Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters

o kanundan önceki alınan evler ,evlilikler için geçerli değilki bu. konundan sonrakiler için geçerli

Ohoooo boşanma, nafaka konularına girersek ne yaşanmış hikayeler var, kadınlar gecenin bir vakti üstündeki pijamayla evden kovuluyor, bırak nafakayı mal paylaşımını, kadın üstüne giydiği kıyafetleri bile alamıyor, mal dediğin adam boşanmayı aklına koymuşsa anne baba üzerine yapılıyor, kazanç bordrolu değilse çalışmıyorum param yok denerek iç ediliyor, yasalar var evet ama uygulamalarda aksaklık var.

o kadar çokki bu örnekler. o yüzden miillet kızlar okuuyun,elinize ekmeğiniz alın diye bas bas bağırmıyor.

merve sende çalışma bir KADIN olarak. erkekler işsiz kalmasın,ücretler düşmesin diye. ne dersin

Benim çalışmamam bir şeyi degiştirmez açıkçası. Ben bunun üstten gelmesi gerektigini söylüyorum yani medyanın beyin yıkaması lazım ama bireysel tepkim bi işe yaramaz.

Benim zaten maddi sıkıntım yok. Abimin yanında da rahat rahat çalışıyorum. O yüzden konu ben degilim, genelden bahsediyorum. Ama benim yerime ev geçindirmek zorunda olan biri çalışsa gayet daha da faydalı olur.

anlamsız nefret ve düşmanlık olduğuna eminmisin:)adam Suriyeli genç hanımı görünce 42 yıllık eşini terketti yine konu olmuştu burada..

Yani eger buradan nefret ve düşmanlık çıkarılacaksa, çocugunu öldüren anneler, kocalarını aldatan kadınlar varken.... Tüm erkeklerin tüm kadınlara düşman olması gerekirdi. Öyle degil mi?

Yani çizilen portre şu; Kadınlar masum, erkekler suçlu. Ben de diyorum ki, böyle bir şey yok.

Keşke herşey öyle göründüğü gibi güllük gülistanlık olsa benim bir arkadaşım aldatıldı, aldatıldığını şehirdışına anne babasını ziyarete gittiği zaman öğrendi, pişkin eşi telefonda 2 çocuğunun anası yıllardır evli olduğu kadına dönme buraya, senle boşanacağım dedi, kadıncağız yine de dinlemedi inanmadı ağlayarak gitti eşinin yanına, bir gitti ki adam ayarlamış bile herşeyi tek celsede boşadı kadını, nafaka desen iki çocuğa bağlandı ama adam asla ödemedi, hala ödemiyor.
Ne olacak nafaka deyincede evlendim yeni bebeklerim var, anca onlara yetiyorum canımı mı alacaksınız diyor.

kısaca senin tuzun kuru. yaşamayan anlayamıyor işte merve.

yok suçlu cinsiyet asla değil. suçu yapandır. kadını erkeği yok bunun.

Mune bu tarz hikayelerin sonu gelmez. Karısına işkence eden, aldatan erkek var mı, var. Kocasını öldüren/öldürten, aldatan kadın var mı, var... Dolayısıyla sorun erkek sorunu degil. İki tarafta da var bunlar.

Ama feminizm diyor ki, ''yok erkekler suçlu, bizi erkeklerden koruyun...''. Bunu kime diyorlar? Yine erkeklere diyorlar :)

Maddi sıkıntın yoksa neden çalışıp işçi ücretlerinin düşmesine sebep oluyorsun?
Feministler işe kendi çevrelerinden başlayıp etraflarındaki erkekleri uzaklaştırmayınca iki yüzlü oluyor da sen kendi fikirlerini uygulamaya kendinden başlamayınca ne oluyorsun? Sen iki yüzlü değil misin?

bunu yaşayan o kadar çok kadın var ki. ev kadının güvencesi yok maalesef. kocanın insafına kalmış hayatı

