• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

Hayir ayni dusunmuyoruz.neden utanilsin.bana laubali geliyir tanimadigim biri bana hey kadin diye hitap etmesi.
Ben erkeklere de erkek diye hitap etmem ki beyefendi.diye hitap ederim.

Zaten kadın bir hitap şekli değildir. Nasıl ki siz hey erkek diye hitap etmiyorsanız o da size kadın diye hitap edemez bu ne yazık ki en yanlış bilinen yanı bu mevzunun.
Kadın-erkek
bay-bayan
hanımefendi-beyefendi
Bunlar birbirlerinin anlamlarını karşılıyor.
Yani size hitap edeceklerse hanımefendi diyebilirler. Ama cinsiyetinizi belirteceklerse kadın demeliler. Kadın cinsiyet belirtir bayan belirtmez. Bayan sonradan uydurulan kadını kibarlaştırma çalışmasından öte bir anlamı olmayan bir sözcük. Dolayısıyla cinsiyetinizi belirtmeniz gerektiğinde kadınım demeniz lazım. Biz kadınız, kadınlar tuvaletine gideriz, kadınlar kulubüne gireriz vs vs.
Utanmayın cinsiyetinizden sahte kibarlaştırmalara girmeyin hiç.

bir anımı yazıp çıkıyorum :KK70: :KK70: :KK70: 11. sınıfta biyoloji hocam bu bayanlar hep böyle diye serzeniş etti . BEn hemen atlayıp ben bayan değilim dedim :KK64:ne alaka bakışı attı bana doğal olarak . Hocam ben hiç bayıyor muyum dedim :rolleyes::rolleyes:. ismimi uzata uzataa sesilendi hahaha :KK70: benim sinir amcam gibi baaaayaaaan yani erkekleri boğan kişi manasına getirerek , söylüyorsa ona kızarım . Ama asıl kızdığım her doğan dişiyi kadın kabul etmeyen zihniyet. başta da ne yazık ki annem ve bir kaç arkadaşım .hadi annem neyse o, öyle görmüş derimde . gelmiş 22 yaşına üniversite 3. sınıf ben kızım kadın değilim tipli tanıdıklarım var. vur ağzına kürekle !:sinirli:

Son düzenleme:
Zaten kadın bir hitap şekli değildir. Nasıl ki siz hey erkek diye hitap etmiyorsanız o da size kadın diye hitap edemez bu ne yazık ki en yanlış bilinen yanı bu mevzunun.
Kadın-erkek
bay-bayan
hanımefendi-beyefendi
Bunlar birbirlerinin anlamlarını karşılıyor.
Yani size hitap edeceklerse hanımefendi diyebilirler. Ama cinsiyetinizi belirteceklerse kadın demeliler. Kadın cinsiyet belirtir bayan belirtmez. Bayan sonradan uydurulan kadını kibarlaştırma çalışmasından öte bir anlamı olmayan bir sözcük. Dolayısıyla cinsiyetinizi belirtmeniz gerektiğinde kadınım demeniz lazım. Biz kadınız, kadınlar tuvaletine gideriz, kadınlar kulubüne gireriz vs vs.
Utanmayın cinsiyetinizden sahte kibarlaştırmalara girmeyin hiç.
Cinsiyet belirtmek.icin tabiki kadin deriz.
Benim bayan ve ya hanimefendi hitapta daha kibar geldigi idi.
Cinsiyetten kim neden utansin ne alaka.
Ben erkege hitap olarak beyefendi derim kadina hitap olarak hanimefendi derim bu eger sahte kibarlastirma ise oyle olsun ben buna devam edecegim.
Resmi bir kurumda ayse hanim deriz ayse kadin degil.bu cinsiyetten utanma degil adab-i muhaserettir.
Siz farkki dusune bilirsiniz saygi duyarim ben boyle dusunuyorum

Cinsiyet belirtmek.icin tabiki kadin deriz.
Benim bayan ve ya hanimefendi hitapta daha kibar geldigi idi.
Cinsiyetten kim neden utansin ne alaka.
Ben erkege hitap olarak beyefendi derim kadina hitap olarak hanimefendi derim bu eger bu sahte kibarlastirma ise oyle ben buna devam edecegim.
Resmi bir kurumda ayse hanim deriz ayse kadin degil.bu sinciyetten utanma degil adab-i muhaserettir.
Siz farkki dusune bilirsiniz saygi duyarim ben boyle dusunuyorum

Aslında aynı hassasiyete sahipsiniz.
Burada kimse bize kadın diye seslensinler demiyor zaten. Cinsiyetimi belirtirken kadın desinler deniyor.

