Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

kadınlar takı bekliyo jest bekliyo romantiklik bekliyo vs, e bunlarda parayla oluyo kıt kanaat geçinilen bi evde ayda 1 kere çiçek almak lüks sayılabilir, özetle herşey para ve 2 insanın çalışmasıyla tek kişinin çalışması bir olmaz, ebru şallı mesela, ihtiyacımı var platesini evde yapar oturur aşağı, ama kadın kitaplar çıkarıyo bunun eğitimini alıyo yemek programları yaptı mankenliği bıraktı ama üretmeye çalışmaya devam ediyo

Ben o kısmı öyle düşünmemiştim.. Çocuğum küçük 3 yaşına kadar bakmak istedim gibi birşey anladım.. Yani çalışmayı sadece ertelemek istediğini düşünmüştüm..

Konu sahibi biz burda tahminlerde bulunmaya devam edelim mi yoksa siz bi zahmet açıklama yapacak mısınız ?

okuduğum en mantıklı yorumlardan biri. eşim 1500 lira alıyor başka iş bulsun ben de artık çalışmayayım. acaba adam salak mı ki 3 bin liralık işi bulmuşken ona girmeyip 1500lüğe girmiş?

nasıl kafalardasınız anlamıyorum hakikaten dünyadan haberi yok bazılarının yemek yapmaktan çocuk bakmaktan kaynana dedikodusu yapmaktan dış dünyayla bağlantıları kesmişler sonra da buraya gelip "karısını çalıştıran" adamların erkekliğine sayıyorlar. öğretmen arıyormuş da hem çalışsınmış hem para kazansınmış yahu sana ne? sen öylesine varma ki zaten seni de almazlar muhtemelen sana ne ki gerim gerim gerilmişiniz bu kadar?

ben de çalışıyorum öğretmenim memurum eşimle çıkmaya başladığımda da üniversite öğrencisiydim beni bunun için mi seçti hayır hiç sanmıyorum ama ben bunun için öğretmen oldum evet. mühendisliği ya da bazı üniversitelerin tıp fakültesini seçmek yerine eğitim fakültesi seçtim evet çünkü toplumun genelinden az çalışıp daha fazla kazanmak için öğretmen oldum, çocuğuma evime vakit ayırabilmek için öğretmen oldum, okulu öğrenciliği sevdiğim için öğretmen oldum iyi de bir öğretmenim çok şükür.

benim çalışıyor olmam da eşimin kocalığını erkekliğini sorgulatma hakkı da vermez hiç kimseye.

kazanan benim harcayan benim yeri gelince eşime para da veririm yeri gelince para da alırım. paranın lafının geçtiği evliliğe de evlilik demem kimse kusura bakmasın.

bende senin gibiyim ve öyle yetiştiriyorum çocuklarımı.iki oğlum var henüz iş yapmak için küçükler ama bana yardım ediyorlar :)

en azından kaşık-çatal koyuyorlar masaya,üzerlerinden çıkan kirlileri sepete onlar atılyor,ben temizlik yaparken onlara da birer bez veriyorum,oyuncaklarını kendileri topluyonlar vb..şeyler

aynı fikirdeyim,kimseye muhtaç olmasınlar..daha doğrusu kimse kimseye muhtaç olmasın bu hayatta..bu iş kadın işi diğeri erkek işi diye görülmesin ki herkes her işi yapabilsin.

kendi zevki için para harcamaya kadın daha meyilli zaten (adamın içkisi kumarı vs yoksa tabi), kozmetik olsun kıyafet ayakkabı vs olsun bizler daha çok alıyoruz, benim eşime ben demesem kendine çorap almaz heralde,o zaman onlarda bizden kıssın dediğin gibi

kadınlar ev geçindirmek için mi çalışır,kendileri için mi,standartları yükseltmek için mi?? herkesin bir nedeni var.gerçi sonuç ne olursa olsun,bence her kadın eli ekmek tutabilmeli,kendine yetebilmeli öncelikle..
ev geçindirmek için çalışmamalı diyenlere söyleyeceklerim var: annem öğretmen ve babam tekstilci.eskiden durumumuz çok çok iyiydi.ama annem hep çalıştı,gün oldu devran döndü,babam iflas etti.annemim maaşına kaldık. ne oldu,ev geçindirme işi anneme kaldı.hiç şikayet etmedi. yine gün oldu,babam eski günlerine döndü ve tekrar iflas..aynı durumlr tekrara ama bu sefer tek farkla,sağlığını kaybetmiştive tekrar çalışamadı..üstelik emekli bile olamadan,emeklilik maaşı bile yoktu..ama annem 63 yaşına kadar ,hem de anasınıfı öğretmenliği yaparak çalıştı,emekli oldu. hala annemin emekli maaşıyla geçiniyolar. ve asla aralarında bunun konusu olmadı..demem o ki hayat öyle birşey ki,herkes her duruma düşebilir,zamanında babam bizi gül gibi yaşattı,şimdi de annem babamı..
annem çalışırken,babam yemek yaptı..ve bundan hiçbir zaman utanç duymadık,bana göre utanılcak bir durum yok kii....

