kadınız diye hakareti aşağılamayı hak mı ediyoruz !!

Aynen öyle. Portföy sistemi var güya, ama doğum izninde bir portföy, yerine de ben bakıyorum. Yan portföy çok yavaş çalışıyor, millet habire bana yanaşıyor, nerdeyse 3 portföylük çalışıyorum. Müdüre söylesem adamın zaten canına minnet işler yürüsün modunda, yanımdaki benden büyük ama benden statüsü düşük, ağzını açıp tek kelime etsen her türlü düşmanlığı yapıyor.

Kimsenin 5 dk beklemeye tahammülü yok, o portföy de inatla yoğun saatlerde gereksiz uzun işlemler yapıyor, ben mesela kredi gibi uzun işlemleri sakin saatlere bırakırım yığılma olmasın diye, bu özellikle en yoğun saate getiriyor.

O car car edip bide kimligini gosterip devlet personeliyim diyeninden bi örnek cikti karşima .
Ne personeliyse bana ne, görevi kötuye kullanmak tanimina da uyabilirdi oysa .
Tacizden girdim hakaretten ciktim hatta polisi ariyorum dedi bana oysa ben aramaliydim .
Sanki polisten korkucam .
Sakin ve ciddi bir bicimde bu yaptığıniz tacize giriyor cezasi da 2 yildan basliyor demeniz yeterli bence .

Evet geçtim sınavı müdür yardımcısı oldum. Eşim tebrik etti. Eşim yıllardır yönetici, aslında söylediği doğru beni yönetici zor yaparlar zira kadınım
Valla hiç belli olmaz o işler ,eşinize bence arada bir gecede sizin konumuza inebileceğin,müdürlüğün kalıcı olmadığını hatırlatın .

İşte portföy sistemi çok kötü .bu gözler çalışma arkadaşını müşteriye kötüleyenler gördü ,şikayet için yönlendireni gördü .

Hırsızlık yapmışsam defol git polise şikayet et aksi taktirde ben sizi iftiradan şikayet ediceğim deseydin keşke.

Aynen çok kötü çok üzülüyorum geldiğimiz duruma..İnsanlar o kadar agresif ki, ağzımı açık tek kelime etmeye korkar hale geldim. Kimseye de güvenemiyorum, herkes olay olunca köşesine çekiliyor.
Sert bir duruş sergileyin, bakışlarınız öyle bir sert olsun ki selam vermeye çekinsinler o zaman kimse aşağılamaya yeltenemez, ters bir durum olduğunda da güvenliği çağırın, müdahale etmek zorunda.

green seni severim beni yanlış anlama sakın ama yıllardır muhasebeciyim stajı falan da sayarsak 20 yıldır. Ve tahmin edersin ki bilimum banka, vergi dairesi, sssk gibi kurumlarda geçiyo zamanımın çoğu (eskiden daha çok öyleydi şimdi herşey internet ortamında). Ve Dikkat ettiğim bişey var ki kadın memurlar müşteriyle sürekli bi çatışma halindeler. kendimi övmek değil amacım ama kibar bi insanımdır, iyi günlerle başlar, teşekkürler kolay gelsin ile biter diyaloglarım insanlarla. Ama şu meslek hayatımda hep kadın memurlarla sıkıntı yaşadım, çevremdeki meslektaşlarımın çoğunluğu da öyle. Kadın memurların çoğunda dikkat ettiğim şey , sürekli bi ertelemecilik,bekletmecilik (işi olmadığı halde), yapılacak işi yokuşa sürme, tersleme, surat asma, yardımcı olmaktan çok uzak hareketler gözlemledim. Seni tenzih ederim ama, ben genel durumu bu kurumlarda çok vakit geçiren bi insan olarak paylaşmak istedim.

Bu konuya kadın müşteri olarak bakacak olursam hayatım boyunca erkeklerin ilgilenmesini tercih etmişimdir. Sözüm tabiki meclisten dışarı lakin memur olmuş birçok kadınımız maalesef “birşey oldum” sanarak ayrı bir havalara giriyorlar. Erkek memurlar öyle değil. Sizin için söylemiyorum ama genel olarak erkeklere daha kibar davranılmasının sebebi bana göre kadın memurların (istisnalar hariç) kendilerini çok havalı görmesi. Bunu her alana yayabiliriz bana göre. Elbette iyi olan kadın personellerimiz de çok fazladır lakin genele bakıldığında benim tecrübelerim bu yönde.

