- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Sizler bu elestilerinizle kadina pozitif ayrimcilik uyguluyorsunuz ve bunu yaparkende erkek haklarindan yana bir cumle dahi kurmuyorsunuz.hani erkek ile kadin eşitti.oyleyse niçin erkeklerin varolmasi gereken haklarindan bahsetmiyorsunuz.erkeklere yüklediğiniz gereksiz sorumluluklardan,babalık rolunden beklediginiz aşırı hizmetlerden neden bahsetmiyorsunuz.nedir benim esim benimle evi toplar bulaşik yıkar diyorsunuz kendi sorumluluklarinizi erkege yuklemek ne zamandan beri eşitlik oldu.esiniz diyormu ki benim esim benimle ise geldi proje imzaladı,insaatta calistı,sonrada hep birlikte bir barda arkadaslarim ve esim birlikte kadeh tokusturduk.hangi erkek bunu yaptı.bana küçük bir örneklem üzerinden misal sunmayin.gercekleri gornek için penceren disari bakmaniz yeterli.
Evet haklısınız kadın-erkek eşit değil. Erkekler ev işi yapamaz kadınlar da işe gidip proje imzalayamaz.Sizler bu elestilerinizle kadina pozitif ayrimcilik uyguluyorsunuz ve bunu yaparkende erkek haklarindan yana bir cumle dahi kurmuyorsunuz.hani erkek ile kadin eşitti.oyleyse niçin erkeklerin varolmasi gereken haklarindan bahsetmiyorsunuz.erkeklere yüklediğiniz gereksiz sorumluluklardan,babalık rolunden beklediginiz aşırı hizmetlerden neden bahsetmiyorsunuz.nedir benim esim benimle evi toplar bulaşik yıkar diyorsunuz kendi sorumluluklarinizi erkege yuklemek ne zamandan beri eşitlik oldu.esiniz diyormu ki benim esim benimle ise geldi proje imzaladı,insaatta calistı,sonrada hep birlikte bir barda arkadaslarim ve esim birlikte kadeh tokusturduk.hangi erkek bunu yaptı.bana küçük bir örneklem üzerinden misal sunmayin.gercekleri gornek için penceren disari bakmaniz yeterli.
Kesinlikle katılmıyorum size. Tüm bahsettiğiniz dertler, bdv ye açılan konular, kadınların yaşadığı sorunlar eşitlikçi erkekler tarafından değil, erkek üstünlüğünü savunan hoyrat erkekler tarafından kadınları ezmeye hak gördükleri için yaşanıyor.Fiziksel guc ile esitligi karistirmayalim dedikce hala ayni seyleri soyluyorsunuz ve katı kurallarınız yuzunden soylediklerimi anlamak istemiyorsunuz.rica ederim şu kadinlar kulubunde acilan konulara bir bakin yuzde doksanı erkekten sikayetci.hesap odemekten,kucuk dusurulmekten,aldatilmaktan,dayak yemekten bahseden yuzlerce acı icinde uzgun kadin.bunlar esitlik soylemi altinda yasayan adaletsiz erkeklerin eseri.
Kadınim ve kadın olmakla gurur duyuyorum.kendi isimi baskasina yuklemiyorum.adalet duygum cok gelişmiş ve cocuklarimada bunu aşilamaya calisiyorum.esim adil bir insan oldugu icin beni kucuk dusurmuyor,asagilamiyor.şu an calışmiyorum ve yine esim adil oldugundan dolayı calısmamamıbonemsemiyor ve hicbirseyin eksikligini hissettirmiyor.esitlige inansaydı benimde kendisi gibi hemen gidip calismamı isterdi.hani eşitiz ya bende onun gibi olmaliydim.ama ben kadinim ve erkekle kendisini esit goren bir kadin degilim.''Kendi sorumluluklarınızı'' derken bile kendinizle çelişiyorsunuz,çünkü siz de toplumun size cinsiyetçi bir yaklaşımla sunduğu görevleri kabullenmişsiniz.
Dilerim farkına varırsınız,iyi günler.
