kadin erkek arasinda hep hak geciyo ve ben hazmedemiyorum bu durumu kabullenemiyorum yaa!

Ee evlenmeyin o zaman boyle adamlarla

Bana mesela bu hayatlar tuhaf geliyor burada okuyunca
Birde olay kadinda bitiyor , herkes erkegi sucluyor ama bir kadin her isi ustlenip tum sorumlulugu ustune alip , fedakarlik adina abarttigi zaman erkek de hicbir seyi ustlenmez tabi , yapmayin , is bolumu yapin , sorumluluk verin

Bi an eşimi gördüm o da sabah nöbetten geldi 2 kızımız var onları uyutuyr bende buralardaym :)

Bebek doğduğu andan itibaren baba da sorumluluğu paylaşmalı diye bu yüzden söylüyorum hep. Bilmiyorum siz öyle mi yaptınız ama bazıları Bebek biraz büyüyene kadar babaya elletmiyor bile. Hatta gece adam uyanmasın diye ayrı uyuyan var. Ne münasebet ya? Eşşek gibi uyanacak. Kolay değil ebeveyn olmak. Babayım diye geziyorsa sorumluluğunu da alacak. Anne gibi bakamaz önermesine katılmıyorum asla, bizzat benim babam var örnek olarak önümde. Bez de değiştirmiş, mama da vermiş, uyutmuş da. Ev işi gibi bu konu da, kadın benim vazifem diye hepsini üstlenirse erkek elbette hiçbir şey yapmaz.

E o zaman boyle adamlarla evlenmeyin.
Hakkinizi yemeyen sizi birey yerine koyan hizmetci olarak gormeyen adamlarla evlenin.
Yok evlendiyseniz de sartlar olusmadan cocuk yapmayin. Calisin yukselin guzel paralar kazanin bakici da tutun temizlikci de. Kendinizden vazgecmeyin.

Ben calisiyorum
Spora gidiyorum
Haftada 2 ailece 2 arkadaslarimla disardayiz
Kimse hakkimi yemiyor. Isterse bir yemeye kalksin da bir goreyim...

ilk kızımda babayı hiçbir şeye karıştırmadım, ama hatamı anlayıp hemen karar değiştirdim.
gündüz ev işi yemek, kızların bakımı bende, akşamları ve hafta sonları genelde eşimde.
geceleri sadece bebeği emzirmek için uyanıyorum. diğer kızların gece mesaisi (wc, uykudan kalkma, uyutma, su veya süt verme) bir de sabah kahvaltısı hazırlamak eşimde.

Baştan sorumluluğu verseydiniz çocuklar babalarıyla dururdu. Baştan beri 2 çocuğumuzun sorumluluğunu ve bakımını bölüştük. Ben kızıma baktıysam o oğlumuza baktı.

Doğduklarından beri emzirmek dışında her işlerini yaptı. Yıkadı, yedirdi, giydirdi, uyuttu. Bir yere giderken asla aklım kalmaz, en az benim kadar güzel ilgilenir.

Kendinize önce siz kıymet verin.

+1

Siz her şeyi üzerinize alırsanız, adam da yayılır tabi.
Bunu kendi kendine yapan, kadın; kadınlığından kendisi vazgeçiyor başta.

Bebe 1 yaşına vardı benim, babası = annesi, bizde işler böyle.
Doğduğunda altını almayı bile adam akıllı beceremezdim, eşim alırdı; mamasını eşim hazırlardı, hala daha yapar da.
Uykuları paylaşırız, nöbetleşe baktık hep; baba evinden mi getirdim sanki, kendi çocuğu, bakacak, emek verecek elbette. Kendimi de hiç kötü hissetmedim. Sorun da bu zaten, adamlara acıyorlar "Aman çalışıyor, uykusunu iyi alsın" "Aman o erkek, anlamaz, çocuğu perişan eder" ... Etmiyorlar, maşallahları var, bakıyorlar. "Annesini istiyor bu çocuk" diyen tipler, tembelliğinden işte. "Hayır canım annesini istemiyor, altı pis, baba değiştirsene diyor!" diye diye yola hizaya girecekler işte.

