Bilmiyorum ya şimdi ben yanlış mı düşünüyorum yani ne yapayım?
Ben haksızım öyle mi?Ben artık işten ayrılması konusunda baskı yapmayı bırakayım öyleyse..Çalışmaya devam edeyim susup söylenmeyi bırakıp.
Eşimde keyfine baksın.İşi rahat nede olsa.İstediği saatte gidiyor geliyor.Nasılolsa hanım çalışıyor ödeniyor borçlar...İş aramaya gerek yok. İşyeri iflas etsede tazminat bile alamayacağını bilsede..İlerde 2. çocuk olursa masrafları nasıl karşılayacağını düşünmesede,ailesi ve kendisi için hayat kalitesini artırmak için risk almaya gerek görmesede..
Bende ne paragözmüşüm..Yazık çok yazık bana.Hem ev hem araba istedim hemde para verirken gocunuyorum...Niye bu kadar hırs yaptım öfkelendim ben şimdi.Neyse haftasonu geliyor evde yapılacak çok iş var..
konunun boyutu her sayfada değişiyor çok ilginç :)
kızlar ben mi çok dar bakıyorum yoksa bazı arkadaşlar mı çok geniş düşünüyor bilemiyorum ancak konu sahibinin derdi para falan değil ki..eşinin çok rahat ve yardımdan kaçan bir insan olması..evde hiçbir iş yapmaması,hatta biraz da bencil olması.
bir erekek hangi nedenle ablasını aldatan bir eniştenin himayesinde çalışmak ister ki? bunun açıklaması nedir biri yapabilir mi?
sayfaları okudukça konudan koptum :))
kızlar ben mi çok dar bakıyorum yoksa bazı arkadaşlar mı çok geniş düşünüyor bilemiyorum ancak konu sahibinin derdi para falan değil ki..eşinin çok rahat ve yardımdan kaçan bir insan olması..evde hiçbir iş yapmaması,hatta biraz da bencil olması.
bir erekek hangi nedenle ablasını aldatan bir eniştenin himayesinde çalışmak ister ki? bunun açıklaması nedir biri yapabilir mi?
canım TEK DERDİ PARA DEĞİL desek daha doğru olur çünkü..dememiş mi 1500 liraya ev mi geçindirilir...yada 2000 tl ye baska iş var ama kabul etmiyor falan diye..derdi para olmasa neden bu işten çıksın istiyor ozaman?
canım sunu demek istedik..eşin bu kadar şeye rağmen işini değiştirmiyor eğer sende işi bırakırsan eşini de boşverdim cocuğun da sende zor durumda kalırsın kendi rahatın için çalışmaya devam et...ona 700 vereceğine 500 ver mesela yada 400 ne bilim...ama sen ben işi bırakınca bunun gözü korkarr bu işi bırakır dıyosan sen bılrıısn bırak..çünkü eşini sen bizden daha iyi tanıyosunnnn
Ben onu da garip bulmadim acikcasi
ablasi affettikten sonra kardesine laf dusmez
adam is ile ozel hayati birbirine karistirmiyor
en guzelini yapiyor
hep demez miyiz kari koca arasina girilmez diye?
dusunun ki patronunuz ya da okul mudurunuz esini aldatiyor olsa ben burda calismam diyebilir miyiz?
kendi ozel hayati der isimize gucumuze bakariz...
konu sahibinin esi bu mantikda...
canım TEK DERDİ PARA DEĞİL desek daha doğru olur çünkü..dememiş mi 1500 liraya ev mi geçindirilir...yada 2000 tl ye baska iş var ama kabul etmiyor falan diye..derdi para olmasa neden bu işten çıksın istiyor ozaman?
Bence konuyu çarpıtan sizsiniz.Konuyu çarpıtıyorsunuz,çalışma ortamında ki huzur bay veya bayan için de önemli demek istedim.Belkide konuyu açan bayan arkadaşımız çalıştıgı yerde mutsuz o yuzden bu kadar tepkili olabiliyor.Genellememek gerekiyor tabikide benim eşim ev işlerinde bana hep yardımcı olur,hayat müşterek arkadaşlar kimse kimseye bakmaz zorunda degil ama konuyu açan arkadaş eşine sanırım kin besliyor,yoksa çalışıp kazandıgını eşiyle paylaşması ona mutluluk vermeliyken tam tersi nefret ediyor.
