- Konu Sahibi calemityjane
-
bence bu maddi duruma göre değişir yani ben çalışmak istemem hem iş hem ev işi hem kocanla ilgilen yemek vs tabi gezmeyi de seven biriyim zor olur ama eşimin durumu iyi olmassa seve seve çalışırım kendi tercihim ise çalışmamak olur çocuklarımı kendim yetiştirmek isterim sosyalleşmek için de artık o kadar çok kurs var ki etrafta hem de ücretsiz
Ben eşimden para isterken hiç utanmıyorum ,bunu niye gurur meselesi yapıyor kadınlar? Eşim parayı ikimiz için kazanıyor. Benim de hakkım var parasında, çünkü ona hizmet ediyorum.
Herkes kendi parasını kazansın , kendi işini yapsın , bu nasıl evlilik? Evlilik bir ekip işidir. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Bir de kıymeti bilinince ,tadına doyum olmaz..
Annesi işe giderken ağlayan çocuklara acıyorum. Çocuklarım olunca onlarla evde geçireceğimiz vakitleri iple çekiyorum.. Çocuk yetiştirmekten,eşini motive etmekten daha büyük bir iş olamaz dünyada bir kadın için.
Ben eşimden para isterken hiç utanmıyorum ,bunu niye gurur meselesi yapıyor kadınlar? Eşim parayı ikimiz için kazanıyor. Benim de hakkım var parasında, çünkü ona hizmet ediyorum.
Herkes kendi parasını kazansın , kendi işini yapsın , bu nasıl evlilik? Evlilik bir ekip işidir. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Bir de kıymeti bilinince ,tadına doyum olmaz..
Annesi işe giderken ağlayan çocuklara acıyorum. Çocuklarım olunca onlarla evde geçireceğimiz vakitleri iple çekiyorum.. Çocuk yetiştirmekten,eşini motive etmekten daha büyük bir iş olamaz dünyada bir kadın için.
kadının bir mesleği elbette olmalı.hayat hiç belli olmaz.Ama evi geçindirmek erkeğin görevidir.Kadının da engeli yoksa,çalışabiliyorsa kazandığı para yaşadıkları hayata lüks katmak içindir,evi geçirdirmek için değil benim görüşüme göre..
vallahi, hayat eskisi gibi değil geçim zorlaştı ama madem ekip işi herkes elindekini dökecek ben erkek olsam ve bana kadın dese ki eve para vermek zorunda değilim o zaman bende ben ne getirirsem onunla idare edersin seni o kadar da fazla sırtımda taşıyamam..benim erkek arkadaşlarım ve hatta babamda diyor..hayat zor geçim zor çalışan kadınlar öncelikli diye..yeteneği potansiyeli bilgisi vs..olan bir kadın hayatını sadece yemek yaparak kendini köreltmemeli topluma da birşey vermelidir..böyle bir kadın çocuğuna da çok şey katar bence...iki kişi çalışınca evet lüks olayı oluyor malesef herşey parayla örnek vereyim çocuklarına daha bile iyi eğitim aldırabilirsiniz...
Bir kadının çalışmıyor oluşu bütün gün evde oturan ,kendini geliştirmeyen kadın olması değil ki..Evet geçim zorlaştı,o zaman erkek ev geçindirebilecek durumda değilse evliliği erteleyecek.Çalışma hayatı kadını çok yıpratıyor...ailesi ile çocukları ile yeterince ilgilenemiyor..Bunun üstesinden gelebilenler de var elbette..Çocuk olunca kadınların fikri değişebiliyor bu konuda.Çalıştığı halde eşi tarafından itilen kakılan,hora geçmeyen kadınlar olduğunu görmek böyle düşündürüyor..Madem çalışan kadınlar makbul neden çalıştıkları halde bazı şeyleri sindirmek durumunda kalıyorlar..Bazı şeyler çalışmanın ötesinde o kadının ve erkeğin evlilikteki veya ilişkideki karakteri ile alakalı diye düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?