• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın Vezir De eder; Rezilde..

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
173
Kısaca soruyorum bir kadının erkegının toplum içinde kasıt olmadan sozunu kesmesi ''Rezil etmek'' anlamına mı gelir ??

Duruma göre değişir. Bu kadar kısa bir konuya çok net yorum yapılamaz.
Mesela arkadaş ortamında istemeden sözünü kesmişse sorun yok.
Ama ciddi bir ortamda adam ciddi bişeyler anlatırken olmuşsa olay sorun var demektir.
Sözümün kesilmesinden ben de hoşlanmam, kimse hoşlanmaz. O yüzden biraz dikkat etmek lazım.

Rezil etmek biraz fazla kaçarda hoş olmaz diyelim zaten topluumuzun büyük kesiminde bu var lafın bitmesini bekleyemiyorlar

Kadını erkeği yok ki bu işin. Toplum içinde kimin sözünü kesersen hoş olmaz.
Ama eşine bunu yaparsan daha kötü olur. Sözüne ehemmiyet vermiyormuş gibi..

Söz kesmek karşı tarafı ciddiye almadığını ya da dinlemediğini gösterir.Yani söz kesmek bir nevi ayıp olarak karşılanır.

Sözünün bitmesini beklemek kisiye duyulan saygıdır net.

söz kesilmesi kim arasında olursa olsun görgü kurallarına aykırı nahoş bir durum.
sözü kesilen resmen başından aşağı soğuk su dökülmüş gibi olur başına gelir herkesin.
ama vezirlik rezillik bir durum değil bana göre.
tartışılan konudur aslolan.eğer konu direk kişinin kendisi ile alakalı ise veya söz kesen , kişinin gururunu incitecek bir söz ile söze dalmşssa o zaman rezil etttin beni diyebilir.
heralde sizde böyle oldu.

kasıtsız ise, rezil Etmek degil de dusuncesizliktir. Tekrari olursa saygisizliktir. Karsi tarafi mahcup etmektir..

Söz kesmeden kasıt nedir mesela örneklendirirsen daha iyi olur..

Mesela sevgilim hep söylenir sanki düğmen var ya durmadan bıdı bıdı bıdı konuşuyon( ki bazen bir dur nefes al diye dalga geçiyor :KK48:) ya da tam tersi susuyon ağzını bıçak açmıyor diyor...
Ortası yok muu bunun diyor..:KK45:
Hararetli hararetli konuşuyorken aramızda genelde bir şey diyince hemen zırt diye konuya dalıyorum sözüm bitince tekrar ''Eeee'' diyorum kaldığı yerden devam ediyor:KK53::KK53::KK53:
Alıştı yani ama bazen tepesi atmıyorda değil hani..

Kısaca soruyorum bir kadının erkegının toplum içinde kasıt olmadan sozunu kesmesi ''Rezil etmek'' anlamına mı gelir ??

Bunun bir insanın başka bir insanın sözünü kesmesinin adabı muaşereye uymadığını söylese biri bana tamam derim ama olayı kadına erkeğe bağlayınca şarterler atıyor bende.

Back
X