- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Annenizin bakis acisina sahip kadinlar oldugu surece zor degisir bu durum
Bu yuzden yine kadinlara is dusuyor , ben kizimi da oglumu da bu zihniyette yetistirmiyorum keske herkes bizim gibi olsa o zaman 20 sene sonra bu duzen degismis olurdu
Kesinlikle katılıyorum size. Dediğiniz gibi özellikle doğum sonrası kadın kendisine bakamayacak diye yine başka kadınların gelip onunla ve bebekle ilgilenmesi ve babanın devre dışı bırakılması çok kötü etkiliyor erkeklerin sorumluluk duygusunu. Çocuğu karnımızda biz taşıyoruz. Karnımızda hissettiğimiz anda anneliği hissediyoruz. Ama erkekler ancak bebek geldikten sonra babalığı hissedebiliyorlar ki onu da hissetmelerine izin verilmiyor kenara itilerek. Hele ki erkeği bebekle anneyi yatakta bırakıp salona gidip yatması o kadar kötü ki, ki bazı evliliklerde bu yıllar bile sürebiliyor. Sanki adam damızlık olarak kullanılmış işi bitince kenara atılmış gibi. (Bunu kendi isteyerek yapsa da) Ne sorumluluğu alsın o adam?Ve bu yine kadinlarin sucudur. Bebek dogunca ne oluyor? Kadinin annesi ve kv'desi geliyor ve bir iki ay kaliyorlar. Yani ilk etapta o bebege zaten babadan haric herkes bakiyor. Baba en fazla bir yarim saat bebegi aliyor sonra tekrar esine yada annesine veriyor.
Peki anne ve kv'de gidince ne oluyor? Kadin yine bebegin tüm sorumuluklarini üzerine aliyor. Bebek geceleri zaten anne babanin yaninda uyuyor. Hatta koca salona atiliyor ve bebek annesi ile tek uyuyor. Ve tüm bunlari "saglikli baglanma" zirvalamasindan dolayi yapiliyor.
Bu tabloda bir baba nasil sorumlulugunu alsin? Hatta bu sorumluluk olayi bebekten bile ibaret degil. Pekcok kadin ilk evlendiklerinde ideal gelin rolü oynamak adina evin tüm sorumlulugunu üzerine aliyor. Yani adama daha önce sorumluluk verilmemis, baba olunca mi alacakti? Birde bonus olarak kk'den anladigim kadari ile zaten kadinlar'in bircogu odun ile evlendiler. Koca malzemesi olmazken, baba malzemesini yapmaya calisiyorlar.
Ee ne olmasi gerekiyor? Bebek dogdugunda anne kv'de gelebilir fakat en fazla 1 hafta, bilmedin 10 gün kalmalilar. Ve o sürecte yine babaya bir sorumluluk verilmeli. Bez degistirmesi, cocugu yikamak,.. Ve bu sorumluluklar anne ve kv'de gidince devam etmeli. Kadin yani herseye atlamayacak. Bazen cayini icip, esi cocuk ile mesgul olacak.
Bebek ile mümkün mertebede gezilcek. Bir iki aylik oldugunda ara ara anneanne, babaannede birakilcak ki anne baba beraber gezsin ve nefes alsin.
Yani anlayacaginiz pek cok sey kadinin elinde fakat kadin fark etmiyor. Bos yere ideal es, ideal anne rolünü oynamak adina cok yipraniyorlar.
Yok daha neler , iyi ki denk gelmemisim o konuyaGecen gun burda bir bakici konusu oldu. Bak sen ya bakici oyle para istiyor ki benim maasimin yarisi kadar dediler. Ben bosuna mi el kapisinda calisiyorum? Bakiciya 1200 tl verecegime kendim bakarim. Calisiyorum ama haybeye temizlikci almam kendim yaparim annelerimiz yapmiyor muydu? Herkesten ayni tepki... 3 veya 5 uye haric
Herkes eve kapanmaya o kadar merakli ki...
Disarda bir vizyon kazanmaktan korkuyorlar adeta.
Ben oglumu emanet ettigim kisiye hakkini odemekten gocunmuyorum. Calisan bir kadina en az asgari ucret vermem lazim dedim. "O kadar vereceksem cocuguma kendim bakarim. Sen cocugunu sevmiyorsun. Seven kendi bakar ihtiyaci yoksa niye calisiyor bakiciyi zengin etmeye mi calisiyor ben 5 yildir ugrasiyorum rabbim cocuk vermiyor senin gibi kiymet bilmezlere veriyor" temali binbir taslanmaya maruz kaldim. Degismez malesef hic bir sey benim umudum yok.
