- 17 Temmuz 2008
- 3.378
- 1.597
- 123
- 42
- Konu Sahibi bensibelim2
-
Bu ülkeden bahsediyorsak , daha uzuuun seneler var . Siz biz göremeyiz ben ce.
Daha baş örtümüzden tutun , giydiğimiz eteğe kadar erkeklı bayanlı topluma batmakta.
Çok başarılı kadınlar var
Bu konuda yanlış düşünüyorsun
Doktordan tut yazara kadar her alanda var
Ha şu var ki kadınlar erkekler kadar hırslı değiller
Ne kadar kariyer yapsalar da hayatlarının bir döneminde mutlaka anne olmak ve aile kurmak adına bir gerileme dönemi yaşanıyor, o da doğanın getirdiği bir şey.
Yoksa aslında toplumun her kesiminde kendi başarısı ve varlığı ile anılan kadınlar var
Tansu Çiller gibi, İnci Aral gibi, Alev Alatlı gibi, Süheyla Serdengeçti gibi, var da var
elbette başarılı kadınlar var takip ettiğim çok da kadın var ancak toplumun geneline göre sayıları çok az bu sayının artması açısından demek istedim yoksa cam tavan sendromu bir çok kadının sıkıntısıdır.
kadınlar kadınlar kadınlar
kadınlar kendini kendileri kullandırıyorlar reklam vb.
kadın zaten en başta anne kadın baş tacı
aslında kouyu tam açamamışşınız aslında ifade etmek istediğiniz tamamen başka birşey ama bu forum götürmez kaldırmaz o yüzden daha net yazmadığınıza iyi etmişşiniz
ve kadın isterse dahada yükselir dahada kendini ifade edebilir bir çok şey yapabilir
Bundan elli yıl önce cam tavan sendromu gerçekti
Ama şimdi değil bence
Kadınlar öyle olsun istiyorlar
Öğretilmiş bazı konularda işlerine geliyor
Bizim kadınlarımızın büyük bir çoğunluğu erkeğin bir adım önde olmasına inanıyor
Biraz rahatçı bir yanımız var bunu kabul etmek gerek
Evi bakmak erkeğin vazifesidir diyen her kadın için durum böyle
Her şey erkeğin vazifesi ise onların önde olması kadar normal bir durum yok
Hayatım boyunca çalıştım didindim, çevremdeki her kadın bana bırak bu işleri evlen kocan yapsın, uzat ayaklarını otur diye akıl verdi. Hiç dinlemedim, şu an iş hayatında 20. yılım, ben emeğimle başardım, üstelik emeğimi de en iyi şekilde değerlendirdim. Bunlar mümkün şeyler, isteyene engel yok asla, bahanelere sığınmamak lazım. Mutlaka ki ketlenen yerler var inkar etmiyorum ama büyük kısmı bizim hatamız
hiç bi zaman anlaşılmayacakreklamlar ne alaka anlamadım ama medyatik olmak ya da fiziksel güzelliğini kullanmak istemesi doğaldir suyunu çıkaranları ayrı tutuyorum tabii.
anlatmak istediğim anlaşıldıysa mesele yok o zaman :))
hiç bi zaman anlaşılmayacaken azından ben tarafondan
reklamlarda kadınların aşağılanması bakımıdan yazdım
yer edinmeye çalışırken aslında bi çok sapığın ve sapık bakışlının göz yemi olmalarından
daha geçen günkü bir konuda ısrarla erkek para kazansın erkek evi geçinsin diye yazanlar oldu o kadar alışmışlar ki buna öyle yetiştiler demek ki o rahatçı yan burdan geliyor olmalı yani erkeğin önde olması gerektiği inancıyla büyümüşler ve bunu kırmak çok zor.[/QUOTE
Daha dün bir konu vardı, kendisine sarkıntılık eden bir adamı kocasına şikayet eden arkadaşımız ...
