kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

Vah canımmm, vah güzelimmm, vah görgüsüzüm benim. Demek paran var da mezarını manzaralı alcaksın.Üzerini de svarovski taşlarla süslet.Okuduğunu sadece kendi üstüne alınacak kadar dünyada bi tek kendisi var sanan safım benim. O kadar nasiplenemememişsin ki okuduklarından, ne desem boş.Çalış sen, herkesten daha çalışkan ol, hem çocuk yap hem kariyer yap, hırs küpüm benim. İyi ki varsınız, patronlar size minnettar.

bizim insanımız çalışkan ama parasını vermediğin zaman tembellik yapabiliyor

ama genel kanı zenginler süreklü birbiriyle yarıştığından o verilen parayo çok görüyorlar

bu şekildede devam edecek gibi bu gibi olyalr insanın çalışasıda gelmiyor açıkcası
klava:

çalışan bayanlar erken mi ölüyor ,ne kadar saçma sapan bir düşünce bu.. kimin vadesi ne zaman gelmişse ozaman ölecek ,çalışsa da çalışmasa da farketmez ,çalışan insanların yıprandığını kastediyorsanız gördüğüme göre ev hanımları daha çok yıpranıyorlar ,evde oldukları için kendilerini salıyorlar ama çalışan bayanlar öyle değiller ...mezar taşımız var evet doğru ama siz mezar taşımızın bekçisi değilsiniz kendinize göre kendiniz evde oturduğunuz için bizi elediniz ve bizim mezar taşımıza bile yargıda bulunmaya kalkıştınız ..her insan hayatını nasıl değerlendirdiyse ALLAH ın huzurunda hesabını verecektir bunun hesabı size kalmamış ..ama unutmayın ki kullarını çalışan ya da çalışmayan olarak ayırt etmeyecek ..bu dünyada ne ameller işledin diye ayırt edecek .o yüzden onun hesabı da müsadenizle yaratıcıya kalsın ..

böyle çalışan bayanları hırs küpü olarak nitelendirip sanki çalışmayan bayanlar bu dünyasını kurtaracak çalışmayanlar da hurra cehenneme uçacakmış gibi bir ifade oluşturmanız da hiç hoş değil ...çalışan bayanların hırs küpü filan olduğu yok .mutlaka içlerinde vardır hırs küpü ama mecburiyetten çalışanlar da var onların hakkını yemeyelim lütfen... bu dünyanın öteki dünyasını değerlendirmek te size kalmadı ..herkes kendinden sorumludur ..bu şekilde yargılarda bulunacağınıza kendinize bakarsanız ve kendi ahiretinizi düşünürseniz daha faydalı olacağınıza eminim...

Sayın bayan önyargı, yazdıklarımın tamamını en baştan okursanız kimsenin ahiret meleği rolüne soyunup da dünya amellerinin hesabını sorma niyetlisi birisi olmadığımı anlarsınız.

Sayın bayan önyargı, yazdıklarımın tamamını en baştan okursanız kimsenin ahiret meleği rolüne soyunup da dünya amellerinin hesabını sorma niyetlisi birisi olmadığımı anlarsınız.

baştan okumama gerek yok ,bu bölümleri okumam bile kafi bir de gerisini okursam ohoooo...

Öncelikle terbiyeni takın istersen....
Saf görgüsüz gibi kelimeleri aynen sana iade ediyorum....
O son cümlenin de sadece ama sadece espri olduğunu anlayamıyorsan seninle daha fazla konuşmayı yazışmayı yada yorumlaşmayı sürdürmemizin de bir anlamı yok sanırım....

Yazdıklarını bir tek kendi üzerime alınmadım.... Yazdıkların tüm çalışan kadınları içine alan mantıksız bir genellemeydi.. Ben de çalışan bir kadın olduğuma göre üzerime alınmamdan daha doğal birşey olamaz....

Tartışmayı ama seviyeli bir biçimde tartışmayı öğren öncelikle....
Siz söylediğiniz için değil kendim istediğim için ne baba parası yedim ne koca parası üniv.e başladığımdan itibaren hep çalıştım, allah nasip ederse de ölene kadar çalışacağım.... Evet çocuk da yapıcam (2 aylık hamileyim) hem de kariyer (otomotiv sektöründe dev bir firmanın dış ticaret yöneticisiyim).....
Hırs küpü olmadım asla, sadece akıllı, çalışkan ve başarılı bir kadınım... Çalışmak demek hırslı olmak demek değildir.. Kilşelerinizi bir kenara bırakırsanız bunu görürsünüz....

Evet patronom bana minnettar ben de ona minnetarım.. Patronum benim ve ekip arkadaşlarım sayesinde ihracatçılar listesinde üst sıralarda, ben de patronum sayesinde özel sağlık sigortası olan SSk primleri brüt maaşı üzerinden yatan, yüksek bir maaş alan, bu sayede de heöm kendisine hem içinde bulunduğu topluma yarar sağlayan bir kadınım....

