- 21 Ekim 2019
- 153
- 467
- 18
- 37
Diğer kız kardeşlerinizle bir olun ve bu saçma karara karşı koyun. Sonradan çok pişman olursunuz. Ezik hissetmenin zamanı değil birşeyler yapma zamanı. Sonradan mahkemeyle de alırsınız buna hakkınız var ama bu ülkede mahkemeler yıllar sürer. Şimdi sonuna kadar savaşınEvet zaten birşey yapmak istemiyorum.Sadece değersizliğim gücüme gidiyor.Toplumsal değersizlik.Kadına karşı olan tutum gücüme gidiyor.
Ne güzel açıklamışsınızKuranda böyle bir şey var evet ama İslama göre ailedeki erkekler o aileye dahil olan tüm kadınları bakmakla yükümlü oldukları için hüküm budur. İslamda kadının parası kendine aittir erkeğin parası tüm aileye. Kuran erkek kayıran bir kitap değildir, aksine erkeğe her zaman daha ağır yük verilmiştir. Erkeğe 2 derken altını doldurun, Kuran’ı adaletsizliğe alet etmeyin
Günümüz dünyasında erkekler ailelerine dahil olan tüm kadınlara bakmadıkları için kadın eşit miras hukukundan faydalanmak zorundadır
Durumunuza o kadar üzüldüm ki... evlat ayrımı hele hele kız çocuk ayrımı yapılması ne korkunç...geçen aylarda kayınvalidem ameliyata girerken sahibi olduğu malların ablamlara verilmesini vasiyet etmiş, kızların ellerinde meslekleri yok ileride başlarına bişey gelirse kimseye muhtaç olmasınlar diye...keşke insanlar bu şekilde düşünse... evlat ayıranların kalbine Allah merhamet nasip etsin... inşallah gönlünüzce olur her şeyEvet evet tamda bu dediğiniz.Cesaretim yok,gücüm yok.İnsanların dünya malı karşısındaki acizliğine şaşıyorum.Evlat ayrımını anlamaya çalışıyorum.İnsanların paraya verdiği gereksiz değere şaşıyorum.Sadece çok üzgünüm.
Ne güzel açıklamışsınız ❤ Okuyup anlamadan, öğrenmeden hemen erkekler kayırılıyor muhabbeti yapılması ne üzücü...
O zaman hakediyorsun sen.İmzalamasam ne olacakki.Hakkımı yasal yollarla isteyecek bir insan değilim.Allaha havale ederim sadece.
Bunu bilmiyordum teşekkür ederimBabaniz yasadigi surece feragatname imzalayamiyorsunuz öldukten sonra uzerine olan seyler cikarip ondan sonra oluyor. Ben notere gittigimde ölüm belgesi yoksa bisey yapamazsiniz demisti. Mahkeme karari lazimmis onun icinde herkesin ayni anda o mahkemede olmasi lazin falan. Ayrica erkek kardesleriniziz uzerine mal yaparsa olumden sonra dava acio hak talep edebiliyorsunuz
İyi, o zaman oturup üzülün kadın olmak çok zor diye.İmzalamasam ne olacakki.Hakkımı yasal yollarla isteyecek bir insan değilim.Allaha havale ederim sadece.
Atatürk ü sevmenin ya da laik liğin aslında din düşmanlığı olmadığı ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Elinize yüreğinize sağlık.Okumak lazım
Allah önünde kulları eşittir, kadını erkeği kayırmaz yaradan, iki cinsi farklı yaratmıştır ve farklı görevler yüklemiştir. Erkeğin fiziksel olarak güçlü yaratılmasının sorumlulukları cidden çok çok ağır. Erkek egemen toplumlar dini kendilerine göre yorumladılar diye orda böyle yazıyor demek haksızlık. Bunu çarpıtan, içeriği işine geldiği gibi yorumlayan toplumların hali malum, Allah CC nin bu kadar hilkat garibesi gibi yaşamamızı istediğine inanmak mümkün değil benim açımdan.
Bu işine geldiği gibi yorumlamanın, çarpıtmanın içinden çıkılamadığı için ulu önder Atatürk laiklik demiş ve kadını yeniden toplumda hak ettiği eşit yere koymuştur. Yani müslüman toplumlar kendi kendilerini mahvettikleri için ben suçu Kurana atamıyorum, aslını okudum ve öğrendim çünkü.
O miras sonradan eşit bölünse ne fark eder anne baba gözü önünde nasıl değersiz olduğunu gördükten sonra :/
Anne babanız elden ayaktan düştüğü zaman kim bakacak onlara?
İmzalamasam ne olacakki.Hakkımı yasal yollarla isteyecek bir insan değilim.Allaha havale ederim sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?