kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

çalışmalı.. evde oturup sürekli iş güç koşuşturmamalı..

birgün ceketini alıp gitmek için ailesine yada kocasına birine değil meseleğine kendine güvenip yola çıkabilmeli.

çalışıp daha rahat ayakta dik durabilir diye düşünüyorum. ev işini çalışan kadında yapıyor evde oturan kadında...

"erkekler çalışmalı mı çalışmamalı mı?"
şöyle bir başlık açılsa ne hoş olurdu değil mi

eşitiz ya hem onların çalışması sorgulanmalı hem bizlerin ki...
çalışıyorum...hem de oldukça yoğun bir işim var..
eve sadece cam sildirmek için temizlikçi tutuyorum ayda bir kere
geri kalan tüm işleri ben yapıyorum..yani ev hanımları ne yapıyorsa...
hafta sonu 2-3 tencere yemek yapıyorum çarşambaya kdr idare ediyor...
ütüyü de ben yapıyorum...bazı arkadaşlar bu yaptıklarımı salaklık olarak adletmiş...
salak mıyım?hayır...
bu yaptığım salaklık mı?hayır ben öyle düşünmüyorum...
benim eşim benim paramın hesabını sormaz...ortaya koyup ne kazandıysak beraber yiyip beraber birikim yaparız..
ben çalışmasaydım şimdi 2-3 senede edindiğimiz birikimler olmazdı..ya da bir tek onun maaşıla olacak şeyler değildi..
ne mutlu ki çocuğumuz rahat edecek...bu da benim sayemde ben çalışmayıp evde otursaydım
çocuğumuz bir çok şeyden mahrum kalırdı...
çocuğunu bırakack kimsesi olmayanlara lafım yok..bende istemem bakıcı baksın çocuğuma..
ama çocuğunu annene kayınvalidene bırakabiliyorsan ne ala..bu zamanda en büyük lükslerden biri..

kısaca,kadının çalışması enayilik değildir...evet hem dışarda hem evde çalışılıyor zor oluyor..ama biz kadınlar için önemli olan da zoru başarmak değil mi...
ayrıca evde ütü yapmak yemek yapmak temizlik yapmak bana göre çok çalışmak değil...bene evdeyken öğlene kadar bitiyor işim..sonra da gün gez sabah kahvelerine git alışverişe çık....yanlış anlaşılmasın ev hanımlarına değil lafım ama bunu çok büyük bir işmiş gibi anlatan kişilere...
neyse isteyen çalışsın istemeyen çalışmasın ama çalışanlarada enayi salak denmesin...
mirmirmirmir

ben 10 senedir ev hanımıyım.bankada çalışıyordum bıraktım işimi.ev hanımlarınıda es geçmeyin lütfen öğlene kadar iş biter demişsiniz evde olduğunuz sürece işler bitmiyor kesinlikle.tabii bu temizlik anlayışına bağlı.çalışan bayanlara sözüm yok tabii ki.çok arkadaşım var çalışan görüyorum benimde iş tecrübem var gözlemlediklerim,kimi kadınlar eşlerine destek olmak için ve gerçekten ihtiyaçları olduğu için çalışırlarken bazıları evden uzaklaşmak için bazılarıda aldığı maaşı evdeki bakıcıya verdiği halde çalışmayı yeğeliyorlar.Bazı arkadaşlar demişlerki kadın ayakları üzerinde durabilmeli ekonomik özgürlüğü olmalı kendi parasını kazanmalı.tabii ki bu hayatta ne olacağı belli olmaz ama bir kadın olarak şartlar ne olursa olsun kendi ayaklarım üzerinde durmam gereken durumda bunu sonuna kadar başarabilirim.ekonomik özgürlük bu kavramı aklım almıyor bir türlü eşten aldıklarımızın hesabını mı veriyoruzda ekonomik özgürlük olması gerekiyor bilmiyorum ben yaşamadığım için herhalde istediğim herşeyi alırım gezerim spor yaparım eşim hiç mırın kırın etmez kendine bak der her zaman.belkide maddi yönden pek sıkıntı yaşamadığımızdandır.senin paran benim param olmamalı sohbetlerde.bunlar benim düşüncelerim.

meli mali...
kadinlara surekli biseyleri yapmali etmeli gibi direktifleden ne zaman vazgecekler.

duruma göre deişir.. eğer kocası yokan sebepler bulup çalışmıosa da kadın çalışıp adam bakıosa kimse kusura bakmasın bu bana göre deil.. ama normal zamanda yada eşi rahatsızken falan çalışabilir tabii..

