- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
"...... çünkü kadın ........" şeklinde cümleler kuranlar ve onlara hak verenler sayesinde her geçen gün iyice ezilmeye devam ediyoruz.
Bunların olmasına müsaade edenlerin en büyük destekçisi yine kadınların ta kendisidir.
Kadın kendi zihnini değiştirmezse onların yetiştirdiğide böyle bir cacığa benzemiyor işte.
SS kuralı nedir? Tanıdıklarla zaten hiç sıkıntı yok, hepsi çok çok severler. Kızım diyor çoğu zaten.
Mesela dün adam geldi; bir müşteriyle konuşuyorum ki adama her ay aynı şeyleri anlatıyorum ısrarla gene soruyor, girdi araya, hesabımdan fazla para almışsınız diye, bakıyorum fazla para yok zaten olamaz da anlattım, ekstre verdim, orda işaretledim gösterdim 10 kere falan, adam hala inatla hırsızsınz paramı çaldınız diyor; tamam bana inanmıyorsanız yetkilimle konuşun ne yapamı daha dedim; üstüne işten attırma tehdidi, hakaretler, yalan dolan....Herkes durdu tiyatro gibi bizi izliyor, ağzını açan yok.
Insan kadar zor bir sey yok..
Terbiyesizliginden bunlari yapmis musteri, peki sizin ustlerinizin, sessiz kalmasi izlemeside, bunu yapan insan kadar cahil ve terbiyesizce degilmi ??
Çok mu yumuşaksınız? Her yerde birbirini ezmeye çalışan insanlar var. Her yer etiket, her yer statü, buram buram ego. Bununla baş etmenin tek yolu; susmamak. Kovulmanıza sebep olacak şekilde carlayın demiyorum da, kestirip atmanız gereken yerde yüz kerede laf anlatmayın.
Yetersiz Türk erkeği, karşısında kendinden daha üstün bi kadın görünce hazmedemiyor. Siz onun işini halledebilecek kişisiniz, daha bilgilisiniz, belki kariyeriniz ve kazancınız da ondan daha iyi, ve kadınsınız. Size bi şekilde üstün olduğunu göstermesi lazım. Şuraya Münir Özkul röportajından kısa bi kesit ekleyeyim, orada konu cinsel yetersizlik ama mantık aynı.
"İpekçi: Eşinizin çok yardımcı olduğunu söylemiştiniz. Nasıl yardımı oldu size?
Münir Özkul: Büyük bir anlayış ve sabır gösterdi. Bir de demin söylediğim seksüel yetersizlik zanniyle, yani herkese ilgi duymamaktan ötürü kendimi eksikli sanıyordum. Ve bunu fizyolojik olarak değil, yanlış bir fikirden ötürü karşımdakinden ötürü, kadın bana bir şey veremediği için, yanlış davrandığı için beni bu duruma düşürdüğü fikriyle kendime işkence ediyordum.
Aylarca öldürmeyi düşündüm karımı. Bir kadın düşmanlığı haline getirdim. Üstünlüğümü gerektiği şekilde, kafamdaki gibi gösteremedikçe düşmanlık başlıyor. Öldürmeye kadar düşmanlık…. Hatta teşebbüs de ettim, olmadı…
Bugün o adam, bakın ne kadar ilgisi kalmadı ki, şunu kabul ediyor:
üstün cins.. kadın..
İki defa evlendim, gerekirse gene ikisiyle evlenirim.
İnsanlığı onların sabrından öğrendim. Beni onlar düzeltti. Bir de annemi hesaba katarsak… Benim için gerçekten üstün olan onlar. Ne kadar büyük bir ders?"
Şiddet zayıflıktan beslenir. Karakteri zayıf insanın tek silahı.Evet kasıtlı olarak bayanlara yöneliyorlar. Bayan erkeğe küfür etmez, edemez, çok sinirlense de karşısındaki erkekse fiziksel şiddetle cevap veremez. En güzel yol yok saymak, ileri götürürse de farklı yollardan hakkını aramak ama asla zayıf durmamak, ağlamamak vs. Hele biri sizi işinizle mi tehdit ediyor işinizi kurala uygun yapıyorsanız çekinmeden buyrun istediğiniz yere şikayet edin diyebilirsiniz.
Eskiden olsa ben de bu konunun yumuşaklıkla ilgili olduğunu düşünebilirdim ama bu yıl anladımki oyle degil insanlar gerçekten çıldırdılar..Çok mu yumuşaksınız? Her yerde birbirini ezmeye çalışan insanlar var. Her yer etiket, her yer statü, buram buram ego. Bununla baş etmenin tek yolu; susmamak. Kovulmanıza sebep olacak şekilde carlayın demiyorum da, kestirip atmanız gereken yerde yüz kerede laf anlatmayın.
Şaka gibi. Hangis daha kötü bilemiyorum. İş için gururunu ezdirmek mi, gururu ezilmesin diye işten kovulmak mı? Ama yapacağınız işlem belli. Çok zorlandığınızda üstünüze de bildiriyorsunuz. Ne sebeple sizi suçlayabilirler ki?Hayır çok yumuşak değilim. Eskiden öyleydim, şimdi belirli mesafe bırakıyorum tanımadığım kişilere.
