Kadını aşağılayan gelenek

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Ama yine de Müslüman memleketlerden dış memlekette yaşamak isteyenler varsa, herzaman icin Avrupai, kanada, Amerika vs, yani Müslüman olmayan memleketleri tercih ediyorlar. Savaştan kaçanlar olsun, maddi durumdan kaçanlar olsun, Müslüman memleketleri tercih etmiyorlar. Şimdi Yunanistan'a çadırlarda veya Bosnien de 100 binlerce insan, Müslüman insanlar, sinir açılsın da, Avrupaya geçelim diye bekliyorlar. Bunlar niye ozaman Arabistan'a, Oman, katar, Kuveyt, ve daha çok Müslüman memleketlere kaçmiyorlar? Hem kendilerini kötü hissediyorlar, ama ille yine orasını istiyorlar. Anlamıyorum ben bunu. Eger Avrupa bu insanlara kötü davranıyorsa, sınırlar açık, ve hic kimse silah gücüyle burada tutulmuyor. Herkes özgür, Müslüman memleketlere gidebilir.
Katliami çok ISIS daha hala yapıyor. Maalesef bu türlü katliamlar, din yüzünden olsun, ırk yüzünden olsun var.
Geçenlerde metroyu beklerken, bir Türk adamı bana dedi, türkiyede otobüs durakları bile kaloriferli, böyle yağmurlu günlerde ve kışın, sıcacık bekleniyormus, tamam güzel, ozaman buyurun, hergün Lufthansa 3 defa uçuş yapar, THY da 3 defa, buyurun gidin. Benim yaşamım bana belli bir yerde hoşuma gitmiyorsa, bavullarımi toplarım giderim, bana daha kaliteli yaşam veren memlekete ve bütün gün hayal kurmam, turkiyede olsaydım, daha bir güzel yaşamımım olurdu diye. Bukadar.
 
Bana da öyle geldi. Hem burada çalışan bir çok Azerbaycanlı ile arkadaşlık yaptım, hem de çok yakım arkadaşım 2 yıl orada yaşadı(Bakü) ama tabi hala bizde de böyle şeyler yok diyemeyiz. Hatta aynı bölge içinde bile farklılıklar var. Ama hiç kolay hayat değil burda da olsa, orda da olsa. Daha çok çabalayıp savaşmak gerek.
 
Kaktus konuyu cozum istemek, akil almak icin acmamis zaten. Icini dokmek istemis.

Bunu duzeltmek icin ne yaptin diye soruyorsunuz. Yuzyillarin kuflu gelenekleriyle tek basina savasarak 2 saatte renosans donemine sokmus ulkesini. Bunu mu bekliyorsunuz anlamadim?

Alman gelip burada dert yansa neyse. Kadin oz turk, hakiki turk. Kulturumuz bagimiz orijinimiz ayni. Ulkeden bagimsiz bize dert dokemeyecekse hintlilere mi dert dokecek?
 
Benzediklerini pandemi surecinde gorduk cok gulmustum o italyan belediye baskanina.evden cikamiyorsun neden benzin aliyorsun
 
Geçen aynı şeyleri konuşuyorduk eşimle. Çevremdeki birkaç arkadaşım yurtdışına yerleşti. Ben belki kısa vadede gidip yaşarım ama temelli yerleşmem sanırım. Çünkü nereye gidersek giderim 2.sınıf vatandaş olacağımızı düşünüyorum, hele ki birçok milletin bizden nefret ettiğini düşününce iyi bir varsayım bile geliyor bu
 

Konuyla ilgili ozelden de ihtiyaciniz olursa konusuruz. Siz bakmayin fasizm gormedik diyenlere. Isvec'te hayatinda mahallesinden cikmamis turkler vardi. Adam mahalleden cikmamis fasizm gormez tabi. Neyse.
 
