- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Bu konu nikah akdi konusuna girer. Ben zaten burada daha önce de yazdım iki çeşit nikah olsun diye. Biri mesela Kuran hukukuna göre olur, digeri de modern hukuka göre olur. Şu anki medeni hukuk biraz ondan biraz bundan izler taşıdıgı için çok saçma. Ortadaki saçmalıkalrın kaynagı da bu zaten. İki ayrı kadına bakış ve iki ayrı hukuk karmaşası. Neyse bu ayrı konu belki de...
Senin verdigin örnekte nasıl oluyor da mallar paylaşılmamış anlamadım? Şu anki hukuka göre evlilikte edinilen mallar ortak paylaşılır. Ayrıca mahkeme nafaka da baglar... Hayret?
o kadar çokki bu örnekler. o yüzden miillet kızlar okuuyun,elinize ekmeğiniz alın diye bas bas bağırmıyor.Ohoooo boşanma, nafaka konularına girersek ne yaşanmış hikayeler var, kadınlar gecenin bir vakti üstündeki pijamayla evden kovuluyor, bırak nafakayı mal paylaşımını, kadın üstüne giydiği kıyafetleri bile alamıyor, mal dediğin adam boşnamyı aklına koymuşsa anne baba üzerine yapılıyor, kazanç bordrolu değilse çalışmıyorum param yok denerek iç ediliyor, yasalar var evet ama uygulamalarda aksaklık var.
merve sende çalışma bir KADIN olarak. erkekler işsiz kalmasın,ücretler düşmesin diye. ne dersin
anlamsız nefret ve düşmanlık olduğuna eminmisin:)adam Suriyeli genç hanımı görünce 42 yıllık eşini terketti yine konu olmuştu burada..
Benim çalışmamam bir şeyi degiştirmez açıkçası. Ben bunun üstten gelmesi gerektigini söylüyorum yani medyanın beyin yıkaması lazım ama bireysel tepkim bi işe yaramaz.
Benim zaten maddi sıkıntım yok. Abimin yanında da rahat rahat çalışıyorum. O yüzden konu ben degilim, genelden bahsediyorum. Ama benim yerime ev geçindirmek zorunda olan biri çalışsa gayet daha da faydalı olur.
yok suçlu cinsiyet asla değil. suçu yapandır. kadını erkeği yok bunun.Yani eger buradan nefret ve düşmanlık çıkarılacaksa, çocugunu öldüren anneler, kocalarını aldatan kadınlar varken.... Tüm erkeklerin tüm kadınlara düşman olması gerekirdi. Öyle degil mi?
Yani çizilen portre şu; Kadınlar masum, erkekler suçlu. Ben de diyorum ki, böyle bir şey yok.
Hayali konular değil mervecik, bak sana gerçek bir hikaye anlatayım, sene 1999 27 yaşında hayatı boyunca hiç çalışmamış , 4 yaşında bir çocuk annesi ev kadını Şubat ayının 9'u sabah 05:00 gibi eşini dualar ederek şehirdışına yolcu eder, hava yağışlıdır, eşi iş ortaklarıyla yola koyulur, arabayı eşin iş arkadaşlarından biri kullanır, eş sağ arka koltuktadır, daha otobana çıkar çıkmaz ıslak zeminde giden aracın hakimiyetini kaybeder sürücü, araba dönerek kaymaya başlar ve seyir halindeki bir benzin tankerinin altına girer, hemde nerden girer biliyor musun? Sağ arka taraftan, arabadan herkes çıkar, birtek eş çıkamaz, sıkışmış kan kaybetmektedir, öldü denir ve ölmesi bir yana eşine nasıl haber vereceklerini düşünürler, çocuğuna nasıl söyleyeceklerini düşünürler, ambulans, itfaiye gelir, aracı tankerin altından çıkarırlar, arabanın üstü yoktur, arka koltuğa tankerin uzun demiri girmiştir, adam koltukta demirin girdiği yerde sıkışmış nefessiz yatar, her yer kan, nabız bakalım derler, cılız bir nabız ve hemen müdahale edilir, hastaneye kaldırılır, kafasına 32 zımba atılır, bildiğin zımba zira tam tepesi olduğu için dikiş tutmayacağından zımbalarlar, kaburgalar kırık, kan kaybı ve beyin kanaması, iç kanam riski vardır, eş cayır cayır arar ses soluk yok, akşam olur hala ses yok, saatler sonra eş bir arkadaşının kolunda hastaneden ölürsem karımla kızımın yanında öleyim diyerek rsikli olmasına rağmen imza verir çıkar gelir, kadın gördüğü mazara karşısında yığılır kalır, 4 yaşındaki kızları babasının neresine sarılsa da canını acıtmasa diye minicik aklıyla acımayan yerlerini öper.