Yok daha neler , iyi ki denk gelmemisim o konuya
Ben kendim icin calisiyorum , tabiki amac para kazanmak ama parayi da iyi yasamak icin istiyorum , disarda yemek yemek sinemaya konsere gitmek , kitab giyecek vs almak ve tabi ki en onemlisi cocuklara iyi bir egitim saglamak
Onemli olan annenin cocuguyla kaliteli vakit gecirmesi , ben evde olup tum gun ev isi yemek vs ile ugrasacaksam ne anlami var evde oturmamin
Ayrica bakici calisan kadin degil mi? Tabi ki emeginin karsiligini almali , bakicima asgari ucretten daha yuksek maas veriyorum bunu da zengin oldugum icin yapmiyorum hak ettigi icin yapiyorum
Dediginiz gibi vizyon ve hayata bakis cok onemli gercekten
Ayrica annelerimiz deyip duruyo millet de 39 yasindayim ve calisan bir annenin cocuguyum , bebekligimden beri annemin evine her hafta temizlige yardimci gelirdi yani burdaki pek cok kadinin sandigi gibi 40 sene once de tum anneler evlerini kendi temizleyip evde oturup cocuk bakmiyordu
Yine donup dolasip ayni konuya geliyoruz, hayata bakis acisi.. bu ulkede kadinlar cogunlukla boyleyken erkeklerden birsey beklememek gerek
ATa sözü olsun diye söylemedim zaten. Ana gibi yar olmaz yineliyorum
Ondan sonra bu adamlar neden anneci :))tabii orası öyle
off sormayın valla:)Ondan sonra bu adamlar neden anneci :))
Ne güzel ifade etmişsiniz. Geçen gün belli yaşlara gelmiş bir grup kadınla bir arada bulunmak zorunda kaldım. Hepsinde dert, hepsinde bin türlü sorumluluk. Anneme diyorum ki bak anne görüyorsun dime evlenmek ve annelik matah bir şey mi baksana şu insanların haline. Diyor ki ne yapalım böyle gelmiş böyle gidecek. Sanki mecburuz. Bu kadınların bir tanesi günde iki farklı eve temizliğe gidiyormuş. Oğluna ev almak için. Bir diğeri henüz kırklı yaşlarda bile değil ama fiziksel olarak çökmüş. Başka bir tanesi yıllarca yokluk çekmiş. Yani bin bir türlü dert..
Size ilginç birşey söyleyeyim mi bu insanlar dert üstünden kendilerini var ediyorlar. Ve gizli bir zevk alıyorlar. Çünkü onlara olumlu sıfatlar yükleniyor. Ne fedakâr kadın, ne iyi anne. Bu kadar çok yatırım yapınca çocuklarını kendilerine bağımlı hale getiriyorlar.Teşekkür ederim. Maalesef genel olarak topluma baktığımda böyle olduğunu görüyorum. Ev işlerinde çocuk bakımında gerekli sorumluluğu alan azınlık erkekler var ama çoğunlukla yükün büyük bölümü kadinin üstlendiğini görüyorum.sanırım bu durum ailede başlıyor ,kız ve erkek kardeşlerin ev içindeki iş bölümune baktığımda çok büyük farklar görüyorum. Bu durumu çağdaş anne ve babalar değiştirecek.
O kadınlarin durumu da çok üzücü. umarım bu dertlerinden bir an önce kurtulurlar.siz de bence bu tutumunuzu degistirmeyin.ev ve cocuk bakimi evlenmeden önce akla gelmiyor çoğunlukla ama evlendikten sonra büyük sorun oluyor .kadınlar haklı olarak isyan ediyor.bu düzeni kadınlar değiştirecek böyleleriyle evlenmeyerek
Kesinlikle katılıyorum size. Dediğiniz gibi özellikle doğum sonrası kadın kendisine bakamayacak diye yine başka kadınların gelip onunla ve bebekle ilgilenmesi ve babanın devre dışı bırakılması çok kötü etkiliyor erkeklerin sorumluluk duygusunu. Çocuğu karnımızda biz taşıyoruz. Karnımızda hissettiğimiz anda anneliği hissediyoruz. Ama erkekler ancak bebek geldikten sonra babalığı hissedebiliyorlar ki onu da hissetmelerine izin verilmiyor kenara itilerek. Hele ki erkeği bebekle anneyi yatakta bırakıp salona gidip yatması o kadar kötü ki, ki bazı evliliklerde bu yıllar bile sürebiliyor. Sanki adam damızlık olarak kullanılmış işi bitince kenara atılmış gibi. (Bunu kendi isteyerek yapsa da) Ne sorumluluğu alsın o adam?