Yazayım ben de benım de ülkemde sevmedığım bir şey evlenmeden çocuk yapmanın çocuk üstüne damgalanmaya yol açması ayrıca kişiyi iş hayatında bile etkılemesi mesela

kime ne ister evliliği saçma buluyorum belki senin haddine mi
Ama mesela ben evlenmeden yapmayı dusunuyorum neden umursamıyorum basit bunun gıbı
 
Bizim komşumuz Azeri. Eşi iş için gelmiş baksan modern tipler. Kadın falan dış görünümü iyi giyimli, modern. Çocukları iyi kolejlere gönderiyorlar. Müzik eğitimiydi, spordu kaçınmıyorlar. Ama kızlarının kaşları bitişik bitişik ve almaları yasak. Havuza falan da mayo üstü şortla giriyorlar. Başka ülkede bile şu tarz şeyler devam ettiriliyorsa, yaygın olması çok olası.
 
1. Mankenlik: Peki ya o mertebeye çıkamayanların red light districte "düşmeleri"? Buna kim göz yumuyor?
Bizdekiler uluslararası çalışmıyorsa veya çalışamıyorsa bunun sebebi istismar veya kadına yönelik özgürlüklerin kısıtlanması değil. Millet olarak Yurt dışına açılmayı çok bilmememiz. Hala yurt dışında tek bilinen şarkıcımız Tarkan ve hala bir tek Galatasarayı biliyorlar. Manken olarak da bir tek Öykü Baştaş var işte.. Ynai bu durum her alanda böyle.
2. Cinsel özgürlük: bunun açıklamasını zaten bir önceki yazımda yapmıştım. Beden olumlama konsept olarak var bütün dünyada ancak hayata geçtiğinden bahsedemeyiz. bekaret yaşı 12-13 lerde. Bu özgürlük mü? O yaştaki bir çocuk benim rızam var dese ne demese ne? Bu istismardır. Hepsi ekonomik temellidir.
3. Türkiye'deki durum: evet Türkiye'de durum çok daha vahim. Bunu inkar etmiyorum. Benim savunduğum şey kadına yönelik zorbalık farklı şekillerde her yerde vücut buluyor. Bunun önüne geçemiyoruz. Kadına yönelik ayrı bir şiddette şu: gerçekten imkanı olup işi bırakıp çocuğunu yetiştirmek isteyen kadınlar da bu sefer "ev hanımı" diye küçümseniyor... Bu da bütün dünyada olan bir durum
4. Kültürel baskı evrensel. Bütün ülkelerde mükemmel kadın olma baskısı var maalesef. Yok Avrupa, yok Amerika da derim, Türkiye'de derim. Ben kadın olarak Avrupa'da farklı zorbalığa uğradım, Türkiye'ye geldim farklı zorbalığa uğruyorum. Hiç bir yerde tamamen özgür hissetmiyorum. Evet Avrupa'da komşum arkamdan dedikodumu, namus bekçiliğimi yapmıyordu ancak 19 yaşımda halen bakire olduğum için sınıfta, öğretmenin yanında dahi dalga malzemesi olabiliyordum. Çünkü özgürlük tek taraflı. Sadece cinselliği yaşamak özgürlük ama korumak özgürlük değil.... Bakış açıları bu.. Tekrar edeyim bir kez daha çünkü daha önce de açıkça belirtmeme rağmen o kısmı anlamamışsınız. 3. kez diyorum. Kimse Türkiye cici Avrupa kaka demiyor. Her yerde kadın istismar ediliyor, zorbalığa maruz kalıyor. Bu durum sadece şekil değiştiriyor... çok acı ama maalesef bizim için dünya üzerinde cennet olabilecek sayılı yer vardır sanırım.
 
Her dediginiz doğru.
Neden mi kaçıyorlar???

Çünkü o ülkelerde eşitlik; adalet; özgürlük; yargı bağımsızlığı; kadın erkek eşitliği var . Kısaca insan hakları var. Tek bir zümreye adalet ; eşitlik; bağımsızlık yok. Adam kayırma yok. Torpille bir makama gelme yok. Hak hukuk var.

