Kader nedir? İnanır mısınız?

tansu32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
236
0
46
İzmir
Bayanlar benim hep merak ettiğim bir konudur.Fikirlerinizi merak ediyorum.Kader var mı? İnanıyor musunuz? Ve ya inanmayanlar neden inan mıyor? Bu konuda kanıtınız var mı? Yani
kader diyebileceğiniz,elinizde olmadan gelişen hayat hikayeniz nedir? Örnekler misiniz? Paylaşımlarınızı bekliyorum...

Müslüman olan herkes imanın altı şartından biri olan kadere inanmak durumundadır.inanmayan zaten Allah korusun dinden çıkar.ama Müslüman olmayanlar için yorum yapamam.:ssz:

Müslüman olan herkes imanın altı şartından biri olan kadere inanmak durumundadır.inanmayan zaten Allah korusun dinden çıkar.ama Müslüman olmayanlar için yorum yapamam.:ssz:
Şükür ki müslümanım.Bu konuyu açdıysam farklı bakış açılarını yakalamak istediğim içindir.

tamda bunu yazıcaktım elbete bızler kaza ve kadere ıman edenlerdenız eşlerımız kader örnegı degılmı?

kadere inanırım, ama insanın kaderi kendi elindedir.
kader, yol çizgisinin ismidir
seçimler biz insanlarındır.

Şükür ki müslümanım.Bu konuyu açdıysam farklı bakış açılarını yakalamak istediğim içindir.
yazdığımı yanlış anladınız.sizin inancınıza tepki şeklinde bir yorum değil.bende naçizene kendi düşüncemi yazdım ama sanırım siz hemen savunma moduna geçtiniz.neyse ben daha fazla meşgul etmeyeyim konunuzu.iyi günler:ssz:

kadere inanırım, ama insanın kaderi kendi elindedir.
kader, yol çizgisinin ismidir
seçimler biz insanlarındır.
İşte tam kafama takılan çözemediğim nokta.Bazı insanlar kader insanın elinde bazıları sen ne yaparsan yap değişmeyecek.Plansız mı yaşamalıyız?

İşte tam kafama takılan çözemediğim nokta.Bazı insanlar kader insanın elinde bazıları sen ne yaparsan yap değişmeyecek.Plansız mı yaşamalıyız?

eğer kader insanın elınde olmasaydı
Allah bazı insanlara haksızlık yapmış olmaz mıydı sence?

plansız yaşamak ile alakası yok, insanın kendı yapacağı her şey zamanında kaydedılmıştır.
insan kendı kaderını belırlemıstır yani.

Kader, kaza ve iradenin toplamıdır..

Önüne çıkan seçenekler 'kaza'dır. Senin bu seçenekler karşısında ki seçimlerin de 'irade' dir.

Senin hangi seçimleri yapacağını yaratıcı sen daha dünyaya gelmeden bildiği için 'yazar'.
Sen de onları bir bir gerçekleştririsin..

Kısacası karşınıza çıkan adamlar 'kaza'nın ürünüdür. Ama eşinizi kendiniz seçersiniz. Kendiniz karar verirsiniz. Senin seçimin kadarini şekillendirir.
Hani deriz ya yaratıcı olmuş ve olacakları bilir diye. İşte bu seçimleri yaratıcı daha önceden bildiği içi kader diye yazar..

Karışık bir konu. Nacizane araştırmalarım sonucu öğrendiklerimi kısaca özetlemem gerekirse böyle..

yazdığımı yanlış anladınız.sizin inancınıza tepki şeklinde bir yorum değil.bende naçizene kendi düşüncemi yazdım ama sanırım siz hemen savunma moduna geçtiniz.neyse ben daha fazla meşgul etmeyeyim konunuzu.iyi günler:ssz:

Olur mu ? Yanlış anlaşılmamak adına yorum yaptım öncelikle.Size tepki adına değil.Düşüncelerinizi merak ettiğim için yeni fikirler yeni hayatları öğrenebilmek adına açtım bu başlığı.Hakkınız elbette.Her zaman yorumlarınızı bekliyorum.Her şey detayda gizli.Paylaşalım ki fikirlerimiz çoğalsın

sakuura gayet güzel acıklamıs ona ek olarak kafan karısıyorsa şöyle düşünebilirsin

mesela takvimleri düşün hani şu yaprak yaprak olanları
üstünde o günle ilgili bilgiler yazar
yani daha önceden bilinir olacaklar ve yazılıdır
aynı öyle kaderimizde Allah tarafından bilinir yazılıdır

