- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi DesignerAyse
18 sayfadır kadın, bayan, hanım arasındaki farkı anlatamamışız ki bir adım ileri gidip işin sosyolojik boyutunu irdeleyelim. Kırk fırın ekmek bile yetmez..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır tatlım olay anlaşılmıştır elbet. Ama ben de18 sayfadır kadın, bayan, hanım arasındaki farkı anlatamamışız ki bir adım ileri gidip işin sosyolojik boyutunu irdeleyelim. Kırk fırın ekmek bile yetmez..
Hayır tatlım olay anlaşılmıştır elbet. Ama ben deoffice gibi düşünüyorum açıkçası.
33 yaşıma tek parça olarak gelebildigim için şükrediyorum.
Ayrıntılarda boğulmak istemiyorum. İçimden "Her kuşu ... bi leylek kaldı" diyorum.
Benim cephem bu tabi. Hayat şartlarımız/standartlarımız farklı farklı...
Kadin ya da bayan farketmez Adanada cogunlukla kari diyorlar ya bu beni deli ediyor!
Bazı noktalarda elbetteki feminist düşüncelerim var fakat asla feminist değilim, bir çok konuda saçma buluyorum hatta.
Benim düşüncelerimi paylaştığım özelimle alakasız bir konuda neden kişisel meselelerimden vuruyorsun ki beni?
Ben bir adamın peşinden heder etmedim kendimi ayrıca?
Ben kaybettiğim yıllarıma, yaşadığım aşka, uğradığım haksızlığa tahammül edemedim.
Sizin gibi (!) güçlü değilim diye her açtığım konuda zaten bana saydıracağınız kadar saydırıyorsunuz, bu yetmiyor da
başka konularda da mı sokacaksınız laflarınızı?
Yo dostum yo, senin yaptığını bir mahalle insan yapıyor zaten.
Bir de senin laf sokmalarına katlanamam, kusura bakma.
Ben laf sokmadım ki, sen değil misin KK üyelerini çok yakın gören, sürekli konu açıp rahatladığını söyleyen bende bu samimiyetine inanıp söyledim. Amacım belden aşağı vurmak değil, "kadın" cıyım deyince kendinle çeliştiğini düşündüm. Ben kadınların kocaları için dahi olsa kendilerini yıpratmalarına dayanamıyorum Müge, ama sen sana vah vah diye yaklaşanı senin acını taze tutanı seviyorsun, toparlan kendine gel diyeni istemiyorsun, beni de bu şekilde görmen normal.
Pardon da kimi bayıyoruz?Nasil yani ? Anlamadim ben bayan kelimesi daha kibar degilmi.
Kadınların kocaları için kendilerini yıpratmalarına dayanamamanın karşılığı onları ezmeye çalışmakten geçmemeli. Amacın o değilse bile yaptığın yorum "aşağılayan" türden. Belki ne yazdığını bir kere de objektif gözle okumalısın.
Ben konu açıyorum, derdimi paylaşıyorum, sağolsun bana herkes çok destek oluyor. Bu konuyu ben kendim her açtığım konuda dillendirip teşekkür ediyorum. Fakat bu kimsenin bana hakaret vari yorum yapmasını gerektirmiyor. Kimseye bu ehliyeti vermiyorum. Hakaretle destek mesajı arasında farklar var. Sapla samanı karıştırmayalım.
Hiç bir zaman bana doğru dürüst yapılmış eleştirilere bir şey demedim. Ben sadece bana hakaret vari yapılan yorumlara tepkimi gösterdim.
Kadın ve bayan kavramlarının sosyolojik altyapısını herkese anlatamazsın çünkü ataerkil bir toplumuz. Türk toplumunun cinsiyetçi algısında kadın olmak "kız olmamak" anlamına geldiği için insanlar bayan demeyi kibarlık olarak görüyor, toplumun bakış açısına göre bayan dediğinde onu cinsel açıdan sınıflandırmamış oluyor. Peki hangisi doğru, evet erkek nasıl her daim tek kullanılıyorsa cinsel sınıflandırma yoksa kadın kelimesinede cinsel ayrım yüklenmemelidir ama toplumun yoğun kesimi bunu hakaret olarak bile algılarken bu çok zor. Fenimizm açısından doğru bi nokta olsa da bazı noktalarda geleneksel bir toplum için abartılı bir uygulamaya dönüşüyor.Kadın diye hitap edildiğinde "ben kızım ama" denmesinin sebebi "kadın" kelimesine yüklenen bu anlamdan kaynaklanıyor diyoruz biz de