Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

ben de sarmıyorum ki eşimden bekleyeyim
şaka bi yana evde ,işleri paylaşmak demek,adamın sarma yapması,cam silmesi ,kadının da tamirat,boya yapması demek değil ki,herkes kendi yapabileceği işlerden sorunlu olması işbölümü demek bana göre..

son yazdığını yenı gordumm..madem esın ısınde huzurlu deıl calışmak ıstemıyor ee neden hala orda..hayır bizde çalışıyoruz sonuçta insan memnun olmadığı yerde çalışmak istermi? kaldı kı daha iyi fırsatlar sunulduğu taktirde...:26::26::26::26:

son yazdığını yenı gordumm..madem esın ısınde huzurlu deıl calışmak ıstemıyor ee neden hala orda..hayır bizde çalışıyoruz sonuçta insan memnun olmadığı yerde çalışmak istermi? kaldı kı daha iyi fırsatlar sunulduğu taktirde...:26::26::26::26:

daha lüks araba isteyen adam daha çok kazanmayıda herşeyden önce kendi için isticek o zaman, ödeme sende kredileri, sana fikrini sormamak ne demek hayret bişey yaa, sen 3 sene çocuğuna bakmak istiyosun ona bile fırsat vermiyo adam, en güzel zamanlarını kaçırdın belki çocuğunun, senin gönlün olsun diye yalandan işinden memnun değilmiş gibi yapıyo belliki, yoksa mantıklı işinden memnun olmayan birine daha yüksek maaşla müdürlük teklif edilecek ve kabul etmeyecek

O babaların hangisi çocuğuyla ilgileniyor,çocuğu skor olarak gören erkekler var siz bunlardan bahsetmişsiniz.
Bu tip adamları ağzıma bile almam o kadar rezil adamlar bunlar.
Bu tip adamların 6-7 çocuğu bile olur ama hepsine enik gibi davranır.Vakit bile bulamaz çoğu yüzlerini görmeden büyür.
Ben bildiğimiz sıradan erkeklerden bahsediyorum.
Hayatı sorgulayan rahata alışmış sorumluluktan biraz korkan erkekler çocuğa sıcak bakmıyor.
Baksa bile doğunca kadınların istediği ölçüde ilgilenmiyor.
İlgilenmek derken sevmekten bahsetmiyorum.

Kim kimi aşağıladı ki ?
Katılıyorum herkes beklentilerine göre insanla evlenirse sorun çözülür.
Sizi çalıştırmayacak iyi para kazanacak çocuk olursa sizinle birlikte ilgilenecke eş istiyorsanız bu tip mesajlar aldığınız bir adamla evlenmelisiniz.
Konu sahibi yalan söylüyor demiyorum ben ama konu para değil denmesine kızıyorum.
Konu bariz bir şekilde para.. Bence.

hangi erkek çocuk istemez bilmiyorum bana göre düşünceniz ütopik .herkes çoucğu olsun ister zaten çoğu erkek çocuk sahibi olmak için evlenir .sizin dediğiniz gibi olsa aileler tüp bebek için avuç avuç pralar dökmezler doktorlara eşim kadın doğum uzmanı ordan biliyorum .

valla kızlarr kımının esı süpürgede yapar camda siler sarmada yapar belki..ama ben evde badana yada tadilat işlerini yapacağıma kendi bildiğim şeyleri yapmayı tercih ederim..ya tmm hayat müşterek ama herkes kendi bildiği işi yapsın bence....

Nihayetinde açıklama yapmış konu sahibi ve bende okur okumaz bunları düşündüm doğrusu..

Eşi hem işinden memnun değil, hem başka yerden 2000 TL ye müdürlük teklif ediliyor hemde yine de o memnun olmadığı parasını gününde alamadığı işten çıkmıyor teklifleri reddediyor

Risk almak istemez, kendine güvenmez ise işinden ayrılmaz şikayet ede ede çalışır.

Kendi eşimden biliyorum...

Demekki evdeki işbölümü adil olmuyor hiçbir zaman,kadın hep evişlerinde başrollerde.
O zaman erkekte ev geçindirmekte başrollerde olacak,o zaman iş bölümü dediğiniz şey adil olur işte.

aslında haklısın, kendi ilişkimde ben bunu yaşıyorum, ben daha talepkarım çocuk konusunda, yaş bunda en büyük etken, ikincisi ben kendimi hazır hissediyorum vs liste böyle gidiyo, ama eşim şu an istemiyo onunda kendine göre nedenleri var tabi, birbirimizi çok bekledik biraz böyle kalalım diyo, maddi olarak daha fazla birikim yapmak istiyo, belki ilgimin azalacağınıda düşünüyo olabilir ama dediğin gibi olsa sevmicekmi sevecek tabi,ilgilenirde, ama çoğu zaman kadının biyolojik saati daha etkili

Ask2009 arabayı sana sormadan kredi cekerek değiştirdiyse sende krediyi ödeme.Eskilerden beri böyle değilmidir yuvayı dişi kuş yapar derler gercektende öyle bence en baştan ağırlığını koymalıydın bu hatan olmuş,evde her konuda ortak karar alınmalı ama sizde öyle olmamış eşin kafasına göre davranmamalı bunu konuşmalısınız,finansal acıdan katkıda bulunmayacağını dile getirmelisin.

canım emın olll sorumluluktan kacan kendını baba olmaya hazır hıssetmeyen adam cocuk istemezz....