Ama olduğumdan küçük duruyorum, 30 yaşındayım ama yaşımı göstermiyorum makyaj yapsam da, belli ki küçük görüyorlar. Zayıf ince yapılıyım.
Kestirip attım zaten, yetkilimle görüşün dedim; adam üstüne olay yarattı, hakaret tehdit...Yani bazı insan resmen kavga etmek için geliyor. Kusacak ve rahatlayacak başka amacı yok, inanın böyle. Onun için gelmiş çünkü. En kolay gider kime bağırırım , tabi ki bankaya. Malum 657 değil, iş korkusu var, şikayet ederim haklı çıkarım ne de olsa müşteriyim, arkam da sağlamsa benden herkes korksun...
Kaç tane müdür haksız yere sırf egolu bir müşteri yüzünden görevinden oldu, ya da sürüldü biliyor musunuz?
Eşimin okulunda da bir polis memuru öğretmene silah çekmişti. Küfürler, hakaretler artık gırla. Kimsenin çalışana saygısı yok, sanki insanlığa tüm benliklerini hizmet etmek için adamak zorunda karşısındaki. Hizmetçisi, çalışanı, kölesi gibi.Eskiden olsa ben de bu konunun yumuşaklıkla ilgili olduğunu düşünebilirdim ama bu yıl anladımki oyle degil insanlar gerçekten çıldırdılar..
Ögretmenim. ve bir veli bana gelip ,öğretmen olsan şunu yapardın, tarzı bir cümle kurabildi.. ve ben dik duruşumla bilinirim..
İnsanlar iyice " hanzo" laştı diyebilirim..
Kızlar bankacıyım, her gün çeşit çeşit insanla uğraşıyorum. Tabi ki arada sıkıntılı insanlar çıkıyordu her zaman, ama son zamanlarda aşırı derecede arttı. Her gelen kadın personele saldırmak için yer arıyor. Erkeklere kimsenin ağzını açtığı yok. Aynı müşteri bana durduk yere hakaretler ederken erkek personele o kadar kibar ki ağzım açık kalıyor. Nedir bu insanların kadınlarla alıp veremediği, kadınız diye her türlü hakareti, aşağılamayı hak mı ediyoruz???
İstiyorlar ki her türlü hakareti saygısızlığı yapalım, kadın da sussun. Velev ki iki kelime söylemeye kalksın, hemen tehdit; ben bilmemkimim seni işten attırırım, meslekten olursun, şöyle böyle...
Her gün gördüğümüz kadına şiddet haberleri yetmiyor gibi bir de bu psikolojik şiddet var her yerde...
Eskiden olsa ben de bu konunun yumuşaklıkla ilgili olduğunu düşünebilirdim ama bu yıl anladımki oyle degil insanlar gerçekten çıldırdılar..
Ögretmenim. ve bir veli bana gelip ,öğretmen olsan şunu yapardın, tarzı bir cümle kurabildi.. ve ben dik duruşumla bilinirim..
İnsanlar iyice " hanzo" laştı diyebilirim..
Şaka gibi. Hangis daha kötü bilemiyorum. İş için gururunu ezdirmek mi, gururu ezilmesin diye işten kovulmak mı? Ama yapacağınız işlem belli. Çok zorlandığınızda üstünüze de bildiriyorsunuz. Ne sebeple sizi suçlayabilirler ki?
Bu hale nasil geldigimizin bir önemi yok artik ama nasil bu halden insana evrilecegiz asil bu beni düsündürüyor.
Kac yil alir, nasil yeni bir egitim sistemi, aile kurumuna gereken özen gösterilir de en azindan torunlarimiz bu cehennemi yasamaz onu düsünüyorum.
Tabiki de teşekkür almazsınız çünkü insanlar yapmamanız gereken bir şeyleri yaptığınızda bir süre sonra bunu göreviniz olarak görür. Ben bu konuda sınırları iyi çektiğimi dusunmeme rağmen bu tip şeylere maruz kalıyorum. Bir çözüm varsa o da umursamamaya çalışmak.. gitsinler istedigi yere şikayet eetsinler. Ben şikayet et diyorum. Yonlendiriyorum nereye sikayet edeceğini ozaman diyecek lafları kalmıyor pek :)İnsanlar sinirimi, hıncımı kimden çıkarsam diye yer arıyor resmen. Cidden son zamanlardaki kadar hiç bir zaman olmamıştı, yani her yerde karşılaşıyorum.
Biz mesela normal mesai saatinden her zaman en az 10-15 dk erken açarız, bu demek oluyor ki ben haftada en az 2,5 saat fazla mesai yapıyorum. Akşam da mesai yapınca bu çok daha fazla oluyor. Ve bir kişinin bile teşekkür ettiğini görmedim. Allah belanızı versin, 2 dk kalsa bile almazsınız dedi dün yaşlı bir teyze şok geçirdim. Yarım saat vardı daha , 15 dk kala açıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?