herkes farklı konulardan konuşuyor yalnız
altın günü gibi oldu
ablasının aldatılıdığını bildiği halde ses çıkarmıyorsa var bi iş :26:
Çocuk hem anneye hem de babaya aittir...Spermler babadan,folikül ve rahim anneden...Bunlar olmadan embriyo oluşmuyor...Yani doğa gereği........
aslında söylediklerin mantıklı geldi,düşünmem lazım..Ev geçindirmekte sorumluluk önce erkeğindir diyorum ben.Benim kadın olarak şuan kazandığım paranın daha fazlasını kazanmak için iş değiştirme zorunluluğum yok,veya çocuğum küçükken onu kendim büyütmek için işten ayrılma lüksüne sahibim,ama erkekler olmamalı diyorum.Evet kadın çalışmalı,ayaklarının üstünde durabilmeli gerektiğinde evi bile geçindirebilmeli.Nasılki evde çabanın çoğunu biz gösteriyorsak,dışardada erkekler daha iyisi için çabalamalı diyorum,bu işyerinde keyfim yerinde az kazanıyorum ama hanımımda çalışıyor,geçinip gidiyoruz mantığı ters bana.Daha iyisini yapabilecek bir erkeğin aza tamah etme lüksü olmamalı,elinedn geleni yapar,olmuyorsa saygı duyarım zaten.
ah canım,konudan çok sapıyoruz ama,çocuk olunca öyle el mahkum..biz böyleyiz,onun da tadı ayrı tabii.o başbaşa yemekler için ,ne planlar yapılıyo bilioy musun,o kadar plan yapıp ayarlamalar yapıldıktan sonra da oğluşumun eksikliğini hissediyoruz yemekte de..Ata ols şöyle yapardı böyle yapardı diyebenim eşim şu an istemiyo, açıkçada söylüyo bi yere yemeğe gidiyoruz yazık bi anne kalkıyo hoplatıyo bebeği bi baba kalkıyo, birlikte yemek yediler güya, evde otursalar daha zahmetsizdi, öyle görünce aslında nemesis sende çok hazır değilsin diyorum
ya beni bu olaylar deli edio varya sınır oldum okuyunca !! bu sadece senın kocanda yok sımdıkı erkeklerın cogu boyle !! arkadasım eger ev gecındırıcek karının butun ıhtıyaclarını karsılıycak g**t yoksa ne demeye evlenıosun karının maasına guvenerek mı???? şey diyemi dusunuolar acaba ''hııı bu bu kadar alır garantı bende su kadar alsam tamamdıır hımmm..'' falan die hesap kitap mı yapıolar. bi kadın asssssssssssla ama assssssla çalısmak zorunda ev gecındırmek zorunda deil .. sadece canı ısterse çalısır onun dısında kadının calısma gibi yukumlulugu yok. kadına ev temızle kadınlık gorevlerını bil cocuk dogur dıolarsa erkeklikleinide bılıcekler erkek dedigin kadının parasına tenezzul etmez .. yapamıosa evlenmıcekler arkadasım !! borca girerken bile kendi aldıgı paraya guvenıp giricek ortak oderiz die dusunmıcek. bi kadın çalısıosa sadece kendı ıcın calısmalı ya adam gibi adam kadının aldıgı parayı ver suraya borc var bunu odıcem die ıstemez elini surmez o parayı kendıne harca kendı ihtiyaclarını al neyı begenıosan onu al ıstersen at bankaya brıktır vs vs demeli ya erkek dedigin bunu yapmalı one ole aybası gelsın karının elindeki parayı yolsun bune ya yüzüne tukurmek lazım böylelerinin !! çık canım işten çık sen mi ona bakcan omu sana sız rollerı degıselı cok olmus cok sınır oldum. bi insan cok daha ıyı sartlarda calısmak varken hala oraya mahkum oluosa ya afedersın ama maldır yada kadın falan mı calısıo orda ona mı takık ? ınsanın aklına baska sey gelmıo ki
Çocuk hem anneye hem de babaya aittir...Spermler babadan,folikül ve rahim anneden...Bunlar olmadan embriyo oluşmuyor...Yani doğa gereği........
kızzz alya otalığı alevlendirme
sadece bi tez benimki Allah canını almasın konu zaten dallandı budaklandı bi budakta ben olayım ne var yani aşkolsun sana :)
Eniştesinin bu davranışını zaten görümcem kabullenmiş yıllardır.Ağzında bir boşanma lafı ama ondada icraat yok.Hala aynı çatı altındalar.Üstelik çocuklarıda yetişkin çalışıyorlar.Hani çocuk küçük olurda anlarım belki.Bilmeyen yok zaten ailede.Kayınvalidem bile yolda görmüş bir keresinde.Boşan diyor kızına ama ondada o cesaret yok.Bişey olmamış gibi kızıp kızıp söylenip oturuyor.
