Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

Babanızın sarma sarmasından niye utanacaksınız,hayat müşterek değilmi?:26::26:
Konu sahibesi kocasının maaşını beğenmiyor,ve eşinin bu konuda hiçbir çaba göstermemesine kızıyor.Eminimki çaba gösterip daha iyi bir iş bulamasa zaten diyecek birşeyi kalmaz.
Ben daha iyi şartlar altında yaşamak için çalışıyorum zaten.Ama evi geçindirmek için değil.Bir kadın kocasının sarma sarmasından utanacaksa,kocasıda ev geçindirmede yükün büyük kısmını alamadığı için utanacak o zaman.

Herkes nedense sadece maaşa takmış gidiyor hala

Konu sahibi sadece bunu dert etse bunca yıl çoktan ederdi sanırım

Kendide çalışıp bahsettiği geliri yükseltmeye çalışsa da eşinden bir yardım görmemiş.. Ne ev işinde, ne çocuk bakımında.. Kaç parçaya bölünebilir ki bir insan..?

Ben her türlü eşitlikten yanayım , beraber çalışıp beraber kazanıyorsak eve gelince de işimizi de yemeğimizi de birlikte yapmalıyız.. O çocuk ta sadece kadının çocuğu değil, adamda bakmak sevmek ilgilenmekle yükümlü..

İlk mesajınızı okudum ara sayfaları okumadım vaktim yok..

Sizin anlattığınıza göre siz eşinizin daha fazla para kazanacağı bir iş yapmasını istiyorsunuz, bana güvenmesin benim çalışmadığımı varsaysın ona göre evi tek başına geçindirsin ..yani olay eniştesinin yanında çalışması değil aslında, daha fazla maaş alsa eniştesinin yanından ayrılmasını siz de istemezsiniz..

Ama şöyle de bir durum var, memleketin hali aşikar..bu ülkede mühendisler çok para alıyor diye şey yok..başka firmada çalışsa da 3 aşağı 5 yukarı aynı seviyede bir maaş alacak..tabii çok üstün vasıflara sahip bir mühendis değilse..
Ya da dediğiniz gibi arkadaşıyla getirisi fazla olan bir iş kurabilir..

Mesajınızdan eşinizn sağlamcı olduğu, risk almaktan korktuğu, az olsun benim olsun nasıl olsa hanım da çalışıyor , eldeki 1 kuş daldaki 2 kuştan iyidir mantığında biri olduğu sonucu ortaya çıkıyor..

Yapacak tek şey eşinizi cesaretlendirmeniz..Her erkek iş konusunda atik olmayabilir, korkar çekinir..
Cesaret verin, belli ki cesaretlendirilmeye ihtiyacı var..başka da yapacak fazla şey yok..

Adam çalışmıyor ama bayan da yatmıyor. Skorları eşit. Adam eve gelip yan gelip
yatıyor ama kadın işin üstüne evde de harıl harıl çalışıyorsa hiçbir beklentimden
utanmam ben. İkimizde çalışıyoruz eşimle. Eve gidince deli gibi sofra hazırlamaya
uğraşıyorsam onun da masayı hazırlayıp kaldırmasını beklerim. Hatta salata yapmasını
da... Henüz çocuğum yok ama ikimiz de çalışıyorsak benim yetişemediğim durumlarda
çocukla ilgili her duruma en az benim kadar onun da yetişmesini beklerim.

Ben parayı sevmiyorum ama çalışmayı seviyorum. Eve katkım nedeni ile de huzurlu
oluyorum. Ev hanımı olsam, pek iyi bir ev hanımı olamayacağım için bu denli huzurlu
olamam. Yani her şekilde durum hayatın müşterekliğine dayanıyor aslında. Çalışan bayan
doğal olarak ev işlerinde yardım bekliyor. Çalışmayan bayan da ev işlerini sorumluluğuna
alarak eşine destek oluyor. Önemli olan dengeyi sağlamış olmak.

eşimle bazen kafa kafa verip sarma sarıyoruz valla, hem sohbet ediyoruz hem sarıyoruz, insan içine çıkmıyım o zaman ben utanmaktan

Bence de böyle yap. Çocuğumla daha fazla vakit geçirmek istiyorum deyip ayrıl işten. Bazen böyle darbeler gerekiyor evlilikte...

Eğer eşin çaba gösterdiği halde iş bulamıyorsa anlayış göster ama sadece eniştesinin yanında çalışmak rahat geliyor ya da eniştesine ayıp olmasın falan gibi sebeplerle başka bir iş bakmıyorsa bence sen işini bırak gerisini o düşünsün...