Ekonomileri çok iyi. Enflasyon yılda en fazla yüzde 1 yüzde 2. Biraz çaba ile bir iki yılda araba alırken; 5 10 yılda ev alıyorsun. Çocuklarını aynı kalitede okullarda okutabiliyorsun. Diploma satin almıyor çocukların. Özel okullar yok. Çoğu okul devlet okulu. Ve bölümlere sadece kazananlar giriyor. Parayı basıp diploma almıyor zengin bebesi..

Kadın çalışsın diye 2 yil ücretli izin var. Çocuk yardımı var. Sonra kreş yardımı var..gecinemez isen kira yardımı var. Var da var. Devlet gerçekten yanında..
Kısaca gerçek sosyal devlet var.

Herkes böyle ülkelere gitmek ister. Heleki orta doğu gibi bir coğrafyadan. Asla suçlamıyorum o insanları.
Ama o ülkenin insanları da artık yabancı istemiyorlar.Çünkü bu hakları butik gelişmiş devlet oldukları için devam ettiriyorlar. Pakistan veya Malezya gibi bilmem kaç milyon olsalar bu kadar hak sağlayamazlar. O yüzden o ülkelerde ırkçılık artıyor. Hatta artmış. Zorunlu mülteci göçü ile Almanya gibi ülkelerde göçmenlere psikolojik baskı var deniyor haberlerde..


Yani herkes kaçmaya çalışıyor. Herkes kendini kurtarma pesinde..ileride imkanım olsa bende gitmek isterdim. Ama sonra ırkçılığa uğradım diye ağlamazdım. Çünkü bizi istemiyorlar. Bu hiç değişmeyecek..
 
Su red light district konusuna aciklama getirmek isterim.

Bu sokakta bulunan dukkanlar bizzat kadinlar tarafindan belediyeden kiralaniyor. Yani beden iscisi kendi dukkanini kiraliyor, kendi bedenini satiyor, ve kendi vergisi oduyor.

Dunyadaki butun beden iscilerini dusununce, heleki turkiye'yi, red light ciddi anlamda ornek olmali. Bizim ulkede kadin kendi bedenini bile pazarlamiyor cogunlukla arada "araci" olmadan, ismi lazim degil bas harfi p. Red lightta en azindan kadin kendinin patronu ve her sey yasal zeminde.
 
İtalyanlar, Yunanlar ve İspanyollar çok benziyor. Ben çok gittim Yunanistan'a hiç yabancı ülkedeyim gibi gelmedi Zaten bir tarafım Egeli bir tarafım Trakyalı. Zaten onlar çat pat Türkçe biliyorlar. Ben de çat pat Yunanca anlıyorum. Hiç İngilizceye bile gerek duymadım. Öyle bir ülke. İtalya'da zaten Yunanistan'ın komşusu
 
Kadınla erkek çarşafı da vermesin otele filan gitsin ne yapabilecekler ki. Çok iğrenç düşünceler yıl 2020 bunların geride kalması lazım
 
Benim bir tanıdığım Almanla evlendi ve evlendiğinde bakireydi ama adama regl oldum demiş adam onu sorunlu değerlendirmesin diye. Al işte kızlık zarı diktirmenin farklı bir versiyonu bu da. Aynı mantık
 

 

1. Yani Türkiye her anlamda dünyaya açilamiyor, gelisemiyor diyorsun, haklisin.

2. Bekaret yasi 12-13 degil fakat evet birçok kisi 16-17 yaslarinda ilk cinsel deniyimlerini yasiyor. Ki bu genel birsey degil, daha erken, daha geç olan var. Bu Türkiyede farkli degil ki. Burda kaç konu okuduk "sürtündüm, hamilemiyim?" tarzi. Kaç haber oldu okulda tuvaletlerde dogum edenler. En azindan avrupada erken yasta bunun egitimi veriliyor, bilinçdirilme oluyor.

