Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

peki kadın çalışarak kocasına destek olmalıdır ya da hayat müşterekdir ya da çalışmayan kadın kocasına haksızlık yapıyordur, onu sömürüyordur. bunları yazan ayet ya da hadisleri bana gösterebilirmisin? lütfen çok merak ediyorum.
herşey ayetlerde yazmaz, yazamaz. ama herkesçe bilinen gerçekler, değerler, ahlaki yargılar vb. vardır. örf vardır adetler vardır.
peki madem süt anne olmaması gereken birşey, o zmn neden peygamber efendimizin süt annesi vardı? bana açıklayabilir misin?
ben asla dini kendime göre yorumlamam, bunun günahından korkarım.
evet kadın çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, çocuğuna bile bakmak zorunda ya da emzirmek zorunda değil, -kocası da bu son maddeye razıysa. kadının islami açıdan tek mecbur olduğu şey, kocasının yani kendinin de namusunu korumasıdır. tabi günümüzün MODERN! kadınları bunu çok çağdışı bulur. ama dinin de onun kuralllarınında çağa göre hele de modernliğe göre değişme lüksü yoktur.

ama herşey bi yana ben demiyorumki kadınlar sakın ola çalışmasın, elbette çalışabilirler. ama kocasının zorlmasıyla değil, üstelik küçücük bebeği varken. yazık diyorum.

konu dallandı budaklandı ama şunu anladım bazı şeyler söylemekle olmuyor..

çocukla çok değil kaliteli vakit geçirmektir önemli olan..

ve sana katılıyorum :)

Durumu çok güzel özetlemişsiniz aynen katılıyorum.Benim asıl derdim bu işte..

alemsin valla :))) yani doğru diyosun sonuçta..okadar kötüyse işe yaramazsa boşa gitsin... dimi ... ? ? ?

erkek yetiremiyorsa ek iş bulacak tabii..ama kadın erkeğe para vermesin diye değil...para yetmiyorsa , karı koca çalıştığı halde geçinemiyorlarsa ,birikim yatırım işte ne haltsa yapamıyorlarsa , kusura bakmasın ama erkek ek iş yapıcak kuzum..
kadın akşama kadar çalışıyor..sonra akşam eve geliyor yemek bulaşık çamaşır ütü v.s v.s. buda kadın için ek iş sayılmazmı ? peki bu durumda kadın,kocasına çocuğuna yeterince zaman ayırabiliyormu ? kadınlar bunca yükün altından kalkabiliyosa pekala erkeklerde kalkabilir...

Son düzenleme:
boşverr laf anlatma biz halimizden memnunuz kime ne ki .sömürüyoruz kocalarımızı yazık bak koclarımıza üzülüyolar bu hanımlar ay çok güldüm yaa .bırakayım bare sömürmeyi gidip çalışan bir kadın bulsun zavallı kocacım sömürülmesin artık benim tarafımdan .hay allahım ya yazılcak çok şey var ama neyse .

:) laflarımı çarpıtmayın lütfen..eğer dinimizi karıştırıp dini bilgi veriyorum diye önümüze garip şeyler sunarsanız bunun kanıtını isterim ben! çalışla çalışama olayını sormadım size,emzirme konusuda ki dini dayanağı sordum..

1.süt anne olmaması gereken birşey demedim iyi okuyun
2-dinimizi ondan bundan değil asıl kaynağından öğreniriz bunuda görmüş olduk
3-konulara dini yorumlar yapmak yasak zaten..
4-ben cevabımı aldım :))

ben dini yorum yapmadım,hadis göstermesi gereken kişi ben değilim :)

saygılar..

Son düzenleme:
evet kadın çalışmalı.ama kadının çalıştığı zaman yükünü erkeğinde hafifletmesi lazım.hem çalışıp hemde ev işlerinde koşturan kadının işi çok çok zor.erkeğinde biraz bencil olmayıp eşine yardım etmesi lazım.yoksa işten gelip direkt ptt olayına girince işte. o zaman olmuyor. çalışan kadın işte o zaman tepki veriyor..çünkü işte yorul, gel eve koştur koştur,alışveriş yap eve malzeme al, çocukla ilgilen derslerine bak,yemeği yap evi topla ,bulaşıkları yıka,ütüyü yap ,vs.o ara erkek gazetesini açıp okumamalı.bir işinde ucundan tutmalı.ama erkeklerimiz aileden ev işlerine karışmamama yapmamama mantalitesiyle yetiştiğinden büyük kısmı yine bunu eşlerine bırakıyor.işte o zaman çalışan kadının yükü 2 katına çıkıyor.o zamanda işte sorunlar başlıyor..madem erkek çalışan kadın istiyor ,kadında çalışmalı,bu durumda hayat müşterekse herşeyde müşterek olmalı.ev işleride.bence erkek çocuklarınıda ev işleri yapmaya alıştırmamız lazım.küçük yaşta bunu normal gören erkek evlenincede çalışan eşine yardım edecek ve bir işin ucundanda oda tutacaktır.

