• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın olmak cok zor :( bırde evlıysen

:(
Eşiniz ne düşünüyor bu konuda. Yardımcı olabiliyor mu size.

Elinden geldiğince yardımcı olsa da bir kadının yaptığı gibi ne bir temizlik yapabilir,
ne toplayabilir vs.
çocuğun dersini çalıştırır,arada ütü yapar,arada yemek yapar işte öyle yuvarlanıp gidiyoruz.
ama büyük yük benim üzerimde.annelik sorumluluğu zaten başlı başına ağır özellikle
çalışan bayanlar için.
çoğu zaman keske okumasaydım da evimin hanımı olsaydım dediğim bile oluyor yani
itiraf etmem lazım:))

Ben çalışıyorum
yemeğimde olur evimde temizdir 1 tanede cocugum var benim bitiyorda sizin bitmiyorsa pratikte hata vardır

merhaba, ben 20 yasındayım. 7 aylık evlıyım, her sabah erken uyanıp eşimi işe gönderir sonra sere serpe yatmaya içim giderken kahvaltı masasını toplayarak başlarım işe günlük temizlık yemek camasır ılk baslarda cok zor geldı... bayagı alıştım ama yınede bazen bıkmıyor değilim...aılemi özlüyorum ikiz kardeşimi özlüyorum..evli bir kadının sorumlulukları cok bence en rahat evlılıkte bıle! ufak tefek tabııkıde allah baska sıkıntı vermesın ama bıt-mi-yor! bazen çekırdek aılemı özlemıyor değilim :)) ayy ne rahattı sabah ikiz kardeşimle kalkar işe giderdık aksam annem evın işini bitirmiş yemeğimizde hazır olurdu.. sonra odamıza gecer müzık acar kahvelerımızı alır kardeşimle baslardık günü bırbırımıze anlatmaya annişte gelırdı yanımıza...bazen kız kardeşımle bulustugumuzda nıye evlendık bız yahu deriz:))))))) var mi benım gibi olaaaan :68:

yaşın küçük olduğu için zor geliyor sana. ben de okuyunca bana tatil gibi geldi..
bir de sabah kalkıp işe gitseydin. çocuk olunca çocuk eklenseydi. eve gelip tüm bunları yapmak zorunda kalsaydın ne olurdu?
evde olduğun için sıkılıyorsun. kendini oyalayacak bir şeyler bulmazsan zamanla hamlaşırsın bence...

merhaba, ben 20 yasındayım. 7 aylık evlıyım, her sabah erken uyanıp eşimi işe gönderir sonra sere serpe yatmaya içim giderken kahvaltı masasını toplayarak başlarım işe günlük temizlık yemek camasır ılk baslarda cok zor geldı... bayagı alıştım ama yınede bazen bıkmıyor değilim...aılemi özlüyorum ikiz kardeşimi özlüyorum..evli bir kadının sorumlulukları cok bence en rahat evlılıkte bıle! ufak tefek tabııkıde allah baska sıkıntı vermesın ama bıt-mi-yor! bazen çekırdek aılemı özlemıyor değilim :)) ayy ne rahattı sabah ikiz kardeşimle kalkar işe giderdık aksam annem evın işini bitirmiş yemeğimizde hazır olurdu.. sonra odamıza gecer müzık acar kahvelerımızı alır kardeşimle baslardık günü bırbırımıze anlatmaya annişte gelırdı yanımıza...bazen kız kardeşımle bulustugumuzda nıye evlendık bız yahu deriz:))))))) var mi benım gibi olaaaan :68:

çalışmıyorsunuz çocuk da yok ayrıca gençsiniz bence şöyle bir silkelenin.şimdiden böyleyseniz sonra ipin ucunu kaçırırsınız.

okurken biranda tatilde sıkıldım diceksin gibi geldi..
yaşın çok küçük ondan ağır gelmiş olabilir..
çalışsaan eve gelsen temizlik bulaşık hepsi birikse napardın..
bence biraz kendine vakit ayır birşeyler yap..evde bu şekilde durdukta kafanda kurarsın canımm:31::31:

yazını okurken gözümde canlandırdımda kardeşinle olan kısımlar çok tatlı:)
bazı arkadasların dediklerine katılıyorum daha iş yok çocuk yok şimdiden sıkıldıysan ilerde çok zorlanırsın gerçi bnmde çocuk yok ama ev 3 katlı temizle temizle bitmez,nişanlımla birlişkte yaşıyoruz biz kendisi temizlik ve dağınıklık bakımından küçük bir çocuğu aratmaz sağolsun:)sabah işe çıkıyoruz aksam karanlık dönüyoruz hemen mutfaga giriyorum yemek bulaşık,sonra çamşır düzen derkn gece 12ye doğru ancak oturyorum bu sıralrda bebek olunca napıcam die düşünmüo değilim.diyorımkı bebek olunca ben hangize bakıcam:49::49::49:

