• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

18 sayfadır kadın, bayan, hanım arasındaki farkı anlatamamışız ki bir adım ileri gidip işin sosyolojik boyutunu irdeleyelim. Kırk fırın ekmek bile yetmez..
Hayır tatlım olay anlaşılmıştır elbet. Ama ben de office office gibi düşünüyorum açıkçası.
33 yaşıma tek parça olarak gelebildigim için şükrediyorum.
Ayrıntılarda boğulmak istemiyorum. İçimden "Her kuşu ... bi leylek kaldı" diyorum.
Benim cephem bu tabi. Hayat şartlarımız/standartlarımız farklı farklı...

Hayır tatlım olay anlaşılmıştır elbet. Ama ben de office office gibi düşünüyorum açıkçası.
33 yaşıma tek parça olarak gelebildigim için şükrediyorum.
Ayrıntılarda boğulmak istemiyorum. İçimden "Her kuşu ... bi leylek kaldı" diyorum.
Benim cephem bu tabi. Hayat şartlarımız/standartlarımız farklı farklı...

Tamamını okumadım canımcım, kim ne düşünüyor bilmiyorum. Ama her sayfada en az üç kişinin yazdığı "kadın baksana, kadın bakar mısın" vs yazanlara söyledim.

Bay bayan, bayan bay yetti artık canıma, bay bayan, bayan bay yetti artık canımaaaa:KK52: kızımın 3 yaşlarındayken bestelediği şarkısı bu:-)

Cımbızından illallah geldi, banlı olduğum süre aktif olduğum süreden fazla olmaya başladı diyorsanız polemiğe girmeyin isterseniz, cımbızcı geldi, cımbızlar:KK14:

Cümleye gore değişir kadın ya da bayan denmesi.ben de yanlış kullanılınca sinir oluyorum. Ki her zaman da bayanın karsiligi kadın degildir.mesela bayan bakar mısınız denmez,hanimefendi bakar mısınız denir.kadin bakarmisiniz da denmez tabi.erkeklere de yeri gelir erkek denir yeri gelir adam denir.mesela bir erkek sizi sordu ya da bir adam sizi sordu yerine bir bey sizi sordu demek uygun.bunlar yerine gire değişir.cok da takilmayin bence

Kadin ya da bayan farketmez Adanada cogunlukla kari diyorlar ya bu beni deli ediyor!

Geçen gün tv de bir teyze,şimdiki avratlar hiç bir şey yapmıyor gibi bir şey söyledi :)

Bayan,kadın,hanımefendi vs cidden hiç takılmıyorum artık ama heleki bir kadından avrat kelimesini duymak irite etti beni iyice.

Bizim karı,avrat diyenleri yoketsek yetecek bence :)

Bu iki kelimenin bende çağrıştırdıkları şöyle.
Kadin deyince ,ayaklari yere basan, guclu, ıyi egitimli, karakteri oturmuş bir birey,

-Eskilerin deyisiyle hükümet gibi kadın!
Bakın eskiler kadın demişler bayan degil-

bayan deyince ise ezilmiş,sindirilmiş, kalıplara sokulmuş, muhtaç ve eğitimsiz bırakılmış çaresizliğe mahkum edilmis zavalli bir insan beliriyor gözümde.

Bu yuzden bayan kelimesini hakaret algilarim.

Onlar varsın adam gibi adam olsun.

Ben kadın gibi kadınım!

Son düzenleme:
bayan kelimesi aciz naif iş bilmez düşünemez ikinci sınıf vatandaş kaşık düşmanı avrat ayak yıkamak 1/2 insan durumlarını çağrıştırır
kadın dik duruş birey eşitlik karşı duruş femen kimliği olan birey
beni de rahatsız eder bayan kelimesi helede bir erkeğin ağzından duymak

Bazı noktalarda elbetteki feminist düşüncelerim var fakat asla feminist değilim, bir çok konuda saçma buluyorum hatta.
Benim düşüncelerimi paylaştığım özelimle alakasız bir konuda neden kişisel meselelerimden vuruyorsun ki beni?
Ben bir adamın peşinden heder etmedim kendimi ayrıca?
Ben kaybettiğim yıllarıma, yaşadığım aşka, uğradığım haksızlığa tahammül edemedim.
Sizin gibi (!) güçlü değilim diye her açtığım konuda zaten bana saydıracağınız kadar saydırıyorsunuz, bu yetmiyor da
başka konularda da mı sokacaksınız laflarınızı?
Yo dostum yo, senin yaptığını bir mahalle insan yapıyor zaten.
Bir de senin laf sokmalarına katlanamam, kusura bakma.

Ben laf sokmadım ki, sen değil misin KK üyelerini çok yakın gören, sürekli konu açıp rahatladığını söyleyen bende bu samimiyetine inanıp söyledim. Amacım belden aşağı vurmak değil, "kadın" cıyım deyince kendinle çeliştiğini düşündüm. Ben kadınların kocaları için dahi olsa kendilerini yıpratmalarına dayanamıyorum Müge, ama sen sana vah vah diye yaklaşanı senin acını taze tutanı seviyorsun, toparlan kendine gel diyeni istemiyorsun, beni de bu şekilde görmen normal.