Bende hayretler içinde kaldım öğrendiğimde.Ablama bunu yapan insanın yanında nasıl çalışırım ben demezmi insan.Açıkçada söyledim eşime.gerçi ablasıda boşanmıyor.Normal bişeymiş gibi hayatlarına devam ediyorlar.Eşimde heralde iş başka özel hayat başka falan mı diyor anlamadım ki?Ablası boşansa bile eşim burada çalışır korkarım.......
herkes farklı konulardan konuşuyor yalnız
altın günü gibi oldu
ablasının aldatılıdığını bildiği halde ses çıkarmıyorsa var bi iş :26:
Siz ne derseniz deyin ikna olmadım burada sorun para, ev işi filan değil hiç lafı değiştirmeyin. Adamın kazandığı para yeterli görülmediği için erkekliğine laf ediliyor, bunun içinde acımasız oluyorsunuz sözümün arkasındayım... Yine söylüyorum o zaman zengin birini bulacaktın hiç evlenmeyecektin.
Çocuk konusu açılmış birde... Arkadaşlar doğaya karşı gelmeyin çocuk babaya değil anneye aittir.
Hoşgeldin bıdık altın gününe.
Burdayım saatlerdir ama bende epey konu kaçırmışım.
Bu adam eniştenin ablasını aldattığınıda mı biliyomuş.
O zaman iyice garipleşti iş.
Konu sahibi arkadaşım kocanı takibe mi alsan acaba.:26:
Eniştesinin bu davranışını zaten görümcem kabullenmiş yıllardır.Ağzında bir boşanma lafı ama ondada icraat yok.Hala aynı çatı altındalar.Üstelik çocuklarıda yetişkin çalışıyorlar.Hani çocuk küçük olurda anlarım belki.Bilmeyen yok zaten ailede.Kayınvalidem bile yolda görmüş bir keresinde.Boşan diyor kızına ama ondada o cesaret yok.Bişey olmamış gibi kızıp kızıp söylenip oturuyor.
Bende hayretler içinde kaldım öğrendiğimde.Ablama bunu yapan insanın yanında nasıl çalışırım ben demezmi insan.Açıkçada söyledim eşime.gerçi ablasıda boşanmıyor.Normal bişeymiş gibi hayatlarına devam ediyorlar.Eşimde heralde iş başka özel hayat başka falan mı diyor anlamadım ki?Ablası boşansa bile eşim burada çalışır korkarım.......
ne güzel işte canım sohbet ediyoruz
ama yinede tüm yazılanlar konuyla bağlantılı aslında:13:
arkadaşlar bu forumdan baz alarak genelleme yapmak doğru mu ?ben sizin ne demek istediğinizi anladım .çok sorumlu aile babalarıda var yüzde doksanı çocuğuna bakmaz sorumsuz derseniz haksızlık yapmış olursunuz .o rakam sizin uydurmanız sadece .öyle bir veri yok .dersiniz böyle böyle babalarda var haklısınız ama yüzde doksanı böyle derseniz yanlış olur .neyse bu konu uzamasın zaten gerek yok .herkes istediği gibi düşünebilir .bir erkek biraz elimiz sıkışık bir kaç sene sonra bebek yapalım derse anlarım yok ben çocuk istemiyorum eşimle sadece yalnız yaşamak istiyorum dersede anlarım herkesin kendi seçimi .ama dediğim gibi bu örnekler çok az görülür toplumda .zaten bizim toplumumuzda çocuk isteniyor bu genel birşey .ama bakabilcek kadar çocuk yapılması taraftarıyım tabi .güzel bir gelecek verilebiliyorsa çocuk yapılmalı yoksa yapılmasın .
erkeklerin evlenmekten kaçmaları sanırım sizin gibi düşünen kadınların çokluğundan..adam niye evlensin o zaman,para harcamak için mi???
evet çok keyifli bütün kadın sorunları tek bi konuda
bakalım iş nereye varacak
karısını bi şekilde çalışmaya mecbur eden erkeklerden nefret ediyorum.bi kadın çalışmak zorunda değildir. bu erkeğin görevidir. kimse bana eşitlik, modernlik cart curt yapmasın. eğer bi erkek tek başına evini idare edemeyeceğini düşünüyorsa hiç evlenmcek, elin kızınında başını yakmıcak. şimdiki erkeklere erkek demeye bin şahit lazım. daha evlenirken, kız ararken bile mesleğine göre seçiyolar. özellikle ailesi oğullarına kız bakıyorsa memur olsun, öğretmen olsun vs. diye arıyorlar. yani ilk şartları bu, dini bütün olsun, efendim ahlaklı olsun, hanım olsun, şöyle olsun böyle olsun yoook. ilk bakılıcak şey mesleği. bide özellikle memur öğretmen istiyorlar ki hem çalışsın eve kocası olacak beş para etmez sünepeye para yetiştirsin, hemde kalan vaktinde ev işi yapsın çocuğuna baksın. bu zihniyetteki ailelerden utanıyorum. o oğluna böylesi bi hizmetçi arıyan anne acaba kendinden utanmıyormu. acaba eşide zamanında onun için böyle düşünşeydi tepkisi ne olurdu. o baba kendinden erkekliğinden hiç utanmıyormu? gerçekten genel olarak söylüyorum -istisnalar var tabi- şimdiki erkekler erkek değil. onlar başka bişey.