Bu kadar erken yaşta evlenmenin getirdiği tek artı, erken yaşta anne olabileceğinin ihtimalidir. Onda bile, şu sorun var ki; zaten hayatın yorgunluğunu er geç sırtlanacakken erkenden çökme ihtimalini kabullenmiş sayılırsın.
Şimdi herşey toz pembe görünebilir...
Zaman geçtikçe beni daha iyi anlayacaksın. Şimdiden aslında bazı şeylerin farkındasın ama zamanla bu gülerek söylediğin 'neden evlendik ki biz' mevzusu ileride üzüleceklerinin teminatı olacak...
Görünen köy kılavuz istemez... :31:

ben bi zorluk görmedim hayatınızda.
işe gitmiyorsunuz,tarla bahçe işleri yok, daha çoluk çocuk yok.
iki kişinin bulaşığından temizliğinden ne olacak..
altı üstü bir ev temizliği...
kadınlık güzeldir, bir kez daha doğsam yine kadın olarak doğmak isterim...
gözünüzde büyütmeyin yahu bu kadarcık şeyi........

Eşine de yaptır bişeyler hepsini kendin yüklenme. Biz tartıştık ben oturdum o bulaşık yıkıyo şimdi eşek sıpasıııııııı

iki kisinin yasadigi evi hergun ne kadar temizlemen lazim ki ? ayrica hergun camasiri ben bile yikamiyorum su an bes kisiyiz evde.
yemekte dersen bir saatlik is be sekerim.

herkes için aynı durum gecerlı degıl kı canım bende evvlı değilken bes kısılık bır aılede yemegı temızlıgı ben yapıyordum ama esımın ısı dolayısıyla camasırım ıkı kısılık değil on kısılık gıbı cıkıyo..haa yapıyorumda yapmasına ama yerı gelıyo cok yoruluyorum evı temızleyıp kv mın kendı annemın yanına gıtmem gerekıyo.. tabııkı yapacağız ama ınanın bu yaşta sorumluluklar fazla gelıyor ınsana zamanla belkıde elımın kırı gıbı gelecektır

Tüm bu dediklerini her kadın yapıyor emin ol canım, hatta okuduysan senden çok daha zor durumda olanlar var...
Senin dezavantajın erken yaşta evlenmek olmuş; okulda olman gerekirken evinin hanımı olmak, her işe koşturmak tabiiki zor gelir bu yaşta..

kesınlıkle canım allah kolaylık versın tabııkı benden daha zor durumda olanlar var

neden bu kadar erken evlendin ki bu yaşta elbette zor gelir

ben bi zorluk görmedim hayatınızda.
işe gitmiyorsunuz,tarla bahçe işleri yok, daha çoluk çocuk yok.
iki kişinin bulaşığından temizliğinden ne olacak..
altı üstü bir ev temizliği...
kadınlık güzeldir, bir kez daha doğsam yine kadın olarak doğmak isterim...
gözünüzde büyütmeyin yahu bu kadarcık şeyi........

bence de hiçbir zorluk yok ama 20 yaşında evlenirse insan olacağı bu... bir de zorluklarla karşılaşsa nasıl dayanacaktı ki konu sahibi.

bence de hiçbir zorluk yok ama 20 yaşında evlenirse insan olacağı bu... bir de zorluklarla karşılaşsa nasıl dayanacaktı ki konu sahibi.

