#kadınaşiddetehayır

Kadının defalarca şikayet te bulundugu söyleniyor malesef bu raddeye gelene kadar hiç birşey yapılmıyor yazıklar olsun

Ben videoyu izlemedim ama yazılanları gördükçe bile yüreğim sızladı resmen. Küçücük bir çocuğun annesini kurtarmaya çalıştığını düşünmek beni mahvetti.
Kadın defalarca şikayet etmiş hiçbir şey yapılmamış. İlla ölmemiz mi gerek bir şeyler yapılması için ki ölünse bile namus diyorlar o diyorlar hakettiklerinden az yatıp çıkıyorlar. Şimdi bu kadın ölürse suçlusu kim?? Vatandaşını korumakla yükümlü devlet defalarca şikayet edilen bir olayda hiçbir şey yapmayarak bu kadının ölümüne göz yummuş olmayacak mı? Bir hukukçu olarak diyorum ki illa İstanbul sözleşmesi, mecbur İstanbul sözleşmesi. Bunun lami cimi yok. Bu sözleşme uygulanmak zorunda. Lütfen kadınlar olarak sesimizi çıkartalım. Okuyun araştırın tek tek okuyun maddelerini.

Hiç kimse bir başkasının yaşamını tehdit dahi edemez. Benim yaşamımı kısıtlayarak kapıdan adım atmaya korkar hale getirerek beni, bizi yaşarken ölen bir birey haline getiremez. Öncelik yaşamdır. Devlet vatandaşlarının yaşama hakkını korumakla mükelleftir öldükten sonra hesabını sormakla değil. Bu kadın için olsun, erkek için olsun, çocuk için olsun kim için olursa olsun. Bir başkasının yaşamını tehdit eden birisi elini kolunu sallayarak sokakta dolaşmamalıdır. Bunun bir yaptırımı olmak zorunda olmazsa daha çok ölürüz biz.

Batsın demekle, lanetlemek ya da küfretmekle bir adım öteye gidemiyoruz, malum...
Bulunduğunuz her ortamda farkındalık yaratmak, şiddetin her türlüsünün vahşi yaşama ait olduğunu, üst tür denilen insanlar arasında kabul edilebilir ya da karşılık bulabilir ‘nefret eylemi’ olamayacağını, yasal düzenlemelerin yeterli gelmediği durumlarda bile bireysel olarak tutumunuzla ötekileştirmeye gideceğinizi ve sadece fiziksel değil, her türlü şiddetin karşısında olacağınızı belirtmeniz, yaymanız ve başkalarını da aydınlatmanız gerekiyor.

İşte, evde, okulda, sosyal ortamlarda, çocuğunuza ya da babanıza kim olursa olsun, bu ilkelerden ayrım gözetmeksizin ilerleyeceğinizi, hiçbir yakınlık derecesinin şiddeti meşru kılamayacağını anlatmalısınız.

Bir laf vardır, herkes kendi evinin önünü süpürse diye, hepimiz süpürelim ki ülkemizde ve maalesef dünyanın genelinde varolan ‘bedenen’ güçlünün kendini, daha güçsüz bir hayvanda, kadında ya da çocukta ego tatmin edemeyeceğini kazıyalım beyinlerine!

İzledigimden beri cok öfkeliyim gecmiyor. Ama daha sonra mahallelinin şerefsizi dövdügü video karsıma cıktı, birazcik da olsa icime su serpildi.. kadın yaşıyor Ama yaşamaya da bilirdi
O şerefsiz keşke ölse. Bir gram nefes almaya hakkı yok böylelerinin..

Malesef son değil olmayacak katillere kadına şiddet uygulayanlara kürek mahkumluğuna kadar cezalar verilmedikçe böyle göstermelik alınıp çıkarılmaya devam edildikçe hiç bir şiddetin sonu gelmeyecek

Adam öldurene bile 10 yil vermiyolar 4 yilda serbest

92 yaşındaki babaannin tecavüz edilerek öldürüldüğünü okuduğumda beri kendime gelemedim 2 gündür. Diyecek laf yok kalmadı bence

Hapishane bunlara ödül. Eskiden kürek cezası vardı. Bu tipler hapishanede yiyip içip sefa süreceğine kömür madenlerinde, en ağır, en pis işlerde bir kap yemek karşılığında çalıştırılmalı.

Malesef ki devletin yaptığı en iyi yaptırım basit bir uzaklaştırma kararı çıkarmak . O da sırf hiç bişey yapmamış olmamak için yapılan bir gösteri . Bir tane kadın duymadım ki hayattayken eşi şiddetten içeri girmiş olsun . İstanbul sözleşmesi hayat kurtaracak , kesinlikle ...

