• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının maaşı

istiklalll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2014
276
185
103
merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti

Kendi kazancınız için kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Atıyorum paranın 3/2sini ev ihtiyaçlarına vermeniz gerekir, erkek evi tek geçindirmek zorunda değil.
Amaa kalan 1'lik kısma da karışamaz. İsterseniz biriktirirsiniz, isterseniz harcarsınız. Eve katkınızı yaptınız mı yaptınız, geri kalan para benim sana ne oluyor diyin.

Bu bir aşk evliliği değil mi? Zaten birlikte geziyor tozuyor yiyor içmiyor musunuz? Sevgiliyken taraflarin paraya bakışı ile ortak bir anlayış gelişiyor. Normalde böyle şeyleri konuşmaya gerek olmaz. Gorucu usulu ile evlenmiyorsaniz ve sizinle bunu konuşuyorsa ilişkinizdeki para yönetimi ile ilgili onun tarafında bir sorun var. Hosuna gitmeyen şeyler var. Önce onu bir öğrenin.

Evi eşler birlikte geçindirir, böylece ortak refah seviyesi ve hayat kalitesi artar.

İşimize gelince eşitlikten bahsedip, işimize gelmeyince "erkek geçindirir" demek bana samimi gelmiyor.

Ayrıca eşe bildirmek, harcamanın büyüklüğüne göre değişir bence. Tutup 50-100 hesabı yapılmaz ama misal 1000 liradan büyük meblağlar için siz ona sorun, o da size sorsun derim. Böylece birbirinizden habersiz fazla açılmamış olursunuz.

Bizde senin paran benim param yok, bizim paramiz var, zaten paranin geldigi yer de gidecegi yer de belli, o yuzden sıkıntı olmuyor.
Ciftlerden herhangi birinin maasim benim, istedigim gibi harcarim demesi de cok itici geliyor bana, hayati paylasmak icin yola çıktiginiz insanla paranizi paylasmiyorsaniz orda bir sorun vardir.

Bana göre ayni evde yasiyorsaniz hesabiniz da harcamalariniz da evin her türlü sorumlulugu da ortak olmali.

Ama adam benim parama hükmedecegini, yada beni yönetecegini ima dahi etse en yakın atm nin önune gömerim onu!
Erkek oldugu icin daha akilli degil!

O da harcamalarını sizinle istişare ederek yapacak mı peki?

merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Erkek zenginse kadin.calisir calistigini kendine harcar hatta ustune kocasindan alir ama 2 maas anca yetiyorsa bir seylere ortaya konmali beraber harcanmali..

Herkese göre değişir. Bizim eşimizle onun maaşı bunun maaşı diye bir kavramımız yok, ki komik bence. Evlilik sen ben değil “biz” demektir bana göre. Paramız ortak, gerektiğinde harcanır gerektiği kadar biriktirilir. İlginç geldi bana bu “kadının maaşı” kavramı.

Alınacak şey büyük bir şeyse bence eşler birbirine danışmalı. Ama kıyafette, ayakkabidir, genel ihtiyaçlar için yapılan harcamalara dikkatli olduktan sonra karisilmamali. Biz de her şey ortak. Öyle erkek evi geçindirmek zorunda devri kapandi. Tek maaşla geçinilecek dönem yok artık. Eşim evin kredisini oduyor, ben faturaları ödüyorum. Alış verise kim çıkarsa alır. Sen al ben alayım yok bizde. İkimizde de para bulunur. Ama şu an ev almaya kalksak ilimizdeki de birleşir. Birbirimizden bir şey saklamayiz.

Çok itici olmuş, haklısın. Değiştir fikrini. Çok iyi tanıyormusun? bir anlık gafletle mi bunu söyledi acaba? Ben olsam soğurdum

Çalışmaya başladığım şu mübarek günde baş ağrımla beraber kadının işi/maaşı temalı konular okumak çok iyi geldi :confused:
Eşiniz de size soracaksa neden olmasın? Yani sormak izin almak şeklinde olunca da baya çirkin oluyor. Eve, ihtiyaçlara ikim maaştan da harcandıktan sonra herkes birbirine saygı duymalı bence.

Herhalde ki sorulur, ben sorulmasini isterim ayrica sorarim da,- pahali seylerden bahsediyorum-
Ev gecindiriyoruz oyun oynamiyoruz
Ama bunun olayin en başinda benden habersiz bi sey alamazsin bla bla diye dikte edilmesi normal degil, ardiniza bakmadan kaçınız
Yuksek ihtimalle kendinize bi toka alirken bile hesap vermek zorunda kalacaksiniz

Kadın elbette kazandığını harcarken birilerinden izin almak zorunda değil. Ama evi geçindirmek de erkeğin görevi değil. Neden olsun ki. O evde ikiniz yaşamayacak mısınız? Eve giren para ortaktır ama herkesin kişisel harcamalarına da saygı gösterilmesi esastır.

Evi geçindirmenin erkeğin görevi olduğunu düşünenler, tüm ev işleri, yemek ve çocuk bakımının da kadının işi olduğunu mu düşünüyorlar, merak ettim.

Back
X