İşte bu benim hikayem sabaha kadar uyumasın uyursa uyanamaz diye başında nöbet tuttuğum eşimin ölürse ben onsuz ne yaparımla kızıma nasıl bakardım korkularını bir arada yaşayan kadının hikayesi, o gün karar verdim ve bugüne kadar çalışmak durumunda kalırsam neler yaparım diye kendimi geliştirdim, herkesin meziyeti farklıdır, üniversite mezunu değilim, yaş itibariyle artık beni kimse işe de almaz ama en azından kendimi farklı mesleklerde eğittim, öğrendim.
Maddi sıkıntın yoksa neden çalışıp işçi ücretlerinin düşmesine sebep oluyorsun?Benim çalışmamam bir şeyi degiştirmez açıkçası. Ben bunun üstten gelmesi gerektigini söylüyorum yani medyanın beyin yıkaması lazım ama bireysel tepkim bi işe yaramaz.
Benim zaten maddi sıkıntım yok. Abimin yanında da rahat rahat çalışıyorum. O yüzden konu ben degilim, genelden bahsediyorum. Ama benim yerime ev geçindirmek zorunda olan biri çalışsa gayet daha da faydalı olur.
bunu yaşayan o kadar çok kadın var ki. ev kadının güvencesi yok maalesef. kocanın insafına kalmış hayatıKeşke herşey öyle göründüğü gibi güllük gülistanlık olsa benim bir arkadaşım aldatıldı, aldatıldığını şehirdışına anne babasını ziyarete gittiği zaman öğrendi, pişkin eşi telefonda 2 çocuğunun anası yıllardır evli olduğu kadına dönme buraya, senle boşanacağım dedi, kadıncağız yine de dinlemedi inanmadı ağlayarak gitti eşinin yanına, bir gitti ki adam ayarlamış bile herşeyi tek celsede boşadı kadını, nafaka desen iki çocuğa bağlandı ama adam asla ödemedi, hala ödemiyor.
Ne olacak nafaka deyincede evlendim yeni bebeklerim var, anca onlara yetiyorum canımı mı alacaksınız diyor.
Yok mervecik, o oyle degil, feminismi tam da erkek kadin esitligini istemeyenler ve erkeklerin her zaman pastadan daha buyuk pay almalarini destekleyenler gibi aciklamissin ve iyice baside indirgemissin. Feminism, politik, sosyal ve ekonomik olarak erkeklerle esit haklari destekleyen bir akimdir. Erkek dusmanligi filan degildir. Oyle olsaydi sen de "Feminist kocasini, oglunu, sevgilisini..." diye baslayan o cumleyi ya da "kendi yakinindaki erkekleri" diye bir cumle kurmak zorunda kalmazdin. Feminismde celiski filan yok, esit haklar icin mucadele eder feminism, dunya yuzunden erkekleri yoketmek icin degil. Dunya'da kadin ve erkeklerin her zaman ve heryerde sosyal, politik ve ekonomik yonden esit haklara sahip oldugunu soyleyebilir misin? Iste bu haklar icin mucadele eden organizasyonlar var, bunlar da feminist organizasyonlar, kimse kadina en basitinden secme ve secilme hakkini bile gumus tepside sunmadi, yillar suren kadinlarin mucadelesi sonucudur dunyada secme ve secilme hakkinin bile kadina taninmasi. Yani senin o begenmedigin feminist akimin bir getirisidir.Çelişki bende degil, feminizm ve femisintlerde. Evvela feminizme ve feministlere göre mesele ''erkek sorunudur''. Sorun erkektir. Erkek ezendir, kadın ezilen... Ve bunlar eşitlikçi güya... Eşitlikçi oldugu iddia edilen bir akımın adının feminizm olması bile çelişki, sorun olarak sadece erkekleri görmesi de aynı zamanda çelişki. Çelişki içinde çelişki.
