Kadin Super Kahraman Mi Arkadas ?!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ztar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya ben ev isi cok yapamıyorum beceriksizim o konuda
Kendimi idare edecek kadar is ve yemek , gerisine bakıcımız yetişiyor , istesem bile onun gibi yapamam zaten.
3 cocuk var ev zaten topluyorum 5 dk sonra aynı
Misafirde gelse pasta börek vaktim yok dışardan alıyorum
Simdi dogum iznindeyim de evle ilgilenmeye çalışıyorum yoksa çalışırken zaten mümkün degil dört dörtlük ilgilenmek .
Napiyim supermenmiyim ben yahu , bu kadar geliyor elimden

bence çok takmamak lazım o ne kadar rahat takılıyorsa sende öyle takıl. dişe diş demiyorum tabikide ama herşeyi bianda yapmak için heba etme kendini ne kadar hizmet etsende bi başım ağrıyor lafı onlara ağır gelir yıpratma kendini cnm

ev hanimiyim
kocam calisiyor ben degil
evdeki rutin isleri paylasiriz yemek bile yapar
bulasik mak ondan sorunulur
mutlaka o bosaltir o doldurur
alisverisleri o yapar
eve ayda bir temizlikci alirim dip köse bucak temizlettiririm
sen yapma yorulma der zaten bebek bakiyorsun
kizimiz 2 yasinda
kendine daha cok zamanin olsun dedi krese verdik
cocuk icinde benim icinde iiy oldu
keyfine bak der sabah 7 bucuk öglen bir bucuk
ne kadar para harcadin diye sormaz
surekli bana hediye alir
cunku birseyler almayi cok sever bana
kizimizada

evet benden fazla uyur
cunku benim gibi her sabah 7 de kalkmaya mecbur degil
bende illa kalk demem

ben ona karsi hep guleryuzluyum
ilk iki yil birbirimizi yedik ama simdi hersey oturdu
bebege karsida soguktu oda gecti sükür
eve bize herseye asiri düskün
ama esimin oyun ve internet hastaligi var
kimin yok ki
zararsiz oldugunu dusunuyorum
bende kendime ugraslar buluyorum

iki gun önce söyledi
4 yillik evliyiz beni hala ilk günkü gibi seviyorsun ve hala isten gelince kapida karsiliyorsun
bu onu cok mutlu ediyormus

ben kendi hayatimi özetledim kisaca
esimi bu hale ben getirdim
yoksa ilk zamanlar böyle degildi
düsün ben calisip para kazanmadigim halde ne kadar rahatim evde
eger calissaydim düsün nasil olurdu

annem hep der akilli kadin esini cekip cevirir

ne guzel canım maşallah dıyelım benım eşim çalışıyor ben çalışmıyorum ama eve temızlıkcı alalım ayda bır desem asla ızın vermez herhalde ben çalışmıyorum ya her seyı yapmak köle olmak zorundayım gıbı hıssettırıyor bir şey demıyor ama bana nedense boyle hıssettırıyor altın gunune katılma muhabbetı oldu oyle bi çıkıştı ki şaşırdım ustelık maddı ımkanı cok ıyı hayır ben zaten gıtmek ıstemıodum ama oyle bı konusu gectı oyle işte bende içimi döküverdim arkadasın konusunda kusura bakmasın :)

En anlayışlı erkek bile olsa, maalesef bu saydıklarınızı hep kadının göreviymiş gibi görür.
Bazen ben eşime diyorum bu konulardaki tartışmalarda, 'ben seni çok rahata alıştırdım galiba.' Ardından biraz salıyorum kendimi. Ütü yapmıyorum, temizlik yapmıyorum, işyerine yemek koymuyorum.
Çünkü bunları benim görevim gibi görmesi canımı sıkıyor, yapmasam yapmam.
Öğrenciyken beraber kaldığımız zamanlarda ben dersten gelene kadar bir tane bile bulaşık bırakmazdı. Ahh ahh o zamanlar ne düşünceliydi Gerçi hala öyle ama sadece hatırlatmak lazım arada bir.
Siz de bu kadar yormayın kendinizi. İnan ki erkeğin gözüne girilmiyor.
Her şeyini tam yaparsın yıllarca, ama bir kere bişeyi ihmal edersin hemen laf sokmaya başlarlar. Yıpratma kendini

