- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Kaç senedir o kurumda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama artık geçilen yeni sistemle birlikte herkes ben kendi portföyümden sorumluyum greengirll naparsa yapsın modunda.eskiden dediğiniz gibi yetkiliye yönlendirme yapılınca olay çözülürdü ,yanlış anlaşılmalar ortaya çıkardı ve müşteri kusura bakmayın diyerek bankadan ayrılırdı .
Müdürünüz de müdahale etmez çünkü artık herkes aman benden uzak dursun ,beni kimse şikayet etmesin modunda ,hatta müdürünüz size gelip özür dilemenizi bile isteyebilir haklı olduğunuz halde (başıma geldi ordan biliyorum bunu)
Sizin bir sınavınız vardı sanki ,daha önce yazmıştınız eşiniz sizi kıskanıyor demiştik ,o noldu?
Valla hiç belli olmaz o işler ,eşinize bence arada bir gecede sizin konumuza inebileceğin,müdürlüğün kalıcı olmadığını hatırlatın .Evet geçtim sınavı müdür yardımcısı oldum. Eşim tebrik etti. Eşim yıllardır yönetici, aslında söylediği doğru beni yönetici zor yaparlar zira kadınım
İşte portföy sistemi çok kötü .bu gözler çalışma arkadaşını müşteriye kötüleyenler gördü ,şikayet için yönlendireni gördü .Aynen öyle. Portföy sistemi var güya, ama doğum izninde bir portföy, yerine de ben bakıyorum. Yan portföy çok yavaş çalışıyor, millet habire bana yanaşıyor, nerdeyse 3 portföylük çalışıyorum. Müdüre söylesem adamın zaten canına minnet işler yürüsün modunda, yanımdaki benden büyük ama benden statüsü düşük, ağzını açıp tek kelime etsen her türlü düşmanlığı yapıyor.
Kimsenin 5 dk beklemeye tahammülü yok, o portföy de inatla yoğun saatlerde gereksiz uzun işlemler yapıyor, ben mesela kredi gibi uzun işlemleri sakin saatlere bırakırım yığılma olmasın diye, bu özellikle en yoğun saate getiriyor.
Oww haramkadın türkiyede ikinci sınıf vatandaş oldu hükümet desteği ile.
Sert bir duruş sergileyin, bakışlarınız öyle bir sert olsun ki selam vermeye çekinsinler o zaman kimse aşağılamaya yeltenemez, ters bir durum olduğunda da güvenliği çağırın, müdahale etmek zorunda.Aynen çok kötü çok üzülüyorum geldiğimiz duruma..İnsanlar o kadar agresif ki, ağzımı açık tek kelime etmeye korkar hale geldim. Kimseye de güvenemiyorum, herkes olay olunca köşesine çekiliyor.
green seni severim beni yanlış anlama sakın ama yıllardır muhasebeciyim stajı falan da sayarsak 20 yıldır. Ve tahmin edersin ki bilimum banka, vergi dairesi, sssk gibi kurumlarda geçiyo zamanımın çoğu (eskiden daha çok öyleydi şimdi herşey internet ortamında). Ve Dikkat ettiğim bişey var ki kadın memurlar müşteriyle sürekli bi çatışma halindeler. kendimi övmek değil amacım ama kibar bi insanımdır, iyi günlerle başlar, teşekkürler kolay gelsin ile biter diyaloglarım insanlarla. Ama şu meslek hayatımda hep kadın memurlarla sıkıntı yaşadım, çevremdeki meslektaşlarımın çoğunluğu da öyle. Kadın memurların çoğunda dikkat ettiğim şey , sürekli bi ertelemecilik,bekletmecilik (işi olmadığı halde), yapılacak işi yokuşa sürme, tersleme, surat asma, yardımcı olmaktan çok uzak hareketler gözlemledim. Seni tenzih ederim ama, ben genel durumu bu kurumlarda çok vakit geçiren bi insan olarak paylaşmak istedim.Kızlar bankacıyım, her gün çeşit çeşit insanla uğraşıyorum. Tabi ki arada sıkıntılı insanlar çıkıyordu her zaman, ama son zamanlarda aşırı derecede arttı. Her gelen kadın personele saldırmak için yer arıyor. Erkeklere kimsenin ağzını açtığı yok. Aynı müşteri bana durduk yere hakaretler ederken erkek personele o kadar kibar ki ağzım açık kalıyor. Nedir bu insanların kadınlarla alıp veremediği, kadınız diye her türlü hakareti, aşağılamayı hak mı ediyoruz???