Buradan ötesini konuşmaya gerek yok sanırım? Sorun 'erkek' ise, bu feministler önce kendi yakınlarındaki erkekler toplumdan uzak tutmalı, böylece ideolojilerini sallamasam da samimiyetlerini görmüş olurum.
Ben ne söyledigimin gayet farkındayım, iddialı bir şey söylemedim. Feminizm %100 erkek düşmanlıgıdır ve şayet erkeklere düşman degilsen feminist zaten degilsindir. Feminist bazı sloganları sempatik bulmuşsundur, hepsi bundan ibarettir... Ama tabi yine aynı kapıya çıkıyor sonuçta.
kadınların erkek düşmanlığı yaptığınıda nereden çıkardın..Türk kadınları gerçekten çok cefakardır..ve zorda kalmayınca eviliklerini bırakmazlar..Yani eger buradan nefret ve düşmanlık çıkarılacaksa, çocugunu öldüren anneler, kocalarını aldatan kadınlar varken.... Tüm erkeklerin tüm kadınlara düşman olması gerekirdi. Öyle degil mi?
Yani çizilen portre şu; Kadınlar masum, erkekler suçlu. Ben de diyorum ki, böyle bir şey yok.
Ortadan yok olacanız inşallah. Anglo Sakson imparatorluğu kurulacak.Yani eger buradan nefret ve düşmanlık çıkarılacaksa, çocugunu öldüren anneler, kocalarını aldatan kadınlar varken.... Tüm erkeklerin tüm kadınlara düşman olması gerekirdi. Öyle degil mi?
mervecik01 peki senin bu mantığa göre Suudi Arabistan'daki evliliklerin ve hayatın çok güzel olması gerekirdi. Ee ne de olsa Arap kadınları şımarıklık ve asilik yapamıyor.
Dünya düzeninde güç bir tarafın eline verilirse o güç verilen taraf sapıtır, her şeyi kendi çıkarlarına göre yontmaya başlar.
Bak mesela beyazların çoğunlukta olduğu ve erk sahibi olduğu yerlerde siyahlar,siyahların çoğunlukta olduğu ve erk sahibi olduğun yerlerde beyazlar eziliyor. Tesadüf mü?
Neyseki dünyanın başlıca gelişmiş ülkeleri de politikalarını benim kafadakilere göre düzenliyor. Senin kafandakiler ezik büzük devletler. İdeoloji doğru ya da yanlış biz kazanıyoruz.
yok suçlu cinsiyet asla değil. suçu yapandır. kadını erkeği yok bunun.
yoo. örtüşür. ama şu varki ortada olan bir gerçekte var. bu ülkede ezilen,baskı yaşayan hep kadındır.Ben de bundan bahsediyorum işte. Ama senin söylediginle asıl düşüncelerin birbiriyle örtüşmüyor. Çok defa gördüm bunu yorumlarından.
Maddi sıkıntın yoksa neden çalışıp işçi ücretlerinin düşmesine sebep oluyorsun?
Feministler işe kendi çevrelerinden başlayıp etraflarındaki erkekleri uzaklaştırmayınca iki yüzlü oluyor da sen kendi fikirlerini uygulamaya kendinden başlamayınca ne oluyorsun? Sen iki yüzlü değil misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?