Simdi anladım burdaki yorumcular yetiştiriyormuş o çocukları:)
Ayrıstırmayla ne alakası var yahu,gunden gelene verme tmm.
Hic bi hamile kalk ben hamileyım benim hakkım demez.Ben hiç denk gelmedim.
Yaslılarda demiyr aynı sekilde merak etmeyın.
Eski toprak nede olsa.
ben hayatimda ilk defa sıra istedim cocuk agliyodu diye ama hayatimin yanlisini yaptim bundan sora asla.Size karşı yaptığı son derece yanlış ama bazı kadınlar da anneliklerini kullanıyorlar birçok yerde. İş hayatında bile öyle. Aynı maaşı almasına rağmen çocuğum var diye erken çıkmalar mı dersin, bana şu saatte iş vermeyin gelemem diyen mi dersin, ne ararsan var..
sadece adamdan bi helallik alamadim onun acısını yasıyorum dunden beri keske pttye girip baksaydim adam ordami diyeİyilik yapayım derken olmuş unut canım bence sen bu olayı
Simdi anladım burdaki yorumcular yetiştiriyormuş o çocukları:)
Ayrıstırmayla ne alakası var yahu,gunden gelene verme tmm.
Hic bi hamile kalk ben hamileyım benim hakkım demez.Ben hiç denk gelmedim.
Yaslılarda demiyr aynı sekilde merak etmeyın.
Eski toprak nede olsa.
Benim mesajımı neden üstünüze alındınız ben milana ya cevap verdim yardımlaşmak nedir değildir iyi biliyorum ama siz sizin zihniyetiniz diye sallarken size zaten kimse yardım etmez sen bebeklisin ama benim bir yerimde sıkıntı var mı yok mu ayakta durabiliyor muyum diye hiç sormuyorsunegerki karsinda bi bayan zor durumdaysa ona yardimci olmuycaksaniz helal size ne diyelim.. illa otobuslerdemi olmaz şart yardimlasmak ne demek sizin icin merak etim?
Daha bu sabah ayakta geldim,ki 6,5 ayın ilk 4u belli olmadığı için hergun ayakta gittim geldim.İsteyebilirler diyorum,hakları bu.Şoför neden istiyorsunuz demez hiçbir yaşlıya ya da hamileye.Ya da baktı olmuyor görüyorsa kendisi kaldırıyor zaten,kalkın hanımefendiye yer verin diyerek.Yani inanılmaz abartılıyor şu konu.Her gün en az 2 kez otobüse biniyorum daha bir hamilenin ayakta kaldığını görmedim,kendisinden büyük kadınlar bile bazen yer verirler.Ama sorunca hiçbir hamile oturmuyormuş,her yaşlı ayakta kalmış gibi bir izlenim çıkıyor,inanılmaz abartı.
Geri kalan için de kimse ''benden büyük'' diye yer vermek zorunda değil.Kimin gününün nasıl geçtiğini,sağlık durumunun ne olduğunu bilmiyorsunuz.Bilmediğiniz hayatlar üzerinden yorum yapmayın saygısızlık,görgüsüzlük diyerek.
Daha bu sabah ayakta geldim,ki 6,5 ayın ilk 4u belli olmadığı için hergun ayakta gittim geldim.
Simdi simdi bazıları yer verıyr.Artk karnım burnumda nerdyse:)
istasyonda anons geçildi sabah hatta.
Hamile ve yaslılara ver verdiğiniz için tesekkr ederz dıye.1 kişi kalkmadı vala:)
Bizim Bursa da sıkıntı var demek
ben illa bana sira verin diye diretmedim..Benim mesajımı neden üstünüze alındınız ben milana ya cevap verdim yardımlaşmak nedir değildir iyi biliyorum ama siz sizin zihniyetiniz diye sallarken size zaten kimse yardım etmez sen bebeklisin ama benim bir yerimde sıkıntı var mı yok mu ayakta durabiliyor muyum diye hiç sormuyorsun
Ben de zaten ilk mesajımda adam uçmuş dedim ve size hak verdim ama sıra verme olaylarına bu ülkede katilamıyorum ki kendim veriyorum ülkenin yarısı 2 3 çocukluben illa bana sira verin diye diretmedim..
bana sıra istesene denildiginde sadece "yer verirseler olur" cumlesini kurdun ve bunu adama hitabende demedim sora olay cok farklı yere giti..
yani sira vermek zorunda degiller demeye ne gerek var..
karsımdaki insanin rahatsızligi vs varsa sıra veremem der olay biter dimi.
Bizim Bursa biraz karışık,cok göc alan bi sehir ve gerçekten yozlaşma hat safhada.İnsanların günden mi işten mi geldiği alınlarında yazmıyor ki. Kendi adıma ayakta durabilecek durumda olan kimseye yer vermem. Çok yaşlılar, bebekli kadınlar, hamileler, engelliler zaten belli oluyor onların ayakta durması normal bir insana göre 2 katı zor ama onun haricinde kimseye kalkıp yer vermem. Bütün ayakta çalıştığım bir iş dönemim oldu maksimum 45 yaşında kadınlar gözümün içine bakıp gençlerde saygı yok yer vermiyorlar diyordu. Bizim insanımız zaten yaşı 40ı geçince kendini yaşlı görüp yer bekliyor.
