- 18 Mayıs 2020
- 989
- 1.180
- 63
kesinlikleBenim bir tanıdığım Almanla evlendi ve evlendiğinde bakireydi ama adama regl oldum demiş adam onu sorunlu değerlendirmesin diye. Al işte kızlık zarı diktirmenin farklı bir versiyonu bu da. Aynı mantık
1. evet öyle maalesef1. Yani Türkiye her anlamda dünyaya açilamiyor, gelisemiyor diyorsun, haklisin.
2. Bekaret yasi 12-13 degil fakat evet birçok kisi 16-17 yaslarinda ilk cinsel deniyimlerini yasiyor. Ki bu genel birsey degil, daha erken, daha geç olan var. Bu Türkiyede farkli degil ki. Burda kaç konu okuduk "sürtündüm, hamilemiyim?" tarzi. Kaç haber oldu okulda tuvaletlerde dogum edenler. En azindan avrupada erken yasta bunun egitimi veriliyor, bilinçdirilme oluyor.
Ve önemli bir fark, Türkiyede bir kadin olarak cinselligi seçmek, topluma karsi gelmektir. Hayatini ortaya atmaktir demek. Sir demektir. Nice kadin babasi tarafindan öldürüldü, sevgilisi tarafindan, namus diye. Toplum tarafindan nisan atana bile farkli bakiliyor. Doguda cocuklarin evlendirilmesi ve aile planlamanin yoklugundan bile bahs etmiyorum.
3. Bir ögretmenin senin bekaretin ile dalga geçmesini güç buluyorum, bu cinsel tacize giriyor çünkü. Bende liseye gittim, bu durumu yasamadim. Dalga olsa dahi, hafiftir. Kimse seni cinsellige zorlamiyor. Oysa Türkiyede bekarete çok fazla önem verildigi için, zorlama var neredeyse. Burda kaç konu var vajinusmus üzerine. Kadinlarda halen travama.
Ve her lisede, dünyanin her tarafinda birseyler ile dalga geçilir. Türkiyede ise eger cinsel aktifsen ve bu biliniyorsa farkli damgalari yersin. Erkek aslan parçasi olur, Kadina bambaska kiliflari yapistiriyorlar.
Evet dünyada kadinlar çesitli zorbaliklara ogruyorlar, bunda hemfikiriz. Ancak benim nezdimde ne yazikki Türkiyede bu bir tik üstüdür. Hayatimda hiç otobuste mesela korkmamisimdir tacize ograyacagim diye. Is görüsmesine gittigimde kimse benim evli olup olmadigimi, çoçuk isteyip istemedigimi sormuyor. Aksam gezmek istersem sorun yok, kimse "bu saatte ne isi var" demiyor.
Ve bak kadin özgürlüklerinden bahs ediyoruz ve konu seksten öteye gitmiyor. Kadinlar erken seks yapiyor bu iyi degil tarzi seyler. Merak ediyorum o halde, özgürlük senin için nedir? 20 yasindan sonra sekse baslamakmidir? Ancak evlendikten sonra mi? Ben diyorum is imkanlari, cocuk imkanlari, gezme imkanlari, namus bekçinin olmamasi. Sen halen diyorsun seks. Ne diyeyim daha bilmiyorum.
Hayretle okudum yahuuuuMerhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Valla çok yabancı bir zihniyet değil, şaşılacak bir şey yok. Bizde de yok mudur bunlar temelde? Çevremizde hep bunları aşanlar var diye bitti sanıyoruz belki ama kırsalda hala böyle gerçekler vardır elbet.
Bizim buralarda yok varsa da cok azŞuan da hala var türkiyede de bunlar malesef. Oysa ki dinimize göre bile kadın hep baş üstünde tutulmuş. Yazık gerçekten cahil insanlara Cok üzülüyorum.. Kendilerini akıllı sanan ama aslnda beyni samanla dolu düz mantık insanlara çok yazık...
Iyi bari kocası ağzının payını vermiş. Ne münasebet yahu mal alır satar gibi evlenmiş sayıyorlar kadınları. Bence bu kadından çok adama da yapılmış bir saygısızlık . Sonuçta iş evlenmeye gelene kadar konuşulmuştur aralarinda bu konu. Yani o kanlı çarşafi görsen ne görmesen ne. Sen mi evleniyon oğlun muBizim buralarda yok varsa da cok az
Erkekler ne zaman akillanip bunun varligida yokluguda beni ilgilendirir karismaayin dedigi surece bitmistir 2 yıl once arkadasim evlendi kv si ile yanyana apartmanlarda oturuyorlar gece iki defa gelip carsafi sorunca kocasi kovup ben gerek gorursem sana deyip kesip atmis
Valla dejavu oldum desem yeridir turkiyenin ozellikle guneydogusunda bunlardan cok daha fazlasinin yasandigini biliyomuydunuz? Biz daha kendi ulkemizin zihniyetini degistiremiyoruzki diger ulkelere mana bulalim kelin merhemi olsa kendi basina surer misaliMerhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Normalde dinimizde bu kana esler haricinde bakilmamasi gerekiyor ki esler de dugunden once birlikte olabiliyorIyi bari kocası ağzının payını vermiş. Ne münasebet yahu mal alır satar gibi evlenmiş sayıyorlar kadınları. Bence bu kadından çok adama da yapılmış bir saygısızlık . Sonuçta iş evlenmeye gelene kadar konuşulmuştur aralarinda bu konu. Yani o kanlı çarşafi görsen ne görmesen ne. Sen mi evleniyon oğlun mu
azerisiniz sanırımMerhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Heee, birinin görümcesi biyopsi mi otopsi mi ne yaptıracakmış çarşaftaki kana.Burda yok mu öyle konular? Bdv bunlarla dolu değil mi? Kanlı çarşafını sandıkta saklayanlar, kvsi ve görümcesi kanlı bezi uzmana götürüp gerçekten kızlık zarı mı değil mi teyit ettirmeler. Yok mu burda hiç mi görmedin?
Ay evet yaaa o kadar güldüğüm konu olmadı henüz burdaHeee, birinin görümcesi biyopsi mi otopsi mi ne yaptıracakmış çarşaftaki kana.
Ayy valla ya bende hindistan falan sandimAa şaşırdım.Azerbaycan’ın öyle olduğunu bilmiyordum.Arap ülkelerinden biri sanmıştım.Çok üzüldümÇevrenizdeki insanlar nasıl? En azından bir toplumu değiştirmeseniz de siz gibi düşünenlerle arkadaşlık edebilirsiniz
Hiç öyle düşünme yok öyle bişey ben doğma büyüme Bakülüyüm ne kendim ne de etrafım böyle şeyler yaşamadık.Ben Hindistan mi acaba diye düşünürken Azerbaycan çok şaşırttı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?