Kadınim ve kadın olmakla gurur duyuyorum.kendi isimi baskasina yuklemiyorum.adalet duygum cok gelişmiş ve cocuklarimada bunu aşilamaya calisiyorum.esim adil bir insan oldugu icin beni kucuk dusurmuyor,asagilamiyor.şu an calışmiyorum ve yine esim adil oldugundan dolayı calısmamamıbonemsemiyor ve hicbirseyin eksikligini hissettirmiyor.esitlige inansaydı benimde kendisi gibi hemen gidip calismamı isterdi.hani eşitiz ya bende onun gibi olmaliydim.ama ben kadinim ve erkekle kendisini esit goren bir kadin degilim.
Çok güzel yazmışsınız çok önemli bir konu bu !Bir adım değil üç adım. Her türlü ortamda üç adım geride olacaksın. Ortamda bir espri yapılacak herkes gülüp bitirdikten üç dakika sonra güleceksin sen. Yolda yürürken eşinle arana üç adımlık mesafe koyacaksın. Öyle her lafa atlamayacaksın, kadın kısmısı çok konuşmaz. Misafirlikte salon kapısına en yakın koltuğa oturacaksın. Koltuk yoksa ayakta duracaksın. Üç yaşında erkek çocuk bile senden daha yüksek bir statüdedir buna göre davranacaksın.
Uzaklaşın canim ben 2. Plana atılmaktadır nefret ediyorum
Çelişki icerisinde degilim.tam olarak sizin tanimladiginiz gibi cinsiyetciyim.toplumsal cinsiyet rollerinin yerine getirilmesinden yanayim.kadin kadin gibi erkek erkek gibi davranmali.yani kadina erkek fatma denilmesinden hazzetmeyen bir insanim.ayni sekilde erkegede bu tur seyler soylenmesine karsiyim.taş yerinde agirdir sevgili arkadaşim.otobuste erkegin yer vermesini beklemem.alisveriste erkegin elini cebine atmasini beklemem,cocuklari disari cikarmasi icin erkeği beklemem,sac boyami makyajimi kiyafetimi sormam ben begenilmeyi beklemem,korunmayi kollanmayi dilemem.Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten hanımefendi aynı dili mi konuşuyoruz ?
Ben zaten sizin aile ilişkinize laf etmiyorum bakın ne diyorum,ileride benim eşim çalışmak yerine evde ev işi yapmayı tercih etse ben kabul ederim çünkü benzer bir durumda da onun kabul etmesini isterim.Buradaki eşitlikten kasıt bu,onlara sunulan hakla bize sunulan hakkın eşit olması.Israrla ben sorumluluğumu biliyorum falan diyorsunuz ben de size diyorum ki evini temiz tutmak,karnını doyurabilmek sadece kadının değil insanın sorumluluğudur bunun cinsiyeti olmaz,bireyler kendi arasında görev paylaşımı yaparsa bu da beni veya kimseyi ilgilendirmez.Siz ''benim sorumluluğum'' daha doğrusu ''kadının sorumluluğu'' derken cinsiyetçi bir yaklaşım sergiliyorsunuz yani kendinizle çelişki içerisindesiniz...
Çelişki icerisinde degilim.tam olarak sizin tanimladiginiz gibi cinsiyetciyim.toplumsal cinsiyet rollerinin yerine getirilmesinden yanayim.kadin kadin gibi erkek erkek gibi davranmali.yani kadina erkek fatma denilmesinden hazzetmeyen bir insanim.ayni sekilde erkegede bu tur seyler soylenmesine karsiyim.taş yerinde agirdir sevgili arkadaşim.otobuste erkegin yer vermesini beklemem.alisveriste erkegin elini cebine atmasini beklemem,cocuklari disari cikarmasi icin erkeği beklemem,sac boyami makyajimi kiyafetimi sormam ben begenilmeyi beklemem,korunmayi kollanmayi dilemem.
