kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

Çalışıyorum, çünkü altmış yıl sonra hayatıma dönüp baktığımda bu ömrü nasıl geçirdim sorusuna günlerde gezdim, evde oturup çocuk baktım cevabını vermek istemiyorum . Ürettim , öğrettim, yüzlerce öğrenci yetiştirdim demeyi istiyorum .Mesleğimi söylediğimde herkesin bana saygı göstermesi ve öğrencilerimin iyi yerlere gelip yolda bana sarılmaları dünyadaki en büyük hazlardan biri .
Bunun yanında tabiki ev işi yapıyorum inşallah çocuklarım da olacak bunlar yapılması çok üstün çaba gerektiren şeyler değil bazen bazı ev hanımları çocuğumu kendim yetişiriyorum siz çalışıp çocuklarınızı bakıcıya bırakıyorsunuz yazıııık diye bize üstünük taslamaya çalışıyorlar emin olun o çocukların nasıl yetiştikleri okulda belli oluyor sadece çocuğun karnını doyurup tv karşısına oturtmak ben ev hanımıyım ve iyi anneyim demek değildir.
Eş konusuna gelince tabiki çalışan eşlere daha yardımcı olunuyor daha töleranslı davranılıyor o kadar da lüksümüz olsun yani...

calısmamalı demek bence sacma calısması gerek kendi icin gerek hadi bekarken calısmadın ama evlendikten sonra mutlaka calısmak lasım ne olcagı belli degil hem sosyal olmak acısından hemde bende para kazanıyorum diyebilmek icin sart

çalışmak insana mücadele gücü verir,hayata bağlar
evde oturmak her türlü sıkıntıyı getirir.
bence de çalışsa daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili Office;
Ben çalışmak kötü veya iyi demedim yanılıyorsun...
yerimseniben
Öyle olsa benim annem de ev hanımı :1rolleyes:
Namaz kılma konusuna gelince şirketten şirkete değişir.
Sigara molasına şirket karışıyor mu? :1closedeyes:
Ya da ihtiyaç molasına şirket karışıyor mu?
:umursamaz:
Hatta ve hatta özel bir konu fakat türbanla çalışmaya da artık şirketler izin veriyorken, namaza da izin verirler.
yerimseniben
Benim çevremde evet veriyorlar.
Hatta cumaya bile gidiyorlar çalışan erkekler.
Bu sadece kendi işyerime ait uygulama da değil üstelik.
Siz işinizi iyi yapıp aksatmadığınız sürece kimse namazınıza da niyazınıza da karışmaz...
Bu sizin söylediğinize göre erkekler de çalışmasın.
Çünkü sadece kadına ait bir zorunluluk değil namaz ve ibadet... :umursamaz:
Lütfen bunları es geçmeyelim... aklinialirimsmile
Ha şu vardır çocuğunun gelişimini birebir izlemek görmek istersiniz ayrıdır...
benneyaptımki
Buna kimse birşey diyemez.
Amma velakin, çalışan bayanlara da çocuğuyla ilgisiz alakasız, evine sahip çıkamıyor, gerek yoksa durumları müsaitse çalışmasın dememeli.
Bu kişiye kalmış bir tercihtir.

evlilik nedir onu bile bilmeyen insanlar kalkıp burda koca parasını yiyen kadınları tembel olarak nitelendiriyor.
adam maaşını yetiştiyor ki üstüne bide kadın alıyor.sizene size mi düştü milletin evine aldığı kadının derdi.
elinize bu fırsat geçse eminim hiç kaçıramazdınız.

