• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının maaşı

merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti

Biz evlendiğimizde borçlar olduğu için ben borçlara yardım ettim. Eşimde ev harcamaları ve borçlar derken zaten o pek para artıramıyordu. Borçlar bittikten sonra ev harcamaları onda, birikimler ortak ama maaşımdan ne kadar birikim yapacağım bana bağlı.

merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
derhal boşa bu adamı evlenmeden boşa

Elbette ortak olacak hersey. Erkegin niye oyle bir luksu yok? Ya erkek de derse "valla Ben parama kimseyi karistirmam" derse ne olacak? Oyle erkek evi bakar devri cokdan gecti. O devir sadece evde cocuklarina evine bakan kadinlar icin gecerli. Biri disari da biri de evde calisicak.

Evlilik ortaklikdir canin isterse ortak olurum istemezse olmam deme luksunuz yok. Eger paylasmak istemiyorsaniz o halde evlenmiyceksiniz. Ve evet evlendikden sonra mecburen harcamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Esiniz olacak kisi yanlis birsey soylememis bence.

Evlilik bu farkındasınız umarım hani kadının maaşı erkeğin maaşı kısmına takıldıysanız evliliği ertleyin evlilik birlikteliktir ve sen ben yoktur biz vardır.

hiç öyle birşey yapmam harcama falan soramam kusura bakmasın. Ama eve kendi isteğimle katkıda bulunurum tabiki, kalan paramı da biriktiririm , birşey alınacağı zaman yardım ederim oda isteğe bağlı tabiki de

E bi daha bana yazıverin ne olcak konunuzla ilgileniyorum üşeniyorsunuz yazmaya
Çok tatlısınız. İşte idim o yüzden yazamadım iki kere

u para mevzusu da şöyle başladı. Ben aldığım ya da alacaklarımı netten ona gösteriyordum. O da fiyatlarını sordu.bende söyledim. Benim amacım ne tarz giyindiğimi öğrenmekti. Az alıp öz alanlardan. Mesela bi arkadaşım aynı paraya 3 parça alırdı ben ise bir parça . Ben 1 parça aldığım için bu başkalarının gözüne batardı. Halbu ki elden çıkar miktar aynı. Acaba nerede yanlış yaptım.

benim kocam sevgili iken önceki kız arkadaşı kendisine 20 liraya müzik kutusu aldırmış da onu bana da anlatmıştı.ve şimdi para söz konusu olduğunda işler şiddete varıyor.uyanık olun.böyle bir adamla asla.

benim kocam sevgili iken önceki kız arkadaşı kendisine 20 liraya müzik kutusu aldırmış da onu bana da anlatmıştı.ve şimdi para söz konusu olduğunda işler şiddete varıyor.uyanık olun.böyle bir adamla asla.
fragmanı goruyor konu sahibi de farkında değil yok eşitlik yok şu bu derken kadınlar ezılıyor kullanılıyor bu tıp evlılıklerde ekonomik şiddet oluyor en başta ve bır sure sonra sinirler yıpranıyor

Harcarsın ama bekarken harcadığın kadar harcamazsın diyo. Sonuçta yuvayı dişi kuş kurar diyo. Kaç yaşına gelmişsin neyi nasıl harcaman gerektiğini bilirsin diyo. Biliyorum senin pinti olduğunu bu yüzden bu kadar harcamayacağımı o yüzden stok yaptığımı diyemedim :110:
pinti adam kanser eder adamı aşk meşk 1 senede bıter geriye bu koçanı kalmış çekilmez adam kalır demedi deme

Ağır konuşmak ne demek. Hiç beklemediğim an beynimden vurulmuşa döndüm. Ama burnundan getirdim özür bile dilemeyi beceremedi. Ben ona ters bişiler demişim o da demiş de. Benimde yutacağım bir cümle değil sabaha kadar yıktım ortalığı. Ayrılığa bile getirdim. Terbiyesiz ahlaksız diye saydırdım. Saat 20.30- 22.30 arası arkadaşımla kahveye çıktım. Gece 03.00 a kadar ağzıma geleni saydım. Geçrekten bu erkekler kendini ne sanıyor ya. Düzgün olduğunu düşündüğüm biriyidi hala kızgınım. İnsan gibi yalvarmalı özür dilemezse suratına bakmıcam.
helal olsun baştan ezdirmemek lazım kendımızi

Eşiniz eski sevgilinizin paragöz olduğunu mu kasdetti anlamadım. Size karşı tutumu nasıl peki

Erkek evini geçindirsin. Kadın birikim yapsin . borc harc oldugunda destek olsun.ilerde cocukdu yatirimdi birikmis gerekli. Erkekleri hazira alistirmayin. kadinin görevi butun dunyada asirlar öncesine kadar cocuk dogurmak, terbiyeli ahlakli cocuk yetistirip evi yönetmek idi. Örnek ilk insanlar herhalde kadinlar geyik avina cikmiyodubu erkegin görevi idi eve et yemek getirmek. Herneyse erkeklerin yükü ne kadar hafiflerse o kadar boş vakti olup kari kiz vs gibi sacma islere bulasirlar. Basdan calisan kadin isterim parasini alir köle gibi kullanirim ( hem evde hem iste). Kadin yipransin .adam kadin kendine bakmiyo diye ilk sorunda gözü disari kaysin. Firsat vermeyinjz. Kadinlar kanaat etmeyi ögrenmeli. Ne geliyorsa aç gözlulukden. Herseye sahip olma duygusundan geliyor...

helal olsun baştan ezdirmemek lazım kendımızi
Ertesi gün sabah çok yoğun bir programı vardı 45 e kadar uyuyamadı. Sürekli rahatsız ettim bende :)) Yaptığım doğru değildi söylememem gereken bir şeydi haklısın özür dilerim sen kışkırttın beni ama dedi hayır ikna olmadım sabah çıkarken öpüp çıkacaktı hiçbir şey olmamış gibi gözlerimi açıp bi tırnaklarımı gösterdim defol canımı sıkma diye :) neyse uğradığını şaşırdı. Normalde erken uyanırım kahvaltı yapardık :)Bu erkekleri şımartmaya gerek yok. Gerçekten hepsinin tavırlar çok benzer egolu ve kendilerini bir tık üst görmeye bayılıyorlar ! Ayrıca Allahın lütfu diye düşünüyorum ertesi gün bir özel okuldan çok güzel bir teklif daha aldım. Ayyy yoksa daha çok mu konuşabileceğimmm dedim :)) çok sinir oldum. Asla unutmayacağım vakti zamanı gelince o lafı yedircem:)

Evliliği ne olarak görüyorsunuz anlamış değilim. Ikinizde çalışıyorsanız senin paran benim param diye ayrım yapmazsanız mutlu olursunuz işin içine senin benim girdi mi emin olun yalan söylemeler bile başlar. Beraber yaşadığınız evin geçimini de koca üstlenmek zorunda değil. Iyi günde kötü günde diye evleniyoruz yapmayın böyle lütfen.. Ailenize ayrımcılık sokmayın gerekirse bi taştan çorba icmeniz gerekirken o evi gecindirip sen kendi paranı nasıl kafana göre harcarsın. Üstünden yükünü biraz olsun alın da yükü hafiflesin mutlu bi es olsun ki sizi de mutlu etsin...

Biz de 2 kişi çalışıyoruz. Benim param senin paran ayrımı olursa huzur olmaz o evde. Eşim benim harcamalarıma karışmaz, benim maaşımı da istemez. Zaten kendini bilen kadın evin ihtiyaçlarını bilir ve o maaştan hem evine hem de kendi ihtiyaçlarına yetecek kadar harcama yapar. Ama daha evlenmeden evleneceğin kişi harcadığın her kuruşun hesabını vereceksin diyorsa burada bir sıkıntı vardır. Hoş değil, çok itici.

Back
X