- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Eşimin okulunda da bir polis memuru öğretmene silah çekmişti. Küfürler, hakaretler artık gırla. Kimsenin çalışana saygısı yok, sanki insanlığa tüm benliklerini hizmet etmek için adamak zorunda karşısındaki. Hizmetçisi, çalışanı, kölesi gibi.
artik bankalara ve bazi kamu kurumlarina teknolojiye ayak uyduramayan, kafasi basmayan, yasli insanlar geliyo genelde
dediginiz gibi kadin olunca sanki bi cengaverlik bi yigitlik geliyo
ben işimi yapiyorum diye cok şikayet edildim ustlerime
allah sabir versin, ben kamu kurumunda olduğum halde bu kadar rahatlar, banka olunca bide sanki bütün bankayi kendi parasiyla kalkindiriyo gibi davraniyolar gördüğüm kadarıyla
veznede mi calisiyosunuz baska yere gecme imkaniniz yok mu
Toplum olarak cinnetin eşiğindeyiz .. Kadınların sırf boşandığı için öldürüldüğü doktorun, öğretmenin meslek başında dövülüp öldürüldüğü gücü gücü yetene mantığı ile her yerde bi tanıdıkları olan beş para etmez insanlar yüzünden kurtlar vadisi halini alan Türkiye daha ne kadar bu şekilde ayakta kalır bilmiyorum Olan hep saygılı naif insanlara oluyor arada Çok yazık inanın halka açık kalabalık yerlerde ki insan davranışlarından utanıyorum Sadece erkekler değil kadınlarında üslupsuzu terbiyesizi çok fazla. tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklanıyorKızlar bankacıyım, her gün çeşit çeşit insanla uğraşıyorum. Tabi ki arada sıkıntılı insanlar çıkıyordu her zaman, ama son zamanlarda aşırı derecede arttı. Her gelen kadın personele saldırmak için yer arıyor. Erkeklere kimsenin ağzını açtığı yok. Aynı müşteri bana durduk yere hakaretler ederken erkek personele o kadar kibar ki ağzım açık kalıyor. Nedir bu insanların kadınlarla alıp veremediği, kadınız diye her türlü hakareti, aşağılamayı hak mı ediyoruz???
İstiyorlar ki her türlü hakareti saygısızlığı yapalım, kadın da sussun. Velev ki iki kelime söylemeye kalksın, hemen tehdit; ben bilmemkimim seni işten attırırım, meslekten olursun, şöyle böyle...
Her gün gördüğümüz kadına şiddet haberleri yetmiyor gibi bir de bu psikolojik şiddet var her yerde...
SS kuralı nedir? Tanıdıklarla zaten hiç sıkıntı yok, hepsi çok çok severler. Kızım diyor çoğu zaten.
Mesela dün adam geldi; bir müşteriyle konuşuyorum ki adama her ay aynı şeyleri anlatıyorum ısrarla gene soruyor, girdi araya, hesabımdan fazla para almışsınız diye, bakıyorum fazla para yok zaten olamaz da anlattım, ekstre verdim, orda işaretledim gösterdim 10 kere falan, adam hala inatla hırsızsınz paramı çaldınız diyor; tamam bana inanmıyorsanız yetkilimle konuşun ne yapamı daha dedim; üstüne işten attırma tehdidi, hakaretler, yalan dolan....Herkes durdu tiyatro gibi bizi izliyor, ağzını açan yok.
Kaç senedir o kurumda çalışıyorsunuz bilmiyorum ama artık geçilen yeni sistemle birlikte herkes ben kendi portföyümden sorumluyum greengirll naparsa yapsın modunda.eskiden dediğiniz gibi yetkiliye yönlendirme yapılınca olay çözülürdü ,yanlış anlaşılmalar ortaya çıkardı ve müşteri kusura bakmayın diyerek bankadan ayrılırdı .SS kuralı nedir? Tanıdıklarla zaten hiç sıkıntı yok, hepsi çok çok severler. Kızım diyor çoğu zaten.
