İyide kocası zaten evde yatmıyorki adamın maaşı beğenilmiyor sorun bu. Ayrıca hiçbir kadın benim kocam çok iyi sarma sarar diye övünmez. Benim babam sarma sarsa utanırım.
Parayı seven çalışmasını bilecek arkadaş. Yok ben çalışmam diyorsanız çekeceksiniz.
İyide kocası zaten evde yatmıyorki adamın maaşı beğenilmiyor sorun bu. Ayrıca hiçbir kadın benim kocam çok iyi sarma sarar diye övünmez. Benim babam sarma sarsa utanırım.
Parayı seven çalışmasını bilecek arkadaş. Yok ben çalışmam diyorsanız çekeceksiniz.
Ama az kaldı 2 ay daha sabredicem.Yılbaşında ayrılıcam diyor.Eğer o ayrılmazsa ben işi bırakıcam.Bakalım ne yapacak.Onada açıkça söyleyeceğim.Sen bırakmazsan bu sefer ben bırakıcam.Nasıl geçindirirse geçindirsin.Ben çalışmak zorunda değilim.İnsan bu kadar düşüncesiz olurmu ya.Erkeksin sen yaşın geliyor 40 a.Bu yaştan sonra aileni kendini düşüneceksin önce.Çok bunaldım çooook.
Herkes nedense sadece maaşa takmış gidiyor hala
Konu sahibi sadece bunu dert etse bunca yıl çoktan ederdi sanırım
Kendide çalışıp bahsettiği geliri yükseltmeye çalışsa da eşinden bir yardım görmemiş.. Ne ev işinde, ne çocuk bakımında.. Kaç parçaya bölünebilir ki bir insan..?
Ben her türlü eşitlikten yanayım , beraber çalışıp beraber kazanıyorsak eve gelince de işimizi de yemeğimizi de birlikte yapmalıyız.. O çocuk ta sadece kadının çocuğu değil, adamda bakmak sevmek ilgilenmekle yükümlü..
Herkes nedense sadece maaşa takmış gidiyor hala
Konu sahibi sadece bunu dert etse bunca yıl çoktan ederdi sanırım
Kendide çalışıp bahsettiği geliri yükseltmeye çalışsa da eşinden bir yardım görmemiş.. Ne ev işinde, ne çocuk bakımında.. Kaç parçaya bölünebilir ki bir insan..?
Ben her türlü eşitlikten yanayım , beraber çalışıp beraber kazanıyorsak eve gelince de işimizi de yemeğimizi de birlikte yapmalıyız.. O çocuk ta sadece kadının çocuğu değil, adamda bakmak sevmek ilgilenmekle yükümlü..
yazdıklarınızı okuyunca inanamadım gerçekten.benim de erkek evladım var,ve hiç sizin dediğini gibi yetiştirmeyceğim.hayatın müşterek olduğunu,kadının değerli olduğunu,kimsenin kimseden üstün olmadığını,hayatta herkesin önde kendisi iiçin varolması gerektiğini,kadına sadece çocuk doğurdan gözüyle bakmaması gerektiğini,önce bir birey olduğunu ve çok değerli olduğunu,vs gibi sizin için çok uzak kavramları öğreteceğim.
ERKEKLİĞİN para kazanmaktan ibaret olmadığını,merrt bir insan olması gerektiğini öğretiyorum..ahlaksızlığın da kadından para almak değil,ekmek tutan ellerine saygı duyup öpmeyi öğretiyorum..
kocama her ay,kazandığım paradan verebildiğim için ,oğluma birşeyler alabildiğim için,ona güzel bir gelecek sağlayabileceğim için şükrediyorum..önce kendime ve aileme destek olabildiğim için,sonra birey olarak milletime faydam olduğu için gurur duyuyorum kendimle....
ve bir kadın olarak ,söylediklerinden utanç duyuyorum..
Babanızın sarma sarmasından niye utanacaksınız,hayat müşterek değilmi?:26::26:
Konu sahibesi kocasının maaşını beğenmiyor,ve eşinin bu konuda hiçbir çaba göstermemesine kızıyor.Eminimki çaba gösterip daha iyi bir iş bulamasa zaten diyecek birşeyi kalmaz.
Ben daha iyi şartlar altında yaşamak için çalışıyorum zaten.Ama evi geçindirmek için değil.Bir kadın kocasının sarma sarmasından utanacaksa,kocasıda ev geçindirmede yükün büyük kısmını alamadığı için utanacak o zaman.
Çünkü konu sahibi kadın mıyım,erkek miyim derken bunu dert ediyor.
Yani ev işini yapıyorum çocukla ilgileniyorum ama bir de çalışıyorum.
Kadın mıyım erkek miyim ben diyor.
Eşi daha iyi bir maaş alıp evi geçindirebilirken bunu yapmıyor gibi gösteriyor.
Çalışan kadınların hepsi böyle bir hayat yaşıyor zaten.
Çocuk,ev,koca,iş..
Doğru mudur değil midir tercih meselesidir bilemem.
O zaman ona göre bir adamla evlenilecek.
Ya da hem araba alacağım hem ev alacağım hem çocuk yapacağım diye herşeyi birden elde etmeye çalışmamalı bence insan.
Çocuk konusu da ülkemizde tam bir muamma baba olmaya deliren erkek %10 civarı sanırım +- %5 oynar en fazla.