aslında 20 yaş, çok erken değil.
tabii bu yetişme tarzıyla çok alakalı. o yaşa kadar lay lay lom yaşayıp, yemeği önüne suyu eline verildiyse zor tabi...
ama çalışmıyorsa gün boyu evdeyse 10 dk süpürge tutup 2 kap yemek pişirmenin ne zorluğu var.
7 de evden çıkıp 8 de ve gelen aynı zamanda 2 çocuğun ihtiyaçlarına yetişmeye çalışan binlerce hanım napsın :31:
zamanla alışacaktır konu sahibi de ben bunları mı dert etmişim diyecek :31::31:

ya bi de çalışan olsaydın :ssz:
Ben eşime o kadar kolay aparatif yemekler hazırlayabiliyorum ki , öğrenci evi usülu. Bazen kızıyorum kendime şöyle ağır yemekler yapsam sunumu güzel olsa diye ama yetiştiremiyorum akşam 5te eve gidip yapmayı. Ztn %90 Kv ile yiyoruz bazen sinir olup evimde yemek istiyorm ama yetişmiyor :( Fast food tarzı hazırlayabiliyorum, bu kezde eşime kıyamıyorum. Ben çok severim o tarz yemeyi ama o ev yemeğini seviyor, sesini de çıkartmıyor. Bilmiyorum ne olacak böyle, çamaşır bulaşık ütü temizlikte düşe kalka gidiyor işte...Yakında başka bir ile gidebiliriz. Sanırım o zaman yicem ben naneyi :1:

aslında 20 yaş, çok erken değil.
tabii bu yetişme tarzıyla çok alakalı. o yaşa kadar lay lay lom yaşayıp, yemeği önüne suyu eline verildiyse zor tabi...
ama çalışmıyorsa gün boyu evdeyse 10 dk süpürge tutup 2 kap yemek pişirmenin ne zorluğu var.
7 de evden çıkıp 8 de ve gelen aynı zamanda 2 çocuğun ihtiyaçlarına yetişmeye çalışan binlerce hanım napsın :31:
zamanla alışacaktır konu sahibi de ben bunları mı dert etmişim diyecek :31::31:

konu sahibinin tek derdi ev işleri ve bekarlık zamanlarındaki gibi her işin anne tarafından yapılıp işten gelince kahvesini alıp keyif yaptığı ortamı bulamaması, anlaşılan o ki ne eşinden ne de eşinin ailesinden bir derdi yok, bence şu anki durumu da son derece rahat ama farkında değil akşama kadar evdesin iş derdin yok, akşama kadar bin türlü insana laf anlatma derdin yok, ne olacak bir iki evişi de yapsan yani....

konu sahibinin tek derdi ev işleri ve bekarlık zamanlarındaki gibi her işin anne tarafından yapılıp işten gelince kahvesini alıp keyif yaptığı ortamı bulamaması, anlaşılan o ki ne eşinden ne de eşinin ailesinden bir derdi yok, bence şu anki durumu da son derece rahat ama farkında değil akşama kadar evdesin iş derdin yok, akşama kadar bin türlü insana laf anlatma derdin yok, ne olacak bir iki evişi de yapsan yani....

ANNEMİN EVİNDEYKEN ÇIKARDIĞIM PİJAMAYI KATLAMAK ZULÜM GELİR Dİ.
eh tabi evliliğin ilk dönemleri ev işiniyapmak da ölümdü haliyle,,
şimdi bir yandan perdelerim yıkanırken, ocakta yemeğim pişiyor ben o arada oğlanın ödevlerini yaptırıp gezmeye gitmek için hazırlanıyorum :52::52:
hafta içi öğlen arası çabucak eve gidip yemek molasında bir yandan müge anlı izleyip bir yandan halı silmişliğim çoktur...
zamanla alışacak ve dediğim gibi bunu mu dert etmiştim diyecek :31:

Son düzenleme:
Ben çalışıyorum
yemeğimde olur evimde temizdir 1 tanede cocugum var benim bitiyorda sizin bitmiyorsa pratikte hata vardır