Çünkü konu sahibi kadın mıyım,erkek miyim derken bunu dert ediyor.
Yani ev işini yapıyorum çocukla ilgileniyorum ama bir de çalışıyorum.
Kadın mıyım erkek miyim ben diyor.
Eşi daha iyi bir maaş alıp evi geçindirebilirken bunu yapmıyor gibi gösteriyor.
Çalışan kadınların hepsi böyle bir hayat yaşıyor zaten.
Çocuk,ev,koca,iş..
Doğru mudur değil midir tercih meselesidir bilemem.
O zaman ona göre bir adamla evlenilecek.
Ya da hem araba alacağım hem ev alacağım hem çocuk yapacağım diye herşeyi birden elde etmeye çalışmamalı bence insan.
Çocuk konusu da ülkemizde tam bir muamma baba olmaya deliren erkek %10 civarı sanırım +- %5 oynar en fazla.
Kadın anne olma hazzı için anne oluyor sonra da sorunlar patlak veriyor.
Herşey tam bir zincir bence.

Ya şimdi nereden aklıma geldiyse...Bir arkadaş vardı,eşi işten çıkarılmıştı..Siteden bir arkadaştı,artık girmiyor zaten siteye....Bir sürü kredi kartları borçları vs vardı..Arkadaş ta çalışmıyordu...Eşim kendi iş yerindeki müdürlerine söyledi,böyle böyle biri var diye... Olur,gelsin görüşelim demişler...Arkadaşın eşi de mühendis falan değil.. Teknikerdi..Arkadaş o zaman kocasının en az 2000 tl alacağını düşünüyordu..O zamanki fiyatlara göre 500 tl kira verip bahçeli müstakil bir evde kiraya çıkmayı umuyordu..Emlak sitelerinden ev beğeniyordu....Hayaller başlamıştı bile...Eşimin müdürleri görüşme bitiminde olumlu düşündüklerini ama ancak 1000 tl maaşla başlatabileceklerini söylemişler...Parayı az bulduğu için adam kabul etmemiş tabi ki 3 sene öncesinden bahsediyorum..O zaman mühendislerin maaşı 1500 civarıydı bu iş yerinde....Bazıları da maaş beğenmiyor işte....Ayağını yorganına göre uzatmak yok bazılarında...Kusura bakmayın aklıma geldi öyle işte,paylaştım........

çalışan çoğu bayan aynı şeyleri yaşıyor evde konu sahibinden farklı bir durum yaşamıyoruz diye örnek veriyoruz.biz yapmak zoruunda hayat müşterek diye kendi kendimize dert yanıyoruz eşimin yüzüne ben hayat müşterek evde bana yardım et desem önce dinler gibi yapar ,hemen süpürgeyi küreği kapıp hadi yardım edyim demez içinden gelmeli insanın bişeyi söyleyerek yaptırmanın ne kıymeti var .zamanında iş konusunda yardım etmeyen adam şimdi mi yardım edicek

Umarım her kadın oğlunu sizin gibi yetiştirir. Umarım her kadın oğluna kadınların da insan olduğunu öğretir.

O adamın ev işlerine yardımcı olduğuna dair her şeyine iddiaya girerim. Burada problem para para para.

Yeni nesil kızlarımız analarının 35 senede yaptıklarını 3 buçuk senede istemeyip, borç-kredi altına girmese böyle şeyler olmayacaktır.

Konu sahibi ev işi konusunda dertli değilki, sizler nereden böyle bir kanıya vardınız hayret.

ben oğluma beslenmesini kendisine hazırlattıyorum, diğer veliler görse beni topa tutarlar herhalde ne biçim anne diye
ama kendi kendisine bakmasını öğrenmesini istiyorum bugun beslenmesini hazırlamasını öğrenir yarın başka bişey
karnını doğurması için bi kadına muhtaç olamasını istemiyorum,(ben dahil) aynı şekilde ona muhtaç olacak bi kadında olmaz hayatında umarım
tam anlatamadım belki ama küçük bir örnek...

Son düzenleme:

Konu sahibi yorumlarımı beğenmek yerine kendini daha düzgün ifade ederse sevineceğim

Ben genel olarak eşitlikten yana olduğum için , herşeye koşturan erkek olsa yine haksızlık olarak görürdüm.. Bu hikayede herşeye koşturan konu sahibi gibi.. O yüzden hak verdim..

Ancak kadının çalışması bir yük değil bence çok önemli birşeydir

İlk yorumumda da yazdığım gibi kasıt ' eşin sorumsuz ' olması ise bu gibi şeyler en başından belli olur..

