- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Aynen boyle iste..
Bizim kiz dogdudugunda ilk gece hastanede herseyini esim yapti , altini acti , emziricem dedim kucagima verdi basimizda bekledi , emdikten sonra gazini cikardi
Hatta sabah bebek hemsiresi geldi odaya iyi misin merak ettim , tum gece beni cagirmayan tek oda burasi dedi :)
Millet doguma bile yaninda annesini kv sini goturuyor , yahu bebek yaparkenki sevisme eylemini beceren kendinden cikana da bakmayi hayli hayli becerir
Bi bizim ulkede boyle anneler dahil ediliyor olayin icine , iki kisi yapiyor o bebegi dogunca da bakmasini bilmeliler
Sonra esim eve gelmiyo , gelince donup kicini yatiyo vs vs vs
ATa sözü olsun diye söylemedim zaten. Ana gibi yar olmaz yineliyorumana değil o ane. ane de bağdat yakınlarında bir uçurum.:)
tabii orası öyleATa sözü olsun diye söylemedim zaten. Ana gibi yar olmaz yineliyorum
Benim annem de hastaneye geldi :) ona gelsinler zaten :)Annem doğuma bize geldi ama hastanede kalmadı
Eşim ben Bebek tutamam hiç tutmadım dediği anda bu ilki olur al bebeği dedim
Tutuş o tutuş
Hala onun peşinde kazık
Kadar oğlan
Bazen hemcinslerimizden de kaynaklanıyor bu sorun.
En iyi ben bakarım kocam anlamaz,ay kocam beceremez tripleri yüzünden erkeklerin de işine geliyor, sorumluluktan pek rahat kaçabiliyorlar.
ATa sözü olsun diye söylemedim zaten. Ana gibi yar olmaz yineliyorum
Ne güzel ifade etmişsiniz. Geçen gün belli yaşlara gelmiş bir grup kadınla bir arada bulunmak zorunda kaldım. Hepsinde dert, hepsinde bin türlü sorumluluk. Anneme diyorum ki bak anne görüyorsun dime evlenmek ve annelik matah bir şey mi baksana şu insanların haline. Diyor ki ne yapalım böyle gelmiş böyle gidecek. Sanki mecburuz. Bu kadınların bir tanesi günde iki farklı eve temizliğe gidiyormuş. Oğluna ev almak için. Bir diğeri henüz kırklı yaşlarda bile değil ama fiziksel olarak çökmüş. Başka bir tanesi yıllarca yokluk çekmiş. Yani bin bir türlü dert..bence evlilik kadınlar için bir pranga...sadece çocuk konusunda değil temizlik gibi konularda da .çoğunlukla evde sadece kadın varmış gibi kadın bekarmış gibi tüm sorumluluğu üstleniyor.ekşi sözlük gibi sitelerde gördüğüm kadarıyla en ufak bir adalet talebine erkekler şiddetle karşı çıkıyor.kadınların bu durumda neden bu kadar evlenmek istediğini anlamıyorum.bir insan kendini neden hapishaneye kapatmak ister ki...
Annenizin bakis acisina sahip kadinlar oldugu surece zor degisir bu durumNe güzel ifade etmişsiniz. Geçen gün belli yaşlara gelmiş bir grup kadınla bir arada bulunmak zorunda kaldım. Hepsinde dert, hepsinde bin türlü sorumluluk. Anneme diyorum ki bak anne görüyorsun dime evlenmek ve annelik matah bir şey mi baksana şu insanların haline. Diyor ki ne yapalım böyle gelmiş böyle gidecek. Sanki mecburuz. Bu kadınların bir tanesi günde iki farklı eve temizliğe gidiyormuş. Oğluna ev almak için. Bir diğeri henüz kırklı yaşlarda bile değil ama fiziksel olarak çökmüş. Başka bir tanesi yıllarca yokluk çekmiş. Yani bin bir türlü dert..
Evlenmeyen ve üremeyen kadın zavallı ve eksiktir. Onlara göre durum bu. Sizi takdir ediyorum. Çocuğunuzla güzel bir ömür dilerim.Annenizin bakis acisina sahip kadinlar oldugu surece zor degisir bu durum
Bu yuzden yine kadinlara is dusuyor , ben kizimi da oglumu da bu zihniyette yetistirmiyorum keske herkes bizim gibi olsa o zaman 20 sene sonra bu duzen degismis olurdu
Ee evlenmeyin o zaman boyle adamlarla
Bana mesela bu hayatlar tuhaf geliyor burada okuyunca
Birde olay kadinda bitiyor , herkes erkegi sucluyor ama bir kadin her isi ustlenip tum sorumlulugu ustune alip , fedakarlik adina abarttigi zaman erkek de hicbir seyi ustlenmez tabi , yapmayin , is bolumu yapin , sorumluluk verin
Her şeye koşturmamak gerekiyor bence. Pazar kesinlikle kadın işi değil, erkek taşır kadın seçer pazarda; o da kadın isterse... karısını tek başına pazara yollayan adamları anlayamam...dun esimin arkadasi ve esi ile parkta karsilastik kadin annesinden geliyormus onlar ayrildiktan sonra dedimki esime leyla dedim hergun annesine gidiyor sanirim ne zaman gorussek hep annesinden geliyor dedim olabilir dedi esim ben iki gun ust uste gitsem laf edersin dedim.ee dedi kadin dedi iki cocuguna bakiyor pazarina gidiyor herseyi yapiyor dedi.ben de onun yaptigini herkes yapiyor birgun el isinde calismismi acaba dedim.kiyaslama yapti sinir oldum.hayir seni kiyaslamiyorum yanlis anlama dedi.yaziklar olsun dedim icimden.bir bebegime bakiyorum ev isi yemek bende yardim etmez calisiyorum da.. cogunlukla pazara esimle cikiyorum herseye kostururum ama iste..