Son düzenleme:

Bakara 2/232 .. Hadis değil,Kuran'dan....

Not : Yorum yapmıyorum kurallar gereği..Sadece ben de merak edip baktım da az evvel....

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçük bir şehirde yaşıyorsunuz,eşiniz mühendis ayda 1500 alıyor bu para nasıl yetmiyor anlamıyorum.Biz Ankarada yaşıyoruz gelirimiz 2000tl ve ben çalısmıyorum,evimiz kira nasıl yasıyoruz?(çok istediğimiz halde ne ev ne araba için kredi çekmiyoruz,kredi kartını gereksiz kullanmıyoruz)Krediyle araba almışsınız ya da kredi kartları borçları o zaman bu kadar borcun altına gimeseydiniz siz de çalışmazdınız.Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalıydınız,çok istediyseniz bazı şeylere sahip olmayı o zaman katlanacaksınız....

Eğerki eşiniz sorumsuz,çocuklarıyla ilgilenmiyor ,size ev işlerinde destek değilse tamamen haklısınız fakat siz borcluyken çalısmanız bu cok normal,bizde kredi çeksek ve bütçe sıkıntısı yaşasak ben de çalışırdım.Elinde daha iyi iş imkanı varsa ve siz bebeğinize kendınız bakmak isterken çalışmak zorunda bırakıldıysanız yine eşiniz suçlu.Çünkü her anne cocuğuyla kalıtelı vakıt gecırmek ıster esınız bencıl olmamalı,bu arada eşiniz muhtemelen o işte rahat olduğu için orda o paraya çalısıyordur.

evet aynen öyle sırf daha yüksek maaşla iş bulmadı diye kocasına neler dedi neler denmesine izin verdi

kocasının ne adamlığı kaldı ne gururu ki adam çalışıyor evde oturmuyor ki

adam çalışmaz karısını çalıştırır haklısınız derim ama öyle bi durum yok ortada

bende aynı şeyi dedim farkındaysanız para yetmez açıkta kalırlar haciz durumu olur evet erkek ek iş yapar

ama konu o değil ki para yetiyor sadece kadın para veriyor diye bu kadar tantana

araba var ev var çocuk var o kadar kredi tabi ki olacak

Not : Yorum yapmıyorum kurallar gereği..Sadece ben de merak edip baktım da az evvel....

işte bunu diyordum ben,teşekkürler :)

konu sahibi konu çok dağıldı..senin derdin eşinin çalışıp çalışmaması değil rahatlıydı sanırım.asıl sorunun buydu.

bu ne iğrenç bir yazı...kocayı sömürülecek bir varlık olarak görmen senin ayarını ve kaliteni zaten ortaya seriyor.. ev kadınları hiçbir işe yaramaz onların işi gücü kocalarını sömürmektir gibi bir imaj çiziyorsun..ev kadınlarına böyle bir genelleme yapamazsın ...ayrıca çoğu senin gibi düşünmüyor..bu biraz kadının kalitesiyle alakalı bir durum.

ne kadın kocasını sömürmeli ne de erkek karısını..

herkes kendi ayakları üzerinde durabilmeli ve kendine yetmeyi öğrenmeli..

arkadaşlar bence ayetleri hadisleri filan konumuza karıştırmayın...şimdi tam olarak bilmiyoruz..bilmeden günaha girmeyelim..

pelus arkadaşının soylediklerıne daha doğrusu soylemek istediklerıne katılıyorum. konunun çarpıtıldığını düşünüyorum
ben çalışan bir kadınım ekonomık ozgurluğum var. bunun artısı çok tabı. paramı istediğim gibi harcayabilirim. eşim bana dıretemez ama tabıkı ben çoğunu evımın gidelerıne harcamak zorunda kalıyorum. seve seve yapıyorum bunu ortak bir yaşama adım attık sonuçta
ama pelus arkadaşın dediğne katılıyorum. eskiden erkekler bır evı gecındırmeyı kendılerıne vazıfe görurken şimdi evlenırken bile kadına "çalışacaksın dedğil mi" diye soruyorlar. kadın çalışmalı ama kendi için çalışmalı. yanı demem oki istediği için çalışmalı. yoksa bir evı geçindiremeyeceksen bencede evlenmemelisin. ama gunumuzde erkekler oyle mı.... evlenırken bile kadının maaşına kadar sorguluyorlar.... eskının anlayışıyla şimdikiler çok farklı.
bencede kadın çalışmalı ama eğer kendısı istiyorsa...erkek diretmemelı... direteceksede evlenmemelı o yukun altına girmemeli kadınına guvenıp evlenmemelı yanı..
bu arada her kadının ekonomık ozgurluğunun olmasından yanayım

