kadin erkek arasinda hep hak geciyo ve ben hazmedemiyorum bu durumu kabullenemiyorum yaa!

Annenizin bakis acisina sahip kadinlar oldugu surece zor degisir bu durum
Bu yuzden yine kadinlara is dusuyor , ben kizimi da oglumu da bu zihniyette yetistirmiyorum keske herkes bizim gibi olsa o zaman 20 sene sonra bu duzen degismis olurdu

Gecen gun burda bir bakici konusu oldu. Bak sen ya bakici oyle para istiyor ki benim maasimin yarisi kadar dediler. Ben bosuna mi el kapisinda calisiyorum? Bakiciya 1200 tl verecegime kendim bakarim. Calisiyorum ama haybeye temizlikci almam kendim yaparim annelerimiz yapmiyor muydu? Herkesten ayni tepki... 3 veya 5 uye haric

Herkes eve kapanmaya o kadar merakli ki...
Disarda bir vizyon kazanmaktan korkuyorlar adeta.

Ben oglumu emanet ettigim kisiye hakkini odemekten gocunmuyorum. Calisan bir kadina en az asgari ucret vermem lazim dedim. "O kadar vereceksem cocuguma kendim bakarim. Sen cocugunu sevmiyorsun. Seven kendi bakar ihtiyaci yoksa niye calisiyor bakiciyi zengin etmeye mi calisiyor ben 5 yildir ugrasiyorum rabbim cocuk vermiyor senin gibi kiymet bilmezlere veriyor" temali binbir taslanmaya maruz kaldim. Degismez malesef hic bir sey benim umudum yok.

Kesinlikle katılıyorum size. Dediğiniz gibi özellikle doğum sonrası kadın kendisine bakamayacak diye yine başka kadınların gelip onunla ve bebekle ilgilenmesi ve babanın devre dışı bırakılması çok kötü etkiliyor erkeklerin sorumluluk duygusunu. Çocuğu karnımızda biz taşıyoruz. Karnımızda hissettiğimiz anda anneliği hissediyoruz. Ama erkekler ancak bebek geldikten sonra babalığı hissedebiliyorlar ki onu da hissetmelerine izin verilmiyor kenara itilerek. Hele ki erkeği bebekle anneyi yatakta bırakıp salona gidip yatması o kadar kötü ki, ki bazı evliliklerde bu yıllar bile sürebiliyor. Sanki adam damızlık olarak kullanılmış işi bitince kenara atılmış gibi. (Bunu kendi isteyerek yapsa da) Ne sorumluluğu alsın o adam?
Doğum sonrası kadın tuvalete kendi gidemiyorsa burada ona yardım edecek olan kendisini 25 senedir çıplak görmemiş olan annesi veya hiç alakasız bir insan kaynanası değil her özelini paylaştığı kocası olmalı. Ben annemi istemem öyle bir anda şahsen kocamı isterim. Büyükler gelsinler çocuğu sevsinler. Yemek getirsinler isterlerse, tatlı vs yapıversinler gönüllerinden koparsa yeter.

Yok daha neler , iyi ki denk gelmemisim o konuya
Ben kendim icin calisiyorum , tabiki amac para kazanmak ama parayi da iyi yasamak icin istiyorum , disarda yemek yemek sinemaya konsere gitmek , kitab giyecek vs almak ve tabi ki en onemlisi cocuklara iyi bir egitim saglamak
Onemli olan annenin cocuguyla kaliteli vakit gecirmesi , ben evde olup tum gun ev isi yemek vs ile ugrasacaksam ne anlami var evde oturmamin
Ayrica bakici calisan kadin degil mi? Tabi ki emeginin karsiligini almali , bakicima asgari ucretten daha yuksek maas veriyorum bunu da zengin oldugum icin yapmiyorum hak ettigi icin yapiyorum
Dediginiz gibi vizyon ve hayata bakis cok onemli gercekten

Ayrica annelerimiz deyip duruyo millet de 39 yasindayim ve calisan bir annenin cocuguyum , bebekligimden beri annemin evine her hafta temizlige yardimci gelirdi yani burdaki pek cok kadinin sandigi gibi 40 sene once de tum anneler evlerini kendi temizleyip evde oturup cocuk bakmiyordu

Yine donup dolasip ayni konuya geliyoruz, hayata bakis acisi.. bu ulkede kadinlar cogunlukla boyleyken erkeklerden birsey beklememek gerek

