canım herkes dinimizi kendine göre yorumladığı için işte böyle garip şeyler ortaya çıkıyor..kadın çocuğunu bile emzirmek zorunda değil süt anne tutsun..bunu da duydum ya gözük açık gitmeyeceğim..
bunu yazan ayet ya da hadis her ne ise yazar mısınız buray lütfen? çok merak ediyorum.
Çalışan anne çocuğuna şefkat gösteremez sanıyorsanız yanılıyorsunuz... Ben çalışan bir annenin
çocuğuyum. Annemin çalışıyor olmasıyla da hep gurur duydum. Çünkü ben onun sayesinde hiçbir
şeyin eksikliğini hissetmedim. Ev hanımı olan bir bayan da bütün gün çocuklarıyla mı ilgileniyor??
Tabi ki hayır. Bir sürü işle uğraşıyor o da. Temizliği, çamaşırı, bulaşığı, ütüsü... Eminim bir fırsat
sunulsa, yeteneğine göre bir iş önerilse çoğu bayan çalışma hayatını seçer. Sonuçta hergün yaptığı
iş ona görev adlediliyor ve karşılığında bir ücret almıyor. Çalışsa hem geliri olur hem de kendine
görev diye adledilen şeyleri müşterek olarak yapmak adına söz sahibi olur. Çalışmadığı ve eşinin
çalıştığı durumda vicdan yapıp susuyor olabilir mesela ama çalışıyor olsa vicdan yapmaz.
sorun adamın ne az maas alması nede konun sahbinin çalışması
bana göre sorun adam kendine güvenerek kendi mesleğine adım atamaması
yani düşünün adam doktor ama telefonlara bakıyor
ne doktoru övüyorum nede telefona bakan kişiyi..
doktor tanıdıgım var ama kuyumculuk yapıyor daha fazla maas alıyor
dediği şu ben esnaflıktan başka biişey yapamam
konu sahibinin eşide zaten bi başkasının yanında çalışıyor
yine kendi başına sorumçuluk alabilmş değil..
konu sahibnin müzdaripliği daha iyi şartlarda yaşayabilecekken neden başkasının yanında
yaa yarın bir gün o adamın işleri kötü giderse ne olacak
hiç bir zaman mühendis olarak çalışmamış biri iş tecrübesi olmadan gelmiş kırklı yaşlara ee sonra ne olacak bunalım..
ben almadım koca ek iş bulsun çalışsın diyorlar koca işten gelicek gece de çalışacak
ee ben bu adamla ne zaman görüşücem çocuğum ne zaman vakit geçirecek
çocuk babasını sorunca yavrum babana para vermemek için benimle vakit geçirmek zorundasın ama merak etme baban uykunda bi iki öpüp gidiyor mu diyeceğim
evet çok zor durumda olursun ek iş yapılır ama sırf kadın para vermesin diye de bu kadar şey fazla
madem bu kadar kötü utanmaz bi adam boşanın paranız size kalsın birde nafaka bağlatın oldu olacak
boşverr laf anlatma biz halimizden memnunuz kime ne ki .sömürüyoruz kocalarımızı yazık bak koclarımıza üzülüyolar bu hanımlar ay çok güldüm yaa .bırakayım bare sömürmeyi gidip çalışan bir kadın bulsun zavallı kocacım sömürülmesin artık benim tarafımdan .hay allahım ya yazılcak çok şey var ama neyse .peki kadın çalışarak kocasına destek olmalıdır ya da hayat müşterekdir ya da çalışmayan kadın kocasına haksızlık yapıyordur, onu sömürüyordur. bunları yazan ayet ya da hadisleri bana gösterebilirmisin? lütfen çok merak ediyorum.
herşey ayetlerde yazmaz, yazamaz. ama herkesçe bilinen gerçekler, değerler, ahlaki yargılar vb. vardır. örf vardır adetler vardır.
peki madem süt anne olmaması gereken birşey, o zmn neden peygamber efendimizin süt annesi vardı? bana açıklayabilir misin?
ben asla dini kendime göre yorumlamam, bunun günahından korkarım.
evet kadın çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, çocuğuna bile bakmak zorunda ya da emzirmek zorunda değil, -kocası da bu son maddeye razıysa. kadının islami açıdan tek mecbur olduğu şey, kocasının yani kendinin de namusunu korumasıdır. tabi günümüzün MODERN! kadınları bunu çok çağdışı bulur. ama dinin de onun kuralllarınında çağa göre hele de modernliğe göre değişme lüksü yoktur.
ama herşey bi yana ben demiyorumki kadınlar sakın ola çalışmasın, elbette çalışabilirler. ama kocasının zorlmasıyla değil, üstelik küçücük bebeği varken. yazık diyorum.
peki kadın çalışarak kocasına destek olmalıdır ya da hayat müşterekdir ya da çalışmayan kadın kocasına haksızlık yapıyordur, onu sömürüyordur. bunları yazan ayet ya da hadisleri bana gösterebilirmisin? lütfen çok merak ediyorum.
herşey ayetlerde yazmaz, yazamaz. ama herkesçe bilinen gerçekler, değerler, ahlaki yargılar vb. vardır. örf vardır adetler vardır.