ben dini yorum yapmadım ki onu siz uydurdunuz. süt anneden bahsedince illa dini yorum mu olmuş oluyor. ben genel bişey söyledim üstelik koca bi paragrafın içindeki sadece bi cümleydi bu. kadınları değersiz gördüğümü düşünen birine yaptığım bi yorumdu o. genel bi yorumdu, dini değil. o yüzden hadis göstermeye mecbur değilim, o zmn herkes söylediğinin hadisini ayetini göstersin. ama zaten gösteremediğine göre uzatmaya gerek yok. ben anladım seni!

“Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Bu, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir. Onların marufa uygun yiyecek ve giyeceği, çocuğun babasına aittir. Kimseye gücünün yettiğinden fazla yük yüklenmez. Çocuğu yüzünden ne ana, ne de baba zarara sokulur.”

narmik buymuş ben de baktım gercekten..
deminden beri bizde burda buınu tartısıyoruzz..
dünyaya gelen masum bebenin annesiden başka kime ihtiyacı olur ki..

aynı sey benım basımdada var bırde ustune benım kv bakmam onun gecımını saglama gerekıcek cıldırmak uzerım napıcagımı bende bılmıorum.senın esının en azından meslegı var unı okumus etmız bızde tam tersı oukuyo eden benım halıyel sorumsuz davrananda esım oluo.esını en azından telkınle baska bı ıse grmeye ıkna edebılırsın bole bı sansın var ınatlassa etsede sonucta oturutabılıcegı bı garntısı var.bıraz tatlı dıılle destekle bence esın yapıcaktıır.destek ısıtıodur hep orda calsıtıgı ıcın baska yerde nasıl olur korkusu vardr kendıne gwenemıodur sen yanında oldugunu hıssttrrsen deısebılır.gel gelım ben kendımı koyucak atıcak yer bulamadım henuz..hos hepsı aynı artık bu erkklerın kadınlar clısmaya basladı hayat musterek ya destek almayı sırt yaslamakla karıstırr oldular.kadın destek olur yanında durur kazndıgı elıne kalr kendı ıhtycanı karsılar kotu gunler ıcın 3 5 kurus kenara atar...ama nerde...calısmak etmek kadının kendını olakı bosandım esıme bısı oldu durumunda garantıde hısstmesını ayakları uzerınde durabılmesını saglar.calısıorum dıe herkesın ayagının benım omzumda olmasına nıe..ben bunda esıtlık faln grmuorum. senı okadr net anlıorumkı..

Sonuna kadar haklısınız.
Herkes görevini bilecek.
Yalnız benim takıldığım nokta " 1500 lira nedir ki ev mi geçindirilir" sözünüz oldu.
Bence 1500 lirayı bu kadar küçüksemeyin.
Asgari ücretle evlatlarını büyüten, okutan, iyi bir gelecek sağlayan ailelere haksızlık olur.

Konu sahibi arkadasim
bak benden sana bir abla tavsiyesi olsun

Erkek calisip kazanip evi gecindirmeli mantigini bir kenara birak

Esini dusun ne yapiyorsa yine sizin icin yapiyor
aldigi para yetmiyor ki sizden istiyor

yetse emin olun zaten istemez

madem vermek zorunuza gidiyor vermeyin
ama ucu yine size cocuklariniza dokunacak

hayat sartlariniz ortada

kendini bilen bir erkek ozellikle ailesini daha iyi sartlarda yasatmayi ister
yoksa niye araba ev borcuna girsin?

ona sorun bakalim
kimbilir nasil bir ruh halinde?

sizin ona es olarak vazifeniz destek olmak
her seyi ona yikmak degil

lutfen bunun uzerine biraz dusunun
esinizi seviyorsaniz ona boyle bir muameleden kacinin

bu ailenizin huzuru icin cok onemli

benim anlatmak istediğimde tamda buydu. sadece biraz daha sert bi üslupla ve biraz daha detaylı anlattığım için bu kadar sarpa sardı konu. yoksa anlattıklarına sonuna kadar katılıyorum her kelimesine, ve eşinide senide tebrik ediyorum günümüzde bile böyle güzel bi evlilik modeli oluşturduğunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…