya sizin bu tartı yanlış dedim ben aynı şekilde evdeki hassas baskül de tartılıyorum bu kadar değil dedim gülüştük, ama hakikaten anlamadım nasıl oluyor bu, bendemi tuhaflık var :26: hamileliğimi öğrendiğimde 58.5 kiloydum 9 haftanın içindeyken 57.3 ye düştüm,şimdi 20 haftanın içindeyim evde tartılıyorum 64.3 çıkıyor ama doktorumdan öğrendim; gerçek kilo ancak sabah aç karnına tuvaletten sonra ve çıplak bir şekilde tartıldığı zaman gerçek kilo bulunur dedi, ama ben ne yazık ki sabah kalkar kalkmaz hemen bişeyler atıştırmak zorundayım çünkü bulantılarım henüz geçmedi, yani giyinik bir şekilde ve tok karnınayken 64.3 kiloyum sağlık ocağında ise 67 kilo çıktım ve 7 kilo aldığımı söylediler gelir gelmez tartıya çıktım ve 64.2 nasıl oluyor bu :26:
sağlık ocağındaki tartı kantar diye söylenenlerden benim evdeki baskül üstelik hassas, hadi diyelim ki yanlış tartıyo bi tek benimi yanlış tartacak bütün millet tartılıyo doğru çıkıyo, üstelik doktoruma gittiğim zaman da evdekinden bir kilo fazla çıkıyorum doktorumda üstün kalın ondan diyodu, anlamadım ben.........
valla ben her gün sabah ve akşam tartılıyorum nerdeyse
bende de hassas baskül var
hamile olmadan 54.8 dim
hamileliğin 6. haftasında 55.4 çıktım, dün gittiğimizde de 55.8 dim.
ama ben sabah aç karnına midem ve bağırsaklarım boşken:) yine aynı kilomdaydım 54.8
kahvaltı yaptığım için falan arada oynuyor, su içince falan
doktor da iyi 400 gr almışsın böyle giderse hamileliğin rahat geçer dedi
halbuki daha hiç kilo almadım
haftaya 1. trimester bitecek
herhalde 4. ayda falan almaya başlarım
boşver onlara takılma sen
evdeki doğrudur
ordakine günde kaç kişi çıkıyor bi bilsen
bozulmuştur tabi
ömürsün çok güldüm, çok da doğru söylüyosun, demek ki sonradan alacaksın ama önemli olan bebeğin kilo alması boşver, doğumdan sonra büyük çoğunluğu gidiyor kilonun, hem bebek, hem suyu, eşi falan derken gidiyor, geriye kalan da senin kilon oluyor, bu benim ikinci hamileliğim ordan biliyorum, bir kızım var şimdi Allah'ın izniyle bide oğlum olacak... Allah bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?