çocuk olmadan önce kesinlikle çalışmalı derdim
ama şimdi hiç emin değilim:uhm:
bi müddet çalışıyorum sonra çocuğumu ihmal ettiğimi düşünüp çıkıyorum
kreşede versen yakınında baksa olmuyor hiç içim rahat etmiyor
bir müddettir çalışmıyorum yaklaşık 1-5,2 yıl önce başvurduğum bir yerden aradılar ilk görüşmeyi yaptık ikincisi için aramalarını istiyormuyom emin değilim,istiyorum ama yine oğluşum için endişeliyim
maddi olarak bi sıkıntımız yok belkide ondan çook kararsızım çoookkafamçokkarıştı

ev hanımlarınıda es geçmeyin lütfen öğlene kadar iş biter demişsiniz evde olduğunuz sürece işler bitmiyor kesinlikle.tabii bu temizlik anlayışına bağlı..

ayrıca evde ütü yapmak yemek yapmak temizlik yapmak bana göre çok çalışmak değil...bene evdeyken öğlene kadar bitiyor işim..sonra da gün gez sabah kahvelerine git alışverişe çık....yanlış anlaşılmasın ev hanımlarına değil lafım ama bunu çok büyük bir işmiş gibi anlatan kişilere...
neyse isteyen çalışsın istemeyen çalışmasın ama çalışanlarada enayi salak denmesin...

ev hanımlarını küçümsemediğimi belirttim yazımda.valla ben hergün cam halı silen ev hanımı tanımıyorum sizin çevreniz de bolsa bilemeyeceğim.
ben gayet 180m2 evi dip bucak süpürüp silip banyo ve mutfağın fayanslarını kazıya kazıya silip dolapları toplayıp yemeğimi yapıp öğlen 1 e kadar bitiriyorum işimi.temizlik anlayışım bu.çünkü ben sabah 7de kalkıyorum ev de dahi olsam.
çocuğu çok küçük hanımların tabi ki akşama kadar temizlik yapsa ev toplu durmaz onları anlayışla karşılıyorum ama lütfen yazdıklarımı istediğiniz gibi yorumlayıp yargıda bulunmayınız.demediğim şeylerin işe geldiği gibi saptırılıp yazılmasından hoşlanmıyorum..bunu burada sık sık yapıyorlar ve ben bu durumu hoş görecek bir yapıda değilim.sevgiler...

kesinlikle çalışmalı paranın nasıl kazanıldığını bilmeli. bilmeyen kadınlar parayı çarçur ediyorlar maalesef. istisnalar var tabiiki. akşam 7ye kadar çalışıyorum eve gidince yemek yap bulaşık topla felan mutfakla ilgileniyorum. sadece. ama hafta sonuda yarım günde her tarafı silip süpürüp topluyorum. hemde dipli bucaklı. çalışan kadın herşeyi yetiştiriyor nedense ev hanımları biraz daha gevşek bu konuda. belkide onların zamanı bol olduğu içindir.

Kadın iş imkanı varsa çalışmalı.Ben çalışmasam kendimi huzursuz hissederim.Evde oturmak ya da ev işleri ile uğraşmak bana göre değil.Çalışmak bu noktada kaçış benim için.Hem para kazanmak büyük keyif.kaydirigubbakcemile2
Şu da var ki,çalışan kadın sadece iş yerinde emek sarf etmiyor.Eve gelince bir de ev işi ile uğraşıyor.Yemek,bulaşık,çamaşır,ütü...Üstelik bunları dinlenmesi gereken zaman diliminde yapmak zorunda kalıyor.CADIARZU
Ben ev işi için kendimi asla harap etmem.Yemek de yapmam sürekli.Yardımcı evi temizler,ütüyü yapar.Bir toz almak,evi silmek yaptığım en ağır işlerdir.Çalışmasaydım ister istemez evde olduğum için tüm gün belki ben de bu işlere girişmek zorunda kalacaktım.Bunlar manevi boyutu.Çalışarak bu işlerden kendimi kurtarıyorum bir bakıma.:jeyyar:
Başka bir manevi boyutu ise ,onca yıl okumuşum ,emek sarf etmişim,onun karşılığını almak bana manevi anlamda büyük bir haz veriyor.Kimsenin eline bakmıyorsun.ıstediğini,istediğin zaman alabiliyorsun.Sonra hayatın bize neler getireceği belli değil.Çalışarak kendimizi garanti altına da almış oluyoruz.
Bu gibi nedenlerden dolayı kadın çalışmalı ,diyenlerdenim.:içelim:

