Kadın doğum mu? Psikolog mu?

Merhabalar ilk defa konu açıyorum umarım yanlış yere açmıyorumdur.

Buraya bu konuyu açmak dahi benim için cesaret isteyen bir şeydi. Artık şu cesaretsizliğimi, korkumu yenmek, derdime çare bulmak istiyorum.

Konuya gelecek olursak, 1 yıldır evliyim ve hâlâ birleşme yaşanmadı ilk zamanlar düğünde olanların stresi, başka bir şehire taşınma, ev tadilatı vs derken işin ciddiyetini anlayamadım öteledik bu mevzuyu, o telaşlardan stresten olmuyordur dedik ama her şey düzene girince ben çok korktuğumu farkettim bu acıyacak ve kanayacak korkusu.

İlk zamanlar çok kanayacak korkusu vardı acıyacak düşüncesinden ziyade, ne olduysa zamanla kanarsa kanasın ne olacak ki gibi bir düşünceye girdim zaten muayyen günlerde de kanama oluyor diyerek kendi kendime bunu yendim gibi ama acıyacak düşüncesini bir türlü aşamıyorum.

Burayı üye olmadan önce hep okudum araştırdım hatta burdan duyup sprey dahi alıp denedim ama olmadı korkumu yenemedim. Ha bugün ha yarın olur derken aylar geçti.
Konuyu kimselere de açamadım, eşim bu konuda yanımda hep, elbet bir gün olacak sen üzülme diyerek anlayışla karşıladı. Klinikler varmış tedavi düşündüm ama binlerce liradan bahsediyorlardı.. burada parmak egzersizi vs duydum onu da denemeye cesaret edemedim.

Bu rahatsızlığı yaşayanlar tedavi olup atlatanlardan yorum bekliyorum artık gerçekten bir adım atıp iyileşmek istiyorum.

Ben konunun psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü fiziksel olarak hiçbir şekilde afedersiniz giriş olmadı eğer olsaydı ve devamı gelmiyor olsaydı direkt kadın doğumu düşünürdüm şimdi kararsızım bu korkumu yenebilmek için ilk olarak psikologdan mı yardım almalıyım yoksa bir kadın doğuma mı gözükmeliyim? Açıkçası kadın doğumda açıp bakılır bir girişim yaparlarsa diye birazcık çekiniyorum. Keşke cesaretimi tam anlamıyla toplayıp bu meseleyi evde halledebilsem ama erteledikçe erteliyorum ve çok korkuyorum:(
Yorumlarınızı bekliyorum.
Ben de 1 yıldır bu problemi çözmeye çalışıyorum doktora gitmedim ama Cem keçenin “10 adımda vajinismus tedavisi” adlı kitabını okudum. Kitabı burdan ve benzeri birçok yerden yaptığım araştırmalarla yazılarla öğrendim merak edip aldım başladım. Bu sorunu yaşayan bir çiftin adım adım seanslarını egzersizlerini vs içeriyor sen de kendinmiş gibi okuyup egzersizler vs yapıyorsun. Kitabı alman şart değil ama şunu mutlaka yap: genital bölgeni ayna karşısında detaylıca incele. Yavaş yavaş dokun keşfet. Biliyorum ki onu görmek bile zor geliyor sana. AğIn burnun parmakların nasıl vücununun bir patladıysa o da öyle. Şemalar var vajina yapısını anlatan onları incele. Bak ben 1 yıl sonunda nasıl yendim biliyor musun? Kızlık zarının duvar gibi değil vajinanın içinde rahime giden koridorda “çerçeve şeklinde” olduğunu öğrenince. Oranın aslında delik olduğunu delinme yırtılma patlama gibi salakça kelimelerin yıllarca beynime işleyip hayatımı mahvettiğini bi görselle fark ettim. Orası zaten delik. Kadın yeterince gevşediyse çoğu zaman kanama olayı olmuyor bile. Ayrıca kanama adet kanamasına bile benzemiyor minnnnacık ufacık bi lekelenme sadece

Ben de 1 yıldır bu problemi çözmeye çalışıyorum doktora gitmedim ama Cem keçenin “10 adımda vajinismus tedavisi” adlı kitabını okudum. Kitabı burdan ve benzeri birçok yerden yaptığım araştırmalarla yazılarla öğrendim merak edip aldım başladım. Bu sorunu yaşayan bir çiftin adım adım seanslarını egzersizlerini vs içeriyor sen de kendinmiş gibi okuyup egzersizler vs yapıyorsun. Kitabı alman şart değil ama şunu mutlaka yap: genital bölgeni ayna karşısında detaylıca incele. Yavaş yavaş dokun keşfet. Biliyorum ki onu görmek bile zor geliyor sana. AğIn burnun parmakların nasıl vücununun bir patladıysa o da öyle. Şemalar var vajina yapısını anlatan onları incele. Bak ben 1 yıl sonunda nasıl yendim biliyor musun? Kızlık zarının duvar gibi değil vajinanın içinde rahime giden koridorda “çerçeve şeklinde” olduğunu öğrenince. Oranın aslında delik olduğunu delinme yırtılma patlama gibi salakça kelimelerin yıllarca beynime işleyip hayatımı mahvettiğini bi görselle fark ettim. Orası zaten delik. Kadın yeterince gevşediyse çoğu zaman kanama olayı olmuyor bile. Ayrıca kanama adet kanamasına bile benzemiyor minnnnacık ufacık bi lekelenme sadece
Uyuşturucu spreyler kremler her şey denedim canımı acıtmaktan bi işe yaramadı. Yalnızca parabensiz sülfatsız bebek yağı ya da kayganlaştırıcı kullan o da ilişkiyi kolaylaştırsın diye. İçinde sonsuz bir boşluk varmış gibi hissediyorsun inan bana 🤍 bi de deneme esnasında kasıldın diyelim hemen bırakmayın. Öpüşün sarılın konuşun ama denemeyi sonlandırmayın. Çünkü ilk giriş denemesinde değil dakikalar sonrasında oldu benim. Korkularının üzerine git sen korktuğun şeyden daha güçlüsün unutma. Daha güçlüsün.

Back