Ben izlemedim dediginiz görüntüyü gerekte yok zaten her gün haberlede en az 3 kadın cinayeti haberi var

Yazık söylenecek çok şey var cezalar hukuk böyle olduğu sürece bu erkek bozuntuları sözüm ona kendilerin de bunu hak görmeye devam edicekler

Kim nasıl can verdiyse aslında onu yapican hani kısasa kısas insanın katillere kızarken katil olası gerekiyor

O kadar haklısınız ki . Bizim elimizden lanetlemekten küfretmekten başka bişey gelmiyor . Tek bir şey var yapmamız gereken , o da çocuğumuzu bu şekilde yetiştirip bilinçlendirmek . Erkek evlatlarımıza her türlü şiddetin karşısında durmayı korumayı kollamayı en önemlisi kadınlara saygı duymayı öğretmek. Kız evlatlarımıza hiç bir şekilde şiddetin hangi türü olursa olsun karşısında sessiz kalmamayı , karşı durmayı ve tüm haklarını koruması araması gerektiğini öğretmek . Bu zamana kadar hep cehalet kol gezdi meydanda . Zaten onun eserleri bunlar . Bir anne bir dünyayı kurtaracak . Her anne böyle bilinçlenir de bu şekilde uygulamaya geçerse Allahın izniyle bizi sevgi kurtaracak saygı kurtaracak . Eğitim annede babada başlar , eğitim önce evde başlar . Çocuk evde neyi görürse neyi bilirse onu yapar onu yaşar . Burada o pislik kadar en az anne bana da suçlu bana göre . Sen yaparsın sen edersin aslan oğlum diye sıvazlanan sırtların alameti tüm bunlar...

Kesinlikle bence de hapishane bunlara kurtuluş . Bir de utanmadan kendisini döven insanlardan şikayetçi olmak istiyormuş . E aynı şey başına gelince canı yandı tabi , can kıymetliymiş bir kere daha gördü . Bence bu kadar ayaklanmadan sonra onu iyi şeyler beklemez , beklemesin de zaten bin beter olsun . Yarın birgün duyarız ya kendini öldürür ya başkaları bunu öldürür . Hep öyle olmadı mı zaten Böylelerinin sonu .

92 yaşındaki babaannin tecavüz edilerek öldürüldüğünü okuduğumda beri kendime gelemedim 2 gündür. Diyecek laf yok kalmadı bence
Ay ben de bunu gene dün gece gördüm ilk defa ve ikinci şoka girdim resmen ağzım açık kaldı . Aslında bunlar artık o kadar çok olan şeyler ki , ama her seferinde de şaşırabiliyoruz gene de ne tuhaf . Ne diyelim Allah ıslah etsin , Allah sorsun . Babanneye de Allah rahmet merhamet eylesin mekanı cennet olsun inşaAllah.

Bunları öldürmeyip süründürücen , derilerini yüzüp tuzu basıcan işkence üstüne işkence yapıcan tamam artık yeter öldür beni diye ağlayana kadar hem de . Sonra da bir lağım çukuruna atıcan hak ettiği yeri bulacak .

Şimdi ntv haberleri izledim iki kadın cinayeti daha sabah akşama kadar kaç olucak Kim bilir bide bu başının haberi olduğu cinayetler daha saklı gizli üstü örtülü olanlar var.

Ağır cezalar olucak caydırıcı ibretlik ortadoğuda vince astıkları gibi tabiki derdim şeriat değil yalnis anlaşılmasın sadece ağır şeyler olmalı bu nedir ya taş devrinde.bile yaşanmamış şeyler o şu devirde yaşamak

Rabbim emanet diyor ne ALLAH korkuları var ne inançları atican tecavüz koğuşuna tobe yarabbi tobe

Vallahi yaptırım çok ağır olmalı . Yani öyle bir bedel ödetilmeli ki bundan sonraki hayatını pişmanlık vicdan azabı ve elem kederle geçirmeli . İnternette bir laf dolanıyor çok içime dokundu .” 8 Mart ‘ ta çiçek değil , adalet istiyoruz “ diye ... Ne kadar acıklı halimiz . Resmen bizleri koruyacak kanunlar yasalar çıksık diye yalvarıyoruz . Tek ümidimiz İstanbul sözleşmesi .

Midem kaldırmıyor artık nolacak böyle nereye kadar zaten içeri de atmazlar çıkar yarım kalan işini de hal eder kesin
Allahım kadın olmak neden bu kadar zor neden

Midem kaldırmıyor artık nolacak böyle nereye kadar zaten içeri de atmazlar çıkar yarım kalan işini de hal eder kesin
Allahım kadın olmak neden bu kadar zor neden
Ne yazık ki bizim adımız o insan müsvetteleri için “ yarım kalan iş “ oldu . Çok haklısınız . Rabbim bizlerin annelerimizin kız krdeşlerimizin kadınlarımızın yardımcısı olsun ne diyelim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…