- Konu Sahibi DesignerAyse
Yok oyle daha guzelmis. Kadin demekten kaciyoruz, kadin ciss. Erkek milli takimi diyoruz ama kadin demiyoruz.bayan milli takımı çok kötü be!
Bayan milli takimi cunku kadin kelimesi i-ih.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok oyle daha guzelmis. Kadin demekten kaciyoruz, kadin ciss. Erkek milli takimi diyoruz ama kadin demiyoruz.bayan milli takımı çok kötü be!
Hayir ayni dusunmuyoruz.neden utanilsin.bana laubali geliyir tanimadigim biri bana hey kadin diye hitap etmesi.
Ben erkeklere de erkek diye hitap etmem ki beyefendi.diye hitap ederim.
bu şekilci cinsiyetçi söylemler bitmeyecek değil miYok oyle daha guzelmis. Kadin demekten kaciyoruz, kadin ciss. Erkek milli takimi diyoruz ama kadin demiyoruz.
Bayan milli takimi cunku kadin kelimesi i-ih.
Cinsiyet belirtmek.icin tabiki kadin deriz.Zaten kadın bir hitap şekli değildir. Nasıl ki siz hey erkek diye hitap etmiyorsanız o da size kadın diye hitap edemez bu ne yazık ki en yanlış bilinen yanı bu mevzunun.
Kadın-erkek
bay-bayan
hanımefendi-beyefendi
Bunlar birbirlerinin anlamlarını karşılıyor.
Yani size hitap edeceklerse hanımefendi diyebilirler. Ama cinsiyetinizi belirteceklerse kadın demeliler. Kadın cinsiyet belirtir bayan belirtmez. Bayan sonradan uydurulan kadını kibarlaştırma çalışmasından öte bir anlamı olmayan bir sözcük. Dolayısıyla cinsiyetinizi belirtmeniz gerektiğinde kadınım demeniz lazım. Biz kadınız, kadınlar tuvaletine gideriz, kadınlar kulubüne gireriz vs vs.
Utanmayın cinsiyetinizden sahte kibarlaştırmalara girmeyin hiç.
Cinsiyet belirtmek.icin tabiki kadin deriz.
Benim bayan ve ya hanimefendi hitapta daha kibar geldigi idi.
Cinsiyetten kim neden utansin ne alaka.
Ben erkege hitap olarak beyefendi derim kadina hitap olarak hanimefendi derim bu eger bu sahte kibarlastirma ise oyle ben buna devam edecegim.
Resmi bir kurumda ayse hanim deriz ayse kadin degil.bu sinciyetten utanma degil adab-i muhaserettir.
Siz farkki dusune bilirsiniz saygi duyarim ben boyle dusunuyorum
Isin kotusu farkinda degiller. Yani "bayan takimi", "bayan reyonu", "bayan tuvaleti" vs cok normal geliyor.bu şekilci cinsiyetçi söylemler bitmeyecek değil mi![]()
Asıl "kadın" denmesi kabalık. Bizler "Az önce bir erkek benden şunu istedi" mi diyoruz yoksa "Az önce bir bey benden şunu istedi" mi diyoruz? Kadın-erkek tamamıyla cinsiyet belirtmek üzere hiçbir nezaket içermeyen kelimelerdir. Bayan-bey yine cinsiyet belirtir fakat daha nezaketli bir hitap durumudur. Hanımefendi-beyefendi ise tamamıyla nazik, asil, vakur insanlar için kullanılan ultra kibar hitaplardır ki şahsen kimse için kolay kolay kullanmam. Size sadece cinsiyetinizden dolayı "Kadın, bakar mısınız?" diye mi hitap edilmesini istersiniz yoksa "Bayan, bakar mısınız?" diye biraz nezaket katılmış haliyle mi hitap edilmesini istersiniz?
Hayir "Bayan" bir yuzyuze hitap sekli degildir. Sayin kelimesi kullanilir genelde.Nasil yani ? Anlamadim ben bayan kelimesi daha kibar degilmi.
Kadin ya da bayan farketmez Adanada cogunlukla kari diyorlar ya bu beni deli ediyor!
Ne itici olmasi ya ? Ağır issizsin galibaKendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.
Toplumda kadına evlenmiş bişeyler yaşamış insana diyorlarKadınlar da bayan diyor bana tuhaf geliyor açıkçası. Kadın ve kız ayrımı var sırf hiç evlenmemiş diye 56 yaşındaki teyzeme annem "kız" diyor çok abes geliyor bana. Keza ben de 25 yaşındayım yetişkinim ve kadınım bence.
Bunca yorum bosuna yazildi herhalde. Hitap icin neyin kullanilacagi veya cinsiyet icin neyin kullanilacagini anlatmaktan dilimizde tuy bitti .
Zihniyet degismiyor belki de ...
Not : Onceki sayfalara baksaniz iyi olur yorum yazmadan once .