Kaçıncı ayda kaç kiloydunuz? Yemek düzeniniz nasıldı?

ben 4 aylık hamileyim 4 kilo verdim.. cok sorunlu gecıyor hamılelıgım kan kusuyorum bazen hiçbirşey istemiyor canım hiçbişeyden zevk almıyorumm

ee, hep mi böyle devam edecek..düzelme ihtimalin yok mu

Sen çok güzel almışsın, gayet normal..ben de dua ediyorum çok yağ bağlamamak için

hadi ya..seninki de baya kötüymüş canım..olsun bebeğini sağ salim kucağına al da, kilolar verilir..
diyabet gebeliğe bağlı mı, gebelik bittiğinde de devam ediyor mu..

evet, gazı da artık ayağıma sıcak su torbası koyarak hallediyorum napıyım. gece yatarken koyuyorum, o beni yumuşatıyo sabaha kadar..
hurma doğuma yakın yendiğinde doğumu kolaylaştırıyormuş canım, onu ben de duydum, ama çocuğun damağına hurma sürmeyi duymadım..
soda iç falan diyolar ama, benimki bağırsak gazı mide değil ki

Karnımda geçmeyen bir sertlik oluştu. Muayene bulguları iyi çıktı ama dr.um bu gerginlik tek başına erken doğum sebebi olabilir dedi. Ama çok şükür istirahat ,ilaçlar derken şikayetlerim azaldı. Şu anda daha rahatım. Son kont.de iyi çıktı. Ablamında şeker sınırda çıkmıştı. Sürekli diyet yaptı o da . Hamileliğin sonuna kadar hep sınırda kaldı. Şeker hastası gibi beslenmek lazım. Sık sık ve az yemek ve hızlı kilo almamak önemli. Aslında hep bildiğimiz şeyler tatlı,hamurişi,beyaz ekmek,pirinç,patates tüketmeyeceksin. Bunlar çok etkkiliyor şekeri. Kabızlık için kuru kayısı kuru incir tüketiyorsan sınırlı olmalı.Kuru meyvelerinde şekeri yüksek. Bana dahiliye dr. u kepek tüketebilirsin dedi. Yoğurtlara ve çorbalara ekliyorum. Sınır 4-5 tatlı kaşığı. İlaç bi fayda ediyor bi etmiyor. O yüzden hep doğal olarak gıdalarla çözmeye çalışıyorum. Bi de bol su,probiyotik yoğurt, kefir ,müsli ve yulaf ezmeli süt tüketiyorum ara öğünlerde. Saatlerce wc den çıkamadığım günler oldu.Çok zorladı kabızlık beni. Belki sana da fayda eder diye bu kadar uzun yazdım.
Bu arada şeker hamilelikten sonra geçiyor bende ama oğlumu emzirmeyi bıraktıktan sonra şekerim düşmeye başladı.O da ayrı bi dert.Şimdi ne olur bilmiyorum. Hepimiz için hayırlısı.

cnm benm karnımda cok sert bazen haraket edemıyorum bebek dönüyo galıba öyle düşünüyorum ama nedenını bilmiyorum sipsivri oluyo snra düzeliyo başı assadaymıs rahıme sancı yapıyo bazen rahim aşşada hissediyorum ağrıyo heralde rahıme baskı oluyo ondan

Muhtemelen dediğin gibi bebek bası yapıyordur. Benim yazdıklarım korkutmasın seni.Karnım sertleşmişti ve belki yarım saat öyle kaldı dinlenmeme rağmen. Dışarıdaydım bebiş için alışverişe gitmiştik. Otoparka zor yürümüştüm ve henüz yeni gitmiştik oraya 1 saat bile olmamıştı. Dinlendikten sonra geçti ama 10-15 adım yürüyünce tekrar ediyordu.Yürüyemeyecek kadar ağrı veriyordu oluşan sertlik. Sonraki gün iştede aynı şey tekrar etti. Dr.um bu yüzden rapor verdi. 27 hafta yeni dolmuştu. Şimdi senin dediğin tarzda benimde oluyor. Ama bebiş dönünce,yerleşince geçiyor. Meraklandırmayayım seni boş yere:))

Ohh ne güzelmis kilon vallahi, MaasAllah.

Zaten bende dogumdan 2 ay sonra tartildigimda 18 kg vermisdim ama amannnn sütüm olsun, aman daha da olsun diyeee diyee vermis oldugumu kalici bir sekilde aldim..

Ama AZIM ve Allah'in izni ile asilmayacak sikinti yok insaAllah, ben kizim tam 14 Aylikken diyete basladim ve 6,5 - 7 Ayda tam 30 kilo verdim :)

Beslenme seklin, kafein ve asitli icecek garici bence süper. Umarim diledigin gibi istedigin kiloda kalir ve evladini hayirlisi ile Dünya'ya getirirsin.

