Çok zor bizim gibi toplumlar için
Yks de Sirf mabel matiz sorusu için soruyu hazırlayanlar hakkında soruşturma başlatıldı
Değişim kaçınılmaz lakin bunun için
Uzun zaman sancılı süreçler olacaktır
Sırf bu konu için üyelik aldım. Bir Azerbaycanlı olarak dayanamadım. Bu yazdığınız gelenekler kaçıncı asırda kalmış acaba hatırlıyormusunuz? Şimdilerde varsada hangi ucqar köylerde vardır. Yaşlı nenelerin kafasında oturmuş bir inanc bu, ve böyle şeyler sadece Azerbaycanda değil Turkiyenin bazı yerlerinde de var hala. Kaşlara gelecek olursak biraz abartmışsınız.
Qas meseleni boyutduyumu dusunmurem. Oxudugum universitetde qaslarini almayan qizlar var. Diger meseleye gelende ise adice bir il evvel olub bekaret movzusunu yoxlamaq ucqar kendlerde de deyiller. Hetta menim nenem gelininden teleb edib ozde bakida yasayandilar. Qiz da oxuyub oglan da.Sırf bu konu için üyelik aldım. Bir Azerbaycanlı olarak dayanamadım. Bu yazdığınız gelenekler kaçıncı asırda kalmış acaba hatırlıyormusunuz? Şimdilerde varsada hangi ucqar köylerde vardır. Yaşlı nenelerin kafasında oturmuş bir inanc bu, ve böyle şeyler sadece Azerbaycanda değil Turkiyenin bazı yerlerinde de var hala. Kaşlara gelecek olursak biraz abartmışsınız.
AAA kahve içme kararırsın mantığı bu muymuş? Çocukken duyardım da sonradan çocuklara zararlı, uyku kaçırır diye öyle diyorlar zannetmiştim hep.Kizlık zarıyla ilgili kalınlastırdığıni söylerler
Bunun daha yumuşatılmıs hali ise
İçme kararırsın dır
Arkadaşım biz kendi ülkemiz mükemmel yok demedik ki. Maalesef bizim de bazı kesimlerimizde böyle cahillikler var. Keşke olmasa.
Okumasinlar ya.esya mi bu jelatinini ilk ben actim diyecekler?! Biraksin herkes kadinin kimle beraber oldugunun seceresini tutmayi.biriyle beraber oldu diye kimse kirlenmis olmaz.Sonra deniyor ki niye kızımız yabancı damatlara bakıyor, yurtdışı vizelerini araştırıyor?
Bir tiyo vereyim, bakire birçok kızda zaten kanama olmuyor, zabıta mührü değil bu.
Aile ve çevreyi araştırmak çok daha önemli.
Hele çarşafı batıracak kadar? Atardamar mı bu?
Erkeğin eşinin tavrıdan bakire olduğundan emin olursa ama kan az gelirse ne olacak?
Yazmak istemiyorum da rica ediyorum biraz araştırma okusun insanlar.
Yeni bu adetler her yerde var, sizinde dediyiniz kimi neneniz bunu isteyib, ama siz olsaniz istemezsiniz, çunki sizin baxiş açiniz başqadir, ama yaşli neslin başqaQas meseleni boyutduyumu dusunmurem. Oxudugum universitetde qaslarini almayan qizlar var. Diger meseleye gelende ise adice bir il evvel olub bekaret movzusunu yoxlamaq ucqar kendlerde de yox ozde sumqayitda siyezende. Hetta 3-4 il bundan qabaq menim nenem gelininden teleb edib ozde bakida yasayandilar. Qiz da oxuyub oglan da.
Ne kararmasi kahve pahali erkekler icsin onlara kalsin mantigidir oAAA kahve içme kararırsın mantığı bu muymuş? Çocukken duyardım da sonradan çocuklara zararlı, uyku kaçırır diye öyle diyorlar zannetmiştim hep.
Duz deyirsiniz. Sadece bezi genclerin de bele dusunduyunu gordukce cox eseblesdim ve o eseble de bu movzunu acib icimi tokmek istedim. Teki uzaq olaq bele dusunceli insanlardan.Yeni bu adetler her yerde var, sizinde dediyiniz kimi neneniz bunu isteyib, ama siz olsaniz istemezsiniz, çunki sizin baxiş açiniz başqadir, ama yaşli neslin başqa
Vallahi bekarken de çatır çatır ağda yapıyordum.Ben soru olayına da çok üzüldüm. Bu davranış hem Mabel Matiz'i hem de onun gibi tercihleri olanları dışlamak, ötekileştirmek, kırmak.. Başkasına adına utandım o açıklamadan sonra. Ki şarkıları, klipleri ile ülkeye o açıklamayı yapanlardan daha fazla katkısı var kendisinin. Keşke böyle olaylar yaşamasak. Azerbaycan'dan hiçbir farkımız yok. Orada kaş aldırmak ayıp bizde bekarın ağda yapması. Zihniyetler leş.
Ne kararmasi kahve pahali erkekler icsin onlara kalsin mantigidir o
Men indi ele bir şeherde yaşayiram ki, dunyaca taninmiş bir şeher bele deyim, ama burdayi bezi adetleri gorduyumnen sonra çox teecubblendim, demeli ölke, şeher, veyaxud başqa bir şey yox, insanlarin inanci vacibdirDuz deyirsiniz. Sadece bezi genclerin de bele dusunduyunu gordukce cox eseblesdim ve o eseble de bu movzunu acib icimi tokmek istedim. Teki uzaq olaq bele dusunceli insanlardan.
Vallahi bekarken de çatır çatır ağda yapıyordum.O da kesin vajinayı alırken kızlığı bozulmasın diye söylenmiş bir şeydir. Ya da evli değilsin kendini kime beğendireceksin denmiştir zamanında
Hah al işteBurada bir üye bile yazmıştı annesi kime beğendireceksin diyormuş. Kuaföre özel bölgeyi aldırmasına izin vermiyormuş.
Okumasinlar ya.esya mi bu jelatinini ilk ben actim diyecekler?! Biraksin herkes kadinin kimle beraber oldugunun seceresini tutmayi.biriyle beraber oldu diye kimse kirlenmis olmaz.
Her ülkenin bazı adetleri var . Kimi uygular kimi uygulamaz. Saçma kadar tatlı adetlerde vardır. Bu dünya da böyledir.
Ulkeyi etiketlemek bana çok saçma geliyor. Mesela evlenirken bazı adetler vardır kapı kapanır para istenir bilmem ne birsürü var.. Ben tercih etmedim ona göre biriyle evlendim. Sizde öyle yapın .
O avrupa ülkelerini de gördük çok iyi değiller. Bizim durduğumuz taraf kararlarimiz önemli olan . Bunda dert edilecek bir durum yok . Sanmıyorum ki ülkenin tümü bu fikirde ,kendinize uygun birini bulun. Azerbaycan çok kötü bi ülke değil benim bile etiketlenmesi zoruma gitti. Bizim kardes ülkemize avrupa ulkeleri kurban olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?