Bu topraklarda ki annelik algısı çok sağlıksız. Ve bir o kadar da iticiler. Eve misafirliğe gelirler. Sürekli çocukların ağzına birşeyler tıkıştırmak derdinde oldukları için ne oturduğumuzu ne kalktığımızı anlamayız. Sürekli bir kontrol ve idare etme halindeler. Birçoğunun kocası etkisiz eleman. Çocuğun eline telefonu verip geri annelerine yolluyorlar. Çocuklarını parka götüren baba sayısı çok az. Baba denen etkisiz eleman ancak bağırıp çağırmak için var. Hal böyleyken kimse annelik şöyle güzel böyle özel demesin. Gönüllü hizmetçilik bu...

Hep söylüyorum size gerçekten bir oyun ablası ya da bakıcı lazım. Maddi durum el vermiyorsa acil işe girin gerekirse bütün maaşı bakıcıya verin, yine şu halinizden daha mutlu olursunuz . Bazı kadınlar kendilerini annelik üzerinden tanımlar, evde olmaktan, çocuklarıyla birşeyler yapmaktan çok keyif alırlar, siz öyle değilsiniz, toplumda annelik dışında da yer edinmeye, çocuklardan biraz uzaklaşıp başka şeylere odaklanmaya ihtiyacınız var. -ki bu kötü birşey değil hatta anne olmadan önce bir kadın, bir insan olduğunun farkında olmak daha bile sağlıklı belki-

Bizde büyük oğlanın tuvalet eğitimini bile baba verdi. Okul zamani sabah kalkar, kahvaltisini yaptirir, okula goturur. Minigi uyutur, besler, oynatir. Emzirme hariç (doğal olarak) hemen hemen ortak bakıyoruz çocuklara. Bu sebeple ben evde olmayınca da çok iyi idare ediyorlar. Eşim ben yokken oglanlarin çok daha uslu olduğunu söyler hep.

Evet çok haklısınız çokda iyi tespit etmişsiniz maalesef genelleme yapmıyorum çoğu kadın ne kocadan vefa nede evlâdan hak ettiği saygıyı değeri bulamıyor neden az önceki bir konudada yazmıştım çünkü fazla iyilik çok geliyor geri tepiyor buda kalp kırılması ile başlıyor ve daha üzücü eylemlerde bitebiliyor onun için lütfen hanımlar sevgi ilgi düzeninizi aşka aşmayın yoksa yan etkileri kötü etki olarak geri size dönüyor Rabbim biz hanımların Yâr ve yardımcımız olsun amin inşallah

Aynen boyle iste..
Bizim kiz dogdudugunda ilk gece hastanede herseyini esim yapti , altini acti , emziricem dedim kucagima verdi basimizda bekledi , emdikten sonra gazini cikardi
Hatta sabah bebek hemsiresi geldi odaya iyi misin merak ettim , tum gece beni cagirmayan tek oda burasi dedi :)
Millet doguma bile yaninda annesini kv sini goturuyor , yahu bebek yaparkenki sevisme eylemini beceren kendinden cikana da bakmayi hayli hayli becerir
Bi bizim ulkede boyle anneler dahil ediliyor olayin icine , iki kisi yapiyor o bebegi dogunca da bakmasini bilmeliler
Sonra esim eve gelmiyo , gelince donup kicini yatiyo vs vs vs

bence evlilik kadınlar için bir pranga...sadece çocuk konusunda değil temizlik gibi konularda da .çoğunlukla evde sadece kadın varmış gibi kadın bekarmış gibi tüm sorumluluğu üstleniyor.ekşi sözlük gibi sitelerde gördüğüm kadarıyla en ufak bir adalet talebine erkekler şiddetle karşı çıkıyor.kadınların bu durumda neden bu kadar evlenmek istediğini anlamıyorum.bir insan kendini neden hapishaneye kapatmak ister ki...

Kesinlikle doğru hep fedakarlığı yapan kadın oluyo bi de takdir edilsek bari dediklerini aynen bende yaşadım ailemden uzak bi şehirde ikiz çocuk büyüttüm kimsemiz yoktu o zamanlar herkes takdir ederdi eşim ve ailesi hariç şu an çok şükür büyüdüler ama yine hep beraber gidiliyor bi yere çocuksuz olmuyo Allah yoklukluklarını göstermesin ama erkekler öyle değil arkadaşlarıyla takılıyorlar bahane de hazır ben çalışıyorum sanki biz evde her gün parti veriyoruz anne olmak çok güzel ama zor özellikle değerin bilinmiyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…