- 12 Temmuz 2006
- 58.902
- 225.033
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Şu mahalle baskısı diye bir kavram türedi ya, valla kadınlara yapılan mahalle baskısı diğer tüm baskıların önüne geçer, seneledir yahu senelerdir, nenelerimiz görücü usulüyle evlenmiş, gidin sorun görücü usulünün gerçeği nasıldır, evlenene kadar kız evleneceği adamı görmez, kızı ya hamamda ya komşu evinde görür kayınvalide, gücüne kuvvetine, etine buduna bakar çünkü oğluna eşten evvel evine iş yapacak kadın arar, nikah günü yanına bir adam oturturlar bu adam senin kocan diye, evden çıkarken baban sana nasihat eder, kadın dediğinin yeri kocasının yanıdır, gelinlikle çıktın kefenle geri dönersin diye, dayak yersin annen der ki kızım bende çektim babandan erkektir yapar sineye çek, koca evine gidersin kayın, kayınpeder, kayınvalide, görümce, boy boy bebelerin birde üstüne kocan, bunlar hala yaşanıyor mu öyle bir yaşanıyor ki, biz burda rahatız sankyoruz ki her dört duvarın içi bizimki gibi, eh madem bizimki gibi neden hala töre diye gencevik kzılar mezara konuyor, neden sokak ortasında cinayete kurban gidiyor, neden tecavüze uğruyor?valla çok güzel demişsin, kadının kurdu kadın, erkeğe gerek yok, kadınlar bile erkeğin yanında arzı endam ediyor güçlü olmak için, şu kitabın adı gibi, kocan kadar konuş
ben günümüz adaletinin içine ''güller saçarım'' (!) kadını çoğu konuda yalnız bıraktığı için!!!Şu mahalle baskısı diye bir kavram türedi ya, valla kadınlara yapılan mahalle baskısı diğer tüm baskıların önüne geçer, seneledir yahu senelerdir, nenelerimiz görücü usulüyle evlenmiş, gidin sorun görücü usulünün gerçeği nasıldır, evlenene kadar kız evleneceği adamı görmez, kızı ya hamamda ya komşu evinde görür kayınvalide, gücüne kuvvetine, etine buduna bakar çünkü oğluna eşten evvel evine iş yapacak kadın arar, nikah günü yanına bir adam oturturlar bu adam senin kocan diye, evden çıkarken baban sana nasihat eder, kadın dediğinin yeri kocasının yanıdır, gelinlikle çıktın kefenle geri dönersin diye, dayak yersin annen der ki kızım bende çektim babandan erkektir yapar sineye çek, koca evine gidersin kayın, kayınpeder, kayınvalide, görümce, boy boy bebelerin birde üstüne kocan, bunlar hala yaşanıyor mu öyle bir yaşanıyor ki, biz burda rahatız sankyoruz ki her dört duvarın içi bizimki gibi, eh madem bizimki gibi neden hala töre diye gencevik kzılar mezara konuyor, neden sokak ortasında cinayete kurban gidiyor, neden tecavüze uğruyor?
kız kardeşim kendi mahallesinde erkek kardeşimin yürürken koluna girmiş komşular kimdiki o koluna girdiği diyorlarmış:)çok meraklı milletiz vesselam:)Şu mahalle baskısı diye bir kavram türedi ya, valla kadınlara yapılan mahalle baskısı diğer tüm baskıların önüne geçer, seneledir yahu senelerdir, nenelerimiz görücü usulüyle evlenmiş, gidin sorun görücü usulünün gerçeği nasıldır, evlenene kadar kız evleneceği adamı görmez, kızı ya hamamda ya komşu evinde görür kayınvalide, gücüne kuvvetine, etine buduna bakar çünkü oğluna eşten evvel evine iş yapacak kadın arar, nikah günü yanına bir adam oturturlar bu adam senin kocan diye, evden çıkarken baban sana nasihat eder, kadın dediğinin yeri kocasının yanıdır, gelinlikle çıktın kefenle geri dönersin diye, dayak yersin annen der ki kızım bende çektim babandan erkektir yapar sineye çek, koca evine gidersin kayın, kayınpeder, kayınvalide, görümce, boy boy bebelerin birde üstüne kocan, bunlar hala yaşanıyor mu öyle bir yaşanıyor ki, biz burda rahatız sankyoruz ki her dört duvarın içi bizimki gibi, eh madem bizimki gibi neden hala töre diye gencevik kzılar mezara konuyor, neden sokak ortasında cinayete kurban gidiyor, neden tecavüze uğruyor?