neyse eşim de ben de çalışıyoruz,maaşlarımızı biliyoruz,ortak ödemelerimiz ve kendimize ayırdığımız paralarımız var. hesap sormuyoruz ama bütçemizi paylaşıyoruz.evet yemeği ben yapıyorum ama,o da sabahları gömlek ütüleyip gidiyor işe,oğlumun çoğu ihtiyacında annesi olarak ben yanındayım ama babası da banyo yaptırıyor,parka götürüyor vs...tamamaen eşit bir işbölümümüz yok tabii ki evde ama yine bir şekilde hayatı paylaşıyoruz işte..
biz beraberce daha iyi yaşamak için,daha iyi bir hayatımız ve geleceğimiz olsun diye çalışıyoruz özeti bu...

Herkesin yorumunu okudum sağolun bu konuya vakit ayırdığınız için.Olumlu olumsuz herkesin görüşüne saygım var.
Ben neden acımasız oluyorum anlamadım.Tamam eşimin işini herşeyini bilerek evlendim.Ama bana ayrılacağım diye söz vermişti hala ayrılacak. Kendiside eniştesinin yanında çalışmaktan memnun değil.Düzenli alamıyor parasını borçlar birikiyor.Mesai saati diye bişey yok.Çok sıkıntı çekiyor aslında bunalıyor.Her defasında ben işi bırakıyorum diyor ama icraat yok hep lafta kalıyor.1500 lirayı küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.İşi rahat olsa maaşını düzenli alsa tamam diyeceğim.Çevresi tanıdıkları çok.Kaç kere iş teklifi geldi kabul etmedi.Bu sıkıntıyı çekerken,devam etmek niye diye sorguluyorum.Cesaratte veriyorum destekte her konuda.2 aya çıkıcam sürekli söylediği bu.Ben işi bıraksın hemen3000-4000 liralık iş bulsun dedim mi demedim.Böyle bir beklentim zaten yok.Müdürlük teklif ettiler 2000 lira verceklerdi gitmedi.Ben kaç yıldır araba kredisi ödüyorum.Tam borcu bitti gitti ertesi gün arabayı değiştirdi kredi çekerek.2 yıl daha ödeyeceğiz şimdi.Ben mi istedim yeni araba hayır.Ayda 400 ona ödüyoruz zaten.Ne gerek vardı?Bütçe belli ayağını yorganına göre uzat dimi?Ama yok dinlemedi beni.
Ayrıca bir arkadaş ev işlerine yardımcı olduğuna adım gibi eminim demiş.Nereden bu kadar eminsiniz çok merak ettim.Benim eşim bana asla yardım etmez ev işi çocuk herşey benim üstümde.Önceki konularıma bakabilirsiniz.Elimde 2 poşet varsa söylemeden birini alayım demez.Özel gün falan hatırlamaz zaten geçtim ben onları.
Ben acımasızım öylemi?

O bir arkadaş benim.
Düşüncemi hala savunuyorum erkekler çocukları olsun diye delirmiyor.
Doğunca seviyorlar elbette insan evladını sevmez mi değer vermez mi?
Ama çocuk iki dk ilgilenmekle bitip tükenmeyen bir macera olmadığı için iş bakma kısmına gelince kaçak güreşiyorlar.
Çocuk isteyen yokluğunu hisseden kalbinde sızı hisseden anneler,erkekler zorla çocuk yapıyor demiyorum elbette ama talepkar olan kadın.
Netice de bakma külfeti annelere düşüyor.
Bunu da düşünüp çocuk yapmak gerek demek istedim.
Ben doğururum adam da bakar diyemeyiz ki..

Ben çalışmak istemiyorum derken, eşime öfkemden dedim.Ben mücadele ederken o etmiyor çünkü.İmkanı varken ,bıktığı sıkıntı çektiği işinden ayrılmadığı için işimi bırakayım bende evimde oturayım o zaman dedim.Ben çalışmaktan para vermekten gocunmam.12 yıldır çalışıyorum.Evde oturmaya hevesli değilim.Ama eşim sırtını bana dayadığı ve benim maaşıma güvendiği için kendine yeni iş arayıp bulmuyorsa fedakarlık hep benmi yapacağım?Onu sinirle yazdım evde oturayım dedim.Ama yapabilirmiyim yapamam.Eşimin maaşının yüksek olupta evde çatır çatır yiyeyim d,iye bir düşüncem asla yok.Ben kimseye bağımlı olmayı istemem.Bu zamana kadar çalıştım bundan sonrada çalışırım.