İstiyorlar ki her türlü hakareti saygısızlığı yapalım, kadın da sussun. Velev ki iki kelime söylemeye kalksın, hemen tehdit; ben bilmemkimim seni işten attırırım, meslekten olursun, şöyle böyle...
Her gün gördüğümüz kadına şiddet haberleri yetmiyor gibi bir de bu psikolojik şiddet var her yerde...
Haklısınız. Normalde dediğiniz gibi yapıyorum ama dün gerçekten sinirlendim yalan yok. Çünkü adam ne dinliyor, ne evraka bakıyor, sadece konuşuyor. Yoksa böyle tiplerle muhatap olmak istemiyorum zaten.
Siz de bireyselde misiniz ?
Müşteri şikayetlerini napıyorsun? O ilk yollarda birde benim yanımda çalışan erkek egosuz diyorlar ya herkese bağırıp bunlar şikayet etmeyi bilmiyor diyordu.ben de bankacıyım. 7. senem. bu süre zarfında 2 şey öğrendim; adamına göre muamele ve SS kuralı. müşterimi tanıyorsam insansa insan gibi muamele yapıyorum. yok değilse SS kuralını uyguluyorum kuzu oluyorlar bir de çok seviyorlar. tavsiyem insan olmayana insan gibi davranma. hak edene hak ettiği kadar..
İşte portföy sistemi çok kötü .bu gözler çalışma arkadaşını müşteriye kötüleyenler gördü ,şikayet için yönlendireni gördü .
Sert bir duruş sergileyin, bakışlarınız öyle bir sert olsun ki selam vermeye çekinsinler o zaman kimse aşağılamaya yeltenemez, ters bir durum olduğunda da güvenliği çağırın, müdahale etmek zorunda.
green seni severim beni yanlış anlama sakın ama yıllardır muhasebeciyim stajı falan da sayarsak 20 yıldır. Ve tahmin edersin ki bilimum banka, vergi dairesi, sssk gibi kurumlarda geçiyo zamanımın çoğu (eskiden daha çok öyleydi şimdi herşey internet ortamında). Ve Dikkat ettiğim bişey var ki kadın memurlar müşteriyle sürekli bi çatışma halindeler. kendimi övmek değil amacım ama kibar bi insanımdır, iyi günlerle başlar, teşekkürler kolay gelsin ile biter diyaloglarım insanlarla. Ama şu meslek hayatımda hep kadın memurlarla sıkıntı yaşadım, çevremdeki meslektaşlarımın çoğunluğu da öyle. Kadın memurların çoğunda dikkat ettiğim şey , sürekli bi ertelemecilik,bekletmecilik (işi olmadığı halde), yapılacak işi yokuşa sürme, tersleme, surat asma, yardımcı olmaktan çok uzak hareketler gözlemledim. Seni tenzih ederim ama, ben genel durumu bu kurumlarda çok vakit geçiren bi insan olarak paylaşmak istedim.
Abla güvenlikte bazen yalakaysa bu müşteriyle kavga ediyor diye diğer personele yaranmak için iş guzarlık yapabiliyor.Çoğu iyi de müşteriyle o tür duruma girilmesi çok kötüSert bir duruş sergileyin, bakışlarınız öyle bir sert olsun ki selam vermeye çekinsinler o zaman kimse aşağılamaya yeltenemez, ters bir durum olduğunda da güvenliği çağırın, müdahale etmek zorunda.
Benim calistigim kisa bir donem olmustu.o kisa donem 26627383yil gibiydi. Erkegi de kadini da ayni haltti. Sinirimden ellerim ve bileklerimde uyuşmalar yaşamaya baslamistim artik her seferinde. Cidden cekilmiyor.
Direk halkla muhattap olunan işler cidden yapilmaz bu ulkedem.
Banka da çok yaşadım ben de biz evde dışarda donuyoruz sizin burası sıcacık oh çalışıyorsun diyen.
Benim vergimle çalışıyorsun diyen ki özel bankadaydım
Neleri vardı.
İlk senelerim de Biri annesine vermiş parayı kredi kartı borcu var birde kredisi bana gelirdi kredi kartı borcuna yatır diye sonra kız beni şikayet etmiş kredi borcum varken kredi kartımı yatırmış diye aradım durumu izah edeyim diye dışarda bir sürü işsiz var bak ben de kötü işte çalışıyorum demişti bırakayım gel sen çalış diyecektim .
Yani demem oki bankacılığı çok matah çok para alınan birşey sanıp seste çıkaramayacağını bildikleri için çoğu sıkıntısını sen de atıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?