ben eşimle onların köyünde sabah vakti yürüyüşe çıkmıştım hamileydim.Millet laf çıkarmış bir erkekle bir kız kaçmış bak sokaktalar diye..Hey Allahım kaçsak sokakta yürüyüşe çıkacağız ayrı bir fantazi istiyoruz yaa!!kız kardeşim kendi mahallesinde erkek kardeşimin yürürken koluna girmiş komşular kimdiki o koluna girdiği diyorlarmış:)çok meraklı milletiz vesselam:)
Sizinkiler yine kardeşmiş, yaşları birbirine yakındır, 5-6 yıl önce bir mahallede oturuyoruz, kayınvalidem geldi şehirdışından, neyse artık dönecek kızımla ben kapıdan uğurladık, eşimde annemi bırakayım geleyim dedi, ana oğul sarmaşdolaş gidiyorlar, bende balkondan bakıp el sallıyorum, meraklılar kapılarda camlarda, beni görmelerine rağmen aynen konuşma şu aaaaa Mune hanım eşinizin bir kadınla samimi hallerini görünce eve kadın attı sandıkkız kardeşim kendi mahallesinde erkek kardeşimin yürürken koluna girmiş komşular kimdiki o koluna girdiği diyorlarmış:)çok meraklı milletiz vesselam:)
Ayy çok fena bazı hanımlarımız yeminleSizinkiler yine kardeşmiş, yaşları birbirine yakındır, 5-6 yıl önce bir mahallede oturuyoruz, kayınvalidem geldi şehirdışından, neyse artık dönecek kızımla ben kapıdan uğurladık, eşimde annemi bırakayım geleyim dedi, ana oğul sarmaşdolaş gidiyorlar, bende balkondan bakıp el sallıyorum, meraklılar kapılarda camlarda, beni görmelerine rağmen aynen konuşma şu aaaaa Mune hanım eşinizin bir kadınla samimi hallerini görünce eve kadın attı sandık
Döndüm yok daha neler hadi diyelim ki eşim arsız, ben evdeyim adamın arkasından el sallıyorum ben ne oluyorum bu durumda dedimhala merakla soruyorlar kim o peki kim Dedim içiniz rahat etsin, namusumuz iki paralık olmadı, o benim kayınvalidem
Yaşasın pozitif ayrımcılık bencede .Çabuk yorulurum ,güçsüzüm ,kırılganım lololollo Biraz kadın olmayı unutup erkek özentisi olmak galiba bu...bende eşitliğe her zaman karşı olmuş biriyim
bana göre kadın erkek eşitliği olmamalı kadın üstünlüğü olmalı
Kv de genç gösteriyomuş galiba .Sizinkiler yine kardeşmiş, yaşları birbirine yakındır, 5-6 yıl önce bir mahallede oturuyoruz, kayınvalidem geldi şehirdışından, neyse artık dönecek kızımla ben kapıdan uğurladık, eşimde annemi bırakayım geleyim dedi, ana oğul sarmaşdolaş gidiyorlar, bende balkondan bakıp el sallıyorum, meraklılar kapılarda camlarda, beni görmelerine rağmen aynen konuşma şu aaaaa Mune hanım eşinizin bir kadınla samimi hallerini görünce eve kadın attı sandık
Döndüm yok daha neler hadi diyelim ki eşim arsız, ben evdeyim adamın arkasından el sallıyorum ben ne oluyorum bu durumda dedimhala merakla soruyorlar kim o peki kim Dedim içiniz rahat etsin, namusumuz iki paralık olmadı, o benim kayınvalidem
meraklı komşunuz varsa genç gösterip göstermemesi fark etmez:)Kv de genç gösteriyomuş galiba .
Aynen, isterse ninen yaşındakiyle görsünlermeraklı komşunuz varsa genç gösterip göstermemesi fark etmez:)
başka meşgaleleri yokki Munecim..bende komşuluk konusunda seçici ve mesafeliyim artıkAynen, isterse ninen yaşındakiyle görsünlerçok şükür kısa süre oturdum orda, bana laf yetiştiremezlerdi, anca öyle kapıdan pencereden evime kim giriyor kim çıkıyor bakarlardı
office'in kulakları çınlasın ondan kaldı çekirdek çitleme esprisi, bizim meraklı komşularda kapı önüne çıkıp akşama kadar çekirdek çitleyip kim kiminle kritiği yapar, evlere gözlerini diker biri bizi röntgenliyor programı çekerlerdiMuzurumdur, balkon kapısı, pencere ne varsa sonuna kadar açar görmelerini sağlardım Çekirdekleri daha bir heyecanlı çitlerlerdi, hayır yani ne göreceklerse
Adalet? Tecavüze uğradığımızda, cinayete kurban gittiğimizde, törelere teslim edildiğimizde, bebelerimize tecavüz ettiklerinde bu adalet denen şey nedense kadına uygulanmıyor, zanlılar patır kütür salınıyor, tahrik indirimi alıyor.
Kadın şiddet görürken, kocası tarafından yol ortasında 65 yerinden bıçaklanırken, babası kızını çatır çatır okuldan alırken, işyerinde tacize uğrarken, kayınvalide hırpalarken de adaleti göremiyorum.
Kadın taksi şoförü de olur, kadın madenci de olur, kadın çiftçi de olur, kadın sırtında odun da taşır yeterki erkek teröründen koruyun.
