- 27 Ekim 2015
- 940
- 2.106
- 113
O yolu göze almışsın ki çıkmışsın insanları rahatsız etmeye hakkın yok çocuğu başkasına doğurmuyorsan zorluklarına da başkalarını ortak edemezsin yok bacak bacak üstüne atanlar falan atarım arkadaşım akşama kadar eşek gibi çalışıyorsam atarım da otururum da senin gibilere de asla yerimi vermem çünkü mecbur sanıyorlar senin zihniyetin haftanın 6 günü varsa 3 ünde yerimi veriyorum ama senin gibi doğurduğu için kendini dünyanın merkezinde sananlara değil gerçekten ihtiyacı olana veriyorum insanlara psikolojik baskı yapmayanlara veriyorum ön koltuklar zaten sizin git otur hatta istediğini kaldır ama sen hamilesin diye de kimse yorgun argın kalkamaz arka taraftanFarkındaysan günden geliyordum demedim 9 aylık hamile iken 1.5 saatlik tren yolculuğu dan bahsettim ...
Sizin gibilerin analarına Allah sabır versin diyecek bişey bulamıyorum
Dediğin gibi özel yerler var git hakkını ara elbet ama başkalarını rahatsız etmeye hakkınız yok ama neler görüyor bu gözler yetti yani napalm bizde sabahtan akşama kadar ayaktayız eve gelince de oturmuyoruz çocuğu olmayan ölsün müHamilelere yer vermek zorundalar evet.Otobüslerde hamile ve yaşlılar için özel yerler bile var,diğer söyledikleri için demiyorum ama hamile ve yaşlılar kaldırabilir,şoför bir şey söylemez.
günden gelen kadınlardan değilde gözleri görmeyen 50 li yaşlarda bir amcadan bahsediyorim karısı koluna girmiş otobüse bindiBen hamileyim karnım bayağı belli.
Cok nadır yer veriyorlar metroda falan.
O da genelde orta yaslılar veriyor.
Öğrenciler ,genç kızlar böyle bakıyor yüzüne.
Okula gidiyorlar ama ne okutuyorlar okullarda bu çocuklara merak ediyorm,
Okuma zaten anlamamssın okuduğunu demek geliyor içimden.Aynı sekilde yaslılıra ,çocuklulara yer vermeyenleri kaldırıyorm valla.
Aileler eğitemiyor insan yetiştirirken.Doğurup bırakıyor,cok net.
Birinden yer ıstıyor olsaydım vagon vagon gezerdim gözükmek için iki vagon arası bekledim ben olanı söylüyorum yer isteseydim dile getirirdimO yolu göze almışsın ki çıkmışsın insanları rahatsız etmeye hakkın yok çocuğu başkasına doğurmuyorsan zorluklarına da başkalarını ortak edemezsin yok bacak bacak üstüne atanlar falan atarım arkadaşım akşama kadar eşek gibi çalışıyorsam atarım da otururum da senin gibilere de asla yerimi vermem çünkü mecbur sanıyorlar senin zihniyetin haftanın 6 günü varsa 3 ünde yerimi veriyorum ama senin gibi doğurduğu için kendini dünyanın merkezinde sananlara değil gerçekten ihtiyacı olana veriyorum insanlara psikolojik baskı yapmayanlara veriyorum ön koltuklar zaten sizin git otur hatta istediğini kaldır ama sen hamilesin diye de kimse yorgun argın kalkamaz arka taraftan
Ne alaka simdi?Siz de ebeveyn olacaksınız umuyorum güzel yetiştirirsiniz evladınızı.ama anne olmak önce kendinizi eğitmekle başlar.
Tamam bazı konularda sıra verilmez edilmez ama bu kadarıda fazla hamile bi kadın ayakta dururken gencecik insanlar oturması bence de ayıp hele bastonla zor yürüyen amcalar teyzeler oluyor maşallah bebeler kıpırdamıyor bile evet bence yer vermek zorundalar herkes yaşlanacakMecbur mu insanlar sana yer vermeye? Ne münasebetle kaldırıyorsun
Tamam bazı konularda sıra verilmez edilmez ama bu kadarıda fazla hamile bi kadın ayakta dururken gencecik insanlar oturması bence de ayıp hele bastonla zor yürüyen amcalar teyzeler oluyor maşallah bebeler kıpırdamıyor bile evet bence yer vermek zorundalar herkes yaşlanacak
Empati diyoruz biz buna bibi herkes kendini olduğu yaşta dipdiri kalacak sanıyorTamam bazı konularda sıra verilmez edilmez ama bu kadarıda fazla hamile bi kadın ayakta dururken gencecik insanlar oturması bence de ayıp hele bastonla zor yürüyen amcalar teyzeler oluyor maşallah bebeler kıpırdamıyor bile evet bence yer vermek zorundalar herkes yaşlanacak
Evet kesinlikle insanın değer yargısı ve aileden gördüğü görgüyle ilgili..
Sonradan edinilmez sizlik bir durum yok yani..
Siz hiç hamile, çocuklu ve yaşlı olmayın emi?
Anne olacaksınız ya güzel evlatlar yetiştirin diyorum malum herkes yetiştiremiyor.Ne alaka simdi?
ozman orda polis gelse sikayetci olucaktim esimin haberi olmazdi orda bebekle karokola goturmezlerdi beni. ama suanda gidersem esimin haberi olucak hani esimden korktugumdan deil ama cocugu nasil islere bulasdiriyorsun gibisinden konusmasini kabullenemem oyuzden cnmİyi de tatlım sen zaten kocam duyar diye cekiniyorsan orada o adamdan şikayetçi olmayacakmissin ki.
Evet var akşama kadar eşek gibi çalışıyorsak o koltuğa oturup kulaklığımı da takarım kusura bakma da sırf doğuruyorsun diye benden ayrıcalık isteyemezsin gün gün gezerken hiç bişey yok ama otobüse binince akşama kadar ayakları patlamış insanların hakkına göz dikiyorsunuz kimse doğurdunuz diye size ayrıcalık göstermek zorunda değil ön koltuklar zaten sizler için ayrılmış gidin hakkınız olanı isteyin ama şu çalışan okuyan insanları da Bi rahat bırakın artık ya
Ayrıca çok kötü değilsem yerimi hep veririm ama mecburmuşum gibi davranan insanlara asla yerimi vermem
Hayır gelmiyor ki benim belimde de kayma var iyi biliyorum nasıl olduğunu ama bir otobus gençte rahatsız olamaz heralde abartmayınBir insanın genç olması sağlıklı olması anlamına mi geliyor? Belki yaşlı insandan durumu daha felaket nereden biliyorsunuz?
sanırım totoları koltuğa yapıştıHayır gelmiyor ki benim belimde de kayma var iyi biliyorum nasıl olduğunu ama bir otobus gençte rahatsız olamaz heralde abartmayın
O özel olarak ayrılmış olan koltuklara yerleşip inatla yer vermiyorsanız mutlaka cezası vardır.Sadecs nezaket gereği koyulmamış o uyarı levhası koltuklara.Adam öldürmenin cezası var farkındaysanız otobüste kimse yer vermiyor diye ceza verilmez. Alakasız bir örnek oldu bu "
Oluruz elbet. Ama kendi menfaatim için kimsenin rahatını bozmam.
KıyamamAman diyim arkadaşlar kimseden yer sıra falan istemeyin sadece kendi sırasını verenler olursa geçinben mesela markette sıramı çok veririm elimde 20 şey arkamda 1 tane alacağı olanı bekletmem bana kimse sıra vermiyor ama olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?