bence de hatta erkek pazardan alir kadin pisirir..Her şeye koşturmamak gerekiyor bence. Pazar kesinlikle kadın işi değil, erkek taşır kadın seçer pazarda; o da kadın isterse... karısını tek başına pazara yollayan adamları anlayamam...
dun esimin arkadasi ve esi ile parkta karsilastik kadin annesinden geliyormus onlar ayrildiktan sonra dedimki esime leyla dedim hergun annesine gidiyor sanirim ne zaman gorussek hep annesinden geliyor dedim olabilir dedi esim ben iki gun ust uste gitsem laf edersin dedim.ee dedi kadin dedi iki cocuguna bakiyor pazarina gidiyor herseyi yapiyor dedi.ben de onun yaptigini herkes yapiyor birgun el isinde calismismi acaba dedim.kiyaslama yapti sinir oldum.hayir seni kiyaslamiyorum yanlis anlama dedi.yaziklar olsun dedim icimden.bir bebegime bakiyorum ev isi yemek bende yardim etmez calisiyorum da.. cogunlukla pazara esimle cikiyorum herseye kostururum ama iste..
Tesekkur ederim guzel dileginiz icin :)Evlenmeyen ve üremeyen kadın zavallı ve eksiktir. Onlara göre durum bu. Sizi takdir ediyorum. Çocuğunuzla güzel bir ömür dilerim.
Ya aslinda kafaya vurmaya da gerek yok boylelerin , evlenmemek tek care+1
Suç biraz da kadınlarımızda ne yazık ki. "Aman o yapamaz beceremez dur ben yapayım şimdi o bakamaz edemez" diye diye erkekleri rahata alıştıran kadınlarımızda. Erkek diye insan değil mi yahu, tek başına yaşarken afedersiniz eşek gibi yapan adam evlenince mi yapamaz oldu?
Benim babam annem varken de yokken de yeri geldi mi yemek yapar, çamaşırını yıkar, ütüsünü kendi yapar (hatta annem pantolon ütüsünü iyi yapamıyor diye pantolonlarını hep kendi ütüler ehehe) Erkek arkadaşım keza öyle. Yani ev işi kadına aittir diye bir şey yok, bir evde iki kişi yaşıyorsa o evde iki kişinin de sorumluluğu vardır. Bunu gerekirse kafalarına vura vura anlatacaksınız. Yapacak bir şey yok.
Bu her kadın ve erkeğe göre değişir. Benim eşimin benim dahil olmadığım sosyal hayatı sadece iş yerinde arkadaşlarıyla öğle yemeği yemekten ve kahve içip muhabbet etmekten ibaret. Ki bazı zamanlar öğle araları da buluşuruz o zaman onları bırakır beni yemeğe çıkarır. Şu an üç aylığına yurtdışındayım, bir kaç kez arkadaşlarıyla dışarı çıktı çok sıkıldı, sonra benim kardeşimi çağırdı sinemaya gidelim diye. Onunla da tatmin olamadı her hafta en az bir kere senelerdir gittiği halde bıraktı ben dönene kadar. Bense zamanımın çoğunluğunu çalışarak geçirdim zaten ama bir aylığına yaz okuluna katıldım orada çok sosyaldim, sürekli dışarıdaydık arkadaşlarla. Hiç haksızlık oluyor bana demedi.Simdi kadin ve erkek cok severek evleniyorlar iste bi istek bi heves anne baba okunuyor
Ohh miss dunyanin en guzel seyi evlat..
Cocuk olunca bir cok turk kadini kendinden adeta vazgeciyor tum benligiyle cocuga odaklaniyor fakat bu sirada INSAN olmaktan KADIN olmaktan vazgeciyor temel ihtiyaclarini bile goremeyip saldikca saliyor kendini bebegine gore ayarliyor sonra aktiviteler azaliyor sosyallik minimuma iniyor basini kasicak vakit kalmiyor tabiricaizse
Bu boyle yillarca suruyor o birey artik anne olduya bebek var sorunluluk var bi cok seye vakit yok en baba bi atkadasinla bir iki saat kahve icersin cocuk kucukken yani genel durum boyle..tabiki istisnalar var ama genelleme yapiyorum
Birde adama bakalim yani BABA ya
E simdi sunu deyip nobetlese bebege bakan her sorumlulugu kadinla paylasan cok dusunceli babalarda vardir ama kac milyinda birdir bilemicem genel anlamda kac adamin evlenince hayati degisiyor gezmesinden kalmiyor sporundan sosyalliginden yani kisaca hayatindan ne geri kaliyor?
E hani birazda kendinden vermekti ebeveyn olmak
Hani sorumlulugun artmasi ve kendinden isteklerinden kismakti
Onceliklerinin degismesiydi
Evet bunlar oluyor olmasina ama bi tek kadina oluyor
Yaa bu durum geriyo beni sanki hak geciyo gibi geliyor
Kursa yazilacagim ama cocuklara bakcak kimse yok
Arkadaslarla disari cikacagim annesiz durmuyolar diye esim ariyor
Ailece bi avm ye piknige tatile gidiyoruz ama ayrica kendinede vakit ayirmak istiyosun bunu adam yapiyor istedigi gibi ama kadina yok bi cok sey
Sonuc olarak bu hic adil degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?