peki madem süt anne olmaması gereken birşey, o zmn neden peygamber efendimizin süt annesi vardı? bana açıklayabilir misin?
ben asla dini kendime göre yorumlamam, bunun günahından korkarım.
evet kadın çalışmak zorunda değil, ev işi yapmak zorunda değil, çocuğuna bile bakmak zorunda ya da emzirmek zorunda değil, -kocası da bu son maddeye razıysa. kadının islami açıdan tek mecbur olduğu şey, kocasının yani kendinin de namusunu korumasıdır. tabi günümüzün MODERN! kadınları bunu çok çağdışı bulur. ama dinin de onun kuralllarınında çağa göre hele de modernliğe göre değişme lüksü yoktur.
ama herşey bi yana ben demiyorumki kadınlar sakın ola çalışmasın, elbette çalışabilirler. ama kocasının zorlmasıyla değil, üstelik küçücük bebeği varken. yazık diyorum.
:) laflarımı çarpıtmayın lütfen..eğer dinimizi karıştırıp dini bilgi veriyorum diye önümüze garip şeyler sunarsanız bunun kanıtını isterim ben! çalışla çalışama olayını sormadım size,emzirme konusuda ki dini dayanağı sordum..
1.süt anne olmaması gereken birşey demedim iyi okuyun
2-dinimizi ondan bundan değil asıl kaynağından öğreniriz bunuda görmüş olduk
3-konulara dini yorumlar yapmak yasak zaten..
4-ben cevabımı aldım :))
saygılar..
alemsin valla :))) yani doğru diyosun sonuçta..okadar kötüyse işe yaramazsa boşa gitsin... dimi ... ? ? ?
erkek yetiremiyorsa ek iş bulacak tabii..ama kadın erkeğe para vermesin diye değil...para yetmiyorsa , karı koca çalıştığı halde geçinemiyorlarsa ,birikim yatırım işte ne haltsa yapamıyorlarsa , kusura bakmasın ama erkek ek iş yapıcak kuzum..
kadın akşama kadar çalışıyor..sonra akşam eve geliyor yemek bulaşık çamaşır ütü v.s v.s. buda kadın için ek iş sayılmazmı ? peki bu durumda kadın,kocasına çocuğuna yeterince zaman ayırabiliyormu ? kadınlar bunca yükün altından kalkabiliyosa pekala erkeklerde kalkabilir...
Bakara 2/232 .. Hadis değil,Kuran'dan....
Not : Yorum yapmıyorum kurallar gereği..Sadece ben de merak edip baktım da az evvel....
boşverr laf anlatma biz halimizden memnunuz kime ne ki .sömürüyoruz kocalarımızı yazık bak koclarımıza üzülüyolar bu hanımlar ay çok güldüm yaa .bırakayım bare sömürmeyi gidip çalışan bir kadın bulsun zavallı kocacım sömürülmesin artık benim tarafımdan .hay allahım ya yazılcak çok şey var ama neyse .
:) laflarımı çarpıtmayın lütfen..eğer dinimizi karıştırıp dini bilgi veriyorum diye önümüze garip şeyler sunarsanız bunun kanıtını isterim ben! çalışla çalışama olayını sormadım size,emzirme konusuda ki dini dayanağı sordum..
1.süt anne olmaması gereken birşey demedim iyi okuyun
2-dinimizi ondan bundan değil asıl kaynağından öğreniriz bunuda görmüş olduk
3-konulara dini yorumlar yapmak yasak zaten..
4-ben cevabımı aldım :))
ben dini yorum yapmadım,hadis göstermesi gereken kişi ben değilim :)
saygılar..
Bakara 2/232 .. Hadis değil,Kuran'dan....
Not : Yorum yapmıyorum kurallar gereği..Sadece ben de merak edip baktım da az evvel....
Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:
pelus arkadaşının soylediklerıne daha doğrusu soylemek istediklerıne katılıyorum. konunun çarpıtıldığını düşünüyorum
ben çalışan bir kadınım ekonomık ozgurluğum var. bunun artısı çok tabı. paramı istediğim gibi harcayabilirim. eşim bana dıretemez ama tabıkı ben çoğunu evımın gidelerıne harcamak zorunda kalıyorum. seve seve yapıyorum bunu ortak bir yaşama adım attık sonuçta
ama pelus arkadaşın dediğne katılıyorum. eskiden erkekler bır evı gecındırmeyı kendılerıne vazıfe görurken şimdi evlenırken bile kadına "çalışacaksın dedğil mi" diye soruyorlar. kadın çalışmalı ama kendi için çalışmalı. yanı demem oki istediği için çalışmalı. yoksa bir evı geçindiremeyeceksen bencede evlenmemelisin. ama gunumuzde erkekler oyle mı.... evlenırken bile kadının maaşına kadar sorguluyorlar.... eskının anlayışıyla şimdikiler çok farklı.
bencede kadın çalışmalı ama eğer kendısı istiyorsa...erkek diretmemelı... direteceksede evlenmemelı o yukun altına girmemeli kadınına guvenıp evlenmemelı yanı..
bu arada her kadının ekonomık ozgurluğunun olmasından yanayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?