benim gibi çalışmayı seven biri ise tabiki çalışmalı
çalışmayı sevmiyorsa mecbursa çalışmaya yine çalışmalı
çalışmayı sevmiyor ve mecburiyeti yoksa çalışmamalı çalışmak isteyen ve çalışmaya ihtiyaç duyan kişilerin önü kapanmasın diye

bence çalışan anne çocukları daha kendinde oluyor bunu sadece cevremden görüyorum.
anneler çalışmalı bana kalırsa
şahsen evde oturmayı cok cok sevıyorum, bu dediğim nasıl bir ikilemdir bilemiyorum
iyi ki henüz karar verememişken evli ve çocuklu değilim

anneler elbette çalışacak neden çalışmasınlarkı..
ama ben çalışmamış bı annenın evladı olaraktan gayet kendım deyım ve kendımden emınım..kaydirigubbakcemile3

mesleği olan herkes çalışmalı bence, ihtiyacı yoksa bile en azından ruhsal tatmin açısından, işe yaradığını görmek açısından. çocuğu olan annelerin ya da başka bir nedenden dolayı çalışmaya ara vermiş olanların durumu ayrı tabi, ama bence kadın en azından bir meslek sahibi olmalı. bu arada benim annem de çok uzun süre çalışmadı ama çalıştığı dönemde çok daha mutlu olduğunu gördüm.

herkezin paşa gönlü bilir
ama senelerce okuyup kapı gibi diplomayı alıp
ondan sonrada amaç evlenmekmiş gibi evlenip çalışmayanlara çok bozuluyorum
madem çalışmayacaktın niye ananın babanın emeklerini paralarını hayallerini heba ediyorsun
valla benim çevremde çok var bu tür insanlar hemde öyle fasulyeden ünide deyil
adı sanı duyulmuş okullar
yazık ya emeğe zamana paraya yazık

arkadasıma kesınlıkle katılıyorum 5 yıldır calısıyordum son 3 aydır evdeyım artık ohhh kafam rahatladı ıstedıgım zaman ıstedıgım yere gıdıyorum eskiden işten çıkardım eve gel yemek yap ütü yap haftasonu temızlık yap misafir agırla çamaşır yıka bulasıkla ugras kendıne ayırdıgın vakitte ancak dinlen biraz şimdi oyle degıl ama istedıgım zaman heryere gıdıyorum kafam rahat en azından bence ihtiyacı yoksa bir kadın calısmamalı ben etrafımdao kadar ınsan tanıyorumkı kendisi nöbete gidip çocugu bkırakacak yer arayan cok arkadasım var en guzelı cocugunu buyutup gezıp dolasacaksın cokmu sıkkıldın sosyal faaliyetler artık cok yaygın istedıgıne git bu benım kişisel düşüncem tabi herkes özgürdür ama asla yasayamadıklarınız ıcın pişmanlık duymayın bence :enbuyukkk:

Kızlar ben de iyi sayılabilecek bir okulu bitirdim ,evlendim iş bulamadım uzun süre şimdi iş bulmak üzeriyim.Daha doğrusu çok istediğim iş %90 olacak ,bunu da bugün öğrendim.Ama üstüme acayip bir tembellik çökmüş.Çalışmak deyince üşengeçlik çöküyor üstüme bunu nasıl atıcam ben ya.Bir önerisi olan varsa çok memnun olurum valla.

Son düzenleme:
kendi paranı kazanacağını,bir nebze olsun rahatlayacağını düşünerek kendini çalışma hayatına hazırlayabilirsin canım:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…