Kadının yeri

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
merhaba,
benim de derdim bu son bir kaç yıldır kadınların yerinin erkeğin eşi ya da kardeşi vs.. olmanın belirlemesi yani bakıyorum birey olarak kadın yok denecek kadar az hep birilerinin ailesinden akrabasından olması sebep oluyor. muhafazakar kadın toplumda yer kazandı derken bile birilerinin karısı olması örnek veriliyor bir başarıya imza atan toplumda kadınlara rol model olacak lider olacak bir kadın örneği sunulamıyor.

bende bundan rahatsızım işte kadının birey olarak var olması gerekiyor artık.

Bu ülkeden bahsediyorsak , daha uzuuun seneler var . Siz biz göremeyiz ben ce.
Daha baş örtümüzden tutun , giydiğimiz eteğe kadar erkeklı bayanlı topluma batmakta.

giyim konusunda haklısın ancak örtüyü savunup eteğe laf atmak moda oldu birileri hükümete yaranmak için yapıyor bence dolayısıyla karşı tepki gelmesi normal oluyor.

Bizim ülkemizde din kadın uzerinden yurutuldukce politika kadin ustunden yurutuldukce kadin canının değeri olmadikca kisacasi erkek hegomanyasi surdukce kadinin birey olmasi zor isin üzücü tarafı da ne biliyormusun kadinin kadina yaptigi baskı alınması gereken o kadar yol varki say say bitmez

Çok başarılı kadınlar var
Bu konuda yanlış düşünüyorsun
Doktordan tut yazara kadar her alanda var
Ha şu var ki kadınlar erkekler kadar hırslı değiller
Ne kadar kariyer yapsalar da hayatlarının bir döneminde mutlaka anne olmak ve aile kurmak adına bir gerileme dönemi yaşanıyor, o da doğanın getirdiği bir şey.
Yoksa aslında toplumun her kesiminde kendi başarısı ve varlığı ile anılan kadınlar var
Tansu Çiller gibi, İnci Aral gibi, Alev Alatlı gibi, Süheyla Serdengeçti gibi, var da var
Kadın üzerindeki baskı doğrudur ama son yüzyılda bu baskıyı ekarte edebilen kadınlar var

elbette başarılı kadınlar var takip ettiğim çok da kadın var ancak toplumun geneline göre sayıları çok az bu sayının artması açısından demek istedim yoksa cam tavan sendromu bir çok kadının sıkıntısıdır.

kadınlar kadınlar kadınlar
kadınlar kendini kendileri kullandırıyorlar reklam vb.
kadın zaten en başta anne kadın baş tacı
aslında kouyu tam açamamışşınız aslında ifade etmek istediğiniz tamamen başka birşey ama bu forum götürmez kaldırmaz o yüzden daha net yazmadığınıza iyi etmişşiniz
ve kadın isterse dahada yükselir dahada kendini ifade edebilir bir çok şey yapabilir

Kadınlar da kendilerini gayet iyi savunabiliyorlar. Hükümet yanlılarının giyim kuşamı kulalndıklrını düşünmüyorum. Yıllardır süren ayrımcılık artık eşitliğe bıraktı yerini ve bu da kadının yerini , söz hakkını daha çok arttırdı toplumda.

Bundan elli yıl önce cam tavan sendromu gerçekti
Ama şimdi değil bence
Kadınlar öyle olsun istiyorlar
Öğretilmiş bazı konularda işlerine geliyor
Bizim kadınlarımızın büyük bir çoğunluğu erkeğin bir adım önde olmasına inanıyor
Biraz rahatçı bir yanımız var bunu kabul etmek gerek
Evi bakmak erkeğin vazifesidir diyen her kadın için durum böyle
Her şey erkeğin vazifesi ise onların önde olması kadar normal bir durum yok
Hayatım boyunca çalıştım didindim, çevremdeki her kadın bana bırak bu işleri evlen kocan yapsın, uzat ayaklarını otur diye akıl verdi. Hiç dinlemedim, şu an iş hayatında 20. yılım, ben emeğimle başardım, üstelik emeğimi de en iyi şekilde değerlendirdim. Bunlar mümkün şeyler, isteyene engel yok asla, bahanelere sığınmamak lazım. Mutlaka ki ketlenen yerler var inkar etmiyorum ama büyük kısmı bizim hatamız

reklamlar ne alaka anlamadım ama medyatik olmak ya da fiziksel güzelliğini kullanmak istemesi doğaldir suyunu çıkaranları ayrı tutuyorum tabii.

anlatmak istediğim anlaşıldıysa mesele yok o zaman :))

daha geçen günkü bir konuda ısrarla erkek para kazansın erkek evi geçinsin diye yazanlar oldu o kadar alışmışlar ki buna öyle yetiştiler demek ki o rahatçı yan burdan geliyor olmalı yani erkeğin önde olması gerektiği inancıyla büyümüşler ve bunu kırmak çok zor.

reklamlar ne alaka anlamadım ama medyatik olmak ya da fiziksel güzelliğini kullanmak istemesi doğaldir suyunu çıkaranları ayrı tutuyorum tabii.

anlatmak istediğim anlaşıldıysa mesele yok o zaman :))
hiç bi zaman anlaşılmayacak en azından ben tarafondan

reklamlarda kadınların aşağılanması bakımıdan yazdım

yer edinmeye çalışırken aslında bi çok sapığın ve sapık bakışlının göz yemi olmalarından