Kadere inanırım ama kaderin duaların tesiriyle değiştiğine de çok inanırım; Şöyle ki en yakın arkadaşımın olayı gözümün önünde oldu... Çok umutsuz bir aşktı ve çok dua ettik arkadşım da ben de...Birisinden hoşlanıyordu o da ondan hoşlanmaya başlamıştı ama çocuğun sevgilisi vardı.Kader bunları o kadar sık biraraya getirdi ki inanamazsınız.. Yolda konserde orada burada karşılaştılar birbirlerinden vazgeçiyorlar ama resmen kader birbirlerine çekiyordu onları çok güzeldi hikaye gibi :)) Buna benzer bir şeyi yaşamayı çok ama çok isterim :31: En sonunda çocuk sevgilisinden ayrılmıştı.Arkadaşım da başka birisiyle deniyordu ama yapamadı çünkü çocuğa aşıktı meğer ikisi de tam aynı gün ayrılmışlar habersiz.Sonra görüşmeye başladılar ve oldu çok ama çok mutlular şimdi :nazar: Zaman ne gösterir bilinmez tabi:) Çünkü hayatta mutlu sonlar yok mutlu anlar var :) İnşallah hep mutlu anlarımız olur hepimizin :16:

kesinlikle inanıyorum .. .kadere .... kaderde varsa oluyor bir şekilde birşey ... yoksa kendini ne kadar zorlasanda olmuyor ..iş hayatındada özel hayatlardada geçerli ...

Kader vardır.Hergün her dakika düşüncelerimizle , karekterimizle, yaptıklarımızla ,yargılarımızla,seçimlerimizle kaderimizi ince ince oya işler gibi işliyoruz.Bugün yaşadıklarımız geçmişte ,geçmiş zamanlarda yaşadığımız ve yaşatıklarımızın sonucu.Bugün yaptıklarımızın ,düşündüklerimizin çıktısını da iyi ,kötü ilerki zamanlarda yaşayacağız.Geçtiğimiz dersler var bir türlü geçemeyip bütünlemeye kaldığımız dersler var.Başımıza gelen bizim dert,kötülük olarak gördüğümüz olay bilinç sıçraması yapmamız için bir fırsattır aslında.O dersin mesajını anlayamazsak , aynı olaylara ,benzer kişilerin içinde olduğu komposizyonlara tekrar tekrar çekiliriz.

Bayanlar düşüncelerinizi hala merak etmekteyim.Bir de hayatınızdan örnekler vererek açıklarsanız daha güzel olacak.

elbette kadere inanırım ama insanın da kaderine yön verebileceğini seçimleriyle bunu şekillendirebileceğini düşünürüm..

kaderim de ne varsa onu yaşarım deyip oturup beklemek gibi bir bakış açısında değilim..

çok sevdiğim bir söz vardır; tedbirsiz tevekkül olmaz...kaderim de varsa zaten öleceğim deyip kendini bir arabanın alltına atmak mesela bana göre kadere inanmak ya da teslimiyet değildir.

Allah bize akıl vermiş,neden? kullanalım diye..

iki cesit kader vardir,

birisi irademiz disinda,digeride bunun dahilinde olan kaderdir..

dogumumuz,ölümümüz,anne-babamizi secmemiz bunlar irademiz disinda olan seylerdir taiki bunu genistletebiliriz

ama birde iki yol vardir bunlardan hangisine gidecegimizi kendi irademizle seceriz...

Kadere inaniyorum..Hemm dinimizin emirlerinden biri oldugu icin hemde düsünürsek hayatimizda asla yapmam dedigimiz ne cok sey yapmisiz...KADERIMIZ

belirlenmis ve biz o sonuca göre buna ister tesadüf diyelim ister sans diyelim o cizgide ilerliyoruz...

Back
X