Bu erkegin karakterine gore degisirGünaydın herkese
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Aslıda bu sólediklerinin hepsini kadınlarda yapıyor.Cevabimdan alinti yapan sevgili hanımefendiler ben kadın ile erkegin esitligine inanmayacak kadar özgur dusunebilen dusunduklerini dile getirebilen gerekirse gecede disari cikabilen bir insanim.soylemek istedigim eşitlik yok. erkekler ile hangi yönümüz esit söyleyebilirmisiniz.toplum erkekten evine ve cocuklarina bakmasini beklerken kadindan boyle birsey beklemiyor.rollerimiz,fiziksel ozelliklerimiz,düşünce yapilarimiz onlardan cok farklı.yanlis anlamayin ben erkekler kadinlardan guclu demiyorum.fiziksel gucun eşit olması ile esitlik ilkesini birbirine karistirmayin.tabiki vucut kaslariniz izin verirse koltukta tasirsiniz çimentoda taşirsiniz.ama gidipte inşaatta calışmazsiniz,tecavuz edemezsiniz,zorba olamazsiniz,esinizi tekme tokat dövup babasinin evine yollayamazsiniz,bugunde bir kadin cinayeti islendi turunden haberlere her aksam konu olamazsiniz,onlarca kisiyle esinizi aldatamazsiniz,tore,namus cinayetlerinde silahi tutan kisi siz olamazsiniz.
Ay ne kazanmış çok merak ettim sorsaydınızIiiiy ya benim esimde kadin erkek esitligine inanmayan bi adam evdeki ustunluk %60erkegin %40 kadinin ona gore kendini benimle kiyaslama ben erkegim sen bayansin yaratilis olarak bile farkliyiz bi gun dedim artik iyiki erkeksin onundeki olmasa ne yapacaktin neyin arkasina siginacaktin bilmiyorum diye, ailede oyle gormus en ufak seyde ama erkeklerimiz oyle kizim sabir edersen kazanan sen olursun bak ben sabrettim kazandim he kazandin 50 yil herseye maruz kaldin sustun sirf kadinsin diye adam 60 yasina gelince Allah korkusu oturdu icine sen senden gectin cok kazandin bravo kocanin aynisindan bi tane daha kazandirdin turk toplumunda aranan kan ustun erkek modeli cok matah bi birey saol olmasa olmazdi kazandirdiklarina minnettarim sabredip kazanan sen olmussun... ama kendime soz veriyorum oglum boyle olmayacak
Ben kadın erkek eşitliğine inanmiyorum.bu soylemi dile getiren kadinlara ve erkeklere anlam veremiyorum.kadin ve erkek yaratilis olarak farklı varliklar.erkegin yaptigi isi kadin kadininkini erkek yapamaz.kadinlar hem başlarina birsey geldiginde erkektir bana destek olmaliydi diyorlar hemde eşitlikten bahsediyorlar.mesela hesap odenecek erkekten bekliyorlar.sorarim size hanimlar gece yarisi erkeksiz disari cikabilirmisiniz,sirtinizda cimento taşıyabilirmisiniz tabiki hayir. cogunuz market alisverisi sonrasi poşetleri bile erkegin tasimasini istiyorsunuz.poset taşimayi gectim erkegin sizi tasiyabilmesini istiyorsunuz.bu nasil eşitlik anlayişıdir.ben esitlige inanmam ama adalete ve karsilikli iliskide adil ve vicdanli olmaya inanirim.konuyu acan hanımefendi sanirim nisanliniz bir adim geride dur derken kendisinin ailesiyle olan iliskisinde araya cok girmemeniz konusunda sizi uyarmiştir.yoksa yururken bir adim geriden yürümek anlaminda kullanilmamiştir.