Dinimizde erkeklere de babalık makamı vermiş ama görüyoruz işte evladını reddeden mi ararsın, bu çocuk benden değil diyeni mi? Evini terk edip giderken babalıktanda istifa edeni mi ararsın? Cenneti kazanmak o kadar kolay olsaydı, herkes 3-5 çocuk sahibi olup garantilerdi, gıybet et, hasislik yap, haram ye, şirke bat, çocuğunu çöpe at, diri diri göm, ormanda kurda kuşa yem olsun diye bırak, bol bol günaha gir sonra ben anayım bak ayağım altına cenneti gör de
Valla gayette feminist düşüncelere sahibim ama analığımı babalar sorgulayamaz, babalar analığı anlayamaz ki neyin lafını ediyorlar, madem cennet ayağımın altında baksınlar görsünler ve sussunlar
Çok güzel söylenmiş söylenmesine de kadına şiddetin, kadını öldürmenin, kadına çocuğa tecavüzün cezası ne olacak dillendirilmemiş, tecavüz edene nasihat edip bırakacak mıyız? Bak sapık sen gerçekten inançlı olsaydın tecavüz etmezdin bir daha yapma hıııııı
Kadın erkek eşitliği fıtrata ters deyip sürekli kadınlar üzerinden konuşmak erkekleri daha çok körüklüyor, cesaretlendiriyor farkında değil misiniz acaba?
Benim analığım, eşitliğim veya eşitsizliğimi konuşmak yerine ben eşimden şiddet gördüğümde, ölümle tehdit edildiğimde, tecavüze uğradığımda, töre cinayetlerine kurban edildiğimde, 13'ümde 60 yaşındaki dedeye kadın diye verildiğimde bana adalet sağlayın başka birşey istemiyorum.
Herkesin bakış açısı farklı tabii mervecik, seni sen, beni ben yapan özelliklerimizin, düşüncelerimizin aynı olması beklenemez:)19-20 yaşlarına kadar düşüncelerim böyleydi. kadın erkek eşittir de diyordum. sonra bi de baktım ki bütün bu eski düşüncelerim çöpten ibaret.
Sizinkiler yine kardeşmiş, yaşları birbirine yakındır, 5-6 yıl önce bir mahallede oturuyoruz, kayınvalidem geldi şehirdışından, neyse artık dönecek kızımla ben kapıdan uğurladık, eşimde annemi bırakayım geleyim dedi, ana oğul sarmaşdolaş gidiyorlar, bende balkondan bakıp el sallıyorum, meraklılar kapılarda camlarda, beni görmelerine rağmen aynen konuşma şu aaaaa Mune hanım eşinizin bir kadınla samimi hallerini görünce eve kadın attı sandık
Herkesin bakış açısı farklı tabii mervecik, seni sen, beni ben yapan özelliklerimizin, düşüncelerimizin aynı olması beklenemez:)
Evet tabi beklenemez. Ben de kendi düşüncemi söylüyorum genelde ve sürekli kadın düşmanlıgı falan yapıyorum zannediyorlar bu yüzden de. Öyle alışmışlar çünkü.
Kadın cinayetleri abartıdır diyorum, feminizm erkek düşmanlıgıdır, mantıksızdır ve zararlıdır diyorum, eften püften sebeplerle boşanmayı aptallık ve şımarıklık olarak görüyorum, ''erkekler kadınları eziyor'' diye asla düşünmüyorum hatta erkeklerin daha çok ezildigini düşünüyorum toplumda, kadın-erkek eşitligini de asla savunmuyorum, kadına çalışmasını ve okumasını dayatan zihniyete de karşıyım, kadını hırçınlaştıran asileştiren geçimsizleştiren zihniyete de karşıyım...
Bunların hepsi kadın düşmanlıgı zannediliyor. Halbuki hiç ilgisi yok. Sadece beyin yıkama... Feminism erkek düşmanlıgıdır ve saçmadır dedigimde ''aaa kadın düşmanı mısın yani?'' diyorlar. Yahu feminizme düşman olmak kadına düşman olmak demek degil ki, feminism kadınları temsil eden bir şey degil çünkü. Şu anki dünyanın en büyük deli saçmalarından bir tanesi sadece. Geriye kalan kadına şiddet, kadın erkek eşitligi gibi saçmalıklar da feminizmin uzantısı zaten.
Neyse eski düşüncelerimden kurtuldum sonuçta, benim için önemli olan da bu.
Bende feminizmi farklı algılardım, direkt katı erkek düşmanlığı gibi görürdüm ama şimdi başka türlü düşünüyorum, uzun uzadıya yazmayayım sonra burda sohbetten alamıyorum kendimiKısaca şunu söyleyeyim, hayata bana şunu öğretti insan 20 yaşında başka, 30'unda başka ,40 'lı yaşlarda başka düşünüyormuş, eğer değişime açıksan ölene kadar fikirlerin şekilden şekile giriyormuş.
18 yaşındaki Mune'yle 42 yaşındaki Mune çok farklı, belki birşeyler kazandım belki kaybediyorum bilemiyorum ama hepiniz sayesinde farklı açılardan bakmayı öğrendim öğreniyorum, ortak paydalarda buluşuruz buluşmayız, birbirimize hak verir ya da vermeyiz o önemli değil, bunları karşılıklı konuşabilmek bile çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?