Kadına cocuga saygı kalmamıss!!

İsteyebilirler diyorum,hakları bu.Şoför neden istiyorsunuz demez hiçbir yaşlıya ya da hamileye.Ya da baktı olmuyor görüyorsa kendisi kaldırıyor zaten,kalkın hanımefendiye yer verin diyerek.Yani inanılmaz abartılıyor şu konu.Her gün en az 2 kez otobüse biniyorum daha bir hamilenin ayakta kaldığını görmedim,kendisinden büyük kadınlar bile bazen yer verirler.Ama sorunca hiçbir hamile oturmuyormuş,her yaşlı ayakta kalmış gibi bir izlenim çıkıyor,inanılmaz abartı.
Geri kalan için de kimse ''benden büyük'' diye yer vermek zorunda değil.Kimin gününün nasıl geçtiğini,sağlık durumunun ne olduğunu bilmiyorsunuz.Bilmediğiniz hayatlar üzerinden yorum yapmayın saygısızlık,görgüsüzlük diyerek.

ben hayatimda ilk defa sıra istedim cocuk agliyodu diye ama hayatimin yanlisini yaptim bundan sora asla.

İnsanların günden mi işten mi geldiği alınlarında yazmıyor ki. Kendi adıma ayakta durabilecek durumda olan kimseye yer vermem. Çok yaşlılar, bebekli kadınlar, hamileler, engelliler zaten belli oluyor onların ayakta durması normal bir insana göre 2 katı zor ama onun haricinde kimseye kalkıp yer vermem. Bütün ayakta çalıştığım bir iş dönemim oldu maksimum 45 yaşında kadınlar gözümün içine bakıp gençlerde saygı yok yer vermiyorlar diyordu. Bizim insanımız zaten yaşı 40ı geçince kendini yaşlı görüp yer bekliyor.

egerki karsinda bi bayan zor durumdaysa ona yardimci olmuycaksaniz helal size ne diyelim.. illa otobuslerdemi olmaz şart yardimlasmak ne demek sizin icin merak etim?
Benim mesajımı neden üstünüze alındınız ben milana ya cevap verdim yardımlaşmak nedir değildir iyi biliyorum ama siz sizin zihniyetiniz diye sallarken size zaten kimse yardım etmez sen bebeklisin ama benim bir yerimde sıkıntı var mı yok mu ayakta durabiliyor muyum diye hiç sormuyorsun

Daha bu sabah ayakta geldim,ki 6,5 ayın ilk 4u belli olmadığı için hergun ayakta gittim geldim.
Simdi simdi bazıları yer verıyr.Artk karnım burnumda nerdyse:)
istasyonda anons geçildi sabah hatta.
Hamile ve yaslılara ver verdiğiniz için tesekkr ederz dıye.1 kişi kalkmadı vala:)
Bizim Bursa da sıkıntı var demek

Bilemedim,çok abes yani,7 senedir kullanıyorum her gün otobüs.Yerinizde olsam yer isterdim izin verir misiniz lütfen diyerek.Belediyelerin özel koltukları bile var hamile ve yaşlılar için,isteyin yer kimse de sesini çıkarıp bir şey diyemez.

ben illa bana sira verin diye diretmedim..
bana sıra istesene denildiginde sadece "yer verirseler olur" cumlesini kurdun ve bunu adama hitabende demedim sora olay cok farklı yere giti..
yani sira vermek zorunda degiller demeye ne gerek var..
karsımdaki insanin rahatsızligi vs varsa sıra veremem der olay biter dimi.

Ben de zaten ilk mesajımda adam uçmuş dedim ve size hak verdim ama sıra verme olaylarına bu ülkede katilamıyorum ki kendim veriyorum ülkenin yarısı 2 3 çocuklu

Bizim Bursa biraz karışık,cok göc alan bi sehir ve gerçekten yozlaşma hat safhada.
Gunden gelenlerı anlıyrm ben artk:)
Bana garip geliyor bilmiyorm.
Benim esım arabamız yokken metroya binerdk.Yan yana koltuklarda oturcz.Oturmazdı,kadınlar otursun derdi.
Simdi genç çiftler el ele oturuyor:)Kacırcaklar sanki adamını salmıyorki başka bi kadın otursun.
Bu konu cok derin yani:)

Bendr dershaneden çıkmış sırtında kocs yüküyle bir öğrenciyi yerinden kaldırmam.
Bana göre de bu görgüdür.

