• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaderim mi tercihim mi

Bakın son kez ifade ediyorum sorun yaşanılan toprak parçasının adı değil ama getirdiği alışkanlık ve yasayislar. Mesela biz asla bir misafirlige habersiz ve sabahın erken saati gitmeyiz ayıptır ama onlar köyde o şekilde kapı açıktır gelen gideni bazen anlayamam. Bu tarz şeyler bana garip geliyor anladınız mj yoksa kimsenin köylüye falan laf ettiği yok
E bırakın herkes kendi hayat tarzına göre hareket etsin. Köyde açsınlar kapılarını. Siz evinizde açmazsınız. Kimse kimsenin hayat tarzına müdahale etmediği sürece sorun nedir anlamadım ki?

arkadaşlar mesele köylü olması değildir
sonuctak ortak bir hayat olmayınca sohbet edecek ortak konu bulmak, benzer şeylerden zevk almak güçleşiyor. hele de kültür farkı fazla olunca beklentiler karşılıklı karşılanamayabiliyor.
belki de konu sahibinin kayınvalidesi de şehirli gelin aldıgı için mutsuzdur. kimbilir..
konu sahibine cevabım ise kader değil kendi seçimleriniz. sonucları ile mücadele etmek zorundasınız.
Kesinlikle eminim onlarda bu durumdan hoşnut değildir. Anlatmak istediğim buydu

Bence bunları düşünmek geri adım atmak için çok geç kalınmış bir zaman.Eğer eşinizin ailesi size karşı saygısızlığı sevgisizliği yoksa bu durumu görmezden gelin.Emin olun arada sürekli eşinizle size karışan iftiracı kıskanç bir kayınvalide tipi olsaydı şu an yaşadığıklarınızdan düşündüklerinizden daha kötüsünü yaşıyor olyrdunuz.
Aradan beş yıl geçmiş arada saygı sevgi varsa benimsemeniz en güzeli.

Şekerim kültür farkı vardı madem neden illa ki evlilik..bende bunu anlamıyorum tamam sevgi vs ama biraz da mantık yaa lütfen..ne olacak şimdi eşiniz ailesini mi atıcak, yok mu sayacak nedir yani çözüm?sizlerin ki bile bile lades..sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin yaa..lütfen..

Bakın son kez ifade ediyorum sorun yaşanılan toprak parçasının adı değil ama getirdiği alışkanlık ve yasayislar. Mesela biz asla bir misafirlige habersiz ve sabahın erken saati gitmeyiz ayıptır ama onlar köyde o şekilde kapı açıktır gelen gideni bazen anlayamam. Bu tarz şeyler bana garip geliyor anladınız mj yoksa kimsenin köylüye falan laf ettiği yok
Evet yaşam şekli çok farkli olabilir. Ama onlara sorarsanız sabahın köründe evlerine gelen tanıdıkları emin olun onları sizden iyi tanıyan bilen tanıdıklarıdır. Köyde kapılar kilitlenmez. Çat kapı gidilir. Çünkü herkes herkesi gayet iyi tanır iyi bilir. Bizlere bakın bir de.. Kapı komşumuzu bile tanımayız bilmeyiz. Köyde yaşam ve insanlar her anlamda daha doğaldır. Sanırım sizin zorlandığınız şey insanların birbirlerine olan yakınlığı.
Siz onlarla birlikte köyde mi yaşıyorsunuz bu kadar sorun ediyorsunuz?

Köylü milletin efendisidir diyen ataların köylüden utanıyorum diyen torunlarına....
Bir an once boşan kardeşim, zira kusura bakmada aslında öyle bir seviyedesinki asıl o utandıkların senden çok daha iyilerine layıklar.
Tanimadigim etmedigim halde ben dahi onlar adina senden utandim, artik kendin dusun kendi halini ne seviyelerdesin...
Siz anlamak istediğiniz gibi almışsınız ama ben yine de deyi vereyim sorun koy değil kültür ve yaşayış farkı onlar kendi hayatlarından mutlu bunda bir skinti yok ama ortak bir alan da yok

ne demek istediniz tam olarak? biraz açar mısınız lütfen
bizi bilmesi ve ona göre yazması ne demek oluyor?
Yani Allah’ın ilim diye bir sıfatı. Her şeyi bilen demek. Allah kaderimize yazdığı için başımıza her şey gelmiyor. Allah bizim nasıl biri olduğumuzu bildiği ve bu yollardan geçeceğimizi bildiği için yapacağımız şeyleri kaderimize yazıyor.

Koylulukle alakası yok o zaman, ailenin karakteri böyle. değişmeleri için uğraşırsin gelmeden haber verin dersin ama sen köylü olduklarini vurgulamissin daha çok bundan rahatsız oluyorsun gibi geldi bana?