Kadın anne olma hazzı için anne oluyor sonra da sorunlar patlak veriyor.
Herşey tam bir zincir bence.
O adamın ev işlerine yardımcı olduğuna dair her şeyine iddiaya girerim. Burada problem para para para.
Yeni nesil kızlarımız analarının 35 senede yaptıklarını 3 buçuk senede istemeyip, borç-kredi altına girmese böyle şeyler olmayacaktır.
Konu sahibi ev işi konusunda dertli değilki, sizler nereden böyle bir kanıya vardınız hayret.
O adamın ev işlerine yardımcı olduğuna dair her şeyine iddiaya girerim. Burada problem para para para.
Yeni nesil kızlarımız analarının 35 senede yaptıklarını 3 buçuk senede istemeyip, borç-kredi altına girmese böyle şeyler olmayacaktır.
Konu sahibi ev işi konusunda dertli değilki, sizler nereden böyle bir kanıya vardınız hayret.
Konu sahibi yorumlarımı beğenmek yerine kendini daha düzgün ifade ederse sevineceğim
Ben genel olarak eşitlikten yana olduğum için , herşeye koşturan erkek olsa yine haksızlık olarak görürdüm.. Bu hikayede herşeye koşturan konu sahibi gibi.. O yüzden hak verdim..
Ancak kadının çalışması bir yük değil bence çok önemli birşeydir
İlk yorumumda da yazdığım gibi kasıt ' eşin sorumsuz ' olması ise bu gibi şeyler en başından belli olur..
Tanışma, sevgili, söz, nişan dönemlerinde bu adam yine aynı işte çalışmıyor mudur örneğin ? Öyledir ancak o zamanlar aşktır, göz kördür vs..
Ama yardım konusunda çok katıyım, kim olursa olsun ev işlerne ve madem yaptı çocuğun bakımına da yardım edecek.. İki tarafta çalıştığına göre, yorgunlukları da eşit olsa gerek..
Hiç mi hiç katılmıyorum. Erkek tabii ki çalışmalı ama kadın çalışmak zorunda değildir de ne demek? Erkek kadının sponsoru mu? Erkek evlenmek için bir kadının hayatını finanse etmek zorunda mı? Kendi oğlun olduğunu düşün mesela, yan gelip yatmamalıysa eğer kadın da yan gelip yatmamalı. Senin oğlun sabahın köründen akşama kadar stres içinde çalışıp yaşlanırken eşi gezmelerde olsa, gününü gün etse nasıl hissedersin? Oğlunun paraziti gibi hissetmez misin? Bence kadın da çalışmalı ama yarım gün işlerde, belki fiziken daha az yorularak. Nasıl ki kadın erkeğin hizmetçisi değilse erkek de kadının finansörü değil.
Konu sahibini bi taraftan anlıyorum, diğer taraftan anlamıyorum. Eşiniz biraz hırstan yoksun ve rahatına düşkün bir insan gibi görünüyor.Dediğiniz gibi istese daha iyi ücretlere çalışabilir gibi, ama belki de çalışamaz, işinde vasıf sahibi ve uzman bir insan değildir belki de .Her mühenis gerçekten mühendis, her doktor gerçekten doktor mu sanki bu ülkede ?
Diğer taraftan aklıma şu sorular geliyor. Arabanızın markası modeli nedir arkadaşım? Eviniz hangi semtte ve şu anki değeri ne? Yani vazgeçilmez şeylerin kredisini mi ödüyorsunuz? Yoksa yok ben illa sıfır arabaya bincem diyip onun kredisini mi ödüyorsunuz. Biz şu an sırf kredi çekmemek için 20 yıllık ve sürekli arıza çıkaran, 4 kalorifer çıkışından 2si çalışmayan arabamızla devam ediyoruz, biraz daha para biriktirip borçsuz kredisiz alabilmek için. İstesek rahat bir şekilde kredi ödeyebilecek durumumuz olduğu halde. Bilmiyorum belki sizin meseleniz böyle değildir ama herşey bir anda olsun isterseniz (ev sahibi olmak, araba sahibi olmak) sıkıntıya girmeniz kaçınılmaz. Belki de isteklerinizi sıraya koymalısınız.
Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:
Arkadaşım ben eşime para vermekten gocunmuyorum.Tabiki ev araba kredisi beraber ödeyeceğiz.Bunda sorun yok.Benim sıkıntım ne biliyormusun?Eşim yüksek mühendis.İstese çok güzel işler yapabilir.Kaç yerden çağırdılar gitmedi eniştesinin işyerini bırakıp.Sanki çok güzel maaş alabiliyormuş gibi.Çok çalışkan işine dört elle sarılan biri evet tembel değil.Ama bu kadar çalışıp bu parayı kendisi haketmiyor.Gece gündüz başka yerde bu kadar çalışsa şimdi nerelere gelmişti işinde yükselmişti.Ben ona üzülüyorum.Kendiside bunalıyor ayrılıcam diyor ama hep dilinde icraat yok.İnsan birazda kendini ailesini düşünmeli.Ben para vermekten asla çekinmem.Yanlış anlaşılmasın.Ama o da taşın altına elini koyacak.İnsan sıkıntı çektiği bir yerde çalışırmı ya başının çaresine bakar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?