Tanışma, sevgili, söz, nişan dönemlerinde bu adam yine aynı işte çalışmıyor mudur örneğin ? Öyledir ancak o zamanlar aşktır, göz kördür vs..

Ama yardım konusunda çok katıyım, kim olursa olsun ev işlerne ve madem yaptı çocuğun bakımına da yardım edecek.. İki tarafta çalıştığına göre, yorgunlukları da eşit olsa gerek..

valla öyle artık herşey 5 senede halledilmeye çalışılıyor 3 kuruş maaşlarla..:26:sonra da huzursuzluk vs..

siz nerden biliyorsunuz peki böyle olduğuna .eşi yardım etmiyormuş dediğine göre .burda konu sahibinin dediklerine göre yorum yapabiliriz sanırım .bir erkek eşide çalışıyorsa yerde silicek gerekirse mantıda yapıcak börekte sarıcak bu kadar basit .kadın köle mi peki sürekli evde iş yap çocuğuna bak ki arkadaşın biri demiş baba olmak istemiyor erkekler kadınlar anne olmak istiyor diye .hiç öyle birşey yok .iki kişi karar veriyor bebek yapıyor sorumluluk sadece anneye ait olamaz .tabi ben bunları bundan şikayet edenler için diyorum yoksa ben memnunum eimin işini yaparım çocuğıma bakarım eşime ev işi yaptırmam diyorsa bize ne ki yani .o halinden memnunsa memnun olmaya devam etsin .ama ben bazı erkekleri çok çıkarcı buluyorum kadının çalışsın yorulsun eve gelsin senin eşinide yapsın mutfağa girme işten gel net başına koş kadın didinsin hala yaranamasın .bilmiyorum allah yardımcısı olsun o arkadaşların çok zor gerçekten .

Ben son cümlenize kesinlikle katılıyorum ama konu sahibinin sorununun bu olduğunu düşünmüyorum.
Onun sıkıntısı eşim daha iyi geliri olan bir işte çalışabilirdi,çalışmıyor beni çalıştırıyor ben çalışmak istemiyorum.
Benim bu konudan anladığım özet bu yanlış da anlamış olabilirim çünkü muğlak herşey,konusahibi sohbetleri okumayı yeğliyor.

Eh kimi kaynanalar böyle hisseder, sonra müdahale eder, sonra sorunlar sorunlar.

Ne demek parazitlik? Ne münasebet? Erkeğin de kadının da görevleri var evlilik içinde, kimileri her yönden ortak oluyor, kimileri belirli görevleri üstleniyor. Ama ben de kadını çalışmaya mecbur görmem. Eşinin sağladığı hayat şartlarını beğenmeyen kadın gider çalışır elbet. Yine de bir erkek ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeli.

Son düzenleme:

Konuyu baştan sona okuduysanız arada buna değinmiş. Zaten eski konularında da bundan muzdaripmiş.
Yani derdini ilk mesajında iyi ifade edememiş konu sahibi.

birde konu sahibi şöle yazmış erkek kadından para istemeye utanır biraz diye.bu düşüncede çok mantıksız mesela siz çalışmıyorsunuz illakki kişisel ihtiyacınız olucak eşinizden para isterken sizde utanın ozaman o istediğiniz eşitlik nerde şimdi.adam çalışmayan biri değilki.çalışmayıp sadece kadın parasıda yemiyor böle insanlarda var.adam harcıyorsa evine harcıyor sizde öle harcadığınız para başkasının evi için değil kendi evini,z için.bence siz baba evindeki rahatlığı özlemişsiniz çalışıyım ama parama kimse dokunmasın.bu şeklde olsa eşinize eminimki iş için laf bile sölemezdiniz.bende bekarken yediğim önümde yemediğim arkamdaydı bu durumları yaşayacağımı bilerek evlendim eminimki birçok çalışan kadın için de böle

Son düzenleme:
Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:

Sanırım konu sahibinin tüm mesajlarını okumadınız.Sizin için alıntıladım,nerden böyle bir kanıya vardığımı anlarsınız.
Malesef yardımcı olmuyormuş eşi,zaten eşim evi işi yapar diyenlerin eşlerinin yaptığı yardımında tam olarak sorumluluğu paylaşmak olmadığını anlattım diğer mesajlarımda.
Bir erkek nasıl olsa eşimde çalışıyor diye daha iyisini yapmaya çalışmaktan kaçmayacak.Tabii ki başka bir yerde 2000 lira alabilecekse burası rahat diye 1500 liraya razı olmayacak.Konu sahibi bunun için çaba istiyor sadece.
Bence siz konuyu kafanızda kurduğunuz şekilde görmeye çalışıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…