Şekerim madem bu kadar zor daha da zorlaştırmamak lazım hayatı değil mi ama? Bazen biz kadınlar da rahat durmuyoruz yalan yok..Her dakka perde yıkamalar, aman misafir gelecek 10 çeşit yemek hazırlamalar, yok şurası dağıldı, yok bunu yapmam lazım bu liste uzar da uzar.
bence şöyleki ; öncelikle belirteyim eşim çok yardım eder hatta benden fazlasını yapar çoğu zaman, dağıttığımı bile toplar sesi çıkmadan. Ama düşünüyorum ki diyelim yardım etmedi , bu kadar kasmam diye düşünüyorum. Bırakalım azıcık da tadında herşeyi misafir mi gelecek 10 çeşit yapılcana bi börek, bi kek, bi salata yanına da kahvaltılık hoooppp yeter.. Perdemi yıkanacak her ay değilde 5ayda bir yıkanır ne var yani. Cammı silinecek 2ayda bi sil nolcak?
(yanlış anlamayın genel bahsediyorum siz farklısınız belki)
Ben de misafir ağırlamayı çok severim bayılırım masa donatmaya ama şimdiden plan yapıyorum. Kızımgelecek allah izin verirse diyorumki buzluğa börek atayım biri gelince çıkarırım yanına da bir kek mis gibi yeter. Uğraşamam öyle.
Haşatımızı birazda biz çıkarıyoruz. Tabi ki eşten yardım bekleniyor ama yapmayan yapmıyor maalesef bu da onların değil bu zmana kadar pohpohlayan annelerin suçu aslında..Boşver sen kendini de yorma, çok ta bişeyde bekleme bekledikçe daha üzülürsün
Merhaba arkadaşlar...Ben çevremden ve kendimden gördüğüm kadarıyla bütün erkekler aynı..Sen istediğin kadar parçalan bişey ifade etmiyor.En basitinden daha dün baş ağrısından ölüyordum ki benim başımın ağrıdığı çok nadirdir ve dünkü kadar ağrıdığını hiç bilmiyorum. Eşiminse haftanın beş günü başı şiddetli biçimde ağrıyordur.Yemeğini yer çayını içer başım ağrıyor deyip geçip yatar.Ama dün ben gözümü açamazken benden yemek ve çay istedi.Hiç acıması yokmuş dedim halimden en çok onun anlaması gerekirken...
Bütün erkekler neredeyse aynı :)
Bu sabah eşim işe geç gidecek.. Bende işe gidiyorum çocuğu anneme bıraktım eşim diyor ki : ohh bu sabah 10 a kadar uyuyayım... Sanki hiç uyumuyormuş gibi...Oğlum neredeyse 3 yaşında ben bir kere 10 a kadar uyuduğumu bilmiyorum o doğduktan sonra...
Bu arada da erkeklere sorsanız da bütün kadınlar aynı
Okurken ben yoruldum :) Evlenince gercekten boyle mi olacak ?
doğru kadınlar daha çok yoruluyor ama erkeklerde çocuk gibi ilgi görmek istiyor... mesela kızınız aynı şeyleri deseydi diyalog değişik olurdu dimi?
siz eşinize benim kadar yorulamazsın değilde... ay kıyamam canım benim, bende çok yoruldum, ayaklarıma bile basamıyorum. deseydin eşinin cevabı o olmazdı... canında sıkılmazdı... azıcık pohpohlayın... birşey kaybetmesin. mutlu olursunuz...
annem hep der. babanda çocuk gibidir diye... bende eşime öle davranıyorum, onunda hoşuna gidiyor... tavsiye ederim.
Ben genel olarak gördüğümü söylemek istiyorum.
Kadınlar kendilerini bazen çok fazla zorluyorlar.Misafir için bence 2 çeşit hazırlık yeterli.
Ve kadınlar bazen sınır koymuyorlar.Evin kuralları olmalı.
Bazende iyi yapılan şeylerden çok olumsuzlara odaklanıyoruz.
Eğer eşiniz kızınıza baktı diye güzel söz duymazsa muhtemelen bir dahakinde bakmamak için kaçmanın yollarını arar ve sorumsuz eş olur.
Siz ise yaptıklarınız takdir görmediğinde muhtemelen yapmaya devam edersiniz ama giderek daha da gıcık olursunuz.:18:
Aslında iki tarafta takdir bekliyor haklı olarak.Bunun çözümü çok zor gözükmüyor.Allah yardımcınız olsun.
bende karşımda beş yaşında çocuk varmış gibi davranıyorum, sen benden daha çok yoruluyorsun amaaaa ile başlayan cümlelerle bir çok işimi yaptırıyorum ben çayımı içerken servisimi yapıyor:) genelde güler yüzlüyümdür eğer sizin durumunuzda olsam o an gülerek takılırım eşime başka bir konuda da ben onun burnundan getiririm, denge oyunu sanki işte bu çok yorucu
kadın aslında süper kahraman falan değil ama biz öyle davranıyoruz ee haliylede etrafımızdakilerde baksana şuna meğer bu süpermanmiş diyolar.ve herşeyi yapabiliceğimizi düşünüyolar.
halbuki azıcık ayy ben şunu yapamıyorum,ayyy şuramda ağrıyo yardım edermisin modunda olsak daha kolaylaşıcak.
ben yaptımmı bunu hayır tabi yapmadım ama keşke yapsaydım.
eşimle nişanlıyız mantı severim dedi ben hemen ben mantı yapmayı biliyorum dedim.börek severim dedi biliyorum dedim.