Doğum sonrası kadın tuvalete kendi gidemiyorsa burada ona yardım edecek olan kendisini 25 senedir çıplak görmemiş olan annesi veya hiç alakasız bir insan kaynanası değil her özelini paylaştığı kocası olmalı. Ben annemi istemem öyle bir anda şahsen kocamı isterim. Büyükler gelsinler çocuğu sevsinler. Yemek getirsinler isterlerse, tatlı vs yapıversinler gönüllerinden koparsa yeter.
Olabilir , hic bu acidan bakmamistim olayaPara bazi kisiler icin arac degil amac. Birikimle ilgili konumda da "ayda 3000 tl biriktiriyoruz. Bogazimizdan hic kesmeyiz haftada 1 kofte yeriz" denmisti. Ben cocuguma haftada 1 kofte yedirsem aglarim. Bunu yokluktan degil paraya taptiklarindan yapiyor ya allah islah etsin.
Parayi napicaksin diyorum. Evim var arabam var diyo. Yahu daha ne yapacaksin diyorum. Kiskanma. Incilerin dokulmez temizligi kendin yap sen de biriktir diyorlar. Banka hesabimdaki sanal rakam beni mutlu etmiyor. Hayatimi guzellestirip kolaylastirmayacaksa paranin olayi ne ki?
Benim de durumumuz kotu olan 2 yil haric annemin hep haftada 1 temizlilcisi vardi. Calistiginda da calismadiginda da.
Eminim ki bu hem calisiyorum hem ev isleri bende diyen kisilerin cogunun cebinde de benden cok parasi vardir ama harcamayi bilmek lazim. Bir tel bilezigim yok. Ama hayatimi miss gibi yasiyorum.
Kadinin bu denli ezilmesinin sebebi erkekler oldugu kadar paraya askla baglanmak oldugunu dusunuyorum.
Yoksa calisan kadin ayda 150 lira verip en azindan kapi cam sildiremiyor mu gunluk isi kendi yapsa bile?
Size ilginç birşey söyleyeyim mi bu insanlar dert üstünden kendilerini var ediyorlar. Ve gizli bir zevk alıyorlar. Çünkü onlara olumlu sıfatlar yükleniyor. Ne fedakâr kadın, ne iyi anne. Bu kadar çok yatırım yapınca çocuklarını kendilerine bağımlı hale getiriyorlar.
Dikkat edin. Birçogu kendi anneliğini kutsallaştırır. Narsisttik bir tarafları da oluyor. Hele ki kocaları ile mutsuzlarsa oğullarını kocaları yerine koyup geline hayatı dar ediyorlar.Evet hiç aklıma gelmemişti ama mantıklı aslında. Bu kadınlar dertlerini anlatıp kendilerinı güçlü hissediyor olabilir ama psikolojik bir sorun bence bubir de evet çocuklarına çok bağlı oluyorlar.bazen erkek çocuğuysa eşinden görmediği ilgiyi onlardan görmeye çalışıyorlar. Sağlıksız bir anne oğul ilişkisi gelişiyor
Dikkat edin. Birçogu kendi anneliğini kutsallaştırır. Narsisttik bir tarafları da oluyor. Hele ki kocaları ile mutsuzlarsa oğullarını kocaları yerine koyup geline hayatı dar ediyorlar.
Bazı babalar da damatları sindiremiyorlar. Ama kadınlar kadar aleni ifade etmiyorlar.Evet bence toplumdaki gelin kaynana çatışmasının ana sebebi bu.geçende bir konuda okumuştum anneler oğullarına farklı bir bağlılık geliştirmiştir. Kız annelerinde bu durum görülmüyor.
Bazı babalar da damatları sindiremiyorlar. Ama kadınlar kadar aleni ifade etmiyorlar.
Ne yapalım hepsinin şerrinden Allah'a sığınalım.Olabilirkadınlar duygularını daha açık ifade ediyorlar .kızın ailesi evliliğe fazla karisamadigi için fark edilmiyor da olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?