Şimdi taraf olmak adına bazı gerçeklerin görmezden geldiğini düşünüyorum.
Benim konuya dair görüşlerim değişmedi ama arkadaşın açıklamaları bana yine belirsiz geliyor.
Yani o halde konu sahibi acınacak halde o zaman bu adama ne çocuk yaparım ne yüzüne bakarım ne adam yerine koyarım.
Çünkü beni de adam yerine koyan yok,bu bildiğin kölelik olur o zaman konu sahibi korkunç bir adamın eline düşmüş türlü psikolojik işkenceler ayrıca işe gönderilerek fiziksel şiddet uygulanıyor.
Böyle admaı boşarım kendi maaşımla ev işi de yapmam mutlu mutlu yaşarım.
Ama konu sahibi arkadaşımız diyor ki 1500 lira az gitsin daha fazla alacağı yerde çalışsın eşi bu kadar kötü rezil bir adamsa o adam 10000 lira kazansa kadına yaramaz ki ?
Gider arabayı değiştirir adam..
Yani eşinin mantalitesi basitse ve evliliğe faydacı değilse bu adamla işi ne ?
Tekrar başa döndük :) Mesele para,tüm kalbimle inanıyorum para..

keşke benimde işim olsada çalışsam bende of yoruldum artık ev çocuk hep benim üstüme kaldı desem hayıflansam (evde oturmaktan sıkıldım iş güç bitiyor boş boş oturuyorum bulunduğum yerdede iş imkanı yok doğudayım) ama insan oğlunun dertleri hep farklı farklı
konu sahibi bir yönden haklı eşi maaşını düzgün alsa çalışma saatleri uygun olsa belki adam evine eşine çocuğuna daha fazla zzaman ayıracak maaş fazlasına gerek yok düzgün alsa yeter diyor arkadaş
ama bir yönden haksız insan karıından para almaya utanır demesi burada dediğiniz ayıp o size nasıl veriyorsa sizde ona vereceksiniz hayat müşterek evde ikinizin arabada ikinizin tabi ki para vereceksiniz
ama önce arabanızı yada evinizi alıp ödeseydiniz iyi olurmuş ikisi bir ağır olmuş
hem ikikgün sonra başınızda kalkmaz benim evim ben ödedim die; berarber ödedik ortak malımız die karşısında dik durursunuz
şahsen ben bir işim olmadan ev alınmasına karşıyım bende ödeyeceğim parasını diyorum inşallah rabbim nasip ederse memur vaya bir iş sahibi olursam böyle istiyorum
hem bak çok isteme öyle çık başka iş bul die hayırlısını iste sonra pişman olurda keşke o işinde kalsaydı dediğin zamanlar olur

Med-Cezir yaşıyorum sürekli.
Böyle değil mi konu bir tek ben böyle anlamamışım başka insanlarda böyle anlayabiliyor konuyu.
Sevindim valla.

senin için demedim genel dedim .beklentilere göre evleniliyor zaten .bazı arkadaşlar ama yinede yıpranıyor ve bundan şikayet ediyolar ben hak veriyorum .işte çalış git evde çalış elinden tutan yok.bebeğim oldu biraz ilgileneyim diyor yok hayır çalışcaksın diyen bir koca .bilmiyorum ya erkeğe bu rahatlık yakışmıyor .sen dersin ben halimden memnunun biz ne diyebilir ki mesela yani sen derken şahsına demiyorum yine genel konuşuyorum .

ben şunu anlamadım,eşinize iş teklif ediliyo daha iyi şartlarda ama kabul etmiyor peki neden olarak ne söyledi?? önemli olan bu,sonuçta şu anki işinin şartlarından mennun değil diyosunuz? o zaman???

Eniştemi yarı yolda bırakıp gidemem.Biraz toplasın kendini işlerini falan diyor.Eniştesi asla toplayamaz kendini.Hanımını aldatan,parayı başka kadınlarla yiyen biri.Ablasıda çok sıkıntı çekiyor eşimin.Benim ablama bunları yaşatacak eniştenin yanındab 1 dk.durmam ben olsam.Ama yok eşim kurtaracak orayı.Batana kadar çalışacak bu gidişle.Eşimin abiside sürekli söylüyor buradan bişey olmaz.Batsa tazminat bile alamazsın.Sen kendini buradan kurtarmaya bak diyor.Eşim sadece kafa sallıyor haklısın abi demiyor.Sigortasını bile kaç yıl yarım yatırmışlar bekarken.Benim aklım almıyor artık.Sürekli şikayet ediyor ama yeni bir iş içinde mücadele etmiyor

Demekki evdeki işbölümü adil olmuyor hiçbir zaman,kadın hep evişlerinde başrollerde.
O zaman erkekte ev geçindirmekte başrollerde olacak,o zaman iş bölümü dediğiniz şey adil olur işte.
o kişiden kişiye değişir,kimisine ev işi kolay gelir,kimisine market,manav alışverişi...adil dağılım her ailede farklı bence bu sebeple..
ama tabii ki sonuçta ,genel olarak ev işi kadının üzerinde,çalışsın ya da çalışmasın..bu bir gerçek,dünyada böyle ,sadece türkiye de değil..öğretilmiş bir durum mu genetik kodlarımızda mı var bilemiyorum ama..
ev geçindirmekten kastınız nedir tam olarak,yani ne bilim nereye ne kadar para verilecek falan bunların ayarlanması mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…