ama dedigim gibi esim böyle degildi yani kötü degildi ama bu kadar özverili degildi
ben onu bu hale getirdim
evin yuvanin sicakligini ögrendi
her erkek ayni degil ama iste
hepsinin farkli farkli huylari var
mesela ev hanimi olan kadini köle gibi gören erkek
evet bu cok var cevremde
ama bence en kötüsü calistigi halde köle olan kadin
en azindan ev hanimisin :) sükür bence
yavastan ev islerine yardim etmesini sagla bence
böyle tatli dille güzellikle
zamanla o kendisi yardimci olmaya baslar
bence evde calismak disarda calismaktan zor
hele birde cocuk varsa

Her Herzaman derim güçlü kadin ezilir.30kusur yasina gelmis agzini buze buze miymiylayan kadinda ezilmez arkadaslar.sen hem calis hem evde hemde iste yinede hak ettigin degeri gorme.bu kadinlarin ortak kaderi....

sen annenin yaninda baya kalmissin ben 50gun falan kaldm. O da 40indan sonra direksiyon derslerm vardi. Bi sinav... sonra kmse bana yardim etmedi. Annem yaasli bize gelmesi bile cok zordu. Hala oylee. Halilarda yeni diye surekli tuy cikarior, kuduyorum yaaa.. bn mutfak temiz oldu mu huzurlu hissedyrm kendimi...
Aynen ppolitik davran, nabzinq gore serbet ver. Ne kaybedersn yaaa, o snn kocan, snn asla kotulugunu istemez..
bak üstun dökmen in kucuk seyler kitabini okuyorum. Mutlaka al oku.
Bi alnti yazayim:
Kucuk seylere dikkat etmeyi ogrenbiln insan, olumlu olumsuzluk karsisinda mutlu veya mutsuz olmayi da ogrenebilir.
Yani mutlu olmak bizim elimizdee.. olumsuzu da olumluya cevirmek bzim elimzdee

Neguzel yazmissin.. bnm esimde oyun mzk dnler. İlk zmnlar cnm skilirdi, bnmle olmqyi sewmio die,, ama snra dusundm bnde bazen bole nette takilmak istiorm. Hak verdm. Bzm de 1yil kotu gbiydik. Smdi cok iiyiz ogluma asiri duskun bna da oyle. Sewecen hala ilk gunku gibi askla bakior bana..
Sana katiliyorumm erkekleri biz suanki hallerine getirdikk.. biz yaptik. İyiyse de kotuyse de

kimse martha stewart değil ki eşinin seni anlaması lazım :26:

bi yazı vardı adam işten gelince evi dağınık bir halde buluyodu çünkü adam karısına sanki evde ne iş yapıyosun diye çıkışıyodu böyle bişey dene istersen

en guzelini yapiyorsun bence. Cunku calisan kadin cift mesai daha da fazla yoruluyor yipraniyor ev - is derken. egerki ben calissaydim hic dusunmeden aynisini yapardim. muhakkak yardimciya ihtiyac olur diye dusunuyorum. bir de su kafadayim ne doiye kendimizi o kadar yipratalim ki ? ( pardon konuyu acan bendim di mi )

ay benim esim de sizinki gibi olsun bende hergun gule oynaya acarim kapiyi :) masallah diyeyim.

bizde durum su aslinda. ben esime guzelce soyleyim herseyi yapar. ama hic azcik yuz burusturmaya, laf sokmaya suna buna gelmez. hep guler yuzlu, yumusak rica edeceksin. e bende bira fevri bir tipim ki bu huyumu asmak icin epeydir ugrasiyorum baya bir yol kaydettigimi dusunuyorum.

mesela dun misafirler gitti falan evi yaladim yuttum oyle yattim. cunku sabah daginik ev gormek beni eder. gece benden sonra yatti bir baktim koltugun yastiklarini yere koymus, neden rahat edemiyor otururken, alakasiz bir kac seyi ortada birakmis. gicik oldum nasil bulduysan oyle biraksana karinin huyunu biliyosun yani. basit ama insan da gicik oluyor her gun her gun bitmiyor bu isler. ne kadar yardimci olsa o kadar makbule gecer sonucta. ben dagnik birakinca kendi toplar yatar ama genelde. o zaman benim icim rahat etmiyor, neyse bende sorun yahu :26:

estagfirullah insan tam da buna gicik oluyor iste benim esimde kendi kendine eser gurler bazen halbuki ben deniyor oluyorum mesela. dusunmesi yetecek ya da sana fikir sorsa. yavas yavas heralde.

