Kadının yeri

Batının rezilliği derken?
batida da evlenmeden cocuk sahibi oluyorlar 16dan once bir cogu. evlenince adi evlenmeyince tu kaka :)
bence batiyi surayi burayi karsilastirmanin luzmu yok.
her kadin kendi bacagindan asilir.

Iyi de kadin bundan sikayetci degil ki. Erkegin gorevi korumak kollamak diyor kadin. Evet basarili kadinlar az degil ama toplumun genelinden bahsediyoruz. Annelerimizden teyzelerimizden. Annemin isine geliyor babamin bir adim gerisinde olmak. Cok kahrini sikintisini cekti. Ama altinda arabasi denize sifir evde oturuyor iste. Niye onde olsun arkada da gayet mutlu. O kafada olaydim ben de mutlu bir kadin olabilirdim. Malesef benzememisim. Kompleksim var bu konuda ciddi bir kompleks. Bir erkegin bana bunu yap demesine tahammulun yok. Keske erkek dedigin korur kollar diyerek kocamin yani basinda mutlu cocuklu olsaydim. Bu hirslarimdan isimi birakamadigimdan ayri yasiyoruz.

Arkadaşım konuyu keşke dine getirmeden bağımsız bir şekilde değerlenip konuşsaydın çünkü olay başka yere kayıyor şu an

aynen katiliyorum. ben de esimin bir adim arkasinda durmayi kabul edemeyenlerdenim belki de bu yuzden mutsuzum

batida da evlenmeden cocuk sahibi oluyorlar 16dan once bir cogu. evlenince adi evlenmeyince tu kaka :)

Hamilelik toplum tarafindan onaylanmiyor batida. Zaten bununla ilgili siki bir mucadele var. En buyuk sorunlari 18 yas alti cinsel iliskiler istenmeyen gebelikler. Doguda bu normal karsilaniyor sorun burda.

nerden biliyorsunuz 16dan önce çocuk sahibi olunduğunu?
ingilterede yasiyorum. 16 iyimser bir rakam 13-14 yasinda hamile kalan dolu.
fark olarak aileleri destek oluyor aldirmiyoar. 30 lu yaslardaki anneleri torunlarini da buyutuyor. kizlari buyuyene kadar

olay lütfen dine kaymasın. kayarsa konu kapanır . lütfen

Maalesef dine kaymadan tartışamıyoruz
Saklanmanın yeni trendi din
Din hiç bir kadına vasıfsız, ilimsiz ol demiyor
Çalışma, üretme demiyor
Dinin sadece örtünme kısmına takılıp, kadınlığı bunun üzerinden düşünüyorlar
Din kadına örtünmeyi emrettiyse aynı ahlakı erkeğe de emretti
Neden çalışmıyoruz, neden üretmiyoruz, neden düşünmüyoruzu tartışmaktan daha kolay şehveti tartışmak

"Batının rezilliği" diye başka ülkelere laf edene kadar insan önce objektif olarak kendi ülkesine bakmalı. Kadına şiddet, kadının okuma oranları, doğum yaşları, çocuk gelinler vb istatistikleri karşılaştırmak lazım madem "batının rezilliğini" alıyoruz.

Rezillikten kastı iki yetişkin insanın kendi kararı doğrultusunda sevişmesi iken 14 yaşındaki kız çocuklarının 40lık adamlarla evlendirilmesine gözleri kapatmak ne ironiktir ama.

fark olarak aileleri destek oluyor aldirmiyoar. 30 lu yaslardaki anneleri torunlarini da buyutuyor. kizlari buyuyene kadar

ailesi destek oluyorsa sıkıntı yok ayrıca kendi istediği sevdiği erkekle birlikte oluyor tutup da dedesi yaşında adamlarla zorla evlendirmiyor ingilizler değilmi?

Arkadaşım konuyu keşke dine getirmeden bağımsız bir şekilde değerlenip konuşsaydın çünkü olay başka yere kayıyor şu an

canım ben değilim getiren müslümanları görüyoruz gibi bi cümlesi vardı yoksa çabaladım inaki

iyide o ülkelerde o kadınlara bakıldığı zaman -o yavrum ne güzel olmuşun denildiği zaman
karşılıkları teşekkür ederim çok naziksiniz oluyor
ama bu ülkede sana gelip birisi çok güzel olmuşşun derse kafasına çantayı yapıştırırsın
sana göre rezilliktir öyle değilmi..ama onlara göre değil
zaten o ülkelerle bu ülkeyi kıyaslamak gereksiz
sen varsınya çalışşaydın o zaman
sizinde müslüman gibi görünenlere yazılarınız ahlakınızı özetliyor
ahlakımı hala sana sabredebilmemle ölç istersen!!!

o ülkelerde sokakta kimse kimseye yavrum ne güzel olmuşsun demiyor o yüzden rezillik yok biz islamı sizin gibi hurafelerle değil evrensel değerlerle yaşarız ve bizim düşüncemiz dünyada hakim bak senin gibi düşünenler ortadoğuda ne hallerdeler?[/QUOTE]

nerden biliyorsunuz 16dan önce çocuk sahibi olunduğunu?
Arkadaş doğru söylüyor Sibel, 16 yaş öncesi doğumlar ve cinsel ilişki çok yoğun yurt dışında ama işte bizim gibi toplumsal bir tabu olmadığı için gençler de herşeyi erken de olsa istediği gibi yaşıyor (sanırım alıntı yaptığın arkadaş da yurtdışındaydı)

ingilterede 13 yaşında hamile kalır aldırmazlar anneler 30 yaşlarında torunlarını büyütür bu gayet normal
buna özenmek te normal tabi
ALLAH ım kendimi kaybettim

13 yasında hamile kalıyorlar diyor hanım 13 yaş
o çocuğun çıkıp dalya bir
can yakmaca
ip atlamaca
saklanbaç oynaması gerekiyor
o yaşta hamile kalıp ailesinin bunu normal karşılamasını normal karşılıyorsun vallaha şok şok şok yahu

haaa doğudaki evliliklere gelince onlarda anne baba değil olamazlar yani

2008 yili 18 yas alti hamile kalanlar 38bin+ (kayit altindaki hamilelere orani %40) kurtaj olan %49
16 yas alti hamile kalanlar 7bin+ (kayit altindaki hamilelere orani(%7) kurtaj olan %61

http://www.bbc.com/news/health-26338540

Ama teen pregnancy için yürütülen kampanyalar var değil mi? Bununla mücadele etmeye çalışıyorlar?

Yani bir tarafta bunlarla mücadele etmeye çalışanlar var, bir tarafta bunları normal hatta gerekli görenler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…