Kadıköy'de rahatsız edilme...

Ne çok severim Kadıköy'ü. Yıllardır gitmedim. Üniversite yıllarımın şahidi güzel ilçe. Her saatte rahatça gezdim. Ama yıllarla birlikte ahlaksızlık da artıyor demek ki. Kadına istediği gibi bakıp taciz etmeyi kendinde hak gören bir tür var. Bırakın azalmayı arsızca çoğalıyorlar. Kadın hangi saatte ,hangi semtte ve hangi kıyafetle gezerse gezsin. Sorunun kadınla alakalı olmadığını bile kavrayamayan insanlar çoğunlukta.Erkeğin bu türü ehlileştirilmedikçe kadınlar tehlike altında.

Semt bizim ev kira
Abla kültür şoku yaşıyorum zaten. Çamlıca gibi bir yerden Bağcılar'a geldim. Benim acım bana yeter

Abla ben Güngören de oturuyodum gerçekten annem hala orda ikamet ediyor :) Güngören çok olaylı diye adı çıkmış ama ben hiç kötü bir şey yaşamadım ya psikopatı bilem saygılı kadınlara karşı :)))))

Ya bu konuda konu sahibi çok haklısın. Hayatımda ilk kez takip edilmistim hemde kafede arkamızda oturan bi adam. Kadıköy de.. gerçekten orda böyle bir durum var.

Semt bizim ev kira
Abla kültür şoku yaşıyorum zaten. Çamlıca gibi bir yerden Bağcılar'a geldim. Benim acım bana yeter

İstanbul'un her semtinin bir şekilde haberi yapılıyor, kimi zaman gasp, kimi zaman taciz, kimi zaman cinayetle ama tabii yine de şurası kötü burası iyi diyemeyiz lakin vukuatların daha sık yaşandığı yerler var maalesef.

Sizler küçüksünüz bilmezsiniz veya o yılları hatırlamazsınız ama 1990 sonlarında Kadıköy'le alakalı en ses getiren konu siyah tişört giyip Kadıköy'e gittiğimizde göz altına alınma riskimizdi, biraz da marjinal görünüyorsan siyah giyenleri satanik bu deyip alıyorlardı, sebebi o yıllarda oradaki bir pasajda yaşanan bir olaydı, aksi gibi benim tcde bir vesikalık vardı ki zaten esmerim, kaş göz saç siyah üstüne bir de siyah göz kalemi, üstümde de siyah tişört, kimlik sormasınlar diye dua ettiğim oluyordu

Ah İstanbul güzel şehirsin ama keşke adli vakalar yaşanmasa.

Öğrencilik yıllarımda benim de akşamları okul dönüşü derslerim geç biterdibaşıma bu gelmişti. Hatta sırf bu olay yüzünden akşam vakti giyeceklerimi bile değiştiririm artık. Beyaz masa tarzı bir birime ihbar edebilirisniz.

Hay ağzınıza sağlık ben de bunu düşündüm. Aklıma takıldı gerçekten paylaşıp sormak istedim. Sonradan yorumları görünce keşke böyle bir konu açmasaydım dedim. Giyim şeklimi de iyi kötü belirtmek istedim ki yaşadığımız ülkeye göre tuhaf _ değişik (hani baktıracak şekilde) olarak giyinmiyorum diye. Bu sözümü bile yanlış anlamışlar. Yoksa tabii ki giyim şekli normal veya tahrik edici diye ayrılamaz. Tek tük de olsa beni anlayan insan çıktı

Aynen öyle ablacığım. Bilerek bu semtin adını verdim düzgün bir semt olarak bilinir ve gençlerin en çok takıldığı bir yerdir diye. Yoksa taciz sapkınlığın semti ülkesi yoktur...Kadıköy gibi düzgün semtlerde bu başıma gelecekse dediğiniz gibi evden çıkmayalım

Ya bu konuda konu sahibi çok haklısın. Hayatımda ilk kez takip edilmistim hemde kafede arkamızda oturan bi adam. Kadıköy de.. gerçekten orda böyle bir durum var.
Aynen öyle. Bazıları ''neden semt ismi verdin hedef göstermiş gibi oldun'' gibi şeyler söylemiş. Kadıköy hem düzgün bir semttir hem de çok sık gittiğim bir yer diye söyledim kötü niyetle değildi. Ve bu tip durumlar çok çoğaldı. ''Gençten değil yaşlıdan kork'' derler ya, bu hareketleri yapanların çoğu da babam yaşında adamdı. Tövbe estağfurullah

Aynen öyle. Belki de kafası iyi torbacılardı bilemiyorum

Semt düzgün zaten semte kimse bisi solemiyor. ama kalabalikliigindan mı neden bilmiyorum böyle bir durum var. Haberlerde de bi kaç kez denk geldim dikkatimi çekmişti açıkçası..

Aynen öyle. Belki de kafası iyi torbacılardı bilemiyorum
Amca dediklerimizden korkmak lazım maalesef, henüz 15-16 yaşlarındayken oturduğum semtte fırına giderken dedem yaşındaki biri laf atmıştı, ne yaşından ne de torun torbasından utanıyor bazıları.
Size büyük geçmiş olsun lakin asla sessiz kalmayın, hiçbir şey yapmaya cesaret edemiyorsanız polise şikayette bulunun.
Şimdilerde oturduğum yer İstanbul'a nazaran daha güvenli fakat ona rağmen olası bir duruma karşı gözlerim hep ya şöyle kafa yaran cinsten taş arar ya da sopa demir artık elime ne geçerse onunla saldırırım karakolluk olalım umurumda bile değil, yeter ki bu tacizciler bir kendine gelsin.

Yasli adamlarin "yavrum,kizim" hitaplari beni tiksindiriyor mune,cunki bazilari kendi cocuklarina bu hitaplari kullanmazken baskasinin kizina sarfetmelerini hicte masum bulmuyorum.
Kizima biri boyle hitap etse bir hoop derim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…