• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaderim mi tercihim mi

Obsesifanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2017
66
45
88
34
Şimdi uzun uzun yazmak için doğru zaman. Buraya böyle bir konu açmazdım normalde çünkü bu yazacaklarımı kendime bile alçak sesle itiraf ediyorum. Konu şu ki evlilik. Ben 4 sene me girecek evlenelim. Ama ilk günden hep bir pişmanlık ama öyle ki mutluluk da var. Yani çok saçma kendimle çatışmaktan yoruldum artık. Eşimle aynı hastanede calisiyorduk tanıştık sevgili olduk. Evlilik sürecimi yemin ediyorum pek hatırlamıyorum. Ya dışardan bakınca o kadar saçma ki ama düşünüyorum niye evlendim anlam vere mi yoRum. İlk yikilisim ailesini görünce oldu. Bizim yaşantımızda o kadar uzak bir hayatı vardı ki. Köyde yaşıyorlar. Şimdi hemen saldırısa geçmeyin lutfen belirttiğim gibi benim yaşamım dan çok uzak. Ve ben bunu kabullenemedim. Ama evlendim de. Zaten geri dönüşü olmayan yola burda girdim. Mutluyken çok mutluyum skinti yok çok da güzel zamanlarımız geçti. Ama en ufak bir kavgada hatada hemen başa sarıyorum niye evlendim bana göre değil bu isler ailesi bana çok ters ben bunlarla görüşmek istemiyorum kendimi de çevremi de yedim bitirdim. Çocuğum var ve eşim muhtesem bir baba çokta iyi bir eş. Beni kırmamak için uğraşır isteklerimi yapmaya çalışır. Elbette onunda sevmediğim yanları var ama asla katlanilmaz şeyler değil. Ama ben ailesini benimsiyemi yorum konuşmak istemiyorum onlarla bir yerde yurumek bile istemiyorum. Ki çok kötü birsey ama onlardan utanıyorum. Bunu söylediğim için kendimden de. Ama bazı şeylere gönlüme razı edemiyorum. Boşanmayi o kadar çok düşündüm ki ama her halukarda mutlu olmayacam biliyorum. Bazen Allaha yalvariyorum bunlar bir rüya olsun ve 5 sene öncesine döneyim diye. Çünkü bu olayın benim için başka çözümü yok. Ne yaparsam yapayım bu ikilemden kurtulamıyorum eşimi sevip sevmedigimi bile anlayamıyorum artık.

Sorun esinizn aileisnin koyde yasamasimi?
Koylu milettin efendisi arastir soy agacini emin ol soyunda bir koye dayaniyordur.
Koyluler diye utaniyorsun emin ol senin cocugunda ileride senden utanacak.
Kiyde yasayan nenesini doktor torunu gurula bu benim nenem diye tanitan yakinimiz var.utanmayi birak gururula.
Bence siz fazla gorgusuzsunuz

Hiç bir evlilik dört dörtlük değil. Eşinin ailesinin köylü olması sorun olmasa başka şeyler sorun olurdu.
Şehirli erkek ailesi mükemmel olacak diye bir kaide de yok.

Sorun esinizn aileisnin koyde yasamasimi?
Koylu milettin efendisi arastir soy agacini emin ol soyunda bir koye dayaniyordur.
Koyluler diye utaniyorsun emin ol senin cocugunda ileride senden utanacak.
Kiyde yasayan nenesini doktor torunu gurula bu benim nenem diye tanitan yakinimiz var.utanmayi birak gururula.
Bence siz en basindan belirttim sorun yaşantı farkımız bakın mesela goruncem bizde ben çalışıyorum ve geldiğimde resmen hizmet ediyorum ki bkze
neden saldırmak için bahane ariyorsunuz ben yaşayış farkı var dedim. Mesela ilk tatile gideceğimiz zaman kp eşimle kavga etti resmen ne tatili bizde öyle şeyler yok diye. Evet esim yanlışın farkında ama yeterli gerginlige sebep oldular.
Saraylarda mürebbiye elinde mi yetiştiniz bu ne kibir insanları hakir görmek sırf köylü oldukları için pes ya.

İyi de hepimiz köyde yaşadık vakti zamanında. Siz İstanbul hanımefendisi misiniz? Madem öyle alın bi kaç marka elbiseleri çantaları ayakkabıları giydirin, köyden de evinize getirin oldu bitti.
Siz de zamanında köyden geldiniz böyle değiştiniz değil mi?
Ne bileyim ya hepimiz köylüyüz, gideceğimiz 2 metre mezar neyin beğenmemesi bu?

Köylü milletin efendisidir diyen ataların köylüden utanıyorum diyen torunlarına....
Bir an once boşan kardeşim, zira kusura bakmada aslında öyle bir seviyedesinki asıl o utandıkların senden çok daha iyilerine layıklar.
Tanimadigim etmedigim halde ben dahi onlar adina senden utandim, artik kendin dusun kendi halini ne seviyelerdesin...

arkadaşlar mesele köylü olması değildir
sonuctak ortak bir hayat olmayınca sohbet edecek ortak konu bulmak, benzer şeylerden zevk almak güçleşiyor. hele de kültür farkı fazla olunca beklentiler karşılıklı karşılanamayabiliyor.
belki de konu sahibinin kayınvalidesi de şehirli gelin aldıgı için mutsuzdur. kimbilir..
konu sahibine cevabım ise kader değil kendi seçimleriniz. sonucları ile mücadele etmek zorundasınız.

İyi de hepimiz köyde yaşadık vakti zamanında. Siz İstanbul hanımefendisi misiniz? Madem öyle alın bi kaç marka elbiseleri çantaları ayakkabıları giydirin, köyden de evinize getirin oldu bitti.
Siz de zamanında köyden geldiniz böyle değiştiniz değil mi?
Ne bileyim ya hepimiz köylüyüz, gideceğimiz 2 metre mezar neyin beğenmemesi bu?
Bakın son kez ifade ediyorum sorun yaşanılan toprak parçasının adı değil ama getirdiği alışkanlık ve yasayislar. Mesela biz asla bir misafirlige habersiz ve sabahın erken saati gitmeyiz ayıptır ama onlar köyde o şekilde kapı açıktır gelen gideni bazen anlayamam. Bu tarz şeyler bana garip geliyor anladınız mj yoksa kimsenin köylüye falan laf ettiği yok

Yalnış bir tercih hayatima mal oldu o zaman

ben illa tercihin yanlış olduğunu düşünmüyorum :) belki tercih doğru oldu ama kendinizde bi sorun vardır. yoksa anlattıklrınız bana tuhaf geldi. yanlış anlamayın, saldırmıyorum. Ama insanların bazen kendine dönüp bakması lazım. Değişim her zaman insanın kendinde başlamalı.
Belki yardım alabilirsiniz bu konuda.

Back
X