Asla ama asla çalışmayan kadınları aşşağılamadım, aşşağılamam da....
Herkes kendi tercihleri doğrultusunda yaşar... Kimi tercihleriyle mutlu olur kimi olmaz....

Ama hiçkimsenin de çalışan kadınlar hakkında (dolayısıyla benim de hakımda)çalışan kadınlar 60ına varamadan kalpkrizinden ölür gibi saçma sapan genellemeler yapmasına, sizin sadece mezar taşınız var, hem onu hem bunu yapan ultrasonik kadınlarsınız diye dalga geçmesine de göz yummam.....
Herkes haddini bilsin....
Saygı görmek için önce saygı göstermelisiniz....
Vay benim safım vay benim görgüsüzüm gibi mesnetsiz cümlelerinizi de sanal ortamın rahatlığıyla önünüze gelene sallamaktan yani klavye sövalyeliği yapmaktan vazgeçip görümcenize söyleyin cesaretiniz varsa....

Bu arada bir önceki yorumumda hitap ettiğim üye dışında herkesi tenzih ediyor ve gerçekten bu cümleleri sarfettiğim için özür diliyorum....
Ama sizlerde takdir edersiniz ki hiçkimse hakareti sakinlikle karşılayamaz ve herkes hakettiği hve karşısına gösterdiği kadar saygı görür.....

bu ne çirkin bir üsluptur böyle.:mymeka:
bu ne saygısızlıktır.alsanaalsanasmile
güneşsiz seni görümcenin sürekli çocuklarını sana anlattığı bir derdim var topiğinde görmüştüm.orada sana yardımcı olmaya çalışan tüm hanımları paylamandan hatırlıyorum.
fakat amacın nedir onu anlayamıyorum sivrilmek mi? Farklı bir tarz yaratmak mı?
bak senin gibi çoook üye geldi geçti buradan hiç biride adını bırakmadı, sevgiyle anılmadı.
üslubuna biraz dikkat etmezsen tez zamanda banlanır şutlanırsın buradan.
çünkü çok fazla göze batmaya başladın kk da....
ayrıca yukarıdaki talihsiz cümlelerin için seni kınıyorum....klava:

görgü göreceli bir şeydir. bende sizi çok görgüsüz buldum.bu ne aşagılayıcı sözler sen nesin ki çalışan insanları bu denli aşağılarsın sanamı kaldı insanların ölümü mezar taşı kendine gel. haddini bil ev hanımıysan otur evinde. çalışan insanlarada saldırmaktan vazgeç.

Tamamen kişisel tercih meselesi. Çalışarak mutlu olduğunu hisseden kadın zaten tercihini o yönde yapar, istemeyen ise tam tersi.

Son düzenleme:
valla ben bir kadın olarak eşimden nasıl para isterim bilemem
kendime yediremem ki bunu.
Bu yaşa kadar nerdeyse hep burslu okudum, annem babam hiçbir şeyimi eksik etmedi
Sürekli çoğu arkadaşımın aldığından daha çok harçlık alıyordum
Biraz rahata alışığım herhalde
ama annemden babamdan para isterken bile çekiniyorum da
Aşkım ben şu gömleği çok beğendim, alalım diyemem ben.

Tabiki koşullara bağlı her şey, çalışırım çalışmam onu bilemem am ben evde oturayım
kocam getirsin de çok yanlış bir düşünce bence.
Günümüzün hayat koşulları iki kişinin de çalışmasını gerektiriyor, maddi manevi her açıdan
ve iş paylaşımında da eşlere büyük görev düşüyor tabi.
Yoksa, hiçbir kadın hem işe gidip hem çocuk bakıp hem de eve yetişecek kadar süpersonik olamaz, olmak zorunda da değil

Ayrıca Türkiye'nin dünyanın en tembel ülkelerinden olduğu iddiasına karşı çıkanlar var
Ben bunu söyleyen arkadaşa kesinlikle katılıyorum
Bizim annelerimiz eskiden hem tarlada çalışırlarmış, evin her türlü işini de köy koşullarında yaparlarmış

Çalışan mesaisini alamayan bir sürü insan var demişsiniz, evet çok doğru, benim ailemde de yaşanıyor bunlar.
Ama o tembelliğe girmez ki, Amerika'da, ıngiltere'de bir sürü kayıt dışı çalıştığı için çok düşük ücret alan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan insanlar var.

Tembellik, evde oturup koca parası yemek bence.
Ev işi yapmak da çalışmaktır,
Bunu çalışmayan insanlar için söylemiyorum, kimse yanlış anlamasın
Benim tanıdığım öyle bir grup insan var ki, ne çoluk çocuk var,
Adam zar zor yetiriyor maaşını
Haspam bir de gün gezmekten ele değmediği için temizlikçi tutuyor.
O adam da insan, onun da canı var!