Siz anlamak istediğiniz gibi almışsınız ama ben yine de deyi vereyim sorun koy değil kültür ve yaşayış farkı onlar kendi hayatlarından mutlu bunda bir skinti yok ama ortak bir alan da yok
Ve buda sana onları küçük görme onlardan utanma hakkını veriyor öylemi? Ne güzel istanbul....
Allah eşine ailene ailesine sabır versin...

Şekerim kültür farkı vardı madem neden illa ki evlilik..bende bunu anlamıyorum tamam sevgi vs ama biraz da mantık yaa lütfen..ne olacak şimdi eşiniz ailesini mi atıcak, yok mu sayacak nedir yani çözüm?sizlerin ki bile bile lades..sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin yaa..lütfen..
Yemin ediyorum bende bilmiyorum ve bunları hep kendime soruyorum

yaşayış tarzlarını, kılık kıyafetlerini beğenmediğiniz küçümsediğiniz bir ailenin çocuğuyla evlenmek tercihtir.
boşanıp kendinize layık bulduğunuz bir ailenin oğluyla evlenebilirsiniz. bu da bir tercihtir.
yanında yolda yürümekten utanmayacağınız o ailenin oğlu sizi belki aldatır, belki döver, belki kumarbazdır, belki bencil ve merhametsizdir ama önemli değil sineye çekersiniz ailesi utanılacak tipler olmasın yeter.. mi?
koca kişisinin hiç bir hükmü yok sanırım sizin evliliğinizde..

Yani Allah’ın ilim diye bir sıfatı. Her şeyi bilen demek. Allah kaderimize yazdığı için başımıza her şey gelmiyor. Allah bizim nasıl biri olduğumuzu bildiği ve bu yollardan geçeceğimizi bildiği için yapacağımız şeyleri kaderimize yazıyor.
biliyorsa sonucu neden buradayız. söylediğinize göre bu kadıncagaz kader diye seçmemiş oluyor o zaman. kendisi seçtiği için kaderinde yazıyor oluyor.
neyse konu sahibinin mevzusunu dagıtmayalım. yanıt için teşekkürler.

Size köyde yaşamayı dikte etmiyorsa çok da sorun etmeyin. Tabi sizi geren mutsuz eden şeyleri ornekleseniz. Mesela eşinizin ailesi catkapi mi geliyor. Gel köyde bana yardim et mi diyor? Geleneklere uymaya mi zorluyor vs. Ama bence sizin eşinize sevginiz azalmış tahammülsüzsünüz ve her şey batıyor. Anlattilariniza göre sevgiden emin olmadan hadi sevgiliyiz madem evlenelim bari demissiniz de hiçbir şeyi ölçüp tartmamissiniz. Hayata karşı bakisiniz da degistiyse belki bir terapiste gidip yeni bir bakış açısı kazanabilirsiniz.

Sen kimsinki köylüyü kücümsüyosun? Kimsin sen?
Gercekte bizde seni gorsek sende biseye benzemiyldursun yani genelde oyle hor goren insanlar kendini guzel fln hissediyo.

Evlenecegin adamin ailesini bi gorseydin. Belliki ilk yuzune bakan adamla evlenmissin yangindan mal kacirir gibi.

Onlarla yolda yurumek istemiyomusta lafa bak. Papucumun prensesi.

biliyorsa sonucu neden buradayız. söylediğinize göre bu kadıncagaz kader diye seçmemiş oluyor o zaman. kendisi seçtiği için kaderinde yazıyor oluyor.
neyse konu sahibinin mevzusunu dagıtmayalım. yanıt için teşekkürler.
Evet kendisi seçmiş işte. İstese seçmeyebilirdi sonuçta biliyordu ailesini de eşini de.
Aynen dini konular yasak zaten.

Herkes tam kendisi ile ayni birilerini bulup da evlenemiyor ki. Arada farkliliklar cok fazla olabilir ama bunu asacak olan esiniz ve sizsiniz. Onemli olan esinizle olan uyum. Esinizin ailesiyle uyumlu olma zorunlulugu bile yok.
Sorunu kendinizde aramalisiniz. Ki konunuzdan anladigim kadariyla zaten bunu yapiyorsunuz.

Ben de koy nedir bilmem esimin ailesi koylu. Ben sehirliyim. Aramizda cok buyuk farkliliklar var ama bana sorun degil. Cunku onlarla yasamiyorum. Evim ayri.
Kiyafetim de farkli
Zevklerim de
Tarzim da

Ama onlara saygi duyuyorum.siz de saygi duyun utanmak zorunda kalmazsiniz

Back
X