Maşallah size ne diyelim...
Bende çalışan bir çocuk annesi bir kadınım.
Evimin her işini kendim yapıyorum, yardımcım yok.
Sabah 8 de kalkıyorum bizde kahvaltı faslı yok.
her pazartesi hiç bir işimin kalmayışı ve haftalık yemek stoğumun oluşunun verdiği rahatlıkla güne başlıyorum.
Annem yan binamızda oturuyor ve kızıma evimizde bakıyor, akşam üstü alıp kendi evine geçiyor onunda yemek v.s. işi olduğu için.
Akşamdan kalan ufak tefek dağınıklığı toparlayıp 8:45 de evden çıkıyorum.
19:00 da geliyorum kızımı annemden alıyorum, onunla biraz ilgilenip evi toparlıyorum.
hafta sonu 3-4 çeşit yemek yapıp dolaba atıyorum hafta içi o yemeklerden birinin yanına
pilav, makarna, mantı, yada çorba gibi 1 çeşit yapıyorum.
Yemek yeniliyor, mutfak toplanıyor,süpürge açılıyor, eşle ve çocukla ilgileniliyor hoop saat olmuş 22:30-23:00 kahveler içiliyor biraz daha oyun sonra hopp yatak.
Haftada rutin olarak 4 makine çamaşır yıkıyorum. Cumadan başlıyorum kızımın çamaşırları renkliler- beyazlar...
Cumartesi kahvaltıdan sonra temizlik.
Vakit kalırsa kızımın çamaşırları ütüleniyor ütü yapmazsam bir kaç çeşit yemek yapıyorum.
Bizim beyaz çamaşırlarımız yıkanıyor.
Pazar; eğer cumartesi ütü yaptıysam hafta içinin yemeklerini pazar sabahı yapıyorum, yok yemekleri dün yaptıysam ütüyü pazar sabahı yapıyorum.
Tabi ekstra olarak bir sürü şey yapıyorum bu arda.
Nevresimler değişiyor, bulaşık makinesi boşaltılıyor, kızım yıkanıyor, uyutuluyor, karnı doyuruluyor v.s. v.s.
Kahvaltı dan sonra genellikle dışarı çıkıyoruz akşam eve geliyoruz renkli çamaşırlarımızı makineye atıyorum.
Gece yatma vakti geliyor, off bu hafta sonu yine koşturduk önümüzde ki hafta hiç bir iş yapmayacağım kızımla ilgileneceğim diyerek uykuya dalınıyor.
Pazartesi sabah 08:00 de kalkıyorum..............................

Anlatıyorum
perşembe akşamı biraz oturmaya veda edip 1 saatimi ayırıp evi topluyorum silkelenecekleri silkeliyorum balkonlarıma koyuyorum
1 posta çamaşır yıkıyorum sabah işe gidiyorum ve cuma

cuma akşamları kesinlikle oğluımu eve 21:00'dan önce almıyorum

en geç 6.30 06:45 te evde oluyorum ,pazarada uğruyorum hemen oda oda temizlğe girişiyorum salonu en sona bırakıyorum

yatak odası süpürgeyle çekiyorum 3 kova suyum oluyor bir kovaylşa mobilyaları silip kuruluyorum

2 suyumla cam onlerini siliyorum

3 suyumla duruma baglı ya elde ya yenı neısl vıleda ıle yerlerı sılıp cıkıyorum

(kapıları 15 günde bir siliyorum)

cocuk odası , burayıda süpürüyorum mobılyaları siliyorum oyuncak peluşlarımızı yatagın uzerıne atıp bırakıyorum sonrada yerleri siliyorum cıkıyorum
korıdoru supurup sılıyorum

tuvalete gırısıyorum klozetlı ama gıderı var klozetıde kovayla suyla yıkıyorum dolabını sılıp kurulayıp zemındekı suyu bezle alıp cıkıyorum

banyo
yenı bır suyla banyonun dolabını havlu panını ve dusa kabının dısını sılıyorum yerlerıde elle sılıp hızlıca mutfagı sadece supuruyorum ve dogru oglumua lmaya gıdıyorum
oglum 1 saat sonra uyuyor o uyuyunca salonu supurup sılmeye dıyecegımde orayıda supurmus ama sılmemıs oluyorum sılıyorum mobılyaları cam onlerını ve yerlerını

mutfagı cumartesı sabahuına bırakıyorum her daim

sonra balkonlara cıkıyorum yollukları sılkeleyıp oradakı kılerımı temızlıyorum camasır mak dagnıklık vs olmuyor camasır serıyorum cam onlerını sılıyorum yerlerını sılıyorum ıs bıttı ıkı balkon var
saatte gece 12 fılan oldu
banyo olup yatıyorum sabah yıne herkezlerden once kalkıyorum mutfakta dagınıklık yok ama yerler sılınmemıs oluyor ve benım evım bembeyaz sayılabılır bır ev kahvaltıdan sonra siliyorum veya cumartesı aksamı oglum uyuyunca :)
pazar gunu sabah erkenden kahvaltıyla ocaga haftalık yemeklerımı koyuyorum

cok az uyuyorum :55:

Back
X