evet tam da bu iste !!!

ya bir din adami demisti , kadinin ev isi yapmasi vazifesi degildir, ona sevap verir diye. esime soyledim yok o kadar da degil diyo

zaten turkiyeye gittigimizde annesinin evinde de dort doneyim, millete hizmet etmek icin kosturayim benimkinden mutlusu yok, nasil kabariyor koltuklari. ha bende ailemden bu sekilde gordugum icin zaten yapmadan duramam ama insanlarin bu beklentisi deli ediyor beni. ( insanlardan kasit annesi ve oglu :))

Evdeki lakabım speddy gonzales'tir.
Arada kendimi şarja bağlıyorum gerçi.

cok super yaaa

bende bagliyim o sarja nasil oluyor :26:

Her Herzaman derim güçlü kadin ezilir.30kusur yasina gelmis agzini buze buze miymiylayan kadinda ezilmez arkadaslar.sen hem calis hem evde hemde iste yinede hak ettigin degeri gorme.bu kadinlarin ortak kaderi....

aynen .

bakiyorum da is basa dusenler bu isi daha iyi beceriyorlar. cunku en basindan alismis oluuyorlar. bende yavas yavas insallah napalim.

ben o kitabi almistim da basladim uslup sIkIcI gelmisti birakmistim. Ama tavsiyen uzerine tekrar deneyeyim burdan alabilirsem bi arastirayim.

tesekkurler

Bu duruma gelmek kolay olmadi ne yalan soyleyimm... bak bi kitap daha onericem
Bes sevgi dili ,, harikaa bi kitap.. esinizn hangi dili konustugunu anlamayi ogreneceksin kisa sozler paylasim..

yumusak bir yanit ofkeyi uzaklastirir.
Ricalar sevgiye yön verir, ama talepler sevginin akişini durdurur..

cok tesekkur ediyorum canim ya bu ikisini hemen arastiriyorum simdi ve bulursam aliyorum

Ben her zaman güler yüzlüyüm. Neden, çünkü; hiç bir zaman kendimi aşırı yoracak kadar ev işi yapmam, o gün başım ağrıyorsa yemek, temizlik işlerine bulaşmam. İlk zamanlarda yataktan kalkıp akşam yatana kadar yorardım kendimi ama akşam o işten gelince ben, bedenen ve temizlik yaparken kafama takılmış işler yüzünden zihnen yorulmuşken o hep aşırı yorgun olmuş olur her söylediğim laf, "ya ayakkabıyla oraya kadar neden giriyorsun canım orayı daha yeni paspasladım vs." gibi laflar batıyordu.

Yapsam bu kısır döngü devam edecek yapmasam iç huzurum kalmayacaktı. Yavaş yavaş ev işi denilen şeylerin herkesin yapabileceği kadar kolay fakat zaman alıcı ve yorucu olduğunu idrak etmesini sağladım. Atıyorum hafta sonu temizlik yapılacak, bir hafta sonu süpürgeyi sen yap gerisini ben hallederim dedim. Ben diğer bütün temizlik işlerini hallederken o sadece süpürge yaptı gün sonunda duyduğum tek laf ya bu çekilecek çile değil bu kadınlar nasıl her zaman herşeyi yapıyorlar sen bundan sonra yorulma gerçekten bundan sonra dikkat edicem dedi :) Ki bundan önceki arkadaşların dediği doğru biraz da kendimizi biz yıpratıyoruz, bazen bırakıyorum dağınık kalıyor ev ama onun sevdiği bir yemeği yapıyorum veya başka bir işi erteleyip beraber vakit geçirebileğimiz bir şey buluyorum. Bu durumlarda bir kere dağınıklığı veya ertelenmiş işi dert ettiğini hatta farkettiğini bile görmedim

cok tesekkur ediyorum canim ya bu ikisini hemen arastiriyorum simdi ve bulursam aliyorum

Bence kesin bul, inanilmaz isine yarar. Ben oglandan ve ev islernden firsat bulsukca okuyormm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…