Para bazi kisiler icin arac degil amac. Birikimle ilgili konumda da "ayda 3000 tl biriktiriyoruz. Bogazimizdan hic kesmeyiz haftada 1 kofte yeriz" denmisti. Ben cocuguma haftada 1 kofte yedirsem aglarim. Bunu yokluktan degil paraya taptiklarindan yapiyor ya allah islah etsin.
Parayi napicaksin diyorum. Evim var arabam var diyo. Yahu daha ne yapacaksin diyorum. Kiskanma. Incilerin dokulmez temizligi kendin yap sen de biriktir diyorlar. Banka hesabimdaki sanal rakam beni mutlu etmiyor. Hayatimi guzellestirip kolaylastirmayacaksa paranin olayi ne ki?

Benim de durumumuz kotu olan 2 yil haric annemin hep haftada 1 temizlilcisi vardi. Calistiginda da calismadiginda da.
Eminim ki bu hem calisiyorum hem ev isleri bende diyen kisilerin cogunun cebinde de benden cok parasi vardir ama harcamayi bilmek lazim. Bir tel bilezigim yok. Ama hayatimi miss gibi yasiyorum.

Kadinin bu denli ezilmesinin sebebi erkekler oldugu kadar paraya askla baglanmak oldugunu dusunuyorum.

Yoksa calisan kadin ayda 150 lira verip en azindan kapi cam sildiremiyor mu gunluk isi kendi yapsa bile?

Teşekkür ederim. Maalesef genel olarak topluma baktığımda böyle olduğunu görüyorum. Ev işlerinde çocuk bakımında gerekli sorumluluğu alan azınlık erkekler var ama çoğunlukla yükün büyük bölümü kadinin üstlendiğini görüyorum.sanırım bu durum ailede başlıyor ,kız ve erkek kardeşlerin ev içindeki iş bölümune baktığımda çok büyük farklar görüyorum. Bu durumu çağdaş anne ve babalar değiştirecek.

O kadınlarin durumu da çok üzücü. umarım bu dertlerinden bir an önce kurtulurlar.siz de bence bu tutumunuzu degistirmeyin.ev ve cocuk bakimi evlenmeden önce akla gelmiyor çoğunlukla ama evlendikten sonra büyük sorun oluyor .kadınlar haklı olarak isyan ediyor.bu düzeni kadınlar değiştirecek böyleleriyle evlenmeyerek

Eşinizden yardım istemekten çekinmeyin. Görüyorum bazı arkadaşlar ben güçlüyüm herşeye yetisirim modunda. Hayır işte yetisilmiyor. İnsanız. Bebegin ihtiyacı var anneye. Ev de anneye bakıyor. Yemek, çamaşır, bulaşık hepsi. Erkeklere ne kalıyor bir tek çalışmak. Ve bütün bunları çalışan hanımlar da yapıyor zaten. Eskiden olduğu gibi geniş aile modülünde yaşamıyoruz. Evin ninesi çocuğa baksın durumunda değiliz. Tabi ki eşe ihtiyaç var. Ayaktayım, güçlüyüm diye bazı kadınlar gereksiz gurur yapıyor bence. Emzirdigim dönem de dahil babalarıyla bırakıp AVM ya da alışverişe, kurslara, arkadaşıma gittiğim çok oldu. Haftada birkaç sefer diyeyim. Yardımına ihtiyacım var demekten gocunmuyorum. Olmuyor çünkü. Yoruluyor, tikaniyor insan.

Size ilginç birşey söyleyeyim mi bu insanlar dert üstünden kendilerini var ediyorlar. Ve gizli bir zevk alıyorlar. Çünkü onlara olumlu sıfatlar yükleniyor. Ne fedakâr kadın, ne iyi anne. Bu kadar çok yatırım yapınca çocuklarını kendilerine bağımlı hale getiriyorlar.

Evet mesela tüm dogum sürecinde esim yanimdaydi. Kizimin dogusunu gördü, ilk o kucagina aldi ve esim ile aramizdaki bagi daha da güclendi diyebilirim. Hic bir zaman "ay esim benden sogur mu, ay cinsellik ne olur" diye düsünmedim. Özelikle kk'de öyle bir algi var, sanki evlilik sadece cinsellik üzerine kuruluymus gibi. Erkeklerin tek düsüncesi buymus gibi.

Hayir evlilik cok derin ve güzel bir dostluktur. Birbirini güldürmek, arada gicik kapmak ve tartismaktir. Ayni zamanda sevgidir, asktir ve evet sehvettir. Ve iyi bir evlilikte bir cocuk bu bagi evet güclendirebiliyor. Is bölümü yaparak, birbirinin yükünü hafifletmek icin cabalayarak.

