- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
- 133
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
ana değil o ane. ane de bağdat yakınlarında bir uçurum.:)Ana gibi yar olmaz çünkü
Bi an eşimi gördüm o da sabah nöbetten geldi 2 kızımız var onları uyutuyr bende buralardaym :)Eşim birkaç saat sonra ise gidecek ve sabah erken kalktı .Şuan kızımızi uyutmaya çalışıyor ben oturuyorum boş boş..erkeğin mizaci ve karakteri ile de alakalı sanırım ayrıca kadın fazlaca gereksiz fedakarlık yaparsa da erkek nasjl olsa hallediyor diye takmayip işine geliyor
vay be.ana değil o ane. ane de bağdat yakınlarında bir uçurum.:)
evet ben de şaşırmıştım:)vay be.
demek o yüzden devamında Bağdat geçiyor :)
Ee evlenmeyin o zaman boyle adamlarla
Bana mesela bu hayatlar tuhaf geliyor burada okuyunca
Birde olay kadinda bitiyor , herkes erkegi sucluyor ama bir kadin her isi ustlenip tum sorumlulugu ustune alip , fedakarlik adina abarttigi zaman erkek de hicbir seyi ustlenmez tabi , yapmayin , is bolumu yapin , sorumluluk verin
Bu topraklarda ki annelik algısı çok sağlıksız. Ve bir o kadar da iticiler. Eve misafirliğe gelirler. Sürekli çocukların ağzına birşeyler tıkıştırmak derdinde oldukları için ne oturduğumuzu ne kalktığımızı anlamayız. Sürekli bir kontrol ve idare etme halindeler. Birçoğunun kocası etkisiz eleman. Çocuğun eline telefonu verip geri annelerine yolluyorlar. Çocuklarını parka götüren baba sayısı çok az. Baba denen etkisiz eleman ancak bağırıp çağırmak için var. Hal böyleyken kimse annelik şöyle güzel böyle özel demesin. Gönüllü hizmetçilik bu...Simdi kadin ve erkek cok severek evleniyorlar iste bi istek bi heves anne baba okunuyor
Ohh miss dunyanin en guzel seyi evlat..
Cocuk olunca bir cok turk kadini kendinden adeta vazgeciyor tum benligiyle cocuga odaklaniyor fakat bu sirada INSAN olmaktan KADIN olmaktan vazgeciyor temel ihtiyaclarini bile goremeyip saldikca saliyor kendini bebegine gore ayarliyor sonra aktiviteler azaliyor sosyallik minimuma iniyor basini kasicak vakit kalmiyor tabiricaizse
Bu boyle yillarca suruyor o birey artik anne olduya bebek var sorunluluk var bi cok seye vakit yok en baba bi atkadasinla bir iki saat kahve icersin cocuk kucukken yani genel durum boyle..tabiki istisnalar var ama genelleme yapiyorum
Birde adama bakalim yani BABA ya
E simdi sunu deyip nobetlese bebege bakan her sorumlulugu kadinla paylasan cok dusunceli babalarda vardir ama kac milyinda birdir bilemicem genel anlamda kac adamin evlenince hayati degisiyor gezmesinden kalmiyor sporundan sosyalliginden yani kisaca hayatindan ne geri kaliyor?
E hani birazda kendinden vermekti ebeveyn olmak
Hani sorumlulugun artmasi ve kendinden isteklerinden kismakti
Onceliklerinin degismesiydi
Evet bunlar oluyor olmasina ama bi tek kadina oluyor
Yaa bu durum geriyo beni sanki hak geciyo gibi geliyor
Kursa yazilacagim ama cocuklara bakcak kimse yok
Arkadaslarla disari cikacagim annesiz durmuyolar diye esim ariyor
Ailece bi avm ye piknige tatile gidiyoruz ama ayrica kendinede vakit ayirmak istiyosun bunu adam yapiyor istedigi gibi ama kadina yok bi cok sey
Sonuc olarak bu hic adil degil
Evet çok haklısınız çokda iyi tespit etmişsiniz maalesef genelleme yapmıyorum çoğu kadın ne kocadan vefa nede evlâdan hak ettiği saygıyı değeri bulamıyor neden az önceki bir konudada yazmıştım çünkü fazla iyilik çok geliyor geri tepiyor buda kalp kırılması ile başlıyor ve daha üzücü eylemlerde bitebiliyor onun için lütfen hanımlar sevgi ilgi düzeninizi aşka aşmayın yoksa yan etkileri kötü etki olarak geri size dönüyor Rabbim biz hanımların Yâr ve yardımcımız olsun amin inşallahSimdi kadin ve erkek cok severek evleniyorlar iste bi istek bi heves anne baba okunuyor
Ohh miss dunyanin en guzel seyi evlat..
Cocuk olunca bir cok turk kadini kendinden adeta vazgeciyor tum benligiyle cocuga odaklaniyor fakat bu sirada INSAN olmaktan KADIN olmaktan vazgeciyor temel ihtiyaclarini bile goremeyip saldikca saliyor kendini bebegine gore ayarliyor sonra aktiviteler azaliyor sosyallik minimuma iniyor basini kasicak vakit kalmiyor tabiricaizse
Bu boyle yillarca suruyor o birey artik anne olduya bebek var sorunluluk var bi cok seye vakit yok en baba bi atkadasinla bir iki saat kahve icersin cocuk kucukken yani genel durum boyle..tabiki istisnalar var ama genelleme yapiyorum
Birde adama bakalim yani BABA ya
E simdi sunu deyip nobetlese bebege bakan her sorumlulugu kadinla paylasan cok dusunceli babalarda vardir ama kac milyinda birdir bilemicem genel anlamda kac adamin evlenince hayati degisiyor gezmesinden kalmiyor sporundan sosyalliginden yani kisaca hayatindan ne geri kaliyor?
E hani birazda kendinden vermekti ebeveyn olmak
Hani sorumlulugun artmasi ve kendinden isteklerinden kismakti
Onceliklerinin degismesiydi
Evet bunlar oluyor olmasina ama bi tek kadina oluyor
Yaa bu durum geriyo beni sanki hak geciyo gibi geliyor
Kursa yazilacagim ama cocuklara bakcak kimse yok
Arkadaslarla disari cikacagim annesiz durmuyolar diye esim ariyor
Ailece bi avm ye piknige tatile gidiyoruz ama ayrica kendinede vakit ayirmak istiyosun bunu adam yapiyor istedigi gibi ama kadina yok bi cok sey
Sonuc olarak bu hic adil degil
Aynen boyle iste..+1
Siz her şeyi üzerinize alırsanız, adam da yayılır tabi.
Bunu kendi kendine yapan, kadın; kadınlığından kendisi vazgeçiyor başta.
Bebe 1 yaşına vardı benim, babası = annesi, bizde işler böyle.
Doğduğunda altını almayı bile adam akıllı beceremezdim, eşim alırdı; mamasını eşim hazırlardı, hala daha yapar da.
Uykuları paylaşırız, nöbetleşe baktık hep; baba evinden mi getirdim sanki, kendi çocuğu, bakacak, emek verecek elbette. Kendimi de hiç kötü hissetmedim. Sorun da bu zaten, adamlara acıyorlar "Aman çalışıyor, uykusunu iyi alsın" "Aman o erkek, anlamaz, çocuğu perişan eder" ... Etmiyorlar, maşallahları var, bakıyorlar. "Annesini istiyor bu çocuk" diyen tipler, tembelliğinden işte. "Hayır canım annesini istemiyor, altı pis, baba değiştirsene diyor!" diye diye yola hizaya girecekler işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?