Mesela dün adam geldi; bir müşteriyle konuşuyorum ki adama her ay aynı şeyleri anlatıyorum ısrarla gene soruyor, girdi araya, hesabımdan fazla para almışsınız diye, bakıyorum fazla para yok zaten olamaz da anlattım, ekstre verdim, orda işaretledim gösterdim 10 kere falan, adam hala inatla hırsızsınz paramı çaldınız diyor; tamam bana inanmıyorsanız yetkilimle konuşun ne yapamı daha dedim; üstüne işten attırma tehdidi, hakaretler, yalan dolan....Herkes durdu tiyatro gibi bizi izliyor, ağzını açan yok.
Fıtratınız aynı değil greenciğim, o erkek, kayırılan direkt muhatap alınıp konuşulan, kendine "karşı cinsi emanet edilen" yüce cins. Hem bak yüz metre koşusunda bile sen geride kalırsın, tabi ki sana bağıracak, niye bir erkek olarak başka bir erkeğe bağırsın !
Sizin bir sınavınız vardı sanki ,daha önce yazmıştınız eşiniz sizi kıskanıyor demiştik ,o noldu?Öyle maalesef, benim sahibim, ben onun kölesiyim...Düşünce bu.
Çok acıyorum kendime, yıllarca iyi bir meslek sahibi olmak için çalıştım didindim, okulları dereceyle bitirdim, hadi torpilim yoktu kamuya vs mülakatlarda elendim, bankaya girdim, namusumla, hak yemeden, titizlikle çalışmaya, aldığım paranın her kuruşunu hak etmeye çalışıyorum (yaptığım iş aldığım paranın kaç katı aslında...) ama gördüğüm muamele bu...
Veznede değilim, bireyseldeyim, müdür yardımcısıyım, şu an başka yere geçme imkanım yok maalesef.
Aynen öyle, bir dönem PTT'de çalıştım. Allahım erkek personele çıt yok, kadın gördü mü horozlanıyor. Ben de hiç alttan alan bir tip değilim, çok tartışıyordum. Bu ülkede kadın olmak çok zor.
Toplum olarak cinnetin eşiğindeyiz .. Kadınların sırf boşandığı için öldürüldüğü doktorun, öğretmenin meslek başında dövülüp öldürüldüğü gücü gücü yetene mantığı ile her yerde bi tanıdıkları olan beş para etmez insanlar yüzünden kurtlar vadisi halini alan Türkiye daha ne kadar bu şekilde ayakta kalır bilmiyorum Olan hep saygılı naif insanlara oluyor arada Çok yazık inanın halka açık kalabalık yerlerde ki insan davranışlarından utanıyorum Sadece erkekler değil kadınlarında üslupsuzu terbiyesizi çok fazla. tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor
Herkes herkesle düşman gibi ,herkes saldıracak yer arıyor malesef .
Kadınımızı 2.sınıf kategorisine koyanlar utansın ..
Onlar utanıyor mu sence abla? Biz çekiyoruz bunun sıkıntısını.. Resmen pes ettirip eve kapatmak amaç...
SS kuralı: seveni s...ler, s..ni severler.. vala umarım ban yemeyiz :)
artık karşıya gelenin geliş tarzından ne olduğunu çözüyorum. bakıyorum hıyar ağası adam ona göre tavır. hemen çekiyorlar kendilerini.
bazen de tatlı tatlı s...yorum. balımsın canımsın aslansın kaplansın vs.
hayat zor çalışmaya da gelire de ihtiyacımız var. işimizi çekilir hale getirmek zorundayız ama öyle ama böyle.
yukarıda örnek verdiğiniz adama mesela: sen cansın amcam anlarsın yahu akıllı adamsın hiç senden fazla alır mıyız sen bitanesin vs vs gibi tatlı tatlı lafını sokmalısın. sinirlendikçe bu arsızlar bizi haksız veya ezilecek insan gibi görüyorlar.
AynenOnlar utanıyor mu sence abla? Biz çekiyoruz bunun sıkıntısını.. Resmen pes ettirip eve kapatmak amaç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?