herkes sizin gibi öğretim üyesi olamıyor maalesef ben işletme mezunuyum ve çalışmayı düşünmüyorum ama öğretmen olsaydım emin olun bende düşünürdümm:):)
benimde çokk öğretmen tanıdığım var ve en yakın akrabalarımda varr ev hanımından hiçbir farkı yokk sadece ayın sonunda maaş almaktan başkaa..geçen sene haberlerde izlemedikmi prof.un kızı prof u kaç yerinden bıçakladıı..çocuk büyütmek ev hanımlığına çalışmaya bakmaz..bu tamamen ailenin verdiği eğitime baksaydıı karakter diye bişey olmazdı herkes ailesinin aynısı olur ve hiç hata yapan çocuklarımız olmazdıı ama maalesef öyle olmuyorr...evde yardımcı olma meselesine gelince çalışan hiçbir şekilde karşılığını göremeyen hatta şiddet gören ünv mezunu çok iyi yerlere gelmiş bayanlarımız yokmu buda tamamen eşinizin karakteriyle alakalı çalışıp çalışmamanızla değil .
bi akrabam çalışmıyor ama görseniz eşii her dk ayakta evde sürekli bişeylerr yapmaya çalışıyor ama bayan istiyor diye değil yapısı böylee..
bir tanıdğımda avukat eşi suyunu bile kendi almaz,sürekli laf söyler ve en sonundada aldattı yani çalışmakla eş insana saygı duymaz,evde yardım etmez,yada küçümsemez bu kesinlikle karşınızdakinin ne kadar ıNSAN olduğuna bakarrr...

çocuk bakmak zor olabilir, tecrübem yok o konuda ama ev işi ve yemek ne kadar zaman alır ki..
tek yaşıyorum ben. çok minik de değil evim.. misler gibi bakıyorum.
evlenince ne değişecek? biri daha olacak evde. daha çok kirlenecek ama o da kendine düşeni yaparsa benim işim artmaz ki yapmak zorunda!

yapmıyorsa çözüm kadının evde oturmasında değil erkekleri değiştirme yolunda aranmalı..

16 yil calistim iki cocuk büyüttüm arada :)) kolay degildi tabii...bide esinizden destek görmezseniz vay halinize....6 ay issizdim ...depresyonlar gecirdim .evde kalmak bana göre degil....su an günde 3 saat calisiyorum ...bir kadin icin en sagliklisi ve mantiklisi yarim gün calismak....bütün gün calisip ,ev isi ,yemek,alisveris,cocuklar cok fazla geliyor....kadin olarak kendine vakit ayiramiyorsun cok yipraniyorsun ...benim fikrim bu..

erkeklerin bakışı açısından bakarsam bana çalışan kadın erkeklere daha cazip daha çekici geliyormuş gibi geliyor, bilmiyorumkismile
ama her konuda olduğu gibi bu konuda da genelleme yapılamaz tabii
:hulya:

erkeklerin bakışı açısından bakarsam bana çalışan kadın erkeklere daha cazip daha çekici geliyormuş gibi geliyor, bilmiyorumkismile
ama her konuda olduğu gibi bu konuda da genelleme yapılamaz tabii
:hulya:

bence bu erkeğin yetiştiği ortama bağlı olmakla beraber, kadının çalışıp çalışmaması değil, kültür seviyesi, kendine kattıkları ya da katabilecekleri daha cazip gelebilir. Ben böyle düşünüyorum.

senin dediğin gibi olanda vardır benim dediğim gibi olanda bu konular o kadar göreceli ki, budur ya da şudur diye keskin uçları olamaz zaten:hulya:

kendimle celistigim bi konudur calismak calismamak konusu...bazen birak calisma diyorum bazen de o kadar okuduk evde oturmak icinmi diyorum.. insanin kendi kazandigi para en guzel paradir diye dusunuyorum. hele hele es karismiyorsa hic maasina... bazen de kadiniz hassasiz neden hem calis hem ev isiyle ugras hem de cocugu dusun diyorum.. hep dusundugum bi konudur... fakat tek celismedigim konu KESINLIKLE ve KESINLIKLE kadin bir sekilde sigortasini bagkurunu odemeli.. hayatin ne olacagi belli degil.. emeklilik insanin garantisi diye dusunuyorum...

ayrica calisan annemi cocuguna daha iyi bakar calismayan annemi daha iyi bakar konusu tartisilmis. ben bu konunun tamamen anneyle alakali bi durum oldugunu dusunuyorum..
esin daha ilgili konusuna gelince de bu da tamamen esle ilgili bir durum... karisi calistigi halde hic yardimci olmayan esler var... tam aksi olanlarda var... bunun da tamamen esin karakteriyle alakali oldugunu dusunuyorum....

ne olursa olsun bayan kesinlikle calismali.
calismayan kadin esine muhtac oluyor. ekonomik olarak ozgur olan kadin ozguvenini yitirmez...
kendine guvenir...
evde oturup koca parasi yiyense her sey icin esinden para istemek durumunda. Bu durumdan nefret ediyorum!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…