Kaybettigi yillar icin sukur ediyo farkinda deyil dusunki gorumceleri dovup sokaga atmis gene de gitmedim kapida bekledim kayinvalidem adimi dover olmez koydu genede cektim kizim baban icer gelirdi her gun cocuklar baban gelince beni balkona saklardi diyo oglu askerden donmus babasina annemi dovme artik yeter sana asilik yaparim demis de dayak kesilmis sabrettim bak simdi baban oturdu diyo peki o gunler nolacak sen kazanmadin ki kaybettin farkinda deyilsin desem olmaz anlatiyo agliyo bazen insan bisey de diyemiyo ki kardesimAy ne kazanmış çok merak ettim sorsaydınız
Erkegin erkek gibi davranması bizlere yer vermesini gerektirmez.yer verir ise bu vicdani yukunden kaynaklı olur ki bende bundan yanayim.vs.vs.inanin kadinlar erkekler adil olursa aileler yikilmaz cocuklar ailesiz kalmaz.eger butun insanlar adaletli ve vicdanlı olursa bir kuşun tüyü bile zarar gormez.herkes birbiriyle esitlik yarışında ama dunya kurulali beri kadin erkeğe eşit olamamistir.esitlik yarişinda herkes birbirini ezmistir ve hala durum devam etmektedir. sadece kadin erkek degil kimse birbirine esit degildir.maddi manevi herşeyimiz birbirinden farklidir.iyi yasamak iyi anlaşabilmek adaletten gecer.ne desem maalesef anlatamadim.saniyorum evli degilsiniz.umarim evleneceginiz kişi adil bir insan olur.(bana göre bu gercekten iyi bir dilek ve mutlu bir hayat demek)Çok garip çünkü şu koyu yazdığınız kısımlar çelişiyor gibi.Bizim toplumumuzda ''erkek parayı öder'' anlayışı hala çoğunlukta malesef ki,otobüste de kadınlara yer verilir.Yani kadın kadın gibi erkek erkek gibi davranmalıysa size göre ve toplumun cinsiyet rolünü benimsiyorsanız neden beklemiyorsunuz o zaman ?
Garip bir anlayışınız var. Üstelik zıt görüşlere de çok kapalısınız ve fikr-i sabitsiniz. Ben de çalışmıyorum ama kocamın benim çalışmamla ilgili ne beklediğini ne istediğini düşünmedim bile. Şartlar şu an uygun olmadığı için çalışmıyorum.Kocam istediği ya da istemediği için değil. Uygun olduğunda kocam bana "bakacak" demem, gider çalışırım. Demişsiniz ki eşit olsak eşim benim de çalışmamı isterdi. Biz de diyoruz ki onun istekleri üzerine, onun ağzına bakarak şekillendirmiyoruz hayatımızı. Kendi hayatımızla ilgili kararları kendimiz veriyoruz, eşitlikten bunu anlıyoruz.Kadınim ve kadın olmakla gurur duyuyorum.kendi isimi baskasina yuklemiyorum.adalet duygum cok gelişmiş ve cocuklarimada bunu aşilamaya calisiyorum.esim adil bir insan oldugu icin beni kucuk dusurmuyor,asagilamiyor.şu an calışmiyorum ve yine esim adil oldugundan dolayı calısmamamıbonemsemiyor ve hicbirseyin eksikligini hissettirmiyor.esitlige inansaydı benimde kendisi gibi hemen gidip calismamı isterdi.hani eşitiz ya bende onun gibi olmaliydim.ama ben kadinim ve erkekle kendisini esit goren bir kadin degilim.
Umarim en doğru kararı verirsin unutmayın erkeklerin evlenince -5 beyni azalıyor yani artışların üzerine-5 ekleyinAslında hiç 2.plana atılmıyorum ama şu an bazı konuşmalarından dolayı tereddütlerim var tam kararı verip ona göre hareket edeceğim bende :)
Sevgili hanimefendiler.fiziksel
Soylediginiz seyler eşitlik ile degil adaletle çözumlenebilecek seyler.adil olunursa kimse kimsenin hakkina vucut butunlugune zarar veremez.ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.
Eşitliğe inanırsa neden kadına saygısız davransın? düşüncelerinizi çok tehlikeli buldumNe diyebilirsiniz zaten hanımefendi.adalet duygusu bizim toplumun iliklerine işleseydi ve adalete vicdani sorumluluga inansaydik erkekler kadinlara bu kötülüğü yapamazdi.ben vicdanlı bir insanim bir kadina tecavuz edemem kadini asagilayamam der geçerdi.iki erkek cocugum var ve ikisinide adaletli insanlar olarak yetistirmek adina caba harciyorum.eger kadin erkek eşitligine inanirlarsa kadina saygisiz davranacaklardir.buda beni cok uzer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?