Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Bu erkegin karakterine gore degisir
Benim esim cok baskin bir karakter ben bi tik geride tutuyorum kendimi
Bazi erkeklerde bayanin on planda olmasini sever
Bazende erkek o kadar yoktur ki kadin hep on plandadir
Yani bu durum kisiliklere gore degisir

Aslıda bu sólediklerinin hepsini kadınlarda yapıyor.
Kadınlarda aldatıyor,katil oluyor,yeri geliyor kocasınıda hırpalayıp babasına veriyor(misal uvey gorumcem bunu yaptı adam eve bakmıyordu vs), herşey insanlar içindir.
Hayat müşterek.
Bence düşünceniz çok yanlış.

Son düzenleme:
Ay ne kazanmış çok merak ettim sorsaydınız

Evlenmeden daha sevgili iken ilerideki güç dağılımını çizmiş sevgilin.. ben bidibidi olucam sen bidibidi olmalısın vs.. size uymuyorsa evliliği düşünmeyin derim.. herkes yerini bilir zaten.. Eşitlik ve adalet olmadan dusuncelerde sadece mutsuzluk olur..

Toplumumuz erkeklerin üstünlügünü kabullenmiş durumda. O yüzden sizde boyle düşünüyorsunuz. Ama bu düşünce benim için çok ters.
Evet yaradılışımız farklı ama kimse kimseden üstün degil.
Ama her iki tarafta birbirinin işini yapabilir. Kadının gittigi bir yere erkekte gidebilir. Erkegin gidip oturabildigi bir yerde kadında oturabilir.
Aile ortamında bir kadın gayet rahat sohbet edebilir fikrini soyleyebilir haklı oldugu bir konuda da tartışabilir.
Hakkınıda savunabilir.

Eşimin ailesininde en çok konuşan, gülen benimdir herhalde.
Genelde onlar sessiz olur ben konu açarım, gerçi her ortamda nasılsam orada da öyleyim.
Ve evlilikte kadının bir adım geride durması gerektiğine asla inanmıyorum, aksine bizim evliliğimizde eşim hep geridedir.
Kendi de söylenir bu duruma ama yapacak bir şey yok.
Kimse kusura bakmasın, erkeklerin aklıyla yaşamaya kalksak halimiz nice olur...
Ben maddi işlere karışmam ama geri kalan kararlar bendedir, eşim de haddine düşmeyen işe karışmaz.
Çok şükür benim aklım ve tavrımla ve eşimin yerli müdahaleleriyle evliliği götürüyoruz.

Ne amacla dedigine bagli...benim esimde oyle derdi ama simdi ben ne desem o...tabi kendimi on plana atmayarak...geride durarak yaparim isimi...yani herseyde de one atlamak iyi degil...

Ben bundan 20 yıl önce yapıyordum bunun tartışmasını hala bir adım öteye gidememişiz. Eşitliği aynılık olarak algılayan, hala fiziksel kuvvetle açıklamaya çalışan insanlar var hayret ediyorum. Eşitlikten kastımız eşit haklar. Ne kadar zor bunu anlaması bilemiyorum. Bu en basitinden ikiside çalışan karı kocanın evde işleri eşit bölüşmesi de olabilir, aynı işi çıkaran kadın ve erkeğin eşit maaş alması da olabilir. Toplumda 1 adım geride durmaması olabilir kadının misal. Fikri varsa erkek nasıl söyleyebiliyorsa özgürce ifade etmesi olabilir.
Aynı şekilde hesabı erkeğe iteleyen, kapım açılacak, korunup kollanmak zorundayım, erkek çalışmak zorunda kadın değil söylemleri ile de mücade ediyorum.

Birisi erkek kadından bir adım geride olmalı demiş bu da kendine bu anlamın çıkarmış .O lafta söylemek istenen iş, kariyer, maddi olarak ya da eğitim olarak biraz önde olmalı belki daha modern ülkelerde bu sorun olmuyor ama bizim kültürümüzde ne yazık ki böyle yoksa sorun çıkabiliyor.Erkek kompleks yapıyor vs. Ama eşit değildir ne demek ya sen konuşma ben konuşurum bu nasıl bir saygısızlık, sevgilin bu zihniyetini değiştirmezse hiç uğraşma ilerde iyice ezmeye çalışır.

Geçen yaz babamla çimento taşımamız gerekiyordu.El arabası bulduk bir tane.Beraber yükledik.Hatta el arabasını da ben sürdüm.Baba sen erkeksin diye adamın sırtına çimento yükleyip göndermedim yani.

Zaten yaratılış olarak kadın ve erkek eşit değildir. Kadınlar daha zeki ve akıllıdır. Erkekler fiziksel olarak daha güçlüdür. Toplumdaki olumsuzluklar nedeniyle kadınlar tehlikeye daha açık maalesef. İnsanların sürekli eşitlik istiyoruz dediği şey aslında kadın ve erkek arasında adalet istiyoruz demektir. Sadece yanlış bir ifade yani. Adalet olsun yeter, erkek kadına kadın erkeğe haksızlık etmesin isteniyor, eşitlikten kasıt bu. Yani öyle benden bir adım geride olacaksın diyen erkekle benim gibi bir kadının işi olmaz. Ben de önde olmak istemem o da uygun değil. Dediğim gibi kadınlar daha zeki, daha şefkatli, daha sevgi dolu genelde ve annelik özelliğinden dolayı çok daha yetenekli ve özeldir erkeklerden.

Niye geceleri sokağı öcüler mi basıyor? Gulyabaniler mi cirit atıyor?
Bazı yerlerin tekinsiz olmasının sebebini ben hiç söylemeyeyim, gece yarısı bile olmamışken caddede bir kadının başına gelen şeyin sebebinin yine bir erkek olması nasıl bir ironi sizce? Sokağa gece çıkarken ürkülmesinin sebebi kadın olmak değildir.Sadece güvenlik önlemlerinin yeterli gelmemesinin bir sonucudur. Bundan etkilenen ise biz kadınlar oluyoruz. Yani küçük bir akıl yürütme sonucunda eşitlikle alakası olmadığını anlayabiliyoruz, hatta bu durumu çözebilecek yegane şeyin, iki cinsin birbirine üstünlük taslamaması, haklarına saygı duyması olduğunu da çıkarabiliriz. Bazı erkekler kadınları rahatsız etmeyi hak görüyorlar kendilerine, güzel bir kadına laf atmak suç değil onlara göre. İşte düşünseler, onu sadece cinsiyet olarak görmeseler, onun da kendisi gibi bir birey olduğunu idrak etseler bu tür tacizler olmayacaktır. Yanındaki erkek arkadaşına gösterdiği saygı kadar o kadına saygı duysa her şey çözülecektir bence.

Esitlik kavrami bazi arkadaslarda farkli anlamlar olusturmus
Ilginc cidden

Sevgili hanimefendiler.fiziksel
Soylediginiz seyler eşitlik ile degil adaletle çözumlenebilecek seyler.adil olunursa kimse kimsenin hakkina vucut butunlugune zarar veremez.ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.

Eşitlik zaten yazdığınız yorumdaki koyu satırlarla alıntıladığım yerdeki anlama geliyor. Diğer saydıklarınızın eşitlikle alakası yok, ki onların hepsini de yalnız yaşayan tüm kadınlar yapıyor, bir şekilde üstesinden gelebiliyor kimseye muhtaç olmadan.

Asla eşitlik ile adalet aynı anlama gelmiyor.bunu kabul etmiyorum.araştırınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…