Ben laf sokmadım ki, sen değil misin KK üyelerini çok yakın gören, sürekli konu açıp rahatladığını söyleyen bende bu samimiyetine inanıp söyledim. Amacım belden aşağı vurmak değil, "kadın" cıyım deyince kendinle çeliştiğini düşündüm. Ben kadınların kocaları için dahi olsa kendilerini yıpratmalarına dayanamıyorum Müge, ama sen sana vah vah diye yaklaşanı senin acını taze tutanı seviyorsun, toparlan kendine gel diyeni istemiyorsun, beni de bu şekilde görmen normal.

Kadınların kocaları için kendilerini yıpratmalarına dayanamamanın karşılığı onları ezmeye çalışmakten geçmemeli. Amacın o değilse bile yaptığın yorum "aşağılayan" türden. Belki ne yazdığını bir kere de objektif gözle okumalısın.
Ben konu açıyorum, derdimi paylaşıyorum, sağolsun bana herkes çok destek oluyor. Bu konuyu ben kendim her açtığım konuda dillendirip teşekkür ediyorum. Fakat bu kimsenin bana hakaret vari yorum yapmasını gerektirmiyor. Kimseye bu ehliyeti vermiyorum. Hakaretle destek mesajı arasında farklar var. Sapla samanı karıştırmayalım.
Hiç bir zaman bana doğru dürüst yapılmış eleştirilere bir şey demedim. Ben sadece bana hakaret vari yapılan yorumlara tepkimi gösterdim.

Sadece erkekler değil, kadınlar da "bayan" ı tercih ediyor ve ben çok şaşırıyorum. 2 cinsiyet var kadın erkek "male" "female"

Peki hiç bayan demiyecek miyiz? Kadın diye mi sesleneceğiz?? Gibi sorular geliyor uyardığımda. Olay basit: bay kullandığın yerlerde bayan kullanabilirsin tabi ki ama cinsiyet belirteceksen kadın erkek bu kadar basit? Bayan öğretmen yoktur kadın öğretmen vardır mesela!

Kadınların kocaları için kendilerini yıpratmalarına dayanamamanın karşılığı onları ezmeye çalışmakten geçmemeli. Amacın o değilse bile yaptığın yorum "aşağılayan" türden. Belki ne yazdığını bir kere de objektif gözle okumalısın.
Ben konu açıyorum, derdimi paylaşıyorum, sağolsun bana herkes çok destek oluyor. Bu konuyu ben kendim her açtığım konuda dillendirip teşekkür ediyorum. Fakat bu kimsenin bana hakaret vari yorum yapmasını gerektirmiyor. Kimseye bu ehliyeti vermiyorum. Hakaretle destek mesajı arasında farklar var. Sapla samanı karıştırmayalım.
Hiç bir zaman bana doğru dürüst yapılmış eleştirilere bir şey demedim. Ben sadece bana hakaret vari yapılan yorumlara tepkimi gösterdim.

Ben nerede hakaret etmişim sana söyler misin? Hakaretvari yorum mu bu dediğim. Ben nerede ezmişim seni. Konunu buraya taşımadım konularından seni tanıdığım için ona göre bir yorum yaptım sadece. Keşke azıcık feminist olabilsen Müge, keşke...

Bana da Karşımda konuştuğum adamın "kadın" demesi itici gelir...

Hangisi daha itici ??
X hanım?
X bayan?
X kadın?

Yemin ediyorum Bazen kendinize uğraşacak başka bir şey bulamıyorsunuz da sırf konuşmuş olmak için konu açıyorsunuz gibi geliyor...

Bayan kadın abla teyze yenge hanımefendi hiçbiri rahatsız etmiyor beni hepsindende kullanırım . Bazen bazı şeylere gereksiz takılıyoruz gibi sanki(?)

Kadın diye hitap edildiğinde "ben kızım ama" denmesinin sebebi "kadın" kelimesine yüklenen bu anlamdan kaynaklanıyor diyoruz biz de
Kadın ve bayan kavramlarının sosyolojik altyapısını herkese anlatamazsın çünkü ataerkil bir toplumuz. Türk toplumunun cinsiyetçi algısında kadın olmak "kız olmamak" anlamına geldiği için insanlar bayan demeyi kibarlık olarak görüyor, toplumun bakış açısına göre bayan dediğinde onu cinsel açıdan sınıflandırmamış oluyor. Peki hangisi doğru, evet erkek nasıl her daim tek kullanılıyorsa cinsel sınıflandırma yoksa kadın kelimesinede cinsel ayrım yüklenmemelidir ama toplumun yoğun kesimi bunu hakaret olarak bile algılarken bu çok zor. Fenimizm açısından doğru bi nokta olsa da bazı noktalarda geleneksel bir toplum için abartılı bir uygulamaya dönüşüyor.

ya simdi bana kalirsa bujun altinda farkli anlam aramamak lazim cogu erkek kibarlik olsun diye seslenirken veya birsey demesi gerektiginde bayan bakarmisiniz diyor..hanimefendi diyende olur yani ne demeleri gerekiyorki

Bayan kelimesinden daha çok kadın-kız ayrımı rahatsız ediyor beni. Önce bundan kurtulmalıyız bence.

Back
X