Tembel diye bu gruptaki kadınlara diyorum ben.
Ve bunlardan çok var ülkemizde, emin olun

kendi isteğiyle çalışmalı veya çalışmamalı bence hani duyuyorum çevrede şimdiki nesil erkekler bi tutturmuş kadında çalışıcak hayat müşterek bilmemne diye ben bu konuda eski kafalıyım erkek evini geçindiricek karısını ve çocuklarını kimseye muhtaç etmicek allahın izniyle,yani kadının aldığı parayı düşünmiceklmaz:

Ben kendi hayatımı yaşarım ve kendi hayatımla ilgili kararları verirken kendi çevremdeki insanları baz alırım, ve etrafıma da kendi fikrime uygun insanları yaklaştırırım...
Benim kocam sizin bahsettiğiniz erkek prototipinde değil... Ctesi günü kahvaltıdan sonra benden önce kalkıp elektrik süpürgesini eline alır....
Yani bizim hayatımızda her yönden müştereklik var....
Haa kocam hiçbişeye elini sürmeyen oturduğu yerden ayağına unubunu isteyen ev işi kadının işidir diyen bir adam olsaydı.. Öncelikle kocam olamazdı, hadi bi hata ettim kocam oldu, işimden ayrılıp kocamın sevgili karısı evinin her işini yapan hanımı çocuklarının vefakar vede cefakar karısı olmak yerine kocamdan ayrılıp kendi hayatımın keyfimin kahyası olmayı tercih ederdim....

AtatlicadiarzuRKADAŞLAR! EV HANIMI OLUP KEŞKE ÇALIŞSAYDIM,YA DA ÇALIŞIP KEŞKE EVİMDE KALSYDIM NİYE BU KADAR KOŞTURMA YALAN DÜNYA DİYENLERİNİZ VAR MI?klava:klava:klava:benneyaptımkibenneyaptımki

23 yıldır çalışıyorum .Çocuk , bakıcı vs güç süreçler yaşadım.
Hiç bir zaman keşke çalışmasaydım demedim.
Çalışmayı, hem kendim için zevkle çalışıyorum hemde sosyal güvence açısından istiyorum..
Yarına hiç kimsenin güvencesi olamaz.
Hastalıktır ,ölümdür ,ayrılıktır vs bir kadının ayakları üzerinde durabilmesi taraftarıyım.

Valla ben buna katılıyorum, devlet dairesi dışında çalışanlar dışında kimse 5 te işten çıkmıyor bu ülkede ,çoğu c.tesi bile resmi tatil günü olmasına rağmen mesai saymadan çalıştırıyor işçisini, hele ki kriz oldu beri patronlar daha bir yüklenir oldu, senelerdir kriz bahanesi ile maaşlara zam yapmıyolar

Bu arada sadece şu alıntıladığım yorumuna katılıyorum belirteyim

Son düzenleme:
Güneşsizkedi adlı arkadaş Süpersonik kadından bahsetmiş...
Alakaya maydonoz diyorum...
Ben orada 'AZMİN ELİNDEN HİÇBİRŞEY KURTULAMAZ' ı savunmuştum...
İnsan mutlu olmayı kendi yaratır...
Ev kadınlarından evde oturmaktan memnun olanı ve de çalışırken daha sonra emekli olup ya da işten ayrılıp da mutlu olanı duymadım...
Bir arkadaş çalışırken namaz kılamamaktan bahsetmiş.
İnsan 5 dakika da olsa onu ayırıp dini sorumluluğunu yerine getirir. Getirenler de gördüm.
Kişisel bakım da dini görevler de kendine zaman ayırma da KİŞİYE KALMIŞ bir durumdur... İsterseniz hepsini de yaparsınız.

sengözlerimebaksanab

bu noktaya katılamayacağım malesef... çünkü var...

ayrıca namaz konusunda arkadaşa katılıyorum. Türkiye de birçok şirket namaz kılınmasına izin vermiyor. kılınacak yer sorunu olduğu gibi vakit de, işveren için sorun teşkil edebiliyor.
kendimden örnek vermem gerekirse 6 sene tabiri caizse "prenses" gibi çalıştığım işimi, evlenip evimin tadını çıkartmak için bıraktım. bebeğim oldu onunla ilgilendim...
daha sonra eşimin şirketinde, tecrübelerimden faydalanması için "homeoffice" olması şartıyla çalışıyorum. evimdeyim ve inanın mutluyum.. çevremde evde oturan bayanların geneli de benim düşünceme sahiptir.

elbeteki çalışmak çok güzel, fakat anlayamadığım bir tarafı savunurken neden diğer tarafı batırırız ki?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…