Haddime değil biliyorum ama eşine sinir oldum arkadaşım. Çoğu konun eşinin bencilliği üzerine.
Sen çalışıyorsun eşine destek oluyorsun, amenna. Ama senin konuşmaya hakkın yok. Kredi kartına(maaş değil) el koymuş, zorla alıyorum diyorsun. Borcu biter bitmez araba yeniliyorsunuz, taraftar değildim diyorsun. Eşinin senin sesinin çıkmasına tahammülü yokmuş gibi anladım(şiddet meselesinden).Eh adam tanıdık yanında rahat, adam akıllı disiplinli bir işe girse bu rahatlığı kalır mı? Kalmaz, o yüzden de iş değiştirmek istemez. Zaten ihtiyacı da yok. Senin maaşın da eklenince aldığı maaşın azlığı sorun olmaz, lüksünü bile karşılar. Senin değil ama, onun lüksü.
Ben onu da garip bulmadim acikcasi
ablasi affettikten sonra kardesine laf dusmez
adam is ile ozel hayati birbirine karistirmiyor
en guzelini yapiyor
hep demez miyiz kari koca arasina girilmez diye?
dusunun ki patronunuz ya da okul mudurunuz esini aldatiyor olsa ben burda calismam diyebilir miyiz?
kendi ozel hayati der isimize gucumuze bakariz...
konu sahibinin esi bu mantikda...
evet doğru o kısmı atlamışım ancak sayfalar arasında kayboldum ben :)
ama şu enişte kısmını anlayamadım hala?
ama daha fazla kazanacağı bir iş varken diğerinde ısrarcı olması bana da garip gelmedi değil.ben konu sahibini çok haksız bulmadım açıkcası.
Şimdi yine bazıları bana derdi sadece para diyecek ama, 400-500 versem yetmiyor işte.Belki birkaç ay önce yetiyordu ama şimdi yetmiyor en az 700-800 vermem gerekiyor.Çünkü maaşını düzenli alamadığı için borçlar birikiyor.Eee benimde yemek,yol masrafım var daha.Kendimin çocuğun ihtiyaçlarına hiç giremiyorum bile..
Zaten benim işi bırakmaya niyetim yok.Asla böyle bir hata yapmam.Gözünü korkutmak amacıyla bırakayım falan yazdım ama o sinirle.Mantıklı düşünecek olursam asla bırakmam şu durumda.
Gelir gideri karşılamadığı masraflar arttığı için işini değiştirmesini,bu kadar rahat davranmamasını, sadece para için değil birçok nedenden dolayı istemem normal değil mi?
Ayrıca daha iyi şartlarda yaşamayı kim istemez söyleyin bana..İmkan olmasa ağzımı açmayacağım valla.Ama çevresi o kadar çokki işsiz kalmayacağından hiç şüphem yok.Yeterki istesin..
Ben sadece biraz fedakarlık istiyorum,yardım bekliyorum.Çünkü fedakarlığı hep ben yapıyorum
Çocuğuma 3 yaşına gelene kadar evde doya doya bakmayı istemiştim.Olmadı bir anda kendimi işyerinde buldum.Daha emziriyordum hazır değildik ikimizde.Bebeğimde bende çok sıkıntılar çektik.Ama olmuyor yapamıyorum diye bırakmadım işimi.O zaman bırakmadıysam ki en zor dönemdi benim için şimdi hiç bırakmam. Çokta sıkışık değildi durumumuz idare ediyorduk.Sigorta falan bahane..
Çalışmaya başladım ne oldu.Yüküm daha da arttı.Ne yardım ne destek.Aksine en ufak bir tartışmada en ağır hakaretlere uğrayan ben.Bir özür bile dilenmeden.
Şimdi iyi kötü idare ediyoruz.Tek isteğim sıkıntıyı sadece benim yüklenmemem.Çünkü ben bunalıma girdim resmen.Davranışlarıma sözlerime yansıdı artık.Konuşurken kırıcı oluyorum çoğu zaman.İçimden gelmiyor tat vermiyor artık bazı şeyler.Tükendiğimi hissediyorum sadece çocuğum için dik durmak zorundayım ve bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum...
Beni burada derdi para olan, eşine kin tutan,acımasız biri olarak gördünüz ya bravo diyorum sizede..O kadar içimide net olarak döktüğüme inanmışken demekki yanlış anlatmışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?