- 21 Eylül 2009
- 2.071
- 14
- 158
- 40
- Konu Sahibi calemityjane
-
Arkadaşlar tamam kadın çalışmalı ama çocuk oldumu öyle bir çıkmaza giri,yorsunuzki.Kariyer falan hepsi boş geliyor ama b,ir yandanda eşime bişey olsa kızıma nasıl bakarım diyorum.Bende işin içinden çıkamadım
bence kadın mecbur kalmadıkca asla çalışmamalı.çünkü kadın köle değil.erkekler kadarda sert yapıda değil iş yerinde olan sorunlar yüzünden çoğu kadının psikolojisi bozuk çocuğuna sinirli kendine sinirli.çalışan çoğu kadının parası ancak kendi masrafına bile zar zor yetiyo makyaj hergün değişik kıyafet nerde kaldı para.
Aynen bu ikilemi bende çok yaşıyorum. Geçenlerde bir iş görüşmesine gittim ailede kriz yaşandı, çocuk nolacakmış kreşe alışmaşsa yapamazsa, kreşe nasıl götüreceksin nasıl getireceksin c.tesi çalışırsan kreşler tatil falan hepsini birden düşündükçe içim içimi yedi kafamçokkarıştı
Çocuğunuzun ilk yıllarında gönüllü olarak bakacak anane babaane veya başka bir aile efradı varsa amenna, kreşler bile Milli eğitime bağlı resmi tatil günleri ve c.tesileri kapalı oluyor illaki bir yardımcı olacak birinin olması lazım.
Diyelim ki çocuk öyle böyle büyüdü okula gidiyor okul sabahtan akşama kadar değil ki okul dışında evde yalnız kalıp sizin dönüşünüzü mü bekleyecek yine bir yardımcı lazım.
Sabah 8 akşam 5 mesai saatlerinde resmi tatil ve c.tesi günleri çalışılmayan bir iş en ideali bir kadın için. O da devlet dailerinde var. Memur olmak atanmak da çok zor :sm_confused:
şu anda kesinlikle çalışmamayı tercih ederdim
eğer seçme şansım olsaydı
kızıma vakit ayıramıyorum anlayışsız bir patrona
ve müdüre sahibim malesef bu hafta pazar dahil
her akşam 8 olmak üzere çalıştım aldığım maaş
çok değil evime temizlikçi filan tutma lüksüm yok
evimide yemeğimide kendim yapıyorum kocam çok geç saatlere
kadar çalışıyor bana yardım edicek ne zamanı nede dermanı kalıyor
adamın bu şartlar altında çalışmak istemem isteyemem
kızım çok ufak üstelik en az 3 yaşına kadar onla birlikte olup
sonra kreşe verip çalışmayı düşünüyordum ama hayatta herşey istediğimiz
gibi olmuyor malesef....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?