kadınız diye hakareti aşağılamayı hak mı ediyoruz !!

Meslek ayırtetmiyor artık inanın bu saygısızlık. Her yerde var. Aile eğitimi, kişilik önemli oldu sadece.

Aynen öyle, bir dönem PTT'de çalıştım. Allahım erkek personele çıt yok, kadın gördü mü horozlanıyor. Ben de hiç alttan alan bir tip değilim, çok tartışıyordum. Bu ülkede kadın olmak çok zor.

Öyle maalesef, benim sahibim, ben onun kölesiyim...Düşünce bu.

Çok acıyorum kendime, yıllarca iyi bir meslek sahibi olmak için çalıştım didindim, okulları dereceyle bitirdim, hadi torpilim yoktu kamuya vs mülakatlarda elendim, bankaya girdim, namusumla, hak yemeden, titizlikle çalışmaya, aldığım paranın her kuruşunu hak etmeye çalışıyorum (yaptığım iş aldığım paranın kaç katı aslında...) ama gördüğüm muamele bu...

Veznede değilim, bireyseldeyim, müdür yardımcısıyım, şu an başka yere geçme imkanım yok maalesef.

aciz insanın üstünlük kurma çabası bu sadece. halbuki kadın olsun erkek olsun karşında insan var ona göre davranmak lazım. baktığımıza ben de kadınlar yerine erkeklerden hizmet almayı tercih ediyorum maalesef gereksiz bir egoya bürünüyorlar bu tarz yerlerde. yine de onlara karşı saygısız olmayı gerektirmez tabi

Toplum olarak cinnetin eşiğindeyiz .. Kadınların sırf boşandığı için öldürüldüğü doktorun, öğretmenin meslek başında dövülüp öldürüldüğü gücü gücü yetene mantığı ile her yerde bi tanıdıkları olan beş para etmez insanlar yüzünden kurtlar vadisi halini alan Türkiye daha ne kadar bu şekilde ayakta kalır bilmiyorum Olan hep saygılı naif insanlara oluyor arada Çok yazık inanın halka açık kalabalık yerlerde ki insan davranışlarından utanıyorum Sadece erkekler değil kadınlarında üslupsuzu terbiyesizi çok fazla. tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor

SS kuralı: seveni s...ler, s..ni severler.. vala umarım ban yemeyiz :)
artık karşıya gelenin geliş tarzından ne olduğunu çözüyorum. bakıyorum hıyar ağası adam ona göre tavır. hemen çekiyorlar kendilerini.
bazen de tatlı tatlı s...yorum. balımsın canımsın aslansın kaplansın vs.
hayat zor çalışmaya da gelire de ihtiyacımız var. işimizi çekilir hale getirmek zorundayız ama öyle ama böyle.
yukarıda örnek verdiğiniz adama mesela: sen cansın amcam anlarsın yahu akıllı adamsın hiç senden fazla alır mıyız sen bitanesin vs vs gibi tatlı tatlı lafını sokmalısın. sinirlendikçe bu arsızlar bizi haksız veya ezilecek insan gibi görüyorlar.

Kaç senedir o kurumda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama artık geçilen yeni sistemle birlikte herkes ben kendi portföyümden sorumluyum greengirll naparsa yapsın modunda.eskiden dediğiniz gibi yetkiliye yönlendirme yapılınca olay çözülürdü ,yanlış anlaşılmalar ortaya çıkardı ve müşteri kusura bakmayın diyerek bankadan ayrılırdı .
Müdürünüz de müdahale etmez çünkü artık herkes aman benden uzak dursun ,beni kimse şikayet etmesin modunda ,hatta müdürünüz size gelip özür dilemenizi bile isteyebilir haklı olduğunuz halde (başıma geldi ordan biliyorum bunu)

Ah ahhh neler yazacağım da....İşte böyle böyle iyice çoşuyorlar...

Sizin bir sınavınız vardı sanki ,daha önce yazmıştınız eşiniz sizi kıskanıyor demiştik ,o noldu?

Beni çok iyi anlarsınız o zaman...Her gün aynı şeyleri düşünüyorum, evet bu ülkede kadın olmak çok zor. Bazen diyorum niye kadınlar işgücüne katılmak istemiyor, işte belki de bu yüzden. Beni bile bezdirme aşamasına geldiler...

Aynen öyle, her gün akşam olunca psikolojik savaştan çıkmış gibi hissediyorum. Olaysız bir gün geçince şükrediyorum. Ne hala geldik çok üzülüyorum...

Haklısınız. Normalde dediğiniz gibi yapıyorum ama dün gerçekten sinirlendim yalan yok. Çünkü adam ne dinliyor, ne evraka bakıyor, sadece konuşuyor. Yoksa böyle tiplerle muhatap olmak istemiyorum zaten.

Siz de bireyselde misiniz ?

Maalesef maalesef… Kadın olarak insanlarla sürekli iletişim halinde olunan bir meslekte çalışmak çok zor ben bankada on yıl önce yedi ay falan çalışabildim yeni mezunum ilk iş tecrübem hevesliyim ama böyle insanlar çalıştırmadılar , kaç kere sinir kriziyle kendimi tuvalete attığımı sayamam beşinci ay gibi başka iş bakmaya başladım bulduğum gibi çıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…