eşlerin sarma sarması konu olmuştu, onlar sarmıyo demek ki hayat tamamen müşterek değil diye, bende elime çivi vida matkap almadım evdeki tüm tadilat işlerini eşim yapıyo sanırım bu sarma sarmamasının üstünü örtebilir zira bende sarmıyorum zaten

tatlım o zaman eşine rest çekeceksin çıkacaksın işten, ya da o sana nasıl emrivaki yapıp çalışmak istemediğin dönemde sana iş bulduysa sende ona aynısını yapacaksın

Eşin size güvenebilir elbette.
Siz onun eşisiniz mesela beni işten atsa eniştem, karım evi çevirir diyordur belki huzur buluyordur.
Bu yanlış birşey değil ki,aksine ideal evlilik durumu bence.
Araba değiştirmesine falan gelince bu tip kararları tek başına nasıl alabiliyor siz neredesiniz ?
Siz sorulmuyor mu fikriniz ?

valla sanki baştan akraba yanına girerek hata yapmış, hem şikayet ediyor hem memnun bence öyle olmasa neden müdürlüğü reddetsin, dediğin gibi sorumluluk alma korkusundan
şu erkeklerin araba sevdasınıda hiç anlamıyorum, biri eskidemeden gözlerini diğerine dikiyorlar
şu yazdıklarında çok haklısın ama eğer işten ayrılırsan bu senin beklediğin etkiyi yaratmıcak eşinde malesef
kendisinin idrak etmesi gerek bazı şeyleri

DEmekki eşiniz çok para kazanmak yerine huzurlu ve mutlu olduğu yerde çalışmak istiyorr...Bence konu gereksiz uzadı.............

ben şunu anlamadım,eşinize iş teklif ediliyo daha iyi şartlarda ama kabul etmiyor peki neden olarak ne söyledi?? önemli olan bu,sonuçta şu anki işinin şartlarından mennun değil diyosunuz? o zaman???

valla benim kocam çocukda çocuk diye tutturdu bana kalsa bir kaç yıl sonra istiyordum ama okadar çok istediki bebeği .şimdi benden çok hevesle bekliyor doğumu .hatta ikinci üçüncüyüde planlıyor .benden çok istiyor yani .erkekler çocuk ister genelde .kadında ister tabi .benim mantığa göre erkek evine bakmak zorunda .ama şunuda anlamıyorum bakmak zorunda diyen kadın zaten gidip kendi mantığında adam bulur evlenir yok hayır hayat müşterek diyen kadın kendi mantığında bulur .yani tartışmak bunu gereksiz diye düşünüyorum .kimsenin kimseye laf atma aşağılama lüksü olamaz .konu sahibinin şikayet ettiği şeyde haklı buluyorum bir poşeti elimden almaz diyor kız yalan söylediğini düşünmüyorum .

İsteyen kim olursa olsun, çocuk tek taraflı bakım ve ilgiyle büyütülmemeli.

Ki kadının talepkar olması yükün fazlasını üstüne almasını gerektirmez, maddi konularda gerektirebilir ama bu konuda gerektirmemeli.

Bir de kendinede yetersizlik varsa çocuk meselesini önemsemiyormuş gibi yapanı biliyorum da, normal de çocuk diye deliren erkekler fazlasıyla mevcut. Hatta bunun için tekrar evleniliyor, insanların üzerine "kuma" getiriliyor, her ne kadar ilkel bir zihniyet de olsa.

Son düzenleme:
Yahu yapmayin arkadaslar konu sahibinin derdi esinin maasi
daha luks hayat yasamak istemesi

adamin kariyeri falan degil

yoksa ayni yerde 3000 alsa ses etmeyecek belki

ama iste insan oglu doyumsuz
ister ister ister....

biraz mutevazi
biraz elimizdekinin kiymetini bilmeliyiz

ben ev hanımıyım ama kadınların çalışmasından yanayım çalışan kadın parasını evine harcayabilir eşine destek olabilir bunda anormal bir durum yok bu erkeklik mi diye sorulmaz:26:yanlış olan erkeğin keyfi evde oturması kadının çalışıp tüm yükü sırtlamasıdır ben sadece öyle erkeğe karısının parasını almaya nasıl tenezzül ediyor derim
konu sahibini şu noktada haklı buluyorum eşi daha yüksek maaşla çalışabileceği halde aza kanaat ediyor biraz rahat cesaretsiz davranıyor buna bozulmakta haklı ama çalışıp parasını evin giderlerine harcadığı için kendini kullanılmış hissetmemeli hayat müşterektir sonuçta kocası da yan gelip yatmıyor

sormuyo işde değiştirdiğine göre. ya da kadın sorulmadan fikir belirtse bile dikkate almıyor. bu hanımın kocası kredinin bittiği gün satıp yeni araba almış gereği yokken ve eşi istemiyorken. üstelik tekrar krediye girerek. bu kadında hala kocasının küçücük bebek varken ortada onu zorla soktuğu işde çalışsın, maaşını adamın eline versin. adamda lüks arabanın keyfini çıkarsın. sonra bu kadın dert yanınca acımasız oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…