Siz kaldırmayın zaten ama kucağında çocuklu, yaşlı diyeceğimiz yaşta, sakat ve gaziler için dershane öğrencisi ayağa kalkmalıdır. İsteğine yada yorgunluk derecesine göre değil mecburen kalkmalıdır. Görgü, adap, edep konularından farklı olarak, yazılı olan kurallar içindedir çünkü. Şöyle ki, toplu taşımalarda bir uyarı yazısı vardır. "gazi. yaşlı ve çocuklu hanımlara aittir, yer verin" di sanırım. Yani onlara ait koltuklarda, yer vermezsek ayıp etmenin dışında kural ihlali yapmış oluruz.

Kucaga cocugu alip sonrada gelip sira isteyene ben de sinir olurum ama bu kadar cikisacak bisey yok vermezsin olur biter.
Suan insanlara laf soylenmiyor valla.
mecbur olmasa cocugu da kendini de rezil eder mi o kadin sence?

Benim de birakacak kimsem yok, tek basima bakiyorum. Bu zamanda takdir edersin ki komsuya da emanet edemem cocugu...

İnternet bankaciligi kullaniyorum, her seyim otomatik ama "mecbursam" da isimi gormek zorundayim... En basiti cocuk dogunca anne adina ptt ye para yatiriliyor. Anne kendisi gidip cekmek zorunda, ben de gidip kucagimda bebekle cektim ve yenidogan oldugu icin sira da istedim 2 kisi vardi sag olsunlar ben soylemeden siz geçin dediler.

Biraz empati yapmak cok zor oldu gunumuzde. Biz rezil olmaktan keyif almiyoruz yani, sadece bunu soylemek istedim.

4 sene Bursa’da üniversite okudum. İstanbul’da yaşıyordum öncesinde İstanbul kalabalığına alıştığım için Bursa’da toplu taşıma bana hep yarı dolu gibi geliyordu Aynen öyle çok derin meseleler bunlar keşke ışınlanma bulunsa da rahat etsek

hamileyken hastaneye 3 vesaitle gidiyordum, hicbir zaman da yer vermediler. Ben de asla istemedim. Tansiyonum 14e 10 cikiyordu hastaneye varinca. Doktor ilac yazdi artik. Ve sadece ayda 1 hastaneye gitmek icin bindim otobuse, zaten gezecek halim yoktu. İnsanlik öldü yani, evet, Allah rahmet eylesin.

Ben kediye sosis almistim, onun icin sira istedim 1 kere kasada, kedi uzaklasip gitmeden yesin diye iyi beni de dovmediler

Bende veririm ama gıcık olduğum bir tipse genelde çocukları evde bırakıp gidiyorum yakın olduğu için

Sebeosizce istiyorsa yada gick bir tipse bende çocuklarımı evde bırakıp geldim diyorum

Ben 9 aylık hamile iken iki vagon arasi bindim trene bir Allah in kulu da gel otur demedi ayaklarım şişti 1.5 saatlik yolda

Hep bu yüzden yer veririm yaşlılara hastalara hamilelere bişey kaybetmez insan

Ama gençlik çok bencilce yetişiyor fedakarlık yok sevgi merhamet yok vicdan yok

Bir çoğu bacak üstüne atıp kulağında kulaklık sagi solu suzuyor varsa aramızda üstüne alinsinlar bı zahmet

eh sonuc olarak son 2 yilda taksi duragina 2binden fazla para harcadim...

sizin gbi zihniyetteki insanlar yuzünden ülke bu halde
Sizin gibiler yüzünden bence. Herkesten beklenti içinde olan olmayınca bozulan. Ben 2 çocuğumla kimseden beklenti içine girmem girmediğim içinde sağolsunlar etrafımda yardım edenim bol olur. Size de bu zihniyetten tavsiye ediyorum. İyi günler.

sizin gbi zihniyetteki insanlar yuzünden ülke bu halde
Ben birgün biryere gittim çok acil bir durum minicik çocuğumu komşuma bırakmak durumunda kaldım düşünün çocuk kıyameti koparıyor ve ben sıra bekliyorum , kadının biri geldi gayet sakin çocuğu bana gösterip önüme geçmeye çalışıyor ve acil diyor.ben sıramı vermeyince bir sürü söyleniyor !!! Kimin yüzünden düzen bozuldu ? Benim gibiler yüzünden mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…