Off hemde nasil bir can cekmesidir o
Vallahi su canavariydim maksatta ama, istahda acik olunca suya fayda verecek imkan birakmiyordu ki pis nefsim..
Her yerden orantili aldim, en cok bel bölgesindeydi. Ama düz hesap 7 ayda booool spor, diyet, azimle sukur 30 kilo verdim.
Umarim bu süt olayini da bir an önce istedigin gibi düzeltirsin..

Cok iyide, cooook kilo aldirmazmi bu yaau

ben 4 aylık hamileyim 4 kilo verdim.. cok sorunlu gecıyor hamılelıgım kan kusuyorum bazen hiçbirşey istemiyor canım hiçbişeyden zevk almıyorumm

Aman Allahim (( Aman doktorunu ihmal etme, ne demek kan kusmak ?
Ama söyle birsey varki mide kanamasi olsa mideden cikan kanin rengi kirmizi degil kahverengidir. ( Tecrübe ile sabittir :)

Allah yardimcin olsun güzelim...
InsaAllah hersey diledigin gibi olsun hayatinda..

Ben hamileyim diye ne bulursam yemiyorum valla, daha da dikkat ediyorum..Bazıları yiyor ya şaşıyorum valla, gerçi benim zaten midem almaz o kadar şeyi, normalde de az yediğim için..
Kabızlık ilk başlarda beni de zorladı, o yüzden incir kürünü ihmal etmem yani, kilo alacağımı da bilsem..Şimdi çok rahatım allaha şükür..

umarım gitmez cnm yoksa ölürüm bu gidişle

hiç mi bişey yiyemiyosun..yediğin anda çıkarıyo musun hemen..

Çok güzel vermişsin canım maşallah.Kimi boğazına hakim olamıyo veremiyorum diyo. Az yersen verirsin halbuki demi
Süt olayını sanmıyorum.
Dün bi komşuya sultan lokumu yapıcaktım, bende süt yok doğal olarak:)
Onunki de benim tiksindiğim süttü zaten.
Açtım, allahım o nasıl koku. Buram buram geldi vallahi midem atağa geçti birden. İyi ki kusmadım, ama çok kötü oldum.
Bi daha tiksindim, ben süt içeceğimi sanmıyorum
Yumurta yemeye gayret ediyorum. İnşallah her gün 1 yumurta yiyebilirim.
Baharat kattığım için, 2 tane haşlanmış yiyebiliyorum.
Artık sütün eksikliğini yumurta ve yoğurtan tamamlarım, napıyım..:26:

Tuvalete çıkamamaktansa onun aldıracağı kiloya razıyım..
Zaten bağırsaklar bi süre sonra düzeliyo.
Ben şu an haftada bir yapıyorum inciri.
İlk başlarda çok kötüydüm ama, bu tuvalet sorunu cidden çok fena.
Kilo her şekilde verilir ama, kabızlığın hediyesi hemoroid her şekilde gitmiyo:26:
Zaten abur cubur, hamur işi yemediğim için çok sıkıntı yapmıyorum ondaki şekeri.
En azından doğal karbonhidrat, yapay değil.

kızıma hamıleyken ilk üç ay hiç kilo almadım hatta 56dan 55 e düştüm daha sonra bulantılar gecince rahat ettim 5. aydan sonra hızlı bır sekilde kılo aldım doguma giderken 12 kg almıs durumdaydm idealdı yanıekmege cok yüklenmeyin kızlar bol meyve sebze alıp pişirin süt cook önemli her gün muhakkak yumurta yemeye gayret edin en güçlü proteinlerdendir yumurtaAllah yardımcınız olsn kızlar hayırlı doğumlar hepinize

Senin bu süt olayina gercekden üzüldüm canim ya, umarim o sorunu düzeltebilecek imkanlar versin Rabbim sana.

Inan aklimda bu tarifin oldu ya, en sikintili kabizlik zamanlarinda ilk isim denemek olucak insaAllah.