Ve önemli bir fark, Türkiyede bir kadin olarak cinselligi seçmek, topluma karsi gelmektir. Hayatini ortaya atmaktir demek. Sir demektir. Nice kadin babasi tarafindan öldürüldü, sevgilisi tarafindan, namus diye. Toplum tarafindan nisan atana bile farkli bakiliyor. Doguda cocuklarin evlendirilmesi ve aile planlamanin yoklugundan bile bahs etmiyorum.

3. Bir ögretmenin senin bekaretin ile dalga geçmesini güç buluyorum, bu cinsel tacize giriyor çünkü. Bende liseye gittim, bu durumu yasamadim. Dalga olsa dahi, hafiftir. Kimse seni cinsellige zorlamiyor. Oysa Türkiyede bekarete çok fazla önem verildigi için, zorlama var neredeyse. Burda kaç konu var vajinusmus üzerine. Kadinlarda halen travama.

Ve her lisede, dünyanin her tarafinda birseyler ile dalga geçilir. Türkiyede ise eger cinsel aktifsen ve bu biliniyorsa farkli damgalari yersin. Erkek aslan parçasi olur, Kadina bambaska kiliflari yapistiriyorlar.

Evet dünyada kadinlar çesitli zorbaliklara ogruyorlar, bunda hemfikiriz. Ancak benim nezdimde ne yazikki Türkiyede bu bir tik üstüdür. Hayatimda hiç otobuste mesela korkmamisimdir tacize ograyacagim diye. Is görüsmesine gittigimde kimse benim evli olup olmadigimi, çoçuk isteyip istemedigimi sormuyor. Aksam gezmek istersem sorun yok, kimse "bu saatte ne isi var" demiyor.

Ve bak kadin özgürlüklerinden bahs ediyoruz ve konu seksten öteye gitmiyor. Kadinlar erken seks yapiyor bu iyi degil tarzi seyler. Merak ediyorum o halde, özgürlük senin için nedir? 20 yasindan sonra sekse baslamakmidir? Ancak evlendikten sonra mi? Ben diyorum is imkanlari, cocuk imkanlari, gezme imkanlari, namus bekçinin olmamasi. Sen halen diyorsun seks. Ne diyeyim daha bilmiyorum.
 
Hemen hemen her Avrupa ülkesinde var bu tarz yerler... ve nedense sıkıntı olmuyor

Türkiyede yokmu saniyorsun? Pavyonlar yokmu? Burda kaç konu okuduk erkeklerin hep bu tarz arastirmalara girdigini.

En azindan avrupa bu olayi kabullenmis durumdalar ve yasal düzenleme getirdiler. Sex workerslerin haklari var. Türkiyede ise olmamis gibi davranmak birçok dram ve soruna neden oluyor.
 
Galiba ülke azerbaycan Arkadaşım oralı az çok anlatmıştı ama herkes oyle degil nesil değişiyor.Medenıyete doğru ilerleme var bu kesim geride kalmış bi yer olmalı
 
Kesinlikle verdiğiniz örnekle durum özetlenmiş. Olayı tüm ülkedeymiş gibi mal edemeyiz. Ona bakarsak bazı yabancılar da bizim hala ata bindiğimizi falan düşünüyor.
 
Sırf bu konu için üyelik aldım. Bir Azerbaycanlı olarak dayanamadım. Bu yazdığınız gelenekler kaçıncı asırda kalmış acaba hatırlıyormusunuz? Şimdilerde varsada hangi ucqar köylerde vardır. Yaşlı nenelerin kafasında oturmuş bir inanc bu, ve böyle şeyler sadece Azerbaycanda değil Turkiyenin bazı yerlerinde de var hala. Kaşlara gelecek olursak biraz abartmışsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…