Yok mervecik, o oyle degil, feminismi tam da erkek kadin esitligini istemeyenler ve erkeklerin her zaman pastadan daha buyuk pay almalarini destekleyenler gibi aciklamissin ve iyice baside indirgemissin. Feminism, politik, sosyal ve ekonomik olarak erkeklerle esit haklari destekleyen bir akimdir. Erkek dusmanligi filan degildir. Oyle olsaydi sen de "Feminist kocasini, oglunu, sevgilisini..." diye baslayan o cumleyi ya da "kendi yakinindaki erkekleri" diye bir cumle kurmak zorunda kalmazdin. Feminismde celiski filan yok, esit haklar icin mucadele eder feminism, dunya yuzunden erkekleri yoketmek icin degil. Dunya'da kadin ve erkeklerin her zaman ve heryerde sosyal, politik ve ekonomik yonden esit haklara sahip oldugunu soyleyebilir misin? Iste bu haklar icin mucadele eden organizasyonlar var, bunlar da feminist organizasyonlar, kimse kadina en basitinden secme ve secilme hakkini bile gumus tepside sunmadi, yillar suren kadinlarin mucadelesi sonucudur dunyada secme ve secilme hakkinin bile kadina taninmasi. Yani senin o begenmedigin feminist akimin bir getirisidir.
Bakiyorum da bazi konularda RTE ile ayni fikirdesin. Yurtdisinda yasadigini soyleyen biri nasil olur da kadinlar is dunyasina fazlaca girdigi icin maaslarin dustugunu savunabilir anlamadim. Herhalde yurtdisi derken Libya, Suudi Arabistan gibi ulkeleri kastediyorsun, Avrupa ve Amerikayi degil. Cunki batida calisan kadin sayisinin orani Turkiyenin kat be kat ustundedir, hic de boyle dusuk maas problemleri yok. Hele Amerikada kadinlarin nerdeyse hepsi calisiyor, calismayan kadin az. Herkes egitimi ve deneyimi ile dogru orantida maas alir burada. Hukumetin kendi beceriksizligini savunma stratejisini sahiplenme, onlar butun kadinlari isten cikartsalar bu maaslari sadece birkac yil icin rahatlatir, sonra gene ayni, Ekonomiyi iyi yonetmesini bilmiyorsan bahane cok, kasik dusmanlarindan basla gitsin.

kadınların erkek düşmanlığı yaptığınıda nereden çıkardın..Türk kadınları gerçekten çok cefakardır..ve zorda kalmayınca eviliklerini bırakmazlar..

Ortadan yok olacanız inşallah. Anglo Sakson imparatorluğu kurulacak. Beğen ya da beğenme güç sizin gibi düşünenlerde değil işte. Az aklınızı kullansaydınız keşke. Medya gücü de bizim tayfanın elinde. Böyle karısını döven pis teröristlerler siziiii diye bakıyor dünya. Ha doğru mu değil yanlış amaaa hayat ne zaman adil oldu ki?

Yoo ben ''kadınların çalışmasını yasaklayın, hepsini eve tıkın, erkekler de onların sahibi olsun vursunlar kırbacı'' gibi bir şey demiyorum. Araplar gibi olun da demiyorum.

Ama lafı geçmişken, dogrusunu istersen, Arap kadınlar hallerinden aslında epey memnun. Yani benim gördüklerimin çogu memnun... Sana garip gelebilir belki ama...

Sen beni Araplarla aynı düşünüyor zannediyorsun da okudugunu anlayamamışsan ben ne yapabilirim?

Gelişmiş ülkeler diye onlarla her şeyi aynı düşünmek zorunda degilim. Yanlış yanlıştır. ha yanlış kazanır ona bir şey demem. Kazanır tabi yeri gelince.. Şu an ülkede islam ideolojisi de kazanıyor bak, ona da gülüyor musun :)

Benim bireysel tepkim bir işe yaramaz çünkü. Sonuçta kardeşiyim diye istedi, çalışmasam da olur ama kardeşim istedi... Bu konuda bireysel tepki işe yaramaz, tepeden propaganda yapılmalı.

Feministlerin durumu ise farklı. Eger erkek tehlikeli ise kendi yakınlarındakilerini sokaga salmasınlar. Ya birine tecavüz ederlerse, ya da öldürürlerse? Bu daha önemli. Bireysel tepki burada işe yarar işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…