Kadını aşağılayan gelenek

Sonra deniyor ki niye kızımız yabancı damatlara bakıyor, yurtdışı vizelerini araştırıyor?

Bir tiyo vereyim, bakire birçok kızda zaten kanama olmuyor, zabıta mührü değil bu.
Aile ve çevreyi araştırmak çok daha önemli.

Hele çarşafı batıracak kadar? Atardamar mı bu?

Erkeğin eşinin tavrıdan bakire olduğundan emin olursa ama kan az gelirse ne olacak?
Yazmak istemiyorum da rica ediyorum biraz araştırma okusun insanlar.

Ben soru olayına da çok üzüldüm. Bu davranış hem Mabel Matiz'i hem de onun gibi tercihleri olanları dışlamak, ötekileştirmek, kırmak.. Başkasına adına utandım o açıklamadan sonra. Ki şarkıları, klipleri ile ülkeye o açıklamayı yapanlardan daha fazla katkısı var kendisinin. Keşke böyle olaylar yaşamasak. Azerbaycan'dan hiçbir farkımız yok. Orada kaş aldırmak ayıp bizde bekarın ağda yapması. Zihniyetler leş.

Arkadaşım biz kendi ülkemiz mükemmel yok demedik ki. Maalesef bizim de bazı kesimlerimizde böyle cahillikler var. Keşke olmasa.

Qas meseleni boyutduyumu dusunmurem. Oxudugum universitetde qaslarini almayan qizlar var. Diger meseleye gelende ise adice bir il evvel olub bekaret movzusunu yoxlamaq ucqar kendlerde de deyiller. Hetta menim nenem gelininden teleb edib ozde bakida yasayandilar. Qiz da oxuyub oglan da.

Son düzenleme:
Ben size haçbirşey söylemedim, hatta aynısıni yazdım. Böyle gelenekler her yerde var, sadece genelleşdirilmesi hoşuma gitmedi, yani her <lkenin her yerinde böyleymiş gibi gosterilmesi. Ben kendim de bir Turkle evliyim, Turkiyede yaşıyorum, ve aynı çarşaf mevzusunu kayınvalidem de açmıdı mesela.

Okumasinlar ya.esya mi bu jelatinini ilk ben actim diyecekler?! Biraksin herkes kadinin kimle beraber oldugunun seceresini tutmayi.biriyle beraber oldu diye kimse kirlenmis olmaz.

Yeni bu adetler her yerde var, sizinde dediyiniz kimi neneniz bunu isteyib, ama siz olsaniz istemezsiniz, çunki sizin baxiş açiniz başqadir, ama yaşli neslin başqa

Yeni bu adetler her yerde var, sizinde dediyiniz kimi neneniz bunu isteyib, ama siz olsaniz istemezsiniz, çunki sizin baxiş açiniz başqadir, ama yaşli neslin başqa
Duz deyirsiniz. Sadece bezi genclerin de bele dusunduyunu gordukce cox eseblesdim ve o eseble de bu movzunu acib icimi tokmek istedim. Teki uzaq olaq bele dusunceli insanlardan.

Vallahi bekarken de çatır çatır ağda yapıyordum. O da kesin vajinayı alırken kızlığı bozulmasın diye söylenmiş bir şeydir. Ya da evli değilsin kendini kime beğendireceksin denmiştir zamanında

Duz deyirsiniz. Sadece bezi genclerin de bele dusunduyunu gordukce cox eseblesdim ve o eseble de bu movzunu acib icimi tokmek istedim. Teki uzaq olaq bele dusunceli insanlardan.
Men indi ele bir şeherde yaşayiram ki, dunyaca taninmiş bir şeher bele deyim, ama burdayi bezi adetleri gorduyumnen sonra çox teecubblendim, demeli ölke, şeher, veyaxud başqa bir şey yox, insanlarin inanci vacibdir

Burada bir üye bile yazmıştı annesi kime beğendireceksin diyormuş. Kuaföre özel bölgeyi aldırmasına izin vermiyormuş.

Okumasinlar ya.esya mi bu jelatinini ilk ben actim diyecekler?! Biraksin herkes kadinin kimle beraber oldugunun seceresini tutmayi.biriyle beraber oldu diye kimse kirlenmis olmaz.

Anahtar soru, erkeklerde bakirlik aranıyor mu?
Tabi ki hayır.
İkinci soru, o iş iki kişi ile yapıldığına göre bu kadınlar nerede? Buhar olup havada mı kayboluyorlar?

Zaten zara hiç zarar vermeden de ilişki yaşayanlar var.
Mesele yalan söylemenin ötesinde zarın tek görevinin vajinayı korumak olması. Damar yapısı tam bir şans.

Bu konuya takılanlar araştırma yapsın, dürüstlüğe ve insan olmaya önem versin, mucize beklemesin.

Her ülkenin bazı adetleri var . Kimi uygular kimi uygulamaz. Saçma kadar tatlı adetlerde vardır. Bu dünya da böyledir.
Ulkeyi etiketlemek bana çok saçma geliyor. Mesela evlenirken bazı adetler vardır kapı kapanır para istenir bilmem ne birsürü var.. Ben tercih etmedim ona göre biriyle evlendim. Sizde öyle yapın .

O avrupa ülkelerini de gördük çok iyi değiller. Bizim durduğumuz taraf kararlarimiz önemli olan . Bunda dert edilecek bir durum yok . Sanmıyorum ki ülkenin tümü bu fikirde ,kendinize uygun birini bulun. Azerbaycan çok kötü bi ülke değil benim bile etiketlenmesi zoruma gitti. Bizim kardes ülkemize avrupa ulkeleri kurban olsun .

Vallahi bazı ülkeler problemli yalnız.

Azerbeycan değil de mesela Hindistan dediğinizde tekrar tekrar düşünmek lazım, uzun süre ilişki yaşayıp sonra annem bana memleketten Hintli kız ayarladı zaten ciddi değildik diyip bir anda terkediyorlarmış. Kadına miras konusuna zaten girmiyorum, çöp bile bırakılmıyor.

Bunun dışında elbette ülke ve aile özelinde adetler değişir güzel ülkemiz buna çok iyi bir örnek aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…