şimdi sürekli hamurişi istiyo yemek yerinebasit bi örnek sadece.
yada ne biliyim çorabını makinanın yanına atıyo ben gidip hemen sepete atıyorum halbuki atma sepete biriksin sonra sorsun neden doldu yerler çamaşırla diye.
ne kadınlar var dolaptan tencere almak için kocasını çağırıyo gel bana yardım et diye.
yani işin özü:kendimiz yaptık bu erkekleri böyle arkadaşlar.
Bende kıl oldum sabah
5 10 dk geç kalktık. beyfendı elini yüzünü yıkadı üstünü giydi hadi ben çıkıyorum dedı.
bizde sımdı çıkıyoruz zaten bekle 5 dk dedim. iyi tamam cabuk hazırlanın dedı. arabayı çalıştırayım dedı
cıktı. arabayı 100 mt mesafede bır sokağa cekmıs kendı sokağımızda yer bulamamış.
oğlumla hazırlanıp çıktık. buaraya gelın dıyo. yahu zaten sen bızım sokaktan evın onunden gececeksın
ne dıye bızı yurutuyosun, hiç mi akıl edemıyosun dedım. ayyhhh kafayı yedırecektı bana sabah sabah.
ay bırde demez mı bekliyorum yarım saattir diye... beynime sıcrdı kan walla.
sen hazırlandın çıktın. ben hem cocugu hazırlıyım hem kendım hazırlanayım hemde evı toplarlayayım çıkmadan
sımdı gecmı kalmış oluyorum dedım. cevap vermedi.
sabır da nereye kadar canım. walla cok haklısın ama erkeklerın cogu böyle
aslında bu biraz da genetik bir durum bence. yani kadınla erkeğin farklı yaratılması. kadının anne olması, kollayıcı olması, anaç olması kısaca. çalışan her kadının derdidir bunlar uzar gider liste... bazı kadınlar var ki arazide çalışıyor inşaatta çalışıyor baret takıyor, iş elbisesi giyiyor bir de eve gelip bu işleri yapıyor. diğer yanda da yarım gün çalışan öğretmenler var. beterin beteri var yani demek daha doğru. hayatı düzene sokunca işler rutine binince o kadar da yorucu olmuyor desem olmaz ama en azından daha pratik olabiliyor insan.
calisan kadinlarin onunde saygiyla egiliyorum
bazen komik olabiliyorlar hakikaten ama neyseki hepsinin ayni olmasi icimi rahatlatti.
ben de pek susamayanlardanim lina :26:
evet cok haklisin ipek. iste ben tam da su anda bir sisteme sokmaya calsiyorum hayatimi.
calissam dusunemiyorum bile ama o zaman mutlaka bir yardimci edinirdim. kadina da yazik gunah ya.
Çocuk bakmak daha zorsa çocuğa ben bakarım, sen mutfağa geç misafire bişeyler hazırla deseydin
he sen çalışmıyorsun. ben seni çalışıyorsun sanıyordum. o zaman en azından şöyle düşün bizden +1 öndesin.
ama evde olmak da zor tabi. ben senelik izinde çalıştığımdan daha çok yoruluyorum evde
bi de cocukla ilgilendi derken zamanin cogunda uyutmaya calisti. yatakta uzanaraktan. ne kadaar yorulmus olabilir yani
Sen anneysen o da baba
Misafirde ikinizin evine geliyo
İş bölümü yapılmış, kolayı ona düşmüş hatta
Fazla nazlanmasına izin verme
Haklisin kaynak. Insan bazen 3. bir goze ihtiyac duyuyor ve gercekten haklisin.
Peki sen onun yaptiklarinin kiymetini bilip, takdir ederken, o ayni sekil devam ederse delirmez misin yahu ?
yok hepsi aynı olmuyor korkma
ayrıca mükemmelde olmaya çalışma. dört dörtlük olmasın birşeyin. bazısı eksin olsun... hem yıpratırsın kendini... yaşlanınca buruş buruş olmak istemeyiz dimi. şaka bir yana bir bak bakalım köyde çalışan cefaker kadınlar 30lu yaşlarında sanki 50sinde gibi görünmüyorlar mı?
kendim için diyeyim çalıştığım için bazışeylere fırsatım olmuyor. mesela börek açamıyorum. eksikte kalmıyoruz gidip ev yemeği yapan yerden alıyorum çok istersek, yada misafir gelirse... şükür imkanım var. yok olsaydıda kırk yılda bir yapardım herhalde
mesela canım dün dört dörtlük yemek yapmak istedi. yemeği saat 9,30da hallettik (bulaşık mulaşık vs hallettim). birde iş miş derken oturduğumda 10,30du zaten uykum geldi.. oturdum moturdum. bitti pil... aman kendi kendimize yapıyoruz ne yapıyorsak...
Voltran modunda geziyoruz...Ağzını açan eskiden naapıyomuş annelerimiz diyo...eskisi meskisi yok ,kadın her yaşta hizmetçi+ diğerleri !!! Maalesef...bize düşen enbüyük görev evlatlarımızı güzel yetiştirmek! Erkeği kızı yok bunun bence de...
Yazdıklarınıza hak veriyorum.
Ama bilmiyorum, hiç derdinizden bahsederken her seferinde konuşmayı kendisine çeviren bir tanıdığınız oldu mu
Birsüre sonra gerçekten iticileşiyor konuşmalar.
Eşiniz yoruldum dediğinde kendi yorgunluğunuzla kıyaslamak yerine birkaç kelime onunla ilgilenip "Ben de yoruldum bugün" diye devam etseydiniz sanmıyorum konuşmanın devamı öyle olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?