Kadının adı yok sayılıyor bu konuda hak veriyorum ama şu da var ki biz önce kendi varlığımızın farkında değiliz en basitinden kadın demekten korkuyoruz dilimize bayan kelimesi o kadar yerleşmiş ki bunu bertaraf etmek şöyle dursun bu platformda bile kadın kelimesinden daha çok kullanıyoruz.
Ben iş yerinde kendi haklarımı savunmaya çalışıyorum ama 15 erkeğin içinde tek kalınca yetersiz oluyor, herkes bir düzen tutturmuş kimse sesini çıkarmamış, biri çıkıp birşey dese "sen kim oluyorsun, sen bayansın geri dur" deniyor.
İş hayatında kadın geri planda çünkü evlenince evin sorumluluğu kadına yükleniyor, çocuk isteyen erkek ama doğurup bakan kadın, bekareti sorgulanan yine kadın, erkeksen elinin kiri zaten. Erkeklere sınırsız özgürlük verilirken kadın her alanda kısıtlanıyor. Ben tek başına yaşadığım halde hala bilmem kimin iş arkadaşı, işte filancanın kızı - evli olsam x'in karısı olacağım - şu an buna karşı elimden geldiğince kendimi savunmaya çalışıyorum ben kendimin farkında olup birey olduğumu kabul edersem, insanlar da saygı duymayı öğrenir. Şikayet etmek yerine bir şeyler için çaba göstermemiz lazım, başarıysa bunu birilerine mal etmemeliyiz "ben ne yapabilirim" deyip bir adım atmalıyız. Aslında kadınlar erkeklerden daha becerikli ve başarılı olabilecek kapasiteye sahip misal üniversiteye giriş sınavlarında bile kız öğrenciler erkeklerden daha yüksek puanlar alıyor. Ama yılmamak lazım sonrasında...

göz yemi olmak için reklama çıkmaya gerek yok ki erkeklerin eğitilmesi gerekiyor bunun için yoksa kadın çuval giyse nafile.. avrupada o kadar açık gezen var hatta tamamen çıplak gezilen kamplar var ama kimse kimseye karışmıyor.

Henüz eşitlikten bahsedebildiğimizi düşünmüyorum ama en azından biz kadınlar haklarımızı eskiye nazaran daha fazla savunabiliyoruz bu durum da bazı kalıplaşmış algıları yavaş da olsa kırmaya başladı.

Öncelikle sizi tebrik ediyorum inşallah 20 yıl sonra ben de sizin gibi olurum :) Şu an emeklerimin hiçe sayıldığını hissetsem de bu yazdıklarınız bana motivasyon oldu
Erkeğin görevi düşüncesine gelince, artık erkekler bile çalışan kadın istiyor maddi sorumluluğu hafifletmek adına - biz birşeyleri değiştiriyoruz ve erkekler de bunun farkında ama erkeklere sorumluluk yüklemekten de kaçmamalıyız bence.
Şimdi bu yazınıza istinaden aklıma bir şey geldi:
Ben neden sapık bakışlardan uzak durmak için kendimi sakınayım ki? Neden erkek nefsine sahip olmak yerine ben geri adım atıyorum? Herkes kendinden mesuldur ben başkası hakkımda olumsuz düşünmesin diye niye kafa yorayım ki ?

rahatçada yaşıyorlar bakmasından dokunmasından veya birlikte olmaktan bi sakınca görmüyorlar
yatıp kalkıp ooooooooov dostumm olabiliyorlar
gerçi bi iki yabancı filmden biliyorum bunuda

erkekleri yetiştirmek sözünüze katılıyorum
ama erkek yada kız çocuk farketmez
her ikisine yetiştirmek gerek

ama önce iyi anne iyi baba yetiştirmek gerek
evlad yarıştıran benim evladım daha çok sevilmeli benim evladım onunkinden çok sevilmeli -iyi giyinmeli-özgür olmalı rahat yaşamalı -dilediği gibi herşeyi yapabilmeli dahada bi çok şey işte

evladlarımızı kendine güvenen-tutarlı-ifade özgürlüğü-kendi düşüncelerine saygılı olabilen birey olmasını...
yanlış anlayan anne babalar oldukça naparız bilmem

Kadının yeri kocasının dizinin dibidir; toplumsal rolü X Bey'in hanımı, Y ile Z'nin annesi olmaktır. Kadın evlenene kadar babasınındır, babasının uygun görmediği her şey aile şerefini lekeler ve bundan sakınması gereklidir. Evlendikten sonra bu haklar kocaya devrolur. Kadının asli görevi evini çekip çevirmek ve çocuk büyütmektir.

Türkiye'de maalesef genel durum budur. Özellikle büyük şehirlerde daha farklı aile yapıları var, doğru, ama ülke geneline baktığınızda maalesef böyle.

Kadinin duygusalligi ve anacligi çok şey verse de bircok şeyde kaybettiriyor..

Kadinlar ya çok sevdiğinde ya da anne olduğunda hayatinin merkezini değiştiriyor kendini hemen ikinci plana atiyor..
Kendi ne istediği ne olmak istediği değil etrafındakilerini öne çekiyor cocuklari da
böyle görüp büyüyor ve iste biz bu kisir
döngüye hapsoluyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…