Kader'in minik bahçeli evi (:

cnm evin çok güzel allahım ağız tadıyla oturmanızı nasip etsin

Amiiiin Çok teşekkür ederim cümlemize inşallah :79:

oturma odasındaki halını nerden aldığını öğrenebilir miyim?mutluluklar ev çok hoş

Tam hatırlamıyorum o kadar çok şey baktık ki o dönem , merinostu galiba :44: ama yine de bakarım eve gidince inşallah, yanlış bilgi vermiş olmayayım :79: Teşekkürler..

kapının hemen yanında duran o incecik kibar ayakkabılığa oturma odandaki köşe takımına yatak örtüne bayıldım .kutu gibi evin çok şirin hem temizliğide çarçabuk biter .ama bebiş olunca biraz zorlanırsın o zamanda daha büyük bir evin olur inşallah.Allahım huzurla oturtsun

bekliycem:)temizliği nasıl sence?

Şimdi baktım reform halıymış

Ayakkabılık ikeadan geztapo bakmak istersin belki.. Evet o konuda bizimde tereddütlerimiz yok değil ancka büyük ev işi çoook zor, çünkü daha 7 yıllık borcu var evin.. Amin çok teşekkürler, cümlemize inşallah

Evin huzurlu. Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin.

Amin sağolun size de..

ya temizliği? ben bunun biraz büyüğünü hem oturma odası hem salon olarak kullanacağım odaya almayı düşündümde

Beyaz olduğu için diğerlerinden daha zor tabi kullanımı.. Temiz tutmak lazım her zaman.. En ufacık birşey bile hemen belli oluyor çünkü..

Ama biz yeni evliyiz ve çoluk çocuk olmadığından o kadar da batırmıyoruz

Güncel halide çok güzel canım, zamanla tabii herşey daha oturuyor.
Mutlulukla oturun inşallah...

Ne güzel şeyler yazmışsınız Çok teşekkür edeirm bu kadar uzun vakit ayırdığınız için

Eşimde öyle düşünüyor

Ama ben ne bileyim borçlarımız bitsin de bana burası yeter diyorum

Gerekirse yemek odasını iptal eder, çocuk odası yaparım ilerde diyorum ( Yemek odasını kullanmıyoruz zaten, bahçede kapalı bir alan yaptırdık daha büyük bir masamız var orada ağırlıyoruz genelde arkadaşlarımızı )

Rica ederim, estağfurullah.

Bana hiç uzun vakit ayırmışım gibi gelmedi inanın, keyifle ve tebessümle yazdım her harfini.
Uzun zaman ayırmış olsaydım bile, insan içinden gelen şeyleri yazınca seve seve mutlulukla ayırıyor, ayırdığı süreyi.

Hem zaten ne faydası olacak ki size yazdıklarımın ama, işte dilekler iyi olunca onları insan olarak birbirimizden esirgemenin de hiç manası yok diye düşünüyorum ve elim erdiğince dilim döndüğünce tüm yaşantımda, her alanda bunun için fırsat kollayıp değerlendirmeye çalışmışımdır mümkün olduğunca.

Aslına bakarsanız bence de sizin düşünceniz daha mantıklı geliyor.

Tabi ki herşeyiyle tam tekmil, dört dörtlük bir yaşantı, her açıdan standartların yüksek olduğu bir yaşantı da mutlaka kötü birşey değildir, eğer imkan varsa.

Ancak, özellikle bizim milletçe neredeyse hepimizde olan bir takım zaaflarımız, bir şekilde standartlaşmış süreçlere doğru ezberik hareket etme eğilimine sokuyor pek çoğumuzu, hem de hiç farkında olmadan.

Mesela Japonlar gibi olamıyoruz, (örf ve adetlerine, geleneklerine ve saygıya çok önem veriyor olmalarına rağmen) evlerine sadece bir yaşam alanı ve o alanda zaruri ihtiyaçlarının olabildiğince en sade, en az, en portatif ve en çok amaçlı eşyalar olması önem taşıyor onlarda.

Tabi ki bazı insanlar için hobileri arasında yer alabiliyor evler ve dekorasyonları. Buna da saygı duyuyorum.

Lakin, sürekli yıllarca borç ödeyerek bir ömür geçiyor. Evlerimizde yıkamaya müsait olmayan ve ne kadar sıklıkla temizletirsek temizletelim aslında bir hafta on gün içinde drapeleri ve korniş diplerindeki büzgüleri, pilelerinin araları toz ve maytlara yuva haline gelen metrelerce perdelerimiz, sadece ekonomik olarak değil sağlık olarak da bize büyük kayıp veriyor örneğin gibi bir dolu şey daha düşünülebilir.

Ben yıllarca borçlanmak suretiyle çok daha büyük bir ev için tekrar sıkıntı çekmek yerine, birkaç kitap daha fazla almayı, bir kaç tiyatroya daha fazladan gitmeyi, haftasonu yakın yerler için planlanacak bir kaç küçük tatili daha fazla yapmayı, gezilip görülecek yerlere biraz daha fazla gidebilmeyi veya diğer hobilerime daha fazla zaman ve bütçe ayırmayı çok daha tercih edilir buluyorum ve öyle yapmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Çünkü bir tane hayatımız var ve yaşanmış hiçbir saniyeyi dahi tekrar geri getirebilmek mümkün değil...

Yine de, o günler ne getirir bilinmez. Belki de o zamana kadar sizi bütçe olarak hiç zorlamayacak imkanlara da sahip olabilirsiniz ve bu nedenle fikriniz de değişebilir. Hem ekonomik açıdan sıkıntı çekmeden bir ev daha alıp hem de aynı şekilde karınca kararınca kendi hobilerinizi de gerçekleştirebileceğiniz durumlar da olabilir vs. vs.

Sonuçta yine aynı yere geliniyor, siz nasıl mutlu olacaksanız her şey öyle olsun inşallah. Gerisi teferruat...

Tekrar mutluluklar diliyorum, huzurla ve sağlıkla oturun, herkesin dört duvar bir çatı arası yuvaları her daim iyi günlere ve güzelliklere şahitlik etsin inşallah.

İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…