Kendimizi savunmayı bile kocamızın görevi olarak görüyoruz
Evlilik denilince anlaşılan; evini bakan, kadını sahiplenen, her işine bakan koca olarak anlaşılıyor
Hal böyle olunca erkekler de bunu kullanıyor
Aslında erkek hegamonyası değil, kadının boşvermişliği var
Önce kendimize düşen tarafları halledersek, sonra belki erkek hegamonyası ile savaşabiliriz
Kadının kadına ettiğini kimse kimseye etmiyor
Söz gelimi mahalledeki komşu teyzeler; erkeklerin farkında bile olmadığı x bir genç kızın, kaçta gelip gittiğini, ne giydiğini, ne yaptığını onlar dakikası dakikasına bilir, durmaz bir dedikodu kazanı kaynar durur. Bir kadın çıkıpta demez ki işinde gücünde gidip geliyor. Yani sorunların kökünde bizim zihniyetimiz var
Henüz eşitlikten bahsedebildiğimizi düşünmüyorum ama en azından biz kadınlar haklarımızı eskiye nazaran daha fazla savunabiliyoruz bu durum da bazı kalıplaşmış algıları yavaş da olsa kırmaya başladı.Kadınlar da kendilerini gayet iyi savunabiliyorlar. Hükümet yanlılarının giyim kuşamı kulalndıklrını düşünmüyorum. Yıllardır süren ayrımcılık artık eşitliğe bıraktı yerini ve bu da kadının yerini , söz hakkını daha çok arttırdı toplumda.
Öncelikle sizi tebrik ediyorum inşallah 20 yıl sonra ben de sizin gibi olurum :) Şu an emeklerimin hiçe sayıldığını hissetsem de bu yazdıklarınız bana motivasyon olduBundan elli yıl önce cam tavan sendromu gerçekti
Ama şimdi değil bence
Kadınlar öyle olsun istiyorlar
Öğretilmiş bazı konularda işlerine geliyor
Bizim kadınlarımızın büyük bir çoğunluğu erkeğin bir adım önde olmasına inanıyor
Biraz rahatçı bir yanımız var bunu kabul etmek gerek
Evi bakmak erkeğin vazifesidir diyen her kadın için durum böyle
Her şey erkeğin vazifesi ise onların önde olması kadar normal bir durum yok
Hayatım boyunca çalıştım didindim, çevremdeki her kadın bana bırak bu işleri evlen kocan yapsın, uzat ayaklarını otur diye akıl verdi. Hiç dinlemedim, şu an iş hayatında 20. yılım, ben emeğimle başardım, üstelik emeğimi de en iyi şekilde değerlendirdim. Bunlar mümkün şeyler, isteyene engel yok asla, bahanelere sığınmamak lazım. Mutlaka ki ketlenen yerler var inkar etmiyorum ama büyük kısmı bizim hatamız
Şimdi bu yazınıza istinaden aklıma bir şey geldi:hiç bi zaman anlaşılmayacaken azından ben tarafondan
reklamlarda kadınların aşağılanması bakımıdan yazdım
yer edinmeye çalışırken aslında bi çok sapığın ve sapık bakışlının göz yemi olmalarından
göz yemi olmak için reklama çıkmaya gerek yok ki erkeklerin eğitilmesi gerekiyor bunun için yoksa kadın çuval giyse nafile.. avrupada o kadar açık gezen var hatta tamamen çıplak gezilen kamplar var ama kimse kimseye karışmıyor.
merhaba,
benim de derdim bu son bir kaç yıldır kadınların yerinin erkeğin eşi ya da kardeşi vs.. olmanın belirlemesi yani bakıyorum birey olarak kadın yok denecek kadar az hep birilerinin ailesinden akrabasından olması sebep oluyor. muhafazakar kadın toplumda yer kazandı derken bile birilerinin karısı olması örnek veriliyor bir başarıya imza atan toplumda kadınlara rol model olacak lider olacak bir kadın örneği sunulamıyor.
bende bundan rahatsızım işte kadının birey olarak var olması gerekiyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?