Verdigin bilgi icin tesekkürler güzelim.

yediğim hersey cıkıyor yenı yenı iyi olmaya baslıyor gibiyim. evet kan kustum ve kahverengi felan değil bildiğin bir avuç kandı.. cok zor geçiyo çok

Bakalım türkiyeye gittiğimde içebilecek miyim.
şimdi kıbrıstayım
yap canım mutlaka, bana ne kayısı ne zeytinyağı fayda etmiyodu artık.. bu incir kürü sorunumu çözdü çok şükür

yediğim hersey cıkıyor yenı yenı iyi olmaya baslıyor gibiyim. evet kan kustum ve kahverengi felan değil bildiğin bir avuç kandı.. cok zor geçiyo çok
nası ya, sen bunu doktora söylemedin mi:26:

çok sinirim bozuldu çooook ama tebessüm etmekten kendimi alamıyorum şimdi sağlık ocağından geldim aşımı yaptılar kiloma baktılar onlardan önce ben şok geçirdim bi 10-15 saniye donuk bir şekilde baktım tartıya sizin bu tartı yanlış dedim ben aynı şekilde evdeki hassas baskül de tartılıyorum bu kadar değil dedim gülüştük, ama hakikaten anlamadım nasıl oluyor bu, bendemi tuhaflık var :26: hamileliğimi öğrendiğimde 58.5 kiloydum 9 haftanın içindeyken 57.3 ye düştüm,şimdi 20 haftanın içindeyim evde tartılıyorum 64.3 çıkıyor ama doktorumdan öğrendim; gerçek kilo ancak sabah aç karnına tuvaletten sonra ve çıplak bir şekilde tartıldığı zaman gerçek kilo bulunur dedi, ama ben ne yazık ki sabah kalkar kalkmaz hemen bişeyler atıştırmak zorundayım çünkü bulantılarım henüz geçmedi, yani giyinik bir şekilde ve tok karnınayken 64.3 kiloyum sağlık ocağında ise 67 kilo çıktım ve 7 kilo aldığımı söylediler gelir gelmez tartıya çıktım ve 64.2 nasıl oluyor bu :26:
sağlık ocağındaki tartı kantar diye söylenenlerden benim evdeki baskül üstelik hassas, hadi diyelim ki yanlış tartıyo bi tek benimi yanlış tartacak bütün millet tartılıyo doğru çıkıyo, üstelik doktoruma gittiğim zaman da evdekinden bir kilo fazla çıkıyorum doktorumda üstün kalın ondan diyodu, anlamadım ben.........

sennedion aynı şey benim de başıma geldi. Bugün sağlık ocağına gittim, 3 kilo fazla gösterdi sanırım horyrat kullanıldığı için hassas tartmıyor. Evde 63-64 geliyorum ama orda 67 çıktım. Doktorda da dediğin gibi 1 kilo fazla çıkıyor. Dert etme, gün içinde tartıldığından 1 kilo eksik düşün kendini.

aynen canım doğru söylüyosun, ama çok sinirim bozuldu, bide suratıma tuhaf tuhaf bakıp 7 kilo almışsın 4,5 ayda normalde ayda 1 kilo alınması lazım sen fazla almışsın demediler mi siz benimle uğraşacağınıza tartınızı yenileyin dedim üstelik ben 5 aylık hamileyim hesaplamaya göre...

valla ben her gün sabah ve akşam tartılıyorum nerdeyse
bende de hassas baskül var
hamile olmadan 54.8 dim
hamileliğin 6. haftasında 55.4 çıktım, dün gittiğimizde de 55.8 dim.

ama ben sabah aç karnına midem ve bağırsaklarım boşken:) yine aynı kilomdaydım 54.8
kahvaltı yaptığım için falan arada oynuyor, su içince falan
doktor da iyi 400 gr almışsın böyle giderse hamileliğin rahat geçer dedi
halbuki daha hiç kilo almadım
haftaya 1. trimester bitecek

herhalde 4. ayda falan almaya başlarım

boşver onlara takılma sen
evdeki doğrudur
ordakine günde kaç kişi çıkıyor bi bilsen
bozulmuştur tabi

ömürsün çok güldüm, çok da doğru söylüyosun, demek ki sonradan alacaksın ama önemli olan bebeğin kilo alması boşver, doğumdan sonra büyük çoğunluğu gidiyor kilonun, hem bebek, hem suyu, eşi falan derken gidiyor, geriye kalan da senin kilon oluyor, bu benim ikinci hamileliğim ordan biliyorum, bir kızım var şimdi Allah'ın izniyle bide oğlum olacak... Allah bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah....

Ayy ne güzeel allah sana da bebeğini sağ sağlim almayı nasip etsin
evet doğumda gidiyor da, psikolojik hamileler oluyo ya, hemen öğrenir öğrenmez her şeyden yiyen ben öyle olamam diye düşünüyodum, olmadım da zaten:))

ben 48 kiloyla başladım gebeliğe... 45e düştüm ilk üç ay içinde... yediğim ne varsa çıkıyordu geri... şimdi 52 kiloyum.24.haftaya geliyorum. şu kadarlık hamileyim deyince kimse inanmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…