Ediyor ve çoğu zaman uyarıyorum özellikle de kadınsa karşımda "bayan" diyen şahıs.. Kendi cinsiyetimizden utanıyoruz resmen farkında değiliz bana çok rahatsız edici geliyor BİR KADIN OLARAK.

Bir anımı anlatayım çocuktum henüz ve evlenmemiş bir büyük teyzemiz vardı 50 yaşlarında falan ve hiç evlilik yapmamıştı. Ondan bahsediyordum anneme bir konu olmuştu "yazık kadına ya" demiştim. Annem de "kadın değil kız diyeceksin evlenmemişlere kız denir." demişti de neden olduğunu bilmeden mantıksızlığını tartışmıştım onunla :))

Nasiii yani kadın demek bence saha itici
bayan daha nazik geliyor kulaga
şimdi soyle düşün biri bana heyy kadın diyemi seslense
yada heyy bayan diye seslensrmi iyifir
bence bayan daha nezaketli
şimdi siz ne düşünüp yazdınız

Asıl "kadın" denmesi kabalık. Bizler "Az önce bir erkek benden şunu istedi" mi diyoruz yoksa "Az önce bir bey benden şunu istedi" mi diyoruz? Kadın-erkek tamamıyla cinsiyet belirtmek üzere hiçbir nezaket içermeyen kelimelerdir. Bayan-bey yine cinsiyet belirtir fakat daha nezaketli bir hitap durumudur. Hanımefendi-beyefendi ise tamamıyla nazik, asil, vakur insanlar için kullanılan ultra kibar hitaplardır ki şahsen kimse için kolay kolay kullanmam. Size sadece cinsiyetinizden dolayı "Kadın, bakar mısınız?" diye mi hitap edilmesini istersiniz yoksa "Bayan, bakar mısınız?" diye biraz nezaket katılmış haliyle mi hitap edilmesini istersiniz?

Asıl "kadın" denmesi kabalık. Bizler "Az önce bir erkek benden şunu istedi" mi diyoruz yoksa "Az önce bir bey benden şunu istedi" mi diyoruz? Kadın-erkek tamamıyla cinsiyet belirtmek üzere hiçbir nezaket içermeyen kelimelerdir. Bayan-bey yine cinsiyet belirtir fakat daha nezaketli bir hitap durumudur. Hanımefendi-beyefendi ise tamamıyla nazik, asil, vakur insanlar için kullanılan ultra kibar hitaplardır ki şahsen kimse için kolay kolay kullanmam. Size sadece cinsiyetinizden dolayı "Kadın, bakar mısınız?" diye mi hitap edilmesini istersiniz yoksa "Bayan, bakar mısınız?" diye biraz nezaket katılmış haliyle mi hitap edilmesini istersiniz?

Bunca yorum bosuna yazildi herhalde. Hitap icin neyin kullanilacagi veya cinsiyet icin neyin kullanilacagini anlatmaktan dilimizde tuy bitti .

Zihniyet degismiyor belki de ...

Not : Onceki sayfalara baksaniz iyi olur yorum yazmadan once .

Kendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.
Ne itici olmasi ya ? Ağır issizsin galiba

Kadınlar da bayan diyor bana tuhaf geliyor açıkçası. Kadın ve kız ayrımı var sırf hiç evlenmemiş diye 56 yaşındaki teyzeme annem "kız" diyor çok abes geliyor bana. Keza ben de 25 yaşındayım yetişkinim ve kadınım bence.
Toplumda kadına evlenmiş bişeyler yaşamış insana diyorlar

Bayan hitap şekli değilmi?
Bayan bakarmisiniz gibi.!
Kadın bakarmisiniz olmayacagina göre...
Yada ben anlamadim..
Yetişkin her dişi hatun kadın degilmidir?
Aman ne cok soru sordum:dondurma:
Uykum geldi galiba:işsiz:

Bunca yorum bosuna yazildi herhalde. Hitap icin neyin kullanilacagi veya cinsiyet icin neyin kullanilacagini anlatmaktan dilimizde tuy bitti .

Zihniyet degismiyor belki de ...

Not : Onceki sayfalara baksaniz iyi olur yorum yazmadan once .

Evet, önceki sayfalara baktım da kendinizi baya paralamışsınız. Ama pek fayda etmemiş.

Back
X