konu sahibi, kararlı ol. yılbaşına kadar işinden ayrılmassa sen ayrıl. bakalım o zmn ne yapacak. tabi bulmuş senin gibi kadını. gerçekten dediğin gibi hiç utanmıyomu karısından para alırken. erkekler ne zaman nasıl böyle erkekliklerinden, onurlarından oldular gerçekten anlayamıyorum
ya ben birde şunu anlamadım
koca karısını aldatır beraber olur yakalanır af diler karısına geri döner bütün herkes aaa olmaz kocanı başkasına kaptırma yuva kolay kurulmuyor denir adama tek bi laf edilmez
herkes diğer kadına yüklenir hatta konu sahibine bile yüklenilir ne yaptında aldatıldın denir
ama bu konuda adam çalıştığı halde evi geçindirdiği halde sırf daha iyi bi işte çalışmıyor diye
adamın ne adamlığı ne karakteri ne onuru ne gururu kaldı
yüzüne bile tükürüldü evlenmeseydi bile dendiüzüldüm adama :26:
bu durumda belki işten ayrılırsa ablasının daha çok sıkıntı çekeceğini düşünüyor olabilir.eve hiç para vermez o zaman enişte..
peki size bir şey sormak istiyorum; diyosunuz ki hem ,kendine güvenip iş değiştirmiyo hem ev işlerine yardıme tmiyo,peki o müdürlüğü kabul etseydi,siz yine bana yardımcı olmuyo diye şikayet edicek miydiniz?
o erkekleri de kadınlar yetiştiriyo ya..o kadın öyle görüyo çocuğunu da öyle yetiştiriyo işte..yani bu durum siizn gibi düşünen kadınlardna kaynaklanıyo,genlerden değil...Sizce ben toplumda çocuk yapılma oranını gözlemleyemeyecek kadar aptal biri olabilir miyim ?
Toplumda sürekli çocuk yapılıyor evet patır patır ne maddiyata bakılıyor ne aile huzuruna kocası aldatıyor eve bağlarım diye çocuk yapıyor kadınlar.
Farkındayım sürekli çocukların dünyaya geldiğinin ben bu çocukların babalarının aşkları yüzünden yoğun talepleri yüzündne doğmadığını düşünüyorum.
Hadi diyelim öyle peki neden ilgilenmiyorlar diyorum.
Şöyle bir etrafınıza bakın çocuklarla kim ilgileniyor anneleri mi babalarımı ?
Çocuklarını masal okuyarak uyutan kaç baba var,işten izin alıp okul müsameresine giden kaç baba ,kızıyla oğluyla dertleşen oturup ağlayan kaç baba var ?
Hee siz toplumun büyük oranının dışında kalan elit,aydın,biliçnli bir kesiminde yaşıyorsunuzdur ona lafım olamaz.
Ama hepimizin gördüğünü ben yazınca mesele oldu.
Çocuk diye tutturan kadınlar erkek tuttursa çocuğu yaptırsa bile sonra gereklerini yapmıyor.
Demek istediğim sadece bu.
Sizi katmıyorum siz ayrısınız sizde durum başka eşiniz çok çocuk istiyor ve aynı oranda pervane oluyor.Anlaştık sanıyorum.
Kadında rahim 1 adet, erkekte sperm milyonlarca...
Şimdi bütün ahlak kurallarını ve bizlere öğretilen doğruları bir kenara bırakın ve düşünün.
1 kadın 3 yıl içinde eğer şanslıysa 4 adet çocuğa sahip olabilir. Ancak bir erkek 3 yıl içinde yüzlerce çocuğa sahip olabilir. Doğa kadına vereceği çocuğu sınarlandırırken erkekte bonkör davranıyor. Niye? çünkü çocuk kadına aittir fazlasına bakamaz. Erkeğin çocuk bakma gibi bir güdüsü yok yaradılışları böyle.
Kadında rahim 1 adet, erkekte sperm milyonlarca...
Şimdi bütün ahlak kurallarını ve bizlere öğretilen doğruları bir kenara bırakın ve düşünün.
1 kadın 3 yıl içinde eğer şanslıysa 4 adet çocuğa sahip olabilir. Ancak bir erkek 3 yıl içinde yüzlerce çocuğa sahip olabilir. Doğa kadına vereceği çocuğu sınarlandırırken erkekte bonkör davranıyor. Niye? çünkü çocuk kadına aittir fazlasına bakamaz. Erkeğin çocuk bakma gibi bir güdüsü yok yaradılışları böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?