Sevgiler.

Benim calistigim kisa bir donem olmustu. o kisa donem 26627383yil gibiydi. Erkegi de kadini da ayni haltti. Sinirimden ellerim ve bileklerimde uyuşmalar yaşamaya baslamistim artik her seferinde. Cidden cekilmiyor.
Direk halkla muhattap olunan işler cidden yapilmaz bu ulkedem.

Banka da çok yaşadım ben de biz evde dışarda donuyoruz sizin burası sıcacık oh çalışıyorsun diyen.
Benim vergimle çalışıyorsun diyen ki özel bankadaydım
Neleri vardı.
İlk senelerim de Biri annesine vermiş parayı kredi kartı borcu var birde kredisi bana gelirdi kredi kartı borcuna yatır diye sonra kız beni şikayet etmiş kredi borcum varken kredi kartımı yatırmış diye aradım durumu izah edeyim diye dışarda bir sürü işsiz var bak ben de kötü işte çalışıyorum demişti bırakayım gel sen çalış diyecektim .
Yani demem oki bankacılığı çok matah çok para alınan birşey sanıp seste çıkaramayacağını bildikleri için çoğu sıkıntısını sen de atıyor.

Müşteri şikayetlerini napıyorsun? O ilk yollarda birde benim yanımda çalışan erkek egosuz diyorlar ya herkese bağırıp bunlar şikayet etmeyi bilmiyor diyordu.
Sonra şeftim o zaman kibar davranıyorlardı ben de tabi müşteri Veli nimetimiz bir nevi ama gişedeysen sıkıntı her gelen sana sıkıntı yapıyor.

Bizim güvenlik içeriye geçip çay içiyor abla:) Valla bir gün bir şey olsa adam ortaya çıkana kadar olay bitmiş olur.

Daha sert olmaya çalışacağım, nazik saygılı olmaktan bir fayda gelmedi zira...

Estağfurullah, sizi çok iyi anlıyor ve de hak veriyorum; zira beraber çalıştığım bayan arkadaş tam da anlattığınız gibi ve bu yüzden herkes elim hızlı olduğu için bana geliyor. Kadının önünde 3 kişi saatlerce bekliyor, ben en az 10 kişinin işini halletmiş oluyorum. Ama ne oluyor, ben yoruluyorum, aferin diyen bile yok. O yapamaz sen yap diye bana yığılıyor işler.

Abla güvenlikte bazen yalakaysa bu müşteriyle kavga ediyor diye diğer personele yaranmak için iş guzarlık yapabiliyor.Çoğu iyi de müşteriyle o tür duruma girilmesi çok kötü
Birinde adam çek getirdi çek in karşılığı Yok seni vuracağım dedi.
Beni vursan ben mezara sen hapse gidersin benim bir annem var ağlayacak senin kimin var bilmem dedim .
Çok ta yüklüydü çek üzüldüm adamı dolandırmışlar o da bana sardı biraz psikolog olmak lazım yoksa cidden yapılacak iş değil daha yapamıyorum zaten.
Dur haklarını anlatayım olan olmuş ölüm çare değil beni de onlarıda vursan dedim .
Adam ağlaya ağlaya gitmişti.

8. yılımdayım 80 yaşında gibi hissediyorum kendimi

Keşke iyi bir maaşım olsaydı en azından para için katlanıyorum derdim, o da yok...Asıl benim maaşımdan kesilen vergilerle emeklilerin maaşı ödeniyor, insanımız daha emeklilik sisteminden bihaber

Dediğiniz tarzda milyonlarca olay yaşıyoruz sizi anlıyorum. Bizim ülkemizde yapılacak meslek değil. Kimsenin ne çalışana, ne müşteriye saygısı var.

Bir keresinde şehrin sayılı zenginlerinden birinin kızına kredi verecektim, kadın 2,5 saat tüm sözleşmeleri okudu, araya girmek isteyen herkesi ve beni azarladı, onun özel olanına kimse giremezmiş, oysa o sözleşmeler evde okunup gelinmesi lazım ama kadın her cümleyi okuyup bana açıklattırdı....Kabus gibiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…