Yani tekrar konuya gelirsek dogumdan sonra en cok esime ihtiyac duymustum. Annemede tecrübesiz ve uykusuzluktan dolayi ilk basta biraz ihtiyac duymustum fakat 2 gün kaldiktan sonra bile sadece esim ile daha rahat bakabilcegimi his etmistim.

Vakit konusunda haklisim ama kendini salma konusunda sana katilamicam
2 cocugum var.

Dogumdan hemen sonra dip boyami yaptirdim sut olsun diye asla fazla yemedim kilolarimi 2 ay gibi kisa bir surede verdim.

Eve bebek gormeye gelen ilk gelen misafirlere bile hafif makyajsiz cikmadim ..

Hala da boyleyim komsuya yarim saatligine kahveye gecsem bile rimelsiz ve goz kalemsiz ve de kupesiz:) gitmem

Biraz insanin kendisiyle alakali..

Kisisel bakim istenirse her durumda yapilabilir.

Digerlerinde haklisiniz

Olabilir , hic bu acidan bakmamistim olaya
Benim cevremdeki kadinlarin yuzde doksani calisiyor ve hepsi de surekli gezer tozar :) hic oyle evde sacimi supurge ediyim modeli kadin yok etrafimda zaten burayi da kendi cevrem disindaki hayatlari gorebilmek adina takip ediyorum cogunlukla , sonra da dumur oluyorum surekli :)
Belki size bunlari diyen kadinlarin cocuklari farkli olur gerci her coxuk ailede gordugunu uyguluyor ama insallah kaliplarini kirarlar

Benim esim bakiyor. Isten gelsin de cocuklari doyursun diye gozum kapidadir.
Cocuklari birakip alisverise kuafore vs giderim.
Bu yuzden zaten maddi gucum olsa bile esimden bosanmayi goze alamam. Kendim bakamam cunku. Aksama kadar deliriyorum.

Evet hiç aklıma gelmemişti ama mantıklı aslında. Bu kadınlar dertlerini anlatıp kendilerinı güçlü hissediyor olabilir ama psikolojik bir sorun bence bu bir de evet çocuklarına çok bağlı oluyorlar.bazen erkek çocuğuysa eşinden görmediği ilgiyi onlardan görmeye çalışıyorlar. Sağlıksız bir anne oğul ilişkisi gelişiyor

Dikkat edin. Birçogu kendi anneliğini kutsallaştırır. Narsisttik bir tarafları da oluyor. Hele ki kocaları ile mutsuzlarsa oğullarını kocaları yerine koyup geline hayatı dar ediyorlar.

Dikkat edin. Birçogu kendi anneliğini kutsallaştırır. Narsisttik bir tarafları da oluyor. Hele ki kocaları ile mutsuzlarsa oğullarını kocaları yerine koyup geline hayatı dar ediyorlar.

Evet bence toplumdaki gelin kaynana çatışmasının ana sebebi bu.geçende bir konuda okumuştum anneler oğullarına farklı bir bağlılık geliştirmiştir. Kız annelerinde bu durum görülmüyor.

Evet bence toplumdaki gelin kaynana çatışmasının ana sebebi bu.geçende bir konuda okumuştum anneler oğullarına farklı bir bağlılık geliştirmiştir. Kız annelerinde bu durum görülmüyor.
Bazı babalar da damatları sindiremiyorlar. Ama kadınlar kadar aleni ifade etmiyorlar.

annelerin yaptigi en buyuk hata bana gore cocuk dogunca onu hayatinin merkezine koymaktir.bu dogru degil bence.cunku onlardan oncede bi hayatimiz bi sosyal cevremiz sevdigimiz seyler paylastigimiz duygularimiz vardi.cocuk dogunca ayy herseyim bebegim onsuz hayat bos hic biseyi istemiyorum ondan baska gibi cumleler kurar cogu anne.halbuki biz mutlu olmasak onlari nasil mutli edicez ki.eskisi kadar olmasada sosyal hayatimiza devam etmeli sevdigimiz seyleri yapmaliyiz.onlara hayatimizin merkezine bu kadar koyarsak gelecegin cadi kv simdiden hazir diyebiliriz.bu evladimiz bile olsa hayatimizin merkezinde olmamali ki onu da kendimize de mutlu edebilelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…