Niye geceleri sokağı öcüler mi basıyor? Gulyabaniler mi cirit atıyor?Ben kadın erkek eşitliğine inanmiyorum.bu soylemi dile getiren kadinlara ve erkeklere anlam veremiyorum.kadin ve erkek yaratilis olarak farklı varliklar.erkegin yaptigi isi kadin kadininkini erkek yapamaz.kadinlar hem başlarina birsey geldiginde erkektir bana destek olmaliydi diyorlar hemde eşitlikten bahsediyorlar.mesela hesap odenecek erkekten bekliyorlar.sorarim size hanimlar gece yarisi erkeksiz disari cikabilirmisiniz,sirtinizda cimento taşıyabilirmisiniz tabiki hayir. cogunuz market alisverisi sonrasi poşetleri bile erkegin tasimasini istiyorsunuz.poset taşimayi gectim erkegin sizi tasiyabilmesini istiyorsunuz.bu nasil eşitlik anlayişıdir.ben esitlige inanmam ama adalete ve karsilikli iliskide adil ve vicdanli olmaya inanirim.konuyu acan hanımefendi sanirim nisanliniz bir adim geride dur derken kendisinin ailesiyle olan iliskisinde araya cok girmemeniz konusunda sizi uyarmiştir.yoksa yururken bir adim geriden yürümek anlaminda kullanilmamiştir.
Soylediginiz seyler eşitlik ile degil adaletle çözumlenebilecek seyler.adil olunursa kimse kimsenin hakkina vucut butunlugune zarar veremez.ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.Niye geceleri sokağı öcüler mi basıyor? Gulyabaniler mi cirit atıyor?
Bazı yerlerin tekinsiz olmasının sebebini ben hiç söylemeyeyim, gece yarısı bile olmamışken caddede bir kadının başına gelen şeyin sebebinin yine bir erkek olması nasıl bir ironi sizce? Sokağa gece çıkarken ürkülmesinin sebebi kadın olmak değildir.Sadece güvenlik önlemlerinin yeterli gelmemesinin bir sonucudur. Bundan etkilenen ise biz kadınlar oluyoruz. Yani küçük bir akıl yürütme sonucunda eşitlikle alakası olmadığını anlayabiliyoruz, hatta bu durumu çözebilecek yegane şeyin, iki cinsin birbirine üstünlük taslamaması, haklarına saygı duyması olduğunu da çıkarabiliriz. Bazı erkekler kadınları rahatsız etmeyi hak görüyorlar kendilerine, güzel bir kadına laf atmak suç değil onlara göre. İşte düşünseler, onu sadece cinsiyet olarak görmeseler, onun da kendisi gibi bir birey olduğunu idrak etseler bu tür tacizler olmayacaktır. Yanındaki erkek arkadaşına gösterdiği saygı kadar o kadına saygı duysa her şey çözülecektir bence.
Ben kadın erkek eşitliğine inanmiyorum.bu soylemi dile getiren kadinlara ve erkeklere anlam veremiyorum.kadin ve erkek yaratilis olarak farklı varliklar.erkegin yaptigi isi kadin kadininkini erkek yapamaz.kadinlar hem başlarina birsey geldiginde erkektir bana destek olmaliydi diyorlar hemde eşitlikten bahsediyorlar.mesela hesap odenecek erkekten bekliyorlar.sorarim size hanimlar gece yarisi erkeksiz disari cikabilirmisiniz,sirtinizda cimento taşıyabilirmisiniz tabiki hayir. cogunuz market alisverisi sonrasi poşetleri bile erkegin tasimasini istiyorsunuz.poset taşimayi gectim erkegin sizi tasiyabilmesini istiyorsunuz.bu nasil eşitlik anlayişıdir.ben esitlige inanmam ama adalete ve karsilikli iliskide adil ve vicdanli olmaya inanirim.konuyu acan hanımefendi sanirim nisanliniz bir adim geride dur derken kendisinin ailesiyle olan iliskisinde araya cok girmemeniz konusunda sizi uyarmiştir.yoksa yururken bir adim geriden yürümek anlaminda kullanilmamiştir.
Asla eşitlik ile adalet aynı anlama gelmiyor.bunu kabul etmiyorum.araştırınızEşitlik zaten yazdığınız yorumdaki koyu satırlarla alıntıladığım yerdeki anlama geliyor. Diğer saydıklarınızın eşitlikle alakası yok, ki onların hepsini de yalnız yaşayan tüm kadınlar yapıyor, bir şekilde üstesinden gelebiliyor kimseye muhtaç olmadan.
Eşitlik ve adalet aynı anlama gelmez zaten. Birbirini bütünleyen kavramlar, biri yoksa diğeri de olmaz.Asla eşitlik ile adalet aynı anlama gelmiyor.bunu kabul etmiyorum.araştırınız
Anlamadım ama benim cevap mı canim
ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?