Bendr dershaneden çıkmış sırtında kocs yüküyle bir öğrenciyi yerinden kaldırmam.
Bana göre de bu görgüdür.
mecbur olmasa cocugu da kendini de rezil eder mi o kadin sence?Kucaga cocugu alip sonrada gelip sira isteyene ben de sinir olurum ama bu kadar cikisacak bisey yok vermezsin olur biter.
Suan insanlara laf soylenmiyor valla.
Bizim Bursa biraz karışık,cok göc alan bi sehir ve gerçekten yozlaşma hat safhada.
Gunden gelenlerı anlıyrm ben artk:)
Bana garip geliyor bilmiyorm.
Benim esım arabamız yokken metroya binerdk.Yan yana koltuklarda oturcz.Oturmazdı,kadınlar otursun derdi.
Simdi genç çiftler el ele oturuyor:)Kacırcaklar sanki adamını salmıyorki başka bi kadın otursun.
Bu konu cok derin yani:)
hamileyken hastaneye 3 vesaitle gidiyordum, hicbir zaman da yer vermediler. Ben de asla istemedim. Tansiyonum 14e 10 cikiyordu hastaneye varinca. Doktor ilac yazdi artik. Ve sadece ayda 1 hastaneye gitmek icin bindim otobuse, zaten gezecek halim yoktu. İnsanlik öldü yani, evet, Allah rahmet eylesin.Siz kaldırmayın zaten ama kucağında çocuklu, yaşlı diyeceğimiz yaşta, sakat ve gaziler için dershane öğrencisi ayağa kalkmalıdır. İsteğine yada yorgunluk derecesine göre değil mecburen kalkmalıdır. Görgü, adap, edep konularından farklı olarak, yazılı olan kurallar içindedir çünkü. Şöyle ki, toplu taşımalarda bir uyarı yazısı vardır. "gazi. yaşlı ve çocuklu hanımlara aittir, yer verin" di sanırım. Yani onlara ait koltuklarda, yer vermezsek ayıp etmenin dışında kural ihlali yapmış oluruz.
Ben kediye sosis almistim, onun icin sira istedim 1 kere kasada, kedi uzaklasip gitmeden yesin diyeAman diyim arkadaşlar kimseden yer sıra falan istemeyin sadece kendi sırasını verenler olursa geçinben mesela markette sıramı çok veririm elimde 20 şey arkamda 1 tane alacağı olanı bekletmem bana kimse sıra vermiyor ama olsun
Aman diyim arkadaşlar kimseden yer sıra falan istemeyin sadece kendi sırasını verenler olursa geçinben mesela markette sıramı çok veririm elimde 20 şey arkamda 1 tane alacağı olanı bekletmem bana kimse sıra vermiyor ama olsun
Ben 9 aylık hamile iken iki vagon arasi bindim trene bir Allah in kulu da gel otur demedi ayaklarım şişti 1.5 saatlik yoldahamileyken hastaneye 3 vesaitle gidiyordum, hicbir zaman da yer vermediler. Ben de asla istemedim. Tansiyonum 14e 10 cikiyordu hastaneye varinca. Doktor ilac yazdi artik. Ve sadece ayda 1 hastaneye gitmek icin bindim otobuse, zaten gezecek halim yoktu. İnsanlik öldü yani, evet, Allah rahmet eylesin.
eh sonuc olarak son 2 yilda taksi duragina 2binden fazla para harcadim...Ben 9 aylık hamile iken iki vagon arasi bindim trene bir Allah in kulu da gel otur demedi ayaklarım şişti 1.5 saatlik yolda
Hep bu yüzden yer veririm yaşlılara hastalara hamilelere bişey kaybetmez insan
Ama gençlik çok bencilce yetişiyor fedakarlık yok sevgi merhamet yok vicdan yok
Bir çoğu bacak üstüne atıp kulağında kulaklık sagi solu suzuyor varsa aramızda üstüne alinsinlar bı zahmet
Sizin gibiler yüzünden bence. Herkesten beklenti içinde olan olmayınca bozulan. Ben 2 çocuğumla kimseden beklenti içine girmem girmediğim içinde sağolsunlar etrafımda yardım edenim bol olur. Size de bu zihniyetten tavsiye ediyorum. İyi günler.sizin gbi zihniyetteki insanlar yuzünden ülke bu halde
Ben birgün biryere gittim çok acil bir durum minicik çocuğumu komşuma bırakmak durumunda kaldım düşünün çocuk kıyameti koparıyor ve ben sıra bekliyorum , kadının biri geldi gayet sakin çocuğu bana gösterip önüme geçmeye çalışıyor ve acil diyor.ben sıramı vermeyince bir sürü söyleniyor !!! Kimin yüzünden düzen bozuldu ? Benim gibiler yüzünden mi ?sizin gbi zihniyetteki insanlar yuzünden ülke bu halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?