• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının maaşı

Dini içerik yasak uyarısı yapılmıştı.
Aslında din konusunda kendi inancını başkasına dikte etmedikçe bence konuşulabilir.çünkü din bizi düşüncelerimizi hayata bakışımızı her yönüyle etkiliyor.böyleyken din konusu yasak olmamalı.

Şimdiden para konusunda bana sorup harcayacaksın diyen adam size çalışmadığınız zaman kan kusturur.
Memur olmasanız asla sizi tercihleri arasına sokmayacaktı demek.
Başını yakma derim.
Hayat tabi ki müşterek fakat pazarlık yoktur...
Ben bunu yaşıyorum.çok haklısın

Ya kızlar darılmayın ama cevaplara bakıyorum, çoğunuz'hayat müşterek' deyip; evin bütçesini nasıl yaptığınızı anlatmışsınız.genelde ortak yapıyorsunuz ve doğrusu bu.
Ammavelakin arkadaşımızın sorunu bu değil, soru bu değil.Cimri bir eş adayı ile karşı karşıya ve kaç kendini kurtar dememiz gerekmez mi.daha evlenmeden para konnuşmaları.aşk yok sevgi yok para.arkadaşımız ve eş adayı mantık evliliği yapmaya hazırlanıyorlar ki çok bu tarz bir adamla evllilik hayatını zindan eder arkadaşın.

Ya kızlar darılmayın ama cevaplara bakıyorum, çoğunuz'hayat müşterek' deyip; evin bütçesini nasıl yaptığınızı anlatmışsınız.genelde ortak yapıyorsunuz ve doğrusu bu.
Ammavelakin arkadaşımızın sorunu bu değil, soru bu değil.Cimri bir eş adayı ile karşı karşıya ve kaç kendini kurtar dememiz gerekmez mi.daha evlenmeden para konnuşmaları.aşk yok sevgi yok para.arkadaşımız ve eş adayı mantık evliliği yapmaya hazırlanıyorlar ki çok bu tarz bir adamla evllilik hayatını zindan eder arkadaşın.
+1000000

Aslında din konusunda kendi inancını başkasına dikte etmedikçe bence konuşulabilir.çünkü din bizi düşüncelerimizi hayata bakışımızı her yönüyle etkiliyor.böyleyken din konusu yasak olmamalı.
İşin içine din girince mevzu öyle olmuyor maalesef, bu sebeple dini içerik yasaktır, bu yasak uygulanmaya devam edecektir.

Hayir anlamiyorum gercekten evi neden erkek gecindirmek zorunda erkeginde bir bogazi var sizinde. Onunda bir eve ihtiyaci var sizinde evi erkek gecindirecekse o da size eee o zaman da temizlik yemek senin isin diyip hic bir seye el surmezse iyi mi olur. Erkekler bizim karnimizi doyurmak zorunda degil bizde onlarin kirli donlarini yikamak zorunda degiliz. Hayati paylasmak icin evleniyoruz is bolumu yapmak icin degil gelelim ikinci kisma nasil kotu bir soz bana parani harcadiginda haber vercen falan neden kazandigim parayi harcamayida bilirim merak etme deseydiniz. Parami harcarim kocama da sormam buyuk tutarlarda bir harcama olur o zaman bilgi veririm sunu sunu yapcam diye o da bana verir. Paranizin hesabini baskasina yaptirmayin ama sizde temel ihtiyacinizi kocaniza babaniza vs hic bir erkege yuklemeyin bana gore

Bu para mevzusu da şöyle başladı. Ben aldığım ya da alacaklarımı netten ona gösteriyordum. O da fiyatlarını sordu.bende söyledim. Benim amacım ne tarz giyindiğimi öğrenmekti. Az alıp öz alanlardan. Mesela bi arkadaşım aynı paraya 3 parça alırdı ben ise bir parça . Ben 1 parça aldığım için bu başkalarının gözüne batardı. Halbu ki elden çıkar miktar aynı. Acaba nerede yanlış yaptım.

Erkek evi tek geçindirmek zorunda değil diyen olmuş üzücü bir bakış açısı bence çünkü evi geçindirmek zorunda olan erkek..dinen de kültürel olarak da bu böyledir. Kadın çalışırsa kendi için çalışır ve o para üzerinde kocası hiç bir hak talep edemez ha sen eve katkıda bulunmak istersen o çok hoş olur orası ayrı ama sana paranı bana vereceksin diyen adamla evliliği bir daha düşün derim ben.

Bu para mevzusu da şöyle başladı. Ben aldığım ya da alacaklarımı netten ona gösteriyordum. O da fiyatlarını sordu.bende söyledim. Benim amacım ne tarz giyindiğimi öğrenmekti. Az alıp öz alanlardan. Mesela bi arkadaşım aynı paraya 3 parça alırdı ben ise bir parça . Ben 1 parça aldığım için bu başkalarının gözüne batardı. Halbu ki elden çıkar miktar aynı. Acaba nerede yanlış yaptım.
Adam yanlış.iyi ki gerçek yüzünü göstermiş

merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Kartımı asla esime vermedim, evin ihtiyaçları icin kendim istersem harcarım, eşimde tek kelime etmez,

Nişanlınız size bu cümleyi kullanıyorsa sizinle paraniz için evleniyor, çok net...

Evlilikte senin paran benim param olmaz. Giderler ortak olduğuna ve siz de çalıştığınıza göre "maaşımı aldım kenara attım sen öde" diyemezsiniz.
Biri fatura ödüyorsa diğeri mutfak vs. giderlerini öder.

İsterseniz her ay ayrı bir hesaba para koyup birikim yaparsınız.
Ben maaşımın yattığı gün belli miktarda öteki hesabıma havale yapıyorum..

Biz bunu oturup anlaşma imzalar gibi konuşmadık. Ama o bilinçle başladık.
Eşim ev kredisi ödediği için geri kalan masraflar bendedir.
Alacağım şey 100-200 lük kıyafet, makyaj malzemesi, çocuk eşyası falansa belirtmem tabiki. Ama yüksek tutarlı şeylerde fikir beyan edilir. Bu izin almak için değildir..

merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Karsilikli fedakarlik dengrsini kurmaniz gerekir.Karsilikli anlasmayla olcak seyler geri kalani sizindir esinizi ilgilendirmez

bu evliliğe mantık evliliği demişsiniz hangi noktada mantık devreye giriyor merak ettim açıkçası..

bence kadın isterse yardımda bulunur..o zaman kocalar da ev işinde her şeye ortak olsun..öyle sadece hayat müşterek diyip maddi anlamda kadından destek beklemek yanlış bana göre..

bizde elektrik,su ve internet faturasını ben ödüyorum..aidat,yakıt mutfak masrafı fix eşimde..

ama sen onu aldın sen bunu aldın hiç yapmayız öyle şeyler..araya soğukluk girer bir süre sonra..

benim maaşım eşimin maaşından yüksek olduğu için tatilleri 2ye bölüyoruz genelde..o da illa 2ye bölmemiz lazım fln diye düşündüğümüzden değil..

maaşımdan ev için giderler belli..kalanı benim..ne harcadığıma karışır ne biriktirdiğime..aynı şekilde onun maaşı da öyle..

ben yaşım genç sürekli birikim yapcam diye kendimi kısamam dediğim için o da yanaşmadı..belki kendisi yapıodur bilmiyorum..

ama eş adayınızın yaklaşımı hiç hoşuma gitmedi..size her şeyin iyisini